Sajūtas pēc atgriešanas Latvijā

Reitings 45
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Noteikti ne mazums no jums kādu savu dzīves daļu ir pavadījušas dzīvojot ārzemēs. Tā nu sanācis arī man zināmu laiku pavadīt dzīvojot otrpus okenānam, bet nu pēc pusotra gada prombūtnes pēc neilga laika pārcelšos atpakaļ uz Latviju. Ir tāds pacilājums un aizrautības sajūta par to, ka atkal būšu savās mīļajās mājās, kopā ar ģimeni un draugiem, latviešu vidē utt.
Jautājums jums - kā jūs jutāties pēc ilga laika atkal esot Latvijā? Kādas bija jūsu emocijas? Vai likās, ka daudz kas mainījies, vai arī jūsu attieksme un redzespunkts bija mainījušies?
08.12.2013 03:01 |

Reitings 75
Reģ: 18.03.2013
Pati nevaru stāstīt par savu pieredzi,bet man māsa dzīvo ārzemēs. Atbrauc retu reizi ciemos un tpt atvaļinājuma beigās čīkst pēc savām ārzemēm.
...
Es vienmēr esmu dzīvojusi un dzīvošu Latvijā. Esmu izcīnijusi savu vietu darba tirgū un nesūdzos. Nav jau tā Latvija TIK slikta. Vajag tik cīnīties.
Arī nenosodu tos cilvēkus,kuri aizbrauc un paliek kaut kur ārpus Lv robežām. Lai arī ko viņi tur nedarītu,ja viņiem tā ir labāk,lai veicas. Tik ļoti žēl dzirdēt sliktus vārdus par Latviju.
09.12.2013 00:49 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
stellaglmr, es jau pirmajā savā komentārā rakstīju, ka dzīvojot Rīgā es arī biju pozitīvs cilvēks un visiem uzsmaidīju, novēlēju jauku dienu utt, bet es ļoti reti saņēmu atpakaļ to pašu.
09.12.2013 08:52 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Esmu ārzemēs bijis tikai īslaicīgi, bet nekādu lielu atšķirību gan nejūtu. Droši vien ja dzīvotu būtu savādāk. Man personīgi patīk ka Latvijā neviens nekāpj uz nerviem un ir diezgan atturīga attieksme vienam pret otru. Patīk ka neviens neuzbāžās ar palīdzēšanām un nevajadzīgām atvainošanām.
Rietumeiropā tā smaidīšana un pieklājība ir iedzīta norma, neviens tāpat neko nepalīdzēs reāli.
09.12.2013 09:06 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Pati neesmu dzīvojusi ārzemēs, bet vienmēr atceros ekonomikā mācīto prom braukšanas derīgumu. Formulā iekšā bija arī emocionālais lielums, kas, protams, katram ir individuāls. Un es saprotu, ka man šis emocionālais - mana ģimene, radi, draugi, kaķi, tēvzeme - ir tik liels, ka šķiet, es ārzemēs salūztu un iekristu depresijā.
09.12.2013 09:37 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Endy* - es sapratu, ka sveicini un dzīvo Rīgā. Es tikai saku, ka dzīvojot Rīgā es neesmu pamanījusi, to ko pamani Tu. Es nesaku, ka Tevī ir kāda vaina. Es tikai saku, ka man nav gadījušās visas šīs latvieša-nīgrā likstas. Nu, neesmu es saskārusies ar nelabu attieksmi registratūrās, neesmu es sastapusi tos briesmīgos rīkļurāvējus tantukus sabiedriskajā transportā. Vienreiz satiku nelaipnu pārdevēju Maximā. :D Bet kopumā man nav nācies sastapties ar negatīviem cilvēkiem. Spriežot pēc visa šeit raksītā - vaina ir manī. Jo visi bubuļi tikai pret mani nav bubuļi. :D
09.12.2013 11:20 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Cik interesanti lasīt tik dažādus viedokļus. Brīžam tiešām liekas, ka runājam par pilnīgi atšķirīgām valstīm, nevis vienu vienīgo Latviju.

Man personīgi Latvija nekad nav bijis apgrūtinājums. Nesaskaros ne ar nīgru attieksmi, ne sliktiem cilvēkiem, ne bezdarbu, neko citu no nosauktā. Vienmēr esmu te jutusies labi. Manuprāt, te ir ļoti skaista daba, forši cilvēki, lieliskas izaugsmes iespējas, iespēja nopelnīt, skaisti dzīvot un baudīt dzīvi visā tās krāšņumā :)
09.12.2013 11:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits