Zolitūdes Maxsimā iebrucis jumts.....

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
Jau dzirdējāt? http://www.delfi.lv/news/national/politics/zolitude-maxima-veikalam-iebrucis-jumts-ir-cietusie.d?id=43837112
21.11.2013 18:43 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013

Kurā brīdi es teicu, ka viņu vajag nogalināt? Nevajag to tagad apgriezt tā, kā tas nebija domāts.

Tu saki ka vajag "ļaut aiziet", tas nozīmē ka mediķi beidz par viņu rūpēties, tā ir slepkavība.
Tā notiek ka 12 klasniecies iedomājās ka ir baigi gudrās un mēģina izpļaut kko viedu. Labāk nevajag.
24.11.2013 12:30 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Sniegbalte -
21:48
"Draugam sieva no drupām atsūtīja īsziņu četros no rīta ... atvadoties," pēc šī @gundarsreders teikuma gan asaras acīs. @LatvijasTV

— Magda Riekstina (@Magda_Riekstina) November 22, 2013

http://www.apollo.lv/zinas/sabrukusaja-lielveikala-atrasts-51-bojagajusais-teksta-tiesraides-arhivs/623454
24.11.2013 12:32 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tam puisim ir spēcīga izdzīvošanas spēja, jo viņš 9h tur pavadīja un tagad tika mākslīgi uzturēts pie dzīvības, kā viņš spēja izturēt tur, viņš izturēs arī tagad!
24.11.2013 12:32 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Vai tad TV par Maxima projektēto jumtu atbildīgie netaisnojās ,ka uz jumta nav bijuši nekā lieka ,nekādi maisi?

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/487467-sagruvuso_veikala_eku_zolitude_pamazam_nojauks/gallery/16888/?pic=17
24.11.2013 12:33 |

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Paga, tagad cosmo nolems,kurš dzīvos un kurš nē?
24.11.2013 12:36 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Beidziet kasīties, dumjas paliekat!
24.11.2013 12:36 |

Reitings 460
Reģ: 31.07.2013
Gurri +++++
24.11.2013 12:38 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
No vienas puses laba ziņa, bet cik pilnvērtīga dzīve būs šim cilvēkam?
Neredzu iemeslu, kāpēc lai pēc izveseļošanās viņam būtu kaut kādā veidā nepilnvērtīga dzīve.
24.11.2013 12:43 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
jaunākais cilvēks - mana vecuma - 23 gadi..
24.11.2013 12:44 |

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Kampella es kādu gadu laikam atpakaļ strādāju Alfa lielveikalā, sākuma tur nobruka vētras dēļ siena, tam Camel travel vai kadam tur tam veikalam, bet pāris dienas pēc tam bija liels lietus, lietus ieplūda caur auto stāvvietām un apludināja veikalus vienā daļā kur atrodas kafejnīcās, citur griesti iebruka, neko veikali turpināja strādāt un neviens to nezināja, jo domāja ka tas saistīts ar to sienu vētras laikā. Tad ko arī uz Alfu tad arī neiesim?

Man šajā traģēdijā gāja bojā pazīstamais, tas ir šausmīgi, traki man liekas, ka tv kanāli to nemitīgi atgādina ar tām bēdīgajām reklāmām, priekš manis tas ir neizturami.
24.11.2013 12:47 |

Reitings 413
Reģ: 12.04.2010
Es pareizi sapratu, ka cilvēkus vairs nemeklēs, bet visu jauks nost? Vēl tika runāts par vismaz 7 bezvēsts pazudušajiem. Un kā tad ar ekspertīzēm? Tās noteikti vēl netika veiktas, jo gan jau īsti neviens nezina kā tas jādara. Bet visi jau runā par nojaukšanu - tagad.
Es šobrīd tiešām daudz ko nesaprotu..
24.11.2013 12:52 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
carine, jauks nost, lai varētu turpināt strādāt.. Citādāk tie griesti apdraud glābējus.
24.11.2013 12:55 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
misshine
Ar katru brīdi liekas, ka tiešām kaut ko noklusē.
Darba dienas, skolas beigas, bet cietušo sarakstā nav neviena nepilngadīgā, diezgan nereāli, jo lielākajai daļai darba laiks beidzas ap 17 - 18, bet no vienas puses cerēsim, ka tā ir taisnība.

Tā vien liekas, ka daļa sabiedrības pārskatījušies ASV filmas par dažādām sazvērestības teorijām :) Jā, jā, tev taisnība, patiesais bojāgājušo skaits ir viens miljons, bet lai Latvijas sabiedrību nešokētu, ziņās raksta, ka tikai 54. (sarkasms)

Ja ieskatās bojāgājušo sarakstā, var redzēt, ka tur pamatā ir cilvēki pēc 50 gadu vecuma. Kāpēc nav jaunāku cilvēku un bērnu? Tāpēc, ka jaunieši, bērni ir nepieredzējušāki, naivāki un tāpēc bailīgāki, kad dzird trauksmi- ļoti daudz cilvēku aizgāja prom pēc trauksmes. Cilvēki pēc 50 gadu vecuma ir pašpārliecinātāki, pieredzējušāki un tāpēc, ja neredz reālus draudus savai veselībai vai dzīvībai, nereaģē uz trauksmi, brīdinājumiem.
Un mātes ar ratiem darbdienu vakaros ir reta parādība, jo viņām ērtāk ir iepirkties pa dienu, kad nav garas rindas un burzma. Un nevarētu teikt, ka arī mazi bērni veikalos būtu bariem.

Ņemot vērā, ka daļa aizgāja prom pēc trauksmes, vēl daļa izmuka pēc pirmā nogruvuma, tad tie 54 bojāgājušie (un laikam 29 izdzīvojušie) ir pilnīgi ticams skaitlis un diez vai tur zem drupām vēl kāds ir palicis.
24.11.2013 12:55 |

10 gadi
Reitings 5181
Un kā tad ar ekspertīzēm? Tās noteikti vēl netika veiktas, jo gan jau īