Psiholoģiska tēma - kā tikt galā?

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Ja te būtu sadaļa "psiholoģija", tad šis ieraksts noteikti nonāktu tur. Tomēr nav.

Centīšos īsi izskaidrot savu saucienu pēc palīdzības.
Esmu ļoti pašpietiekama, ar dzīvi un tajā notiekošo apmierināta. Jebkuram mākonim redzu zelta maliņu. Māku ar jebkuru krīzi agrāk vai vēlāk, vieglāk vai smagāk, tomēr - tikt galā.
Tomēr šī brīža lielākā sāpe - es pārāk daudz savu dzīvi veidoju citu dēļ. Es pārāk ļoti ietekmējos no citu viedokļa. Es gribu, lai citi zina lietas par mani.
To ir grūti izskaidrot. Nav tā, ka mani ļoti interesētu citu viedoklis, no tā nereti pati distancējos. Tomēr vienmēr vajag kādam pastāstīt, kas notiek manās attiecībās. Tāpat arī cenšos apkarot sociālo tīklu atkarību - apzinos, ka pārāk daudz sevi izlieku apskatei citiem. Jūtos tā, it kā man tā būtu nepieciešamība. Es nespēju dzīvot sev, savam labumam, sevis dēļ, man vajag, lai citi redz to visu labo.
Ne arī vienmēr un visi, tomēr atšķirīgās situācijās gan.

Tas, ko es vēlētos uzzināt pat nav padoms, kā tikt ar to galā, bet drīzāk jautājums - vai ir kādas konkrētas metodes, kas ļauj kaut kā mainīt vērtību sistēmu dzīvē? Jā, apzinos, ka jautājums pagalam muļķīgs un ne būt ne konkrēti atbildams, bet labprāt uzklausīšu viedokļus.
Es, piemēram, esmu mēģinājusi meditēt, nomierinot sevi un savu satraukumu par ārpasauli, bet to līdz galam neesmu apguvusi.
Ļoti interesējos arī par budismu. Kas varbūt daļēji tieši sakārto vērtības pa plauktiņiem, tomēr arī tajā līdz galam sevi nespēju ielikt.

Jebkurā gadījumā - būšu priecīga uzklausīt jebkuru viedokli, nemaz ar neiedziļinoties manā sarežģītajā jautājumā ;)
24.11.2013 19:54 |

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
http://www.huffingtonpost.com/wait-but-why/generation-y-unhappy_b_3930620.html

http://www.waitbutwhy.com/2013/07/7-ways-to-be-insufferable-on-facebook.html

Izlasi šos.
25.11.2013 10:46 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Es ar' nesaprotu to liekulīgo līdzi raudāšanu par traģēdiju Zolitūdē - ticiet man tas sērojošiem tuviniekiem un bērniem nepalīdzēs, ka jūs te visi raudāsiet!
Arī valdības populistiskie izteicieni, ka visus, kas parakstījās, jāliek cietumā! Nu, nav tik vienkārši tur - ja dokumenti ir kārtībā, tad nav pamata neparakstīties.
Sabiedrība tiek nevajadzīgi "kurināta" ar negatīvo! Bet tas nevienam cietušajam nepalīdzēs!
Vienīgais - ziedojumi - tie gan var mazliet palīdzēt!

Autorei - nu atceries, ka dzivo SEV nevis CITIEM! Iemācies priecāties pati par sevi - negaidi novērtējumu un atzinību no citiem, ja tomēr gaidi - mēģini tikt darbā, kur var palīdzēt lielām vai mazākām ļaužu grupām - tas var palīdzēt - varbūt tas ir Tavs aicinājums.
25.11.2013 11:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits