Ņemot vērā to, ka, piemēram, man skolā vien bija trīs OBLIGĀTĀS svešvalodas, mani nemaz neizbrīna, ka meitenes zin daudz valodas. Nemaz nerunājot par to, ka angļu valodas apguve man sākās bērnu dārzā. Studiju laikā parasti apgūst kādu svešvalodu, kura atbilstoša profilam, bet vēl jau arī Latvijā ir ļoti plaši izplatīta lieta ir kursu apmeklēšana.
Krievu valoda un latviešu valoda Latvijā ir ikdienā lietojama valoda, tātad retais bez dzimtās valodas nezinās vēl vismaz vienu svešvalodu. Skolā angļu valoda ir obligātais priekšmets no vēlākais trešās klases - tātad tās jau ir divas svešvalodas. Trīs svešvalodas zinās tie cilvēki, kuri krievu valodas vietā aizgaja mācīties vācu valodu. Bet daudzās vidusskolās ir vispārpieņemta prakse vidusskolas laikā mācīt kāu netradicionālu valodu - tā piemēram, man bija izvēle starp spāņu un latīņu. Citās skolās ir franču vai itāļu, vēl kādā skolā nav vispār šīs izvēles. Rupji skaitot vidējai cosmietei būtu jāzin kā minimums trīs valodas - latviešu, krievu vai vācu, angļu. No kurām vien latviešu vai krievu noteikti būs dzimtā.
Par ko cepiens un šie apvainojumi no sērijas "es zinu, ka neviens neko nezin, izņemot mani, ko tikai es zinu trīs valodas"? :D