Sajūtas pēc atgriešanas Latvijā

Reitings 45
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Noteikti ne mazums no jums kādu savu dzīves daļu ir pavadījušas dzīvojot ārzemēs. Tā nu sanācis arī man zināmu laiku pavadīt dzīvojot otrpus okenānam, bet nu pēc pusotra gada prombūtnes pēc neilga laika pārcelšos atpakaļ uz Latviju. Ir tāds pacilājums un aizrautības sajūta par to, ka atkal būšu savās mīļajās mājās, kopā ar ģimeni un draugiem, latviešu vidē utt.
Jautājums jums - kā jūs jutāties pēc ilga laika atkal esot Latvijā? Kādas bija jūsu emocijas? Vai likās, ka daudz kas mainījies, vai arī jūsu attieksme un redzespunkts bija mainījušies?
08.12.2013 03:01 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es arii vienmeer atceros to briidi lidostaa,kad pirmo reizi peec vairaak kaa gada atgrieziezos ar domu,ka atpakal vairs nebrauksu.Es biju par to domaajusi vairaakas reizes,kaa tas buus ,kaa skriesu pretii saveejiem,savam pirmam viiram arii...-domaaju ka viss buus kaa vecos laikos.Vienmeer atceros mammas pirmos vaardus-tu izdariiji loti lielu kluudu braucot atpakal.Es iztureeju laikam kaadas divas dienas.Tad sapratu,ka esmu pilniigi cits cilveeks,pilniigi cits skatijums uz dziivi.Tik diivaini tagad to atcereeties,jo bija pagaajis tikai vairaak kaa gads...
Es vienmeer domaaju-lielaa vecumaa tomeer gribeetu atgriezties.Laikam taa ir daudziem ,kuri savu dziivi ir izveeleejusies citur.Iisti labi nav nekur-nav miera...
08.12.2013 17:13 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Vienmēr ir liels prieks, saviļņojums ,jau krāmējot koferi, lidosta ir viena no mīļākajām vietām. Uzsienu koferim banti no Latvijas karoga lentītes, un satieku randomā interesantus latviešus jau lidostā, nolaižoties smaids līdz ausīm, kad eju uz sagaidīšanu. :)
Šogad sanāk salīdzinoši bieži lidot uz Rīgu, ik pēc 5-7 nedēļām, tādēļ izpaliek homesickness, bet sajūsma 3kāršojas. Pēc 2 nedēļām nākamā reize, jau plānoju, ko darīšu, ko satikšu, utt. Mājās braukšana šķiet kā ceļojums.
08.12.2013 17:26 |

Reitings 17
Reģ: 07.12.2013
Mācos ārzemēs.
Uz ziemassvētkiem braucu mājās.
Zinu,ka gribas ļoti mājās,jo te nav tās īstās svētku sajūtas,bet!
es jau tagad zinu,ka gribēšu atpakaļ,jo pa 3 nedēļām man pilnībā pietiks lai apciemotu ģimeni,radus.
Tracina vien tas,ka daudzi uz tevi skatās tā,apmēram-"ooo ārzemniece atbraukusi,tad jau gan jau iedomīga utt",latviešiem raksturīgais negatīvisms,kā vienmēr.

Man patīk,ka cilvēki smaida,man patīk,ka "hey" tu pasaki kaut vienu reizi kojās satiktam cilvēkam,bet jūs abi pasmaidat. Man patīk sasveicinoties sabučoties,jo tas tā feinā šķiet,bet Latvijā uzreiz būtu tā-pasarg` Dievs,ko lien pie manis...

Tā ka jā,sajūtas jau foršas-bet grūti būs ieiet atpakaļ.

Ne pa tēmu-bet lasot komentārus rodas jautājums-vai jūs kādreiz šeit arī normāli runājat jeb tikai norejat viena otru? vienmēr tas notiek. reizēm sāk kretinēt,un domāju,ka ne man vienīgajai.
08.12.2013 17:33 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Par to mainīšanos - Rīgā nekad nekas nav mainījies, viss mierīgi, katrs kaktiņš zināms, tādēļ forši aizbraukt mājās, kur šķiet, laiva nekad nevar apgāzties, viss ir stabili, miera osta, bet ar laiku prasās izaicinājumu, jaunus iespaidus.

Redzespunkts - visu, visu salīdzinu! Te ir šitā, tur ir tā.. Savelkas bilde it kā no malas, kādi mēs Latvijas iedzīvotāji esam, kādi latvieši, kādi ziemeļeiropieši, ar ko identificējies.
08.12.2013 17:38 |

Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Man tas viss vēl priekšā. Tā īsti nebiju aizdomājusies, ka atgriešanās varētu sagādāt grūtības, bet varbūt, ka tas mani nesatrauc, jo dodoties prom zināju, ka tas ir uz noteiktu laiku, kā arī valsts, kurā šobrīd es esmu ir vēl sliktākā stāvoklī, kā Latvija. Kā arī, pirms tam dzīvojot Latvijā, man tur patika un es nejutu, ka Latvijā viss būtu slikti. Kā arī tagad, dzīvojot Eiropas dienvidos, man tieši pietrūkst latviešu nīgrums, jo tā dienvidnieku emociju izpausme mēdz būt nogurdinoša!
08.12.2013 17:40 |

Reitings 16208
Es domaaju,ja es buutu atgriezusies kaa biju domaajusi ,straadaajot to gadu latviesu gimenee,tad man nebuutu nekaadu gruutiibu atkal iedziivoties.Man liekas,ka loti mainiijos satiekot ,apprecoties savu otro viiru.Ja tas nebuutu noticis ar mani,tad nekad neticeetu,ka cilveeks tik loti var izmainiities...
08.12.2013 17:51 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
pure heroine Kās tieši man būtu jāstāsta?

Kā pati Londonā vergoji zemeņu fermas līmeņa darbā! Un tgd nez ko tēlo no sevis! :D
08.12.2013 17:54 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Jā, pēc pāris gadiem ārzemēs, kur ar sliktu noskaņojumu izejot laukā, pirmais pretīmnācējs uzsmaida un novēl jauku dienu, diena momentā paliek lieliska un noskaņojums tāpat, dzīve Latvijā škiet drūma un bezcerīga. Mīlu Zemi, kurā esmu izaugusi un te vienmēr būs manas mājas, bet tas man neliegs teikt,ka dzīve te nav pasakaina. Ja nebūtu dzīvojusi citā valstī, kur cilvēks nav tikai naudas maiss, varbūt tā neteiktu.
08.12.2013 17:55 |

Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Es te ar savu domu mazliet padalīšos. Darbs ir darbs un katrs darbs kādam ir jādara. Grīdas un ielas kādam ir jāslauka, sniegs jāšķūrē, veikala plauktos prece jāizliek, zemenes kādam jālasa (gan LV, gan UK starp citu) un arī kanalizācija kādam jātīra. Ja kāds to darbiņu nedarītu, tad visi "šiko" darbu darītāji ātri vien izjustu zināmas neērtības. Tikai es uzskatu, ka pat "zemas kategorijas" darbi pieprasa vismaz minimālo atlagojumu...savukārt minimālajai alga ir jābūt tādai, lai cilvēks spētu dzīvot atļaujoties vismaz absolūto minimumu. Un te ir starpība starp LV un Rietumeiropu, Ameriku, Kanādu u.c. līdzīga līmeņa valstīm, jo LV ar minimālo algu ir praktiski neiespējami izdzīvot, ja vēl ir bērni, tad vispār ir čau. Bet kā jau es teicu - VISI darbi kādam ir jādara un visi šie cilvēki ir pelnījuši normālu atlagojumu par to, ka pārējiem nav jālauž kakls un slidenām ielām, par to, ka WC neiet pāri sū...dains ūdens, jo tā ir aizsērējusies, par to, ka uz ielām nav 20cm kritušu lapu, dubļu, atkritumu slānis utt. utjp.
Nē, es nevarētu tagad pagriezties un aizbraukt atpakaļ uz LV. Brīdī, kad ar vīru aizbraucām mums principā nebija nekā ne LV, ne UK. Tagad mums visa dzīve ir UK, te ir piedzimis dēls. Tas nozīmētu, ka mums atkal viss būtu jāsāk no 0 un mēs uzskatām, ka tas nav tā vērts. Vienīgais žēl, ka nez vai kādreiz pelnīsim tik daudz, lai nopirktu tādu māju kādu mums gribas (LV tas būtu ļoti reāli - uzcelt sapņu māju), bet principā tas arī ir vienīgais un ņemsim vien hipotēku un pirksim normālu, standarta britu māju....detached gan. Rindu māju pa velti neņemtu :D Latvija ir forša, cilvēki ir feini, man ceļā vienmēr ir smaidīgas pārdevējas, smaidīgi sab. transporta šoferi utt. Protams, cilvēki un situācijas ir visādas, bet pa lielam ir forši, bet mūsu gadījumā - LV ir piemērota tikai priekš ciemošanās, ne dzīvošanas. Un pat ciemojoties, pēc dažām dienām jau gribas atpakaļ uz UK.
08.12.2013 18:17 |

10 gadi
Reitings 150
Reģ: 15.05.2013
Skaitīju dienas, līdz būšu atpakaļ, un atgriezos laimīga. Šeit ir manas mājas, un es negribu būt migrante citur. Man nevajag nekādas leiputrijas ar falšajiem "keep smiling".
08.12.2013 19:00 |

Reitings 16208
Man pat likaas peedeejaa braucienaa ,ka cilveeki ir kluvusi smaidiigaaki,neskatoties uz visu.Tomeer ir kaut kas taads ,ar ko es nevaru sadziivot,lai teiktu- tagad gribeetu dziivot atkal Latvijaa...Es visu laiku censos domaat-kas tas ir ,kas tik loti atskiras cilveekos...?
08.12.2013 19:10 |

Reitings 187
Sanāca pavadīt labu laiciņu ārpus Latvijas un secināju tikai to, ka man nav problēmu iejusties citā vidē, uz mājām tajā laikā īpaši negribējās, bet atgriežoties pēc ārzemēm arī neskumu un turpinu dzīvot šeit.
Brīnos tikai par to, kā visas te sajūsminās par tiem uzspēlētajiem, mākslīgajiem britu smaidiem un pārspīlēto laipnību. Esot Skandināvijā, var teikt pat izbaudīju to, ka cilvēki ir atturīgi, pieklājīgi, bet nav uzbāzīgi. Tas spāņu un itāļu pārmērīgais draudzīgums, bučošanās un viss pārējais, kas šīm mentalitātēm raksturīgs, mani vairāk atgrūž nekā sajūsmina.
08.12.2013 19:30 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Esot Skandināvijā, var teikt pat izbaudīju to, ka cilvēki ir atturīgi, pieklājīgi, bet nav uzbāzīgi.

Esot Skandināvijā, tieši izbaudīju to neatturīgumu un uzbāzīgumu. Bet ne uzspēlēti, jutos pat vairāk kā ļoti patīkami. Turpretī Anglijā gan viņu peklājība krita uz nerviem.
08.12.2013 19:37 |

Reitings 16208
Man atkal patika zviedru atturiigums un pieklaiba.Vienmer visi uzsver ,ka amerikaani smaida nedabiigi,bet man peedeejaa laikaa liekas,ka vini taadi arii ir-taadi pozitiivi noskanoti cilveeki paarsvaraa-vismaz manaa pusee.Neskatoties uz visu ,saglabaa taadu pozitiivu noskanu!
08.12.2013 19:40 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Sakarā ar šeit pieminēto negatīvismu Latvijā, gribās piebilst-ko nu kurš redz.
Būs cilvēki, kas vienmēr un visur redzēs mēslus.
Katru dienu braucu ar sab.transortu, staigāju a Rīgas ielām, šad tad palasu dzelteno internetu ar tiem visiem komentāriem, bet es vienkārši uz to neieciklējos. Neapmierinātība, kritika utt. lielākā vai mazākā mērā būs vienmēr un visur.
Pirmkārt jau to "pozitīvismu" ir sevī jāatrod, nevis jābrauc uz laimes zemi, kur šķiet, ka tev to mutē ar karoti iebāzīs.
Un starp citu, es tiešām uzskatu, ja tu patiesi (ne uzspēlēti) esi pozitīvs, harmonisks cilvēks tad pa lielam šo stāvokli tev nekādi "drūmie" apstākļi nevar atņemt.
08.12.2013 20:04 |

Reitings 97
Reģ: 14.02.2013
Atgriežoties Latvijā es apraudājos. Biju ļoti, ļoti laimīga. Ātri vien sapratu, ka nekas būtībā nav mainījies, bija pat tāda sajūta, ka nebiju pat nekur tālu prom. :)
08.12.2013 20:05 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
vienmēr kādu vaino savās problēmās,protams,visbiežāk vainojot valdību,kas ir tas universālais grēkāzis, tāpēc mums tik maz tolerances sabiedrībā..Un nav jābūt ģēnijam,lai saprastu,ja mums būtu augstāks dzīves līmenis viss būtu mazlietiņ savādāk.

Es izlasīju šo komentāru un sapratu, kādēļ citiem darbs fabrikās ir sapņu darbs. :D

Kad atgriezos Latvijā - gribēju zemi bučot. Biju sajūsmā par pilnīgi visu. Pati biju Vācijā - kur Jūs tur manījāt tos laimīgos, smaidīgos pīrādziņu dalītājus - man nav ne jausmas. :D Cilvēki vēl nopietnāki kā Latvijā. Tas pats ir Anglijā - Londonā un apgabalos. Nu, neskraida tur onkulīši pa rajonu daldami pīrādziņus un izmisīgi saucot Jauku Dienu Visiem! :D Bet, ja kāds uzkāps uz kājas, tad gan atvainosies. Latvijā tomēr ir mīļāki cilvēki. Pašām vajag pasmaidīt, nevar iet pa ielu bozties un teikt visur pasaulē smaida, a te tikai raud. Tu nesmaidīsi, neviens Tev nesmaidīs. Situācija ir vienāda visur. Tikai latviešiem ir kaut kāds napaleona sindroms... :D
08.12.2013 20:10 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Pati biju Vācijā - kur Jūs tur manījāt tos laimīgos, smaidīgos pīrādziņu dalītājus - man nav ne jausmas. Cilvēki vēl nopietnāki kā Latvijā.

Šeit nu gan nepiekritīšu. Dzīvojot šeit es katru dienu saskaros ar cilvēkiem un visi kā viens ir pozitīvi, uzsmaida, atvainojas, novēl jauku dienu.
Latvijā dzīvojot es arī vienmēr visiem uzsmaidīju, novēlēju jauku dienu un biju pozitīvs cilvēks, bet ļoti, ļoti reti saņēmu to pašu atpakaļ.

Es esmu no tām, kas labāk iesākumā ārzemēs pastrādās ne pārāk foršus darbus, bet ar laiku izsitīsies un zināšu, ka manus pūliņus kāds novērtēs. Neesmu uz šejieni atbraukusi, lai visu mūžu berztu kādam podus. Šeit ir lielāka motivācija cīnīties, mācīties nekā Latvijā, jo nezini ka kāds to novērtēs un Tavs darbs/izglītība būs novērtēta.
08.12.2013 20:19 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Kā pati Londonā vergoji zemeņu fermas līmeņa darbā! Un tgd nez ko tēlo no sevis!
Cik žēl,ka tev nav taisnība. :(
08.12.2013 20:21 |

10 gadi
Reitings 316
Si diskusija tiesi laika. Sobrid esmu homesick un domaju ka butu braukt atpakal uz lv pavisam. Bet laikam jau nebutu tik forssi ka tagad liekas, jo nekas jau nav mainijies lv, bet es pati gan. Pietiek ar prieku kad aizbraucu ciemos jo pec nedelas jau saproti, ka tomer kkas pietrukst.
08.12.2013 20:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits