Paklanos dziļā cieņā visu glābēju priekšā!
Godīgi sakot, gribas iepļaukāt to meiteni, kas te saka, VUGD priekšniekam vajadzētu labprātīgi aiziet no amata!
Man pašai radu lokā ir ugunsdzēsēji. Tie stāsti ir sirdi plosoši. Bet šis gadījums nestāv tuvu nekam. Lielākajai daļai ugunsdzēsēju/glābēju šī ir traģiskākā un grūtākā operācija viņu dienesta laikā.
Es ļoti ceru, ka valsts, vai ziedojumu vācēji padomās ne tikai par bojāgājušo ģimenēm un cietušajiem, bet arī par tiem glābējiem, kuri tur strādāja dienu un nakti, kuri vilka ārā no gruvešiem saspiestus cilvēku ķermeņus un darīja to ar rokām. Arī glābēji ir tikai cilvēki un tas ir pašsaprotami, ka šādā brīdī liela daļa no viņiem ir piedzīvojusi tādu emocionālo traumu, kas viņiem ies līdzi visu viņu atlikušo mūžu. Arī viņiem būtu jāsaņem kompensācijas, jo tas vispār ir apbrīnojami kā valsts vērtē šos darbiniekus - kāda ir viņu alga un sociālās garantijas. Kamēr Valdis Dombrovskis ēterā apliecina, ka visi ugunsdzēsēji un glābēji ir apdrošināti, tikmēr TV3 raidījumā Bez Tabu piektdien tika nolasīta kāda ugunsdzēsēja sievas vēstule, kurā viņa pauž savu sašutumu par valdības meliem, jo ugunsdzēsējiem nav ne veselības, ne dzīvības apdrošināšanas un arī viņas vīrs tajā laikā strādāja notikuma vietā. Tajā pat laikā valsts ierēdnīšiem, kuri sēž birojā, ir valsts apmaksātas veselības apdrošināšanas polises. KUR tajā ir loģika???
Es ticu, ka glābēji darīja visu iespējamo, kas bija viņu spēkos. Arī VUGD priekšsēdētājs visu laiku bija notikuma vietā un varēja redzēt, ka viņš knapi turas kājās no pārguruma brīžiem, kad viņu intervēja..