Cik brīvas esam no greizsirdības

Reitings 344
Reģ: 29.01.2009
Vakar biju patiešām ļoti jautrā jaungada sagaidīšanas ballītē ar draugiem. Un tur bija visādas neķītrās viesību spēles, kur gan jāsēž klēpī viens otram, gan jādod bučas u.tml. Pavērojot tos dažus pārīšus, visi jutās forši, visiem bija jautri, neviens ne par ko neapvainojās vai tamlīdzīgi.

Un tad es iedomājos sevi viņu vietā. Ja šajā ballītē būtu bijis mans puisis, man nebūtu bijis patīkami, ka viņam klēpī sēž cita vai ka viņš citai dod buču, kaut uz vaiga. Vienā iepriekšējā ballītē man pat nebija patīkami, ka, kad es uz brīdi izgāju, manējais bija apsēdies blakus citai un kaut ko cītīgi stāstīja divatā.

Pēc tā es secinu, ka esmu nenormāli greizsirdīga. Vai tā ir kaut kāda mana trauma? Vai arī vienkārši tāds esmu kā cilvēks un viss, tur neko nevar darīt, mainīt. Noteikti ir grūti veidot attiecības, kad tāds esi, vai ne?

Kā jums ir ar greizsirdību?
01.01.2014 18:17 |

Reitings 269
Reģ: 28.10.2010
Skatos, te daudzas gan ir pārlieku greizsirdīgas. Man jau liekas, ka tas attiecības tik grauj un smacē viens otru. Greizsirdība ir veselīga attiecībās līdz mēram, bet dažām jau tas patiešām ir pārlieku slimīgi. Neviens nevienam nepieder un īstās, patiesās attiecībās abi jūtas brīvi un vnk zin to robežu.
01.01.2014 22:24 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Censos nebuut greizsirdiiga,jo no malas tas izskataas tiešaam pabriesmiigi. Ir vienkaarsi jaazin katram sava robeza liidz kurai var iet.
Arii piemeers, vienaas kaazas kur abi bijaam bija speele jaaspele, kur mainaas ar paariem un jaaķer ciet citi partneri utt.. nu un tad visaadas iedzeerusas daamiites burtiski kaaraas virsuu maneejam.. ha! Nu itkaa tikai speele, bet patiikami man nebija...
01.01.2014 22:34 |

Reitings 4
Reģ: 01.01.2014
Ta ir neparliecinatiba par sevi, par attiecibam.
01.01.2014 22:38 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nez, man taadas speeles noteiktaa vecumaa liekaas nepienjemamas. Ir ok, ja lielaakaa dalja ir single un mekleejaas, bet ne jau starp paariem. Man pashai vairaak nepatiktu fakts, ka man ir jaaseezj kleepii kkaadam vecim kas man nepatiik un veel piedevaam bucha jaadod. Visticamaak, no taadas izpriecas atteiktos. Ar greizsirdiibu probleemu nav, jo viirs tam nedod iemeslu. Ja pats kaartiigi iekarstu attieciibaa uz citu daamu manaa klaatbuutnee, pienjemu, ka man nagi niezeetu iet un sameklee miiklas rulli.
01.01.2014 22:59 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ja vēl pirms gada varēju par sevi teikt to pašu, ko Libra. Sabiedrībā to neizrādīju, domās tik saplosīju to meiteni, kas neadekvāti uzvedās, bet mājās reizēm uzrīkoju trādi-rīdi, ar tekstiem, lai jau skrien pie tās citas, ja reiz patīk :D Trakums! :D

Tagad ir tā, ka jau kādu krietnu laiku neatminos, kad esmu bijusi greizsirdīga. Esmu sapratusi, ka tas, cik neaudzināta ir kāda sieviete, nav mana vīrieša atbildība. Vīrs ļoti labi apzinās, ja pats uzdrošināsies sadarīt muļķības, sekas viņam ir zināmas. Šajās attiecībās esmu kāda brīdī ieguvusi apziņu, ka labāku un sev piemērotāku par mani vīrs neatradīs :D
Runājot par šāda veida spēlēm, domāju, ja es arī piedalītos, man nebūtu ar to problēmu.
01.01.2014 23:03 |

Reitings 384
Reģ: 08.10.2010
Esmu greizsirdīga pēc vella :D Es arī nespētu izturēt tādas spēles.
01.01.2014 23:52 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
iepriekšējās attiecībās biju ļoti, ļoti greizsirdīga, tagad, kad ir jaunas, es valdos. :D
02.01.2014 00:26 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Bieži nenonāku tādās situācijās, kad būtu jāsaskaras ar greizsirdību, bet vispār esmu diezgan greizsirdīga. Man nepatīk, ja kāds aiztiek to, kas ir mans!
02.01.2014 00:54 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
mēs neapmeklējam pasākumus vai viesības,kurās ir tādas spēles..nav mums tādu draugu,paziņu ,kuri rīkotu šāda veida spēles. nezinu kā reaģētu. drīzāk uztvertu- tā ir vnk spēle, nekas tur tāds nav. tas jau viss jautrībai neviss ,lai viens otru apgramstītu, kaut kādā veidā apčamdītu, uzvilktos:D es to tā visu neuztveru. atceros,ka tīņu gados,kaut kas tāds bija. tur jau visi sacenšas,lai ātrāk izdarītu, uzvarētu neviss -ooo, tulīt viņas pakaļa man uzsēdīsies virsū. ko tur reāli var sajust pāris sekunžu laikā. es vairāk uztrauktos,ja vīrietis ar citu dejotu , vai arī aizrautīgi runāju neviss par šāda veida spēlēm
02.01.2014 01:11 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nez, man taadas speeles noteiktaa vecumaa liekaas nepienjemamas. Ir ok, ja lielaakaa dalja ir single un mekleejaas, bet ne jau starp paariem. Man pashai vairaak nepatiktu fakts, ka man ir jaaseezj kleepii kkaadam vecim kas man nepatiik un veel piedevaam bucha jaadod. Visticamaak, no taadas izpriecas atteiktos.
Gluži manas domas. Spēles izkalusās kā tīņiem, kuriem ka tik pačamdīties vai pabučoties. Es pat nespēju draudzeņu puišiem iedotu buču uz vaiga jubilejā vai citos svētkos,kad it kā tas ir vienkārši apsveikums, jo jūtos neerti un uzskatu,ka pietiek ar apskāvienu, kur nu vēl iet un spēlēt kaut kādas jēlības.
02.01.2014 01:27 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Es nedomāju, ka pastāv divas galējības vai arī tāda lieta kā "veselīga greizsirdība". ja tu neesi greizirdīgs, tad defoltā esi vienaldzīgs? Nē, muļķības.

Sevi cenšos kontrolēt. Šajās attiecībās, var teikt principā neesmu greizsirdīga, bet es arī neesmu vienaldzīga. Es vienkārši zinu, ka mani nekrāps. Iepriekšējās attiecībās reizēm jutos nepārliecināta par sevi, tad arī parādījās greizsirdība.
02.01.2014 01:55 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Es arī esmu greizsirdīga un privātīpašnieciska, bet to neizrādu puisim un neko nesaku. Protams, ja pienāktu meitene un flirtētu vai arī viņš čatotu ar citām, tad gan.
Ja gribas pakašķēties, tad bez īpaši nopietna iemesla varu kaut ko pateikt.
Kopumā puisis necieš no manas greizsirdības. No viņa puses dzirdu vairāk par šo tēmu.
02.01.2014 02:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Esmu laikam "paaraugusi" to laiku,nu jasaka gan,ka manam viiram kleepii arii neviena neseezaas...:D
02.01.2014 02:04 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Esmu greizsirdīga maita un privātīpašnieciska līdz ārprātam.

Same here.
Esmu arī histērijas taisījusi, lai gan ar prātu saprotu, ka draugs nekādu iemeslu pat nav devis. Pat tad, kad kolēģes zvana, iekšēji vāros. Pašai tas riebj.
02.01.2014 09:32 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
bet tā ir tikai spēle :D protams, ja es redzētu, ka draugs ar vislielāko patiku un entuziasmu un vēl nez ko aizspēlētos pārāk tālu, tad, protams, tas būtu savādāk. bet tā nav nekādu problēmu. pasmietos pēc tam par to visu, un viss būtu kārtībā. tādās situācijās, protams, ļoti viegli ir izraisīt pārpratumus. tādēļ ieteikums pirms spēlēt tādas spēles, ir padomāt, vai tiešām pēc tam neraisīsies kāds strīds sakarā ar spēli.
nedaudz greizsirdīga es esmu, bet ar mēru. citrreiz kko tā pa jokam izmetu vai draugs speciāli pakaitina, bet tā saprāta robežās. bet draugs vispār ir greizsirdīgāks par mani, bet nu arī ne pārāk daudz.
02.01.2014 09:39 |

Reitings 321
Reģ: 22.05.2013
Man pashai vairaak nepatiktu fakts, ka man ir jaaseezj kleepii kkaadam vecim kas man nepatiik un veel piedevaam bucha jaadod.

