Finanses

Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Tīri intereses pēc:
Un kā ir Jūsu attiecībās- kā tiek sadalītas finanses? Vai par visu maksā vīrietis, vai izdevumus dalāt uz pusēm, vai pati esi uzņēmusies lielāko maksājumu daļu?
Šoreiz jautājums attiecas vairāk nevis uz rēķina nomaksu restorānā bet sadzīvi kā tādu. Maksājumi par dzīvokli, mašīnu, ēdienu utt.
šodien par to ļoti aizdomājos, jo man ir interesanta situācija. Lielāko daļu maksājumu uzņemas vīrietis; viņš maksā arī restorānos un citos pasākumos. Bet kaut kā absurdi- ja palūdz viņam nopirkt kādu lietu (sadzīvisku, desmit latu robežās)- tad viņam tā nauda ir jāatdod. Aizdomājos. Jo tie mazie žesti reizēm jau tie nozīmīgākie ..
29.11.2013 21:24 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
http://www.youtube.com/watch?v=bpA7pfR0FIc
30.11.2013 19:09 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vispār esmu šokā, cik daudz sievietes uzskata, ka vīrietim ir jānodrošina sieviete par visiem 100%. Man tas nešķiet pieņemami.
Piekriitu, ja vien sieviete nav invaliide, kura pati sevi nevar apgaadaat.
Turklaat autore raksta, ka lielāko daļu maksājumu uzņemas vīrietis. Tad, kur probleema reizeem atdot to naudu par zaaleem, u.c. siikumiem? Vot princeses mums te saradusaas.
30.11.2013 19:14 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja naudas paliek maz un katrs santīms svarīgs, tad es naudas atdošanu saprotu, bet principa pēc atdot, ja naudas pietiek... sīkumaini. Sīkumainība ir kaitinoša.
30.11.2013 19:30 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Autorei - citām te forumā lasīju, ka vīrietis - ja ne gluži jāuztur, tad lielākā daļa rēķinu jāsedz... un tādu nebija mazums...
Iesaku pajautāt vīrietim, kādēļ viņš Tev atprasa naudu.... Piedāvā labāk piedalīties vairāk kopējos maksājumos, lai tikai Tev nebūtu jādzird šādas frāzes par naudas atdošanu...man ar' nepatiktu....
30.11.2013 20:08 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka autore ir sašutusi nevis par to, ka viņai jāpiedalās kopējos maksājumos, bet par to, ka viņai jāatdod savam vīrietim nauda par kādu pirkumu.
30.11.2013 20:11 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Mums ir katram sava nauda, bet viens otram nekad neprasām atdot naudu ne par ko, kas pirkts otram. Neatkarīgi no tā, vai palūgts nopirkt vai nopirka tāpat.
30.11.2013 20:13 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es protams piedalos mājsaimniecibasc izdevumos. Pārtika, saimnieciabs preces. Vinam kaut ko( vins uz sevi skops, tad nu es) bet ta ir tikai manuprat maza dala. Un nav tas nopietni. Vispar nav svarigi kuram ir nauda, ja kadam pietruks kaut kam bus otram. Vinam uz pusotru reizi vismaz vairak. Mes nedalam. Un kartes ar banku kodiem pie manis. Jo tehniski man ertak visu kur vajag parskaitit, es neko nenokavesu. :)
30.11.2013 20:22 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
ir tikai dažas rakstura iezīmes, kuras man cilvēkos izraisa patiesu pretīgumu. un viena no tām ir sīkumainība, skopums, un no tās izrietošā kapeikpišana. man tas nav pieņemami, ja pamanu šādas tendences, cilvēks zaudē manu cieņu, lai arī citādi lielisks cilvēks.

nav pat runa par to, cik tev ir naudas, nabags vai bagāts, bet par attieksmi. cilvēks ir gatavs lietū iet ar kājām, lai ietaupītu 50 santīmus biļetei. vai kafejnīcā dzert tikai tēju aiz skopuma, bet sēdēs 2 stundas. vai atgādināt 50 santīmus, ko iepriekš aizdevis. un ne jau tādēļ ka nav naudas, bet tādēļ ka sīkumains... es nerunāju par gadījumiem, kad makā nav ne santīma un nav darba, tas ir kaut kas cits!!

ar vārdu sakot, nekad nespētu cienīt vīrieti, kurš ir sīkumains un skops gan pret sevi gan citiem. jā, otra galējība, kad svaidās ar naudu un tad 3 ned nav ko ēst, arī nav mormāli, bet vienmēr jau ir vidusceļš, balanss.
30.11.2013 20:24 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
absolūti pievienojos Cataleyas rakstītājam.
30.11.2013 20:24 |

Reitings 27552
ir tikai dažas rakstura iezīmes, kuras man cilvēkos izraisa patiesu pretīgumu. un viena no tām ir sīkumainība, skopums, un no tās izrietošā kapeikpišana. man tas nav pieņemami, ja pamanu šādas tendences, cilvēks zaudē manu cieņu, lai arī citādi lielisks cilvēks.

nav pat runa par to, cik tev ir naudas, nabags vai bagāts, bet par attieksmi.
+
30.11.2013 20:30 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Pagaidām mani uztur draugs, bet kad mēs sāksim dzīvot savā dzīvoklī, tad sāksim naudu likt kopā.
30.11.2013 20:34 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nu, mēs skatāmies pēc situācijas. Šobrīd konkrēti man kontā ir -3 Ls (par kartes gada maksu), draugam 4 cipari. Pēc nedēļas situācija var mainīties uz pretējo pusi. Piemēram, braucām uz UK. Draugs nopirka biļetes, samaksāja par viesnīcu, bet tieši pirms braukšanas gadījās čp un nācās gandrīz visu naudu ieguldīt vienā lietā, ko gan viņš neizdarīja, bet, kad atbraucām uz UK, izrādījās, ka manā UK kontā kaut kas sakarīgs paslēpies, un bez liekiem sirdsapziņas pārmetumiem tērējām manu naudiņu, lai atgriežoties puisis var nokārtot savas lietas bez bēdām un vēl nebūtu bads jāmirst. Un tā visu laiku.

Man laikam nebūtu pieņemami atdot draugam naudu par kaut kādām zālēm, ne jau tāpēc, ka grūti atdot, bet gan tīri tās prasīšanas dēļ.
30.11.2013 20:45 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man laikam kaut kas nav kaartiibaa ar savu EGO,bet man tiesaam ir nenormaalas gruutibas visu laiku nemt...!Tajaa pasaa laikaa saprotu,ka viirietim ir jaabuut tam,kurs uztur gimeni!
30.11.2013 20:58 |

Reitings 27552
Vispar mums būtiskāka motivācija kss jau apriori sākuma norunāta sieviete esmu es vins mans lieliskais. Es rūpējos par pavardu, viņš par rēķiniem, tehniku un tml. Nu nav vinam laiks kartot maju, un slinks izmazgat kaut šķīvi. Bet ar vina darbu to labi saprotu. Retu gadas ka šis brīvs( parassti svetki visi un etc.) man atkal darbs, tad šis var est uztaisit abiem, bet pat miseni nenesis.Nu tads vins ir, un es attiecigi ar esmu kada esmu. Mes saderam. Un ka jau teicfu ar piedalos ar savu naudu, bet ja parekina ko man perk( drebes,kosmetiku un etc.) tad iznak ka 99% vins. Es sikumus neuzskatu par piedalosanos. Tikia sava ego celsanu. saku godigi vecis nes mamutu. nevis es te tada un sitada krutaa :D Es nav tik naiva, un labi maku skaitit. bet visa maja uz manis.
30.11.2013 21:00 |

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Cataleya - kur tad ir tik daudz tie vīrieši, īpaši mūsu valstī, kas spēj ne tikai ikdienas rēķinus viens pats segt, bet arī sievietes lupatas un autoizdevumus.

Cik saprotu, tu kādu biezo esi dabūjusi. Loti paveicies, jo cik saprotu, ja pati uzturi vecākus, tad tu neesi piedzimusi turīgā ģimenē. Parasti jau ļoti grūti tām, kas no no attiecīgām aprindām tikt pie augtās klases vīriešiem, jo viņi parasti saietas ar savas sociālas klases partneriem. Bet varbūt ir arī izņēmumi - veiksme noglāstījusi.
30.11.2013 21:35 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Parasti jau ļoti grūti tām, kas no no attiecīgām aprindām tikt pie augtās klases vīriešiem, jo viņi parasti saietas ar savas sociālas klases partneriem. Bet varbūt ir arī izņēmumi - veiksme noglāstījusi.

Džennija, super pateici, man ļoti patika, un piekrītu!!!

tādi Pelnrušķītes stāsti ir reāli, bet ļoti reti. un arī tad ne vienmēr meitenes izrādās vinnētējas, kaut arī ir tie mamuti ar zelta ilkņiem...
30.11.2013 22:51 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es nekad mūža negribētu būt finansiāli atkarīga no vīrieša. Un esmu diezgan pārsteigta, ka tik daudzas vairāk vai mazāk dzīvo par vīrieša naudu. Man ir svarīgi, lai varu pati sevi uzturēt, samaksāt savus rēķinus, atļauties savu dzīvesvietu, nopirkt sev pārtiku un visu pārējo.

Cita lieta- ja man ir, man nav žēl naudas arī priekš otra cilvēka, tāpat uzskatu tikai par normālu lietu, ka, ja kaut kas tiek nopirkts otram, par kaut ko tiek samaksāts, tad tas nav uzskatāms par parādu, bet gan par normālu rīcību.

Dzīvojot kopā, uzskatu, ka abiem ir daudz maz līdzvērtīgi jāpiedalās maksājumos. Vai vismaz jāspēj to izdarīt.

Galu galā, ja visu laiku tiek dzīvots uz vīrieša rēķina, kas notiek tādā gadījumā, ja attiecības pajūk? Protams, var jau būt, ka cilvēki paliek kopā visu mūžu, bet dzīvē viss var gadīties.
01.12.2013 11:25 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Galu galā, ja visu laiku tiek dzīvots uz vīrieša rēķina, kas notiek tādā gadījumā, ja attiecības pajūk?

Nu kā, tad paņem pusi, kaut arī nekāda pamatojuma tam nav. Vnk mūsdienu pasaulē sievietēm ir vairāk tiesības un mazāk pienākumu kā vīriešiem. Proti notiek vīriešu diskriminācija.
01.12.2013 11:29 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Mēs pagaidām maksājam visu uz pusēm (īri, komunālos) + katrs pats par saviem izdevumiem atbild (telefons, kredīti/saistības u.t.t.). Taču, draudzējamies tikai 2 gadus un neesam precēti, līdz ar to, neuzskatu, ka viņam būtu mani 100% jāuztur.

Protams, es būtu tikai priecīga, ja īri un komunālos maksātu viņš, jo tad man būtu vairāk naudiņas, lai iegādātos, piemēram, interjera priekšmetus un saimniecības preces uz kurām šobrīd taupām, jo abi vēl esam karjeras sākumpunktos un nepelnam tik daudz.

Kopumā, man nevajag, lai mani uztur, lai redzētu, ka puisim daudz nozīmēju un viņš mūsu attiecības novērtē, jo to redzu ik dienas ikkatrā sīkumā, ko viņš manā labā dara. Ja cilvēks mēģina iepriecināt arī ar pavisam vienkāršām lietām (kvai vakariņām sveču gaismā), kas nemaksā miljonus, man ar to ir gana. Ikdienā jau var redzēt un novērtēt, vai cilvēks ir skops (un būs arī turpmāk). Mans puisis ir labsirdīgākais cilvēks, ko jebkad esmu pazinusi un zinu, ka viņš vispirms labāk parūpēsies par saviem tuviniekiem, mīļajiem un tikai pēc tam domās par kaut kādām luksusa, nevajadzīgām ekstrām.

Viss slēpjas attieksmē nevis naudas maciņa biezumā. Mūsdienu sievietes bieži vien ir slinkas un izlepušas un grib, lai viņas uztur. Es pieļautu, ka mani 100% uztur tikai grūtniecības/bērnu kopšanas laikā. Ir patīkami, ka vari nopirkt kaut ko sev bez atļaujas un naudas prasīšanas otram.
01.12.2013 11:31 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Kārtējā joma cilvēka dzīvē, kuru visiem tā patīk sarežģīt. Mana prakse liecina, ka vislabāk ir dzīvot, neštukojot, kam pienākums ir ko darīt pēc priekšrakstiem, bet vienkārši dzīvot t.i. salikt visu naudu kopā, samaksāt rēķinus un par pārējo vienkārši dzīvot, un viss, visa lielā māksla un problēma.
01.12.2013 11:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits