Es te ar savu domu mazliet padalīšos. Darbs ir darbs un katrs darbs kādam ir jādara. Grīdas un ielas kādam ir jāslauka, sniegs jāšķūrē, veikala plauktos prece jāizliek, zemenes kādam jālasa (gan LV, gan UK starp citu) un arī kanalizācija kādam jātīra. Ja kāds to darbiņu nedarītu, tad visi "šiko" darbu darītāji ātri vien izjustu zināmas neērtības. Tikai es uzskatu, ka pat "zemas kategorijas" darbi pieprasa vismaz minimālo atlagojumu...savukārt minimālajai alga ir jābūt tādai, lai cilvēks spētu dzīvot atļaujoties vismaz absolūto minimumu. Un te ir starpība starp LV un Rietumeiropu, Ameriku, Kanādu u.c. līdzīga līmeņa valstīm, jo LV ar minimālo algu ir praktiski neiespējami izdzīvot, ja vēl ir bērni, tad vispār ir čau. Bet kā jau es teicu - VISI darbi kādam ir jādara un visi šie cilvēki ir pelnījuši normālu atlagojumu par to, ka pārējiem nav jālauž kakls un slidenām ielām, par to, ka WC neiet pāri sū...dains ūdens, jo tā ir aizsērējusies, par to, ka uz ielām nav 20cm kritušu lapu, dubļu, atkritumu slānis utt. utjp.
Nē, es nevarētu tagad pagriezties un aizbraukt atpakaļ uz LV. Brīdī, kad ar vīru aizbraucām mums principā nebija nekā ne LV, ne UK. Tagad mums visa dzīve ir UK, te ir piedzimis dēls. Tas nozīmētu, ka mums atkal viss būtu jāsāk no 0 un mēs uzskatām, ka tas nav tā vērts. Vienīgais žēl, ka nez vai kādreiz pelnīsim tik daudz, lai nopirktu tādu māju kādu mums gribas (LV tas būtu ļoti reāli - uzcelt sapņu māju), bet principā tas arī ir vienīgais un ņemsim vien hipotēku un pirksim normālu, standarta britu māju....detached gan. Rindu māju pa velti neņemtu :D Latvija ir forša, cilvēki ir feini, man ceļā vienmēr ir smaidīgas pārdevējas, smaidīgi sab. transporta šoferi utt. Protams, cilvēki un situācijas ir visādas, bet pa lielam ir forši, bet mūsu gadījumā - LV ir piemērota tikai priekš ciemošanās, ne dzīvošanas. Un pat ciemojoties, pēc dažām dienām jau gribas atpakaļ uz UK.