Šeit daudzām ir problēmas ar pašvērtējumu.
Es esmu greizsirdīga, ja man tiek dots iemesls. Tāda lieta kā spēles manī greizsirdību neizraisa.
Bet šeit daudzas tiešām laikam ballītēs sēž un dzer (un viss), jo izskatās, ka spēles ir svešas lietas.
Jēlības un tīņu spēlītes būtu kaut kas līdzīgs pudeles griezšanai, bet ir tik daudz spēļu, ko spēlē pieauguši cilvēki, kas liek otram pieiet tuvāk nekā ikdienā, tas tiktu darīts. Neviens neliek laizīties, kratīt pēcpusi un ķerties ap kaklu, skūpstīties utt.
Nevienam spēles neliek spēlēt piespiedu kārtā - un kur vēl svinēt svētkus kopā ar netīkamiem cilvēkiem.
Spēles izkalusās kā tīņiem, kuriem ka tik pačamdīties vai pabučoties.

Tā ir tava izpratne par spēlēm, jo acīmredzot,normālas spēles spēlēt neviens tev nav piedāvājis.
02.01.2014 09:47 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jēlības un tīņu spēlītes būtu kaut kas līdzīgs pudeles griezšanai, bet ir tik daudz spēļu, ko spēlē pieauguši cilvēki, kas liek otram pieiet tuvāk nekā ikdienā, tas tiktu darīts.

+++
Mums draugu kompānijai viss ir kārtībā ar pārīšu noturību, tāpēc mēs atļaujamies uzspēlēt spēles ar klēpī sēdēšanu, apelsīna nodošanu ar dažādām ķermeņa daļām, sērkociņu paciņas nodošanu ar degunu un "balonu dejām", tā, ka neviena stūrī nesēž un nešņāc :D
Esam spēlējuši pat atrakciju, kurā balons jāpārsprādzina ar dibenu, esot kādam klēpī.:D Mums laikam ar draugu kompāniju ir paveicies un tiešām- klēpī sēdēšana nav jāatceras ar pretīgumu un nepatīkamām izjūtām un neviens negrābājas un nelaizās:D
Tās ir tikai spēles. Cik man zināms, neviens nevienam pēcāk greizsirdības scēnas nerīko, jo čalis/meitene piedalās kādā no atrakcijām.
Prosta sēdēšana un buhāšana īsti nav priekš mums ballītēs. patīk aktivitātes.:)
02.01.2014 09:54 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Es esmu greizsirdīga, un arī draugs tāds ir. Bet neesam scēnas taisījuši viens otram.
Man nepatīk piedalīties visādās klēpī sēdēšanas spēlēs utt. Es labāk spēlēju prāta spēles :)
Vienmēr ir jājūt tā smalkā robeža. Kas vienam ir pieņemami, otram nebūs. Tas nav labi vai slikti, neviens tāpēc nav kkāda zemāka līmeņa vai kā citādi nepareizs. Reizēm pasākumu vadītāji vai kompānija ir uzstājīgaka, un kādam iznāk nonākt neērtākā situācijā. Tas ir jāsaprot un jāciena. Es neciešu, kad man uzspiež to "davaai, nāc", jo es labi zinu, kas man radīs prieku, un kas manī izraisīs dusmas. Visi mēs esam atšķirīgi. Vienam patīk pudeles griežana, bet cits labāk spēlē uno.
02.01.2014 09:59 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Neesmu greizsirdīga un draugs arī nav. Vienkārši mēs tiešām uzticamies viens otram, jūtam, ka to var pilnīgi droši darīt. Man nebūtu problēmas spēlēt tāda veida spēles.
02.01.2014 10:06 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Nevaru nepiekrist Librai :D bet es cenšos savaldīties..
02.01.2014 10:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits