kā jūs varat noteikt, jums ir temperatūra vai nav?
Roku pielikšana pie pieres var būt mānīga - ja roka būs vēsa, tad,protams, piere liksies karsta un otrādāk.
nedaudz paaugstinātu temperatūru var arī nejust, bet drudzi nevar nejust, sākot apm. no 38 grādiem drebuļi, dulla galva, auksti/karsti. zem 38 nemaz nav jēgas lietot zāles pret drudzi. bet aspirīnu jau vienmēr var iedzert.
Es varu noteikt ar pulsa metodi.
Normāli cilvēkam 10 sekunžu laikā ir 11-13, 14 sitieni.
Ja 10 sekunžu laikā varu sataustīt ap 16 un vairāk, tad 95%, ka ir paaugstināta temperatūra.
:)
Kad man ir slinkums meklēt termometru, pielieku vienu roku pie savas pieres un otru pie drauga pieres( ja esmu pārliecināta, ka viņam temperatūras nav). Ja mana piere ir karstāka, tad saņemos, atrodu termometru un izmēru temperatūru. Parasti tādos brīžos manas aizdomas apstiprinās.
Pieliekot delnas augshpusi pie deguna un izelpojot caur degunu. Ja elpa liekaas karsta, nevis silta, tad ir temperatuura. Vismaz taa es pati sev varu noteikt.
Lauž kaulus. tad es jūtu,ka ir temperatūra tāda pamaza. Ja sāp mugura, visa miesa tā,ka katrs pieskāriens izraisa sāpes pie jebkuras vietas - tad ir liela temperatūra.
Parasti jūtu, kad ir T, vēl jau pēc acīm var pateikt, tādas dīvainas paliek. Lai gan - nesen man bija tādi drebuļi un bezspēks, kāds nav bijis pat ar 39.5 T. Jā - pēc pulsa arī var noteikt, pati gan neesmu mēģinājusi.