Vai jūsu nauda nāk viegli?

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Vai jūsu ikmēneša atalgojums nāk viegli vai grūti? Piemēram, par to pašu Maximu, strādā 12h dienā, vienu reizi aiziet tikai uz tualeti, ne kafijas pauzes, ne sēdēšana Cosmo.lv, ne nesteidzīgas pusdienas 1h garumā, bet pelna minimālo, un, piemēram, IT darbinieks, pelna 900Ls mēnesī, bet projektam paredzētās lietas izpilda 2 dienas pirms termiņa, un pārējo laiku birojā spēlē Angry Birds. Kā ir ar jums? Izsakiet savas sajūtas par to, kā nāk jūsu nauda...
30.11.2013 23:13 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
wow, manis pašas vērtējums par sevi ir subjektīvs, ko Tu neteiksi, Puaro kungs! :D
01.12.2013 03:29 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Grūti. Atbildība liela.daudz stresa.
01.12.2013 04:45 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
man liekas, ka grūti, bet apkārtējiem tā neliekas.
bet grūti tikai tāpēc, ka tas ir darbs, lai pelnītu, nevis darītu prieku pasaulei.
01.12.2013 07:31 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Man nāk ļoti viegli, strādāju valsts pārvaldē, salīdzinot ar iepriekšējiem darbiem, kur esmu strādājusi, kur ari reals stress darba, virsstundas un dienas bez pustdienām, turklāt saņēmu mazāk kā šajā darbā. Bet nauda arī aiziet ļoti viegli.
01.12.2013 07:47 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nāk viegli, bet maz :) Viegli, jo darbs patīk, maz, jo strādāju maz.
01.12.2013 08:32 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Ja atbild uz tēmas nosaukuma jautājumu, tad man nauda nāk viegli no dzimšanas līdz šim brīdīm, jo abi vecāki ir turīgi. Nav izlutinājuši pārāk stipri, jo 19 gados sāku strādāt smagu darbu , kur nauda bija maza un nāca grūti, bet manī iekšējā ir karjeriste, kas gribēja norūdīties(no vecākiem iedzimts). Pēdējā darba vietā...hmm, es apzināti nestrādāju smagi, bet stress bija vairāk saistīts ar nesaskaņām ar vienu kolēģi, tāpēc es teiktu, ka vidēji grūti,kaut darbs bija viegls, lai arī specifisks. Šobrīd saņemu īri par privātīpašumu, arī pabalstu par iepriekš nostrādātu gadu, līdz ar to nauda nāk ļoti viegli. Visu šo kopā summējot, teikšu, ka nauda ir tā retā lieta, kas manu dzīvi ir atvieglojis un nācis viegli. Esmu ļooti pateicīga par to.
01.12.2013 08:42 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ja lielos vilcienos, tad jā, nāk viegli, bet ne jau tādēļ, ka es sēžu, urbinu degunu, bet maksā man par zilām acīm. Man vienkārši ir paveicies atrast darbu, ko es mīlu un strādāt tādā kolektīvā, ka katru rītu prieks celties, a ja par to vēl maksā labi, tad prieks ir dubultā!
01.12.2013 08:56 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es arī varētu teikt, ka salīdzinoši viegli - darbs patīk, apstākļi un attieksme apmierina. Es varu būt ļoti pateicīga par šo dzīves posmu.
01.12.2013 09:28 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
No rīta iegāju cosmo un jau nožēloju. Tālāk par otro lapu netiku, jo vienkārši riebjas cilvēkii ,kas uzskata, ka drīkst citiem kāpt uz galva un ja tas cilvēks to ļauj, tad ir idiots. Šī apgrieztā domāšana ir mūsdienās topā. Ja Tevi apzog - pats vainīgs, nesargāji, ja Tevi izvaro - pats vainīgs, pārāk īsa kleita bija. Ja Tev maz maksā - pats vainīgs. Vienmēŗ ir vainīgs cits, tikai ne tas, kurš dara slikto! Jā, ir cilvēki ar maigāku raksturu, tādi, kuriem nepatīk strīdēties, tādi, kuriem ir zemāks pašvērtējums, ne tik ass prāts, bet tas nenozīmē, ka viņš ir idiots vai vainīgs pie tā, ka ir tāds kāds ir!! Šādi cilvēķi bieži vien ir daudz jaukāki un atsaucīgāki dzīvē un tikai drausmīgā attieksme not iem "pārākajiem un gudrākajiem" viņus noniecina un sabojā. Vainīgi ir tie, kas to izmanto, nevis tie, kas nespēj sevi aizstāvēt!!
01.12.2013 09:45 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man nauda arī nāk viegli. Es strādāju foršā kolektīvā, ka pat brīžiem aizmirstas, ka es strādāju. Nav nekas fizisks, eju pauzēs, kad gribu, visu laiku varam pļāpāt .
01.12.2013 09:50 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Nevis dienas anekdote, bet realitāte Pati iemācījos apieties ar kases aparātu 12 gadu vecumā. Kasiera darbs ir elementārs. Fiziski smags, bet prasmju ziņā vienkāršs.
Pilnīgi piekrītu. Pati gan iemācījos ar kases aparātu apieties 15 gadu vecumā, bet tas man prasīja hmm dažas stundas. Pilnīgi ticu, ka to var izdarīt arī 12 gadu vecumā. Protams, darbs bija fiziski smags (jo es strādāju mazā veikalā, kur vienlaicīgi bija jābūt gan kaseirei, gan arī atbildīgai par sveramo produktu došanu klientiem, gan arī preču izkārtošanu veikalā). Pēc 3 darba dienām kājas bija kā lupatas, bet prasmju ziņā darbs bija elementārs - atvainojos pa tiešumu - smadzenes tādā darbā vispār izmantot nevajag. Par darbu pēc darba laika beigām es nekad tolaik nedomāju. Tagad, kad strādāju intelektuālu darbu, tas ir daudz daudz reizes grūtāk. Par darbu domāju visu laiku, visu laiku ir stress. Divas nesalīdzināmas pasaules.
01.12.2013 10:23 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Tā kā fizisku darbu nestrādāju, tad varu teikt, ka viegli.

Bet, ka IT speciālistiem nāktu nauda viegli, dzirdu pirmoreiz. Laikam tad Tu nevienu nepazīsti. Jo mans vīrs kā no rīta aiziet uz darbu, attopas tikai vakarā, kad jāiet mājās. Jo viņiem darba ir daudz.
01.12.2013 10:40 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
jo vienkārši riebjas cilvēkii ,kas uzskata, ka drīkst citiem kāpt uz galva un ja tas cilvēks to ļauj, tad ir idiots. Šī apgrieztā domāšana ir mūsdienās topā. Ja Tevi apzog - pats vainīgs, nesargāji, ja Tevi izvaro - pats vainīgs, pārāk īsa kleita bija. Ja Tev maz maksā - pats vainīgs. Vienmēŗ ir vainīgs cits, tikai ne tas, kurš dara slikto!
+

Lasot brīnos arīdzan. Jo labi saprotu ka paldies dievam mums vel ir setnieki, tie kas izved miskastes ,pardeveji un etc. Bez viniem dzive apstatos.Viss turas uz šiem melnā darba daritajiem. Un normalu algu jebkurs ir pelnijis.Tadu lai var iztikt. PunkC:)
01.12.2013 10:52 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Mana nauda nāk grūti un sūri. Pienākumu daudz, atbildība liela, stresa netrūkst, nemitīg kaut kam pietrūkst laika. Nu darbā portālos un forumos sēdēt man noteikti nav laika. Darbs dzen darbu.
Īstenībā uzskatu, ka esmu pelnījusi labāku atalgojumu, bet nu tā ir mana problēma :)

Man nav tā, ka darbs ļoti patīk vai ka ieguldu tur savu sirdi. Tas ir tikai darbs, kas jādara, lai varetu sevi uzturēt.
01.12.2013 11:02 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Mazkvalificētajam darbam nekad nebūs tāds atalgojums kā tajos amatos, kuros jāstrādā izglītotam, apķērīgam, mērķtiecīgam cilvēkam.

Ne vienmēr, kkādā rūpnīcā vai citā smagā un/vai bīstamā darbā bieži vien maksās vairāk nekā kkādos kur vajag jurista un ekonomista izglītību.
01.12.2013 11:10 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Man nenāk viegli, taču savu darbu mīlu no visas sirds, jo tas ir mans hobijs. Uzskatu, ka tā ir vislielākā veiksme cilvēkam darboties sfērā, kas viņam tuva sirdij. :) Uzskatu, ka man maksā atbilstoši, taču..vienmēr jau var gribēt vairāk! :)
01.12.2013 11:12 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja pats darbs patiik, tad nauda naak viegli.

ne visiem ir tā..piem.mans vīrietis tagad strādā bez brīvdienām no paša rīta līdz pat 00:00 , vai arī pat ilgāk. .pašlaik strādā mājas..vismaz var tik daudz kā normāli paēst, uztaisīt pāris minūšu pauzes ik pa laikam..,bet man tas liek aizdomāties, ja pat nedēļas nogalē nevar kopīgi aiziet,kaut kur uz stundu,jo jāstrādā. labi tā nav visu laiku, taču bieži gan. ko dod nauda,ja Tu sevi bieži vien pazaudē darbā? Z-svētkos strādās, Jauno gadu sagaidot strādās. skumju ne?

man kā kuru periodu..,jo darba pienākumi mazliet mainās. vairāk grūti emocionāli izturēt,jo ir aprunāšanas, periodiska latviešu nīšana, pret visiem darbiniekiem attieksme -Tu saņem maz,bet jādara viss,ko liek (arī tas ,kas gadīgi neattiecas uz Tevi un Tavu darbu ),jānāk slimam uz darbu utt...nevar gaidīt,ka ja cilvēks saņem līdz 200ls ,tad viņš būs gatavs būt par universālo darbinieku un , taču ja cīnies,tad var arī panākt taisnību. šo un to esmu panākusi,lai varētu mierīgi turpināt darba gaitas.
01.12.2013 11:45 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Ir slinki cilvēki un ir čakli.

Slinkie izvēlas vieglāko ceļu- skola -->veikala kase un pēc tam čīkst, ka viņi ir vienīgie, kas "pa īstam" strādā, cik viņiem grūti nauda nāk, ka visiem viņi jāžēlo, bet tie intelektuālā darba darītāji ir īsti slaisti. Piekrītu, ka nav normāli, ka minimālā alga ir stipri zem izdzīvošanas līmeņa un tam tā nevajadzētu būt. No otras puses- tādos darbos pieaugušiem cilvēkiem nevajadzētu strādāt- tiem būtu jābūt jauniešu/studentu darbiem, jo darbs maiņās, iespējams savienot ar studijām.

Čaklie izvēlas grūtāko ceļu- skola-->augstskola--> darbs. Latvijā ir iespējams studēt bez maksas- tātad katram ir iespēja iet šo grūtāko ceļu. Cita lieta, ka slinkie arī skolā nemācās un tāpēc pie budžeta vietām netiek vai nemaz negrib studēt. Intelektuālais darbs vienmēr ir "vieglāks", jo tas ir gan interesantāks un sniedz lielāku gandarījumu, gan arī ir labāk apmaksāts. Un tā tam jābūt.

Jā, ir cilvēki ar maigāku raksturu, tādi, kuriem nepatīk strīdēties, tādi, kuriem ir zemāks pašvērtējums, ne tik ass prāts, bet tas nenozīmē, ka viņš ir idiots vai vainīgs pie tā, ka ir tāds kāds ir!!

Tā ir infantīla nostāja- ak, es nabadziņš, darba devējs neļauj aiziet pusdienās vai uz tualeti. Pieaugušam un kaut cik saprātīgam cilvēkam ir zināms, ka darba devējs nav "dusmīgais skolotājs" vai "despotiskais vecāks", bet gan parasts cilvēks ar kuru var slēgt vai neslēgt vienošanos (darba līgumu). Ja pieaudzis cilvēks izvēlas slēgt tādu vienošanos, kurā alga ir zem izdzīvošanas līmeņa un/vai nav paredzēts ēst un iet uz tualeti- vai nu ir dumjš vai tik slinks, ka nejēdz izlasīt vienošanos. Cilvēkam vienmēr ir izvēle iespēja- tikai slinkie to neizmanto, jo ir pārāk slinki, lai kaut ko mainītu, jo tas prasa piepūli. Vieglāk sēdēt un gausties.
01.12.2013 11:46 |

Reitings 728
Reģ: 13.10.2009
brīžiem liekas,ka grūti,bet,ja padomā tā globālāk-tad viegli.
01.12.2013 11:47 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Anglijā noliktavās nauda nāk ļooti viegli un nezini, kur pēc tam to visu tērēt.
01.12.2013 12:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits