Zolitūdes Maxsimā iebrucis jumts.....

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
Jau dzirdējāt? http://www.delfi.lv/news/national/politics/zolitude-maxima-veikalam-iebrucis-jumts-ir-cietusie.d?id=43837112
21.11.2013 18:43 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
dzezefine, tieši to pašu gribēju teikt.
Vnk tagad jūtas tāds Lāčplēsis- varonis, jo ir iespēja paspīdēt. Nožēlojami. Būtu klusējis labāk. Iespējams, ja šitādi nebūtu savas mutes turējuši...Ai, ko nu vairs:(
Karma tomēr...
24.11.2013 14:43 |

Reitings 508
Reģ: 25.10.2012
Pēc kara jau visi gudri, vajadzēja to un šito.. Bet cik lielu vērību cilvēki būtu pievērsuši viņa teiktajam, ja šī traģēdija nebūtu notikusi? Nekāds varonis viņš nav, bet varonīgāks ir par tiem, kas tagad asti kājstarpē ierāvuši klusē.
24.11.2013 14:44 |

Reitings 149
Reģ: 06.11.2013
Ceru, ka Zeimuļs, kuru Re&Re būvēja, nesabruks :(
24.11.2013 14:45 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Saprotu, ka ir vēl cilvēki zem drupām, jo šaubos, vai tie četri, kuri jau 2 diennaktis gaida kādu, tur stāv bez iemesla. Atceros to meiteni, kuru rādīja jau 4dienas vakarā, ka viņa mammīti gaida..Vakar vakarā viņa vēljoprojām tur bija. Un vēl daži cilvēki:(
24.11.2013 14:46 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Paklanos dziļā cieņā visu glābēju priekšā!
Godīgi sakot, gribas iepļaukāt to meiteni, kas te saka, VUGD priekšniekam vajadzētu labprātīgi aiziet no amata!
Man pašai radu lokā ir ugunsdzēsēji. Tie stāsti ir sirdi plosoši. Bet šis gadījums nestāv tuvu nekam. Lielākajai daļai ugunsdzēsēju/glābēju šī ir traģiskākā un grūtākā operācija viņu dienesta laikā.
Es ļoti ceru, ka valsts, vai ziedojumu vācēji padomās ne tikai par bojāgājušo ģimenēm un cietušajiem, bet arī par tiem glābējiem, kuri tur strādāja dienu un nakti, kuri vilka ārā no gruvešiem saspiestus cilvēku ķermeņus un darīja to ar rokām. Arī glābēji ir tikai cilvēki un tas ir pašsaprotami, ka šādā brīdī liela daļa no viņiem ir piedzīvojusi tādu emocionālo traumu, kas viņiem ies līdzi visu viņu atlikušo mūžu. Arī viņiem būtu jāsaņem kompensācijas, jo tas vispār ir apbrīnojami kā valsts vērtē šos darbiniekus - kāda ir viņu alga un sociālās garantijas. Kamēr Valdis Dombrovskis ēterā apliecina, ka visi ugunsdzēsēji un glābēji ir apdrošināti, tikmēr TV3 raidījumā Bez Tabu piektdien tika nolasīta kāda ugunsdzēsēja sievas vēstule, kurā viņa pauž savu sašutumu par valdības meliem, jo ugunsdzēsējiem nav ne veselības, ne dzīvības apdrošināšanas un arī viņas vīrs tajā laikā strādāja notikuma vietā. Tajā pat laikā valsts ierēdnīšiem, kuri sēž birojā, ir valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises. KUR tajā ir loģika???

Es ticu, ka glābēji darīja visu iespējamo, kas bija viņu spēkos. Arī VUGD priekšsēdētājs visu laiku bija notikuma vietā un varēja redzēt, ka viņš knapi turas kājās no pārguruma brīžiem, kad viņu intervēja..
Nezinu,kurš tas ir par politiķi,bet viens teica,ka tagad visus apdrošināšot. Ziņas par to,ka teikts,ka viņi ir apdrošināti gan neesmu dzirdējusi pati,bet redz,ka pat politiķi katrs saka,ko grib. Lai gan es tiešām domāju,ka pēc šī tiks apdrošināti.
24.11.2013 14:46 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
es tos cilvēkus nenosodu, jo arī viņiem ir ģimenes, par kurām viņi baidās un tāpēc slēpa to info. es arī neko neteiktu, ja vien man jau nebūtu sagatavots bēgšanas plāns. jo tie "lielie cilvēki" ir spējīgi uz visu un pat enz cik tālu būtu jābēg, lai viņu garās rokas netiktu klāt
Pasaki to bērniem,kuri lielo klusētāju dēļ zaudēja vecākus.
24.11.2013 14:48 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Glābēji pilnīgi visu darīja pareizi.
Lasi, ko es rakstu. Es nerunāju par glābējiem, bet par darbu vadīšanu.

Kur Jūs raujat, ka Jūsu piedāvajumi ir pareizi??
Nekādi konkrēti apgalvojumi, kas bija jādara savādāk, no manis nebija. Es vienkārši norādīju uz faktiem un iespējamībām.

Tu esi rāvis, ka Tavas domas ir pareizas?
Nav mans mērķis parādīt vai pierādīt, ka manas domas būtu pareizas. Es vienkārši norādu uz lietām un paceļu jautājumus, kuriem es gribētu dzirdēt detalizētu skaidrojumu.

Glābēji pilnīgi visu darīja pareizi.

Tiešām?

Kāpēc tehnika ieradās tik vēlu? Vai nevarēja/nevajadzēja darbus sākt tur, kur vispār ir cilvēki?
Kāpēc glābēji tik lielā skaitā atradās zem otrā nogruvuma (cieta kādi 10)? Ko tieši viņi tur darīja? Ja prātoja - ko darīt tālāk, tad kāpēc nevarēja uzkāpt uz nogruvuma? Es pieļauju ka, ka cilvēku un gruvešu zem tā jumta nebija. Glābēju atrašanās tik lielā skaitā zem jumta man nav saprotama.

24.11.2013 14:48 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu Mr.Penguin teiktajam. Besī, ka ir cilvēki, kuri uzskata, ka viņi tak ir gudrāki par kvalificētiem būvinženieriem, VUGD profesijas pārstāvjiem utt. utjp. Tad kādēļ joprojām neesat šajās profesijās un neladaties ar savām super - ūber viszinošām lietām tiem, kuriem tas noderētu? Vajag darīt ātrā, vajag darīt tā un šitā, izmantot to un šito (pofig ka viss tur var sabrukt un aprakts pašus glābējus) Bet ja pats būtu to glābēju vidū, tad saprastu, ka no malas vienmēr šķiet pilnīgi citādāk, nekā esot tur un pats personīgi darot.
Pie tam, ja mēs redzam ar ziliem maisiem apsegtus mirušos,ko nes ārā no Maximas. Tad padomā, kāds tos tak ir izracis, uzlicis uz nestuvēm un apsedzis. Skats kāds paveras var būt ļoti briesmīgs.... un lauzti locekļi ir vēl nieks, salīdzinot, ka ir sašķaidītas galvas un noraukti locekļi, vai vēl trakāk... Pat negribas domāt, kas no cilvēka var palikt pāri, ja tiec apraksts ar tādām drupām....
24.11.2013 14:53 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Pēc kara jau visi gudri, vajadzēja to un šito.. Bet cik lielu vērību cilvēki būtu pievērsuši viņa teiktajam, ja šī traģēdija nebūtu notikusi? Nekāds varonis viņš nav, bet varonīgāks ir par tiem, kas tagad asti kājstarpē ierāvuši klusē.

Bāc nu kas to zin, varbūt būtu klausījušies gan, ja nofočētu un uzrakstītu blakus paskaidrojumu, ka tā nevar, utt. Nu kāpēc cilvēki, visu patur sevī, ja redz kļūdas, kurām tur nav jābūt. Mani vecāki ir likuši daudzām mājām jumtu, un ir bijuši gadījumi, ka nav pareizi spāres saliktas, vai tur pilnīgi bīstami strādāt uz jumta, uzreiz saka saimniekiem, ka tur ir kļūdas un, ka vajag taisīt pa jaunam. Protams, saimnieki negrib klausīties bieži, tad vecāki sak, ka netaisās darīt ko tālāk, kamēr nebūs droši. Visu pasaka un saimnieki piekrīt ir bijušas reizes, ka mani vecāki tiešām atsakās no tā objekta. Ir jāsaka laicīgi. Nevis tad, kad nelaime notikusi. Varēja kaut mēģināt.
24.11.2013 14:57 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Kāpēc Tu domā, ka tehnika ieradās vēlu? Pēc kādas mērauklas?
Ko nozīmē jautājums, kāpēc nesāķa darbus, kur bija cilvēki? Tāpēc, ka līz urienei vajadzēja nokļūt! To arī darīja.
Kāpēc bija tik daudz glābēju otrā sagruvuma laikā? Tāpēc, ka pirmās stundas bija vissvarīgākās un tā bija lielākā iespēja izglābt vairāk cilvēku. Tur nebūtu glābēju, ja sākumā tiktu nostprinātas konstrukcijas, bet apzinies, cik laika tas prasītu?
Jumts nebrūk perpendikulāri uz leju, tas paķer arīapkartni, Domā viņi tur stāvēja zem jumta un pīpēja? Nē, viņi gruvešus pāŗvietoja prom, lai zem tiem atrastu cilvēkus. Jeb domā, ka gruveši paši aizgāja ārā no ēkas un šim nolūkam nebija jāšķērso bīstamās zonas?

Atbildēju uz visiem jautājumiem?
24.11.2013 15:00 |

10 gadi
Reitings 5181
Es pieļauju ka, ka cilvēku un gruvešu zem tā jumta nebija. Glābēju atrašanās tik lielā skaitā zem jumta man nav saprotama.

Varbūt tāpēc, ka ne vienmēr viss jumts brūk. Ir bijis, ka nobrūk daļa un viss.. un šis gadījums ir vispār... man pat trūkts vārdu. Nez ko Tu teiktu, ja tā arī nebūtu bijis nedz 2, nedz 3 nogruvums? Tad Tu te nesapratu - kādēļ neviens glābējs nelīda tur, kur jumts?

Un vispār, es gribētu zināt, kā tu justos, ka būtu tur iekšā, kad notika 3 nogruvums. Tu nezini - vai nākamā nebruks siena, vai atlikusī jumtu daļa pie priekšā esošām kolonnām.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-25069941

Piedod, bet ja Tu esi tik gudrs - kādēļ joprojām neesi šādu glābšanas operāciju vadītājs?
24.11.2013 15:05 |

10 gadi
Reitings 5181
+++ Alondra teiktajam.
24.11.2013 15:06 |

Reitings 1666
Reģ: 17.05.2012
Tēvs ilgus gadus strādā celtniecībā un saprot kā tas notiek, jo objekts jānodod tik ātri, ka, lai paspētu to izdarīt, viss tiek sasteigts! Darbs vairs netiek darīts kvalitatīvi. Diemžēl.
24.11.2013 15:06 |

Reitings 7743
Lasot tā ''varoņa'' tekstus, ka bijis, cēlis un jau tad redzējis, cik viss ātri un neprecīzi tiek celts, ļoti ceru, ka dzīve viņam atmaksās pēc pilnas programmas.

Šodien uzzināju, ka vakar, trešā nogruvuma laikā, iekšā bijis arī man pazīstams ugunsdzēsējs, sirds sarāvās iedomājoties kā tajā brīdī jutās viņa draudzene...
24.11.2013 15:12 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
24.11.2013 15:16 |

Reitings 460
Reģ: 31.07.2013
ts

Ilmārs Poikāns ‏@ilmarmors 1h

Mums jāatbalsta tie, kas sāk stāstīt, kas reāli notiek būvniecībā. Nedrīkst viņus "aizvērt", uzbrūkot ar "kāpēc tikai tagad par to runā"
24.11.2013 15:18 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Tēvs ilgus gadus strādā celtniecībā un saprot kā tas notiek, jo objekts jānodod tik ātri, ka, lai paspētu to izdarīt, viss tiek sasteigts! Darbs vairs netiek darīts kvalitatīvi. Diemžēl

Tad laicīgi vajag nodošanas termiņus aprēķināt, lai nav beigās jāsasteidz. Piedod, bet topošajiem būvinženieriem un esošajiem ir jāzin daudz lietu. Pat cik ilgi sacietē cements. Cik ātri darbs norit. Pati mācos par būvinženieri, un es uzskatu, ka nevar visu uz aci pateikt ir jāzin tas viss un nav divu domu, ka tas tiek mācīts. Ja nemāk noteikt normālu nodošanas termiņus, tad, kas tas par būvinženieri, labāk, lai tiek uztaisīts kvalitatīvi, ka laiks paliek pāri, nevis viss tiek sasteigts.

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Es pieņemu, ka to varēja izdarīt daudz ātrāk, bet tas nemaina lietas būtību - ir arī citi veidi kā noskaidrot, kur jāmeklē. Var paprasīt aculieciniekiem, tie paši suņi, kkādi termosensori?!

Šeit ir atbilde par suņiem un teplovīzoriem - https://www.facebook.com/vladimirs.orlovs?hc_location=timeline

Pirmājās stundās nekādu karti īpaši nevajadzēja - cilvēki bija kontaktējami, runāja ar glabējiem, kliedza no sāpēm. Bet nu līdz cilvēkiem kaut kā jātiek

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Uzgāju vēl dīvainu blogu http://blumentals.mozello.com/blogs/
24.11.2013 15:20 |

10 gadi
Reitings 10290
Ja nemāk noteikt normālu nodošanas termiņus, tad, kas tas par būvinženieri, labāk, lai tiek uztaisīts kvalitatīvi, ka laiks paliek pāri, nevis viss tiek sasteigts.

Tu runā, kā no pasaku grāmatas. Realitātē manā pieredzē nav bijis NEVIENS objekts, kurš būtu pabeigts, nesteidzot visu pēdējās dienās un neradot atliktos darbus.
Kad pati sāksi strādāt, tad redzēsi, kā tas ir.
Un parādi regulē tikai lielie vīri, algoti būvinženieri tur neko neietekmē.
24.11.2013 15:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits