Vai jūsu nauda nāk viegli?Es varu iedomāties, ka nauda ripo, vai lido.. bet to, ka naudai būtu kājas es dzirdu pirmo reizi. :D
Nē, neizlasīji. Par virsstundām nevis sūdzas, bet ņem tās labprātīgi, jo darbs IT sfērā ir intelektuāls darbs, kuru bieži vien ir līdz zināmam posmam jānoved bez pauzēm. T.i., ja kodēšana tajā brīdī sokas labi, to turpina līdz vēlai naktij. Reti kurš programmētājs dara tikai un vienīgi noteiktu darba daļu no nulles. Projektā var būt iesaistīti simtiem cilvēku, dažādās valstīs. Ja kaut kurā projekta daļā pieļauj kļūdu, citā daļā strādājošajam to var nākties labot un tērēt savam darbam paredzēto laiku. Bet Tu diez vai vispār esi informēta par šādām lietām, tāpēc arī izzīd kaut ko no pirksta.
Cik viegli spriedelēt par cilvēku otrpus ekrāna, vai ne? Būsi pārsteigta, bet es uzskatu vienkāršo darbu par ļoti vajadzīgu un nekad augstprātīgi neesmu izturējusies. Kaut vai tāpēc, ka pati padsmit gadu vecumā esmu laiciņu kasē pasēdējusi, lai nopelnītu kabatas naudu. Tas tomēr nemaina faktu, ka darbs kasē ir vienkāršs un salīdzināt to ar specifiskas nozares darbu ir muļķīgi. Katram ir savi darba uzdevumi, atbildība un nepieciešamais izglītības līmenis. Algu vienmēr var gribēties lielāku, bet LV kasierim maksā tik, cik maksā. Daļa pedagogu nesaņem sevišķi vairāk, ko tad lai viņi saka.