nejauka izturēšanās

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Jums nav gadījies,ka blakus pazemo cilvēku un gribas iejaukties. vispār pēdējā laikā sastopos sabiedrības neiecietību-viens otru pazemo, bērnam iesit ar iepirkuma maisiņu uz ielas un viņš sāk raudāt un tad vēl vairāk sāk sist...tā iesit,kad maisiņš saplīst un viss saturs izbirst ārā.. (nemaz negribas zināt,kas notiek mājās), vīrietis sabiedriskajā pazemo sieviet-sauc visādos vārdos, uzvedās kā iedomīgs āzis..,it kā viņu varētu var kādu samīdīt. vispār daudz dažādi piemēri..vnk gribas pieiet klāt un visu pateikt ,ko domāju-lai vecmamma beidz tā izturēties pret mazbērnu,lai vīrietis beidz pazemot sievieti,lai sieviete pamet kādu idiotu ,kurš jau no paša rīta viņu visu priekšā sauc visādos vārdos,par nekam nederīgu utt. varbūt esmu pārāk jūtīga ..nezinu. no otras puses-tas agresīvais tips man pateikt tādus vārdus,kuri man visu dienu sabojās, bet varbūt viņš aizdomāsies ,vai arī sieviete aizdomāsies un ,kaut kas uzlabosies...diez vai tādas agresīvās omītes savā rīcība,ko mainīs.ja vienīgi vērsīs agresiju pret mazbērnu mājās neviss sabiedrībā.
29.12.2013 10:51 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
Arī esmu bērnam gājusi nopakaļus lielveikalā. Tikai tur galu rezultātā pieskrēja nevis omīte, bet mammīte, 10 cm augstos papēžos un iepirkumu maisiem rokās, kas veido lielāku kaudzi par tā bērna augumu. Es gan tajā mirklī mazliet iejaucos un pateicu, ka nav prāta darbs ņemt bērnu līdzi šopingā un smaidīga aizgāju tālāk.

es šādas situācijas ikdienā atskatos līdz vēmienam.jo strādāju apģērbu veikalā,nāk jaunas stilīgās mamas iepirkties,bet bērni savā vaļā ganās apkārt,pati 10x esmu skrējusi pakaļ bērniem kas iziet no veikala un dodas brīvsolī,jo mammīte mēra sev jaunas drēbes un pat nepievērš uzmanību vai bērns vispār ir ar viņu.ieiet kabīnē un savai atvasei pat nepasaka ka dodas mērīt drēbes,mazais iet auro pa visu veikalu un tad skrien ārā jo domā ka mama jau prom.

Ziemassvētku rītā viena mammīte arī šopingoja,pa veikalu staigāja vairāk nekā stundu,viņas aptuveni piecus gadus vecā meitiņa dīdijās blakus,teica ka grib mājās,uz ko māte viņai atbildēja "vIKTORIJ BĻA*,TU MAN ZAJEBAL*,
29.12.2013 12:28 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Pieaugušu cilvēku dzīvē cenšos neiejaukties,jo kā jau te minēja,nav mana darīšana,bet ja apbižo bērnu tad gan derētu iejaukties,lai gan vienreiz es to neizdarīju,bet tur bija apstākļi tādi.
29.12.2013 12:33 |

10 gadi
Reitings 127
Reģ: 28.03.2012
TIARA šausmas godīgi pilnīgi gribās tai saucamāi māmiņai tā iekraut!!!
29.12.2013 12:36 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
....un vēl tās mātes,kuras sapērkās uz 200ls sev drēbes,5 bikšu pārus,10 topiņus,bet meitiņa kura skatās rokassprādzīti pa 0,99ls,tai tiek izrauta no rokām un uzbļauts virsū,ka nepirks viņai to sūd* rokassprādzi.
Man vienmēr izraisa dusmas tās mātes,kurām ir jaunākās,modernākās drēbes,mati nagi pielikti,solarijs............bet blakus bērns izdilušās,izbalējušās drēbēs....kādēļ jālaiž pasaulē bērns,ja prioritāte ir savs ārējais izskats nevis miesīgs bērns?
29.12.2013 14:24 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
bēdīgi skatīties, kad redzu kā vecāki necinoši pret bērniem izturas uz ielas, lamā, grūsta, apsaukā. kādēļ tad vispār bērnus taisīja, ja necieš un neprot sadzīvot.

es kaut kur vienreiz lasīju psihologa padomu, ka nevajag uz ielas iejaukties tādās situācijās, lai kā gribētos. jo citādi var būt, ka tu aizrādi, bet viņi paliek vēl niknāki un mājās bērnu pamatīgi apstrādā no dusmām. atkal bērns cieš. no svešu cilvēku aizrādījumiem jau garīgas problēmas nevar izārstēt, tur vajag speciālistu..
es laikam tomēr neko neteiktu. izņemot, ja redzētu, ka sit.
29.12.2013 15:27 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Es noteikti iejaucos, ja dara ko pavisam aplam pret bérnu, dziivnieku. Pat, ja káds teiks, ka man nav tiesiibu, un? Es ieliksu savu artavu sajaa pasaulee, izdarot to, kas manos speekos- veerst ko uz labu, varbuut ieklausiisies, varbuut aizdomaasies, varbuut.. nezinu.

Nav pat runas par vardarbiibu, kaut vai peedeejo reizi bijaam kino Riigaa, filma asinjaina, ja nemaldos- virs 16 (vismaz 14) bija limits. Bija atnaakusi jauna gimene ar meiteniiti, nu ap 5 vareetu buut. Un visu filmu es nebeidzu ceret, ka pie kaarteejaas ainas, kuraa man bija jaaizver acis, vinji beidzot izies aaraa, bet nee. Juus domaajat, ka es notureejos peec filmas nepieiet klaat, ironiski nepajautaajot maatei - vai meiteniitei patika filma?
05.01.2014 03:41 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mau5, tas izklausás shausmiigi, es gan nekad nesaaku audzinaat, bet savu attieksmi noteikti paraadu, nez vai tas ir viens un tas pats? Negribeetos domaat, ka panaaku tieshi preteejo efektu...
05.01.2014 03:46 |

Reitings 258
Reģ: 18.08.2013
Man ir sāpīgi skatoties uz tādām situācijām, bet viņiem katram ir savi iemesli, lai tā uzvestos. Mēs tos nevaram nemaz zināt, bet varam nojaust. Bet tomēr visvairāk žēl bērnu, viņi cieš visvairāk. Iejaukties , ja viņi neprasa palīdzību nemaz nevajag. Jo šaubos ka tas ko līdzētu, cilvēki mūsdienas ir tik nepateicīgi.
Briesmīgi viss šis ir.
05.01.2014 04:31 |

Reitings 273
Reģ: 26.08.2013
Vienu reizi blakus ielai, sētā bērni pikojās, pieiet klāt divas īgnas krievu tautības sievietes un nelabā balsī kliedz uz viņiem, ka logus sitot ārā, saukšot policiju, vedīs uz bērnu namu, kur viņi tik redzēs, bērni tiešām prātīgi, meitene un puisītis uz 6 gadiem. Tad gan es iejaucos, tantes bija apjukušas, bet nu šīs īgņas var sastapt visur, un viņas bubina pa labi, pa kreisi.
05.01.2014 09:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits