Vai es esmu vienīgā, kurai rodas iespaids, ka Kubiete rajona tiesai ir līdz brošai? Sajūta tāda, ka cilvēciskā faktora vispār nav - visur tikai akti - pakti un tiesāšanās.
stellaglmr, ir trīs veidu cilvēki:
1) Tie, kas ir līdz brošai valsts iestādēm, jo zina un izmanto savas tiesības. Neteiktu, ka par katru sīkumu tas jādara un neticu, ka Kubietei ir tik daudz nepieciešamības. Taču man pašai šogad (tas ir to 20 dienu laikā) ir nācies piesaukt jau 2 kantorus, paldies dievam ne apmeklēt. Pirmais gadījums bija ar žurkām. Citādi ar tām cīnīties nevarēja, otrais, kad man bezkaunīgi no konta noņēma 2x lielāku summu, nekā man bija jāmaksā un pateica, ka nevis atdos, bet ieskaitīs nākamā mēneša depozītā, lai gan maksājuma summa sastāv no 3 cipariem un ir jūtams trūkums mēneša budžetā. Kurā no šiem gadījumiem es pārspīlēju?
2) Tie, ko pazīst tuvākā policijas iecirkņa darbinieki - par viņiem nepārtraukti sūdzas un nevis viens, bet daudzi. Lokāla mēroga teroristi. Kā weee, kas uzskata, ka visatļautība ir norma, kas no viņas ir manīts ne tikai šajā tēmā.
3) Kas sēž, skatās uz vieniem un otriem, un pirmos sauc par sūdzambībelēm, jo gadījumos, kad pašiem kaut kas jādara pret tādiem, kā otrie, viņiem bail, ka tie otrie viņiem pašiem kaut ko nodarīs, tajā pašā laikā citiem plātoties, kā viņi sadotu, tikai laika neesot.
Man uz jauno gadu visa māja ar žurkām mocījās, bet aiziet pie apsaimniekotāja, kurš pateicis, lai liek slazdus, nav viņa problēma, nespēja. Es aizgāju, man ieteica slazdus, es ieteicu uzlikt tēju vārīties, jo daži labi kantori sagribēs viņu apciemot. Nākamajā dienā atnāca vīriņi gāzmaskās un žurku nav. Tad man ko īsti vajadzēja darīt? Paciest to, ka žurkas pa gultu danco, jo noķert viņas slazdā nav tik viegli un pievienoties tiem, kas gribēja nožņaugt apsaimniekotāju, bet neko nedarīja, jebšu ņemt vērā savas tiesības un to izmantot? Mūsdienās gadījumi, kad nezinot savas tiesības, cilvēks paliek cietēja lomā, kļūst arvien vairāk. Protams, iestādēm darba arī vairāk. Šeit ļoti bieži meitenes nezin savas tiesības, kā arī savu atbildību par uzvedību, tāpēc jau tas tiek stāstīts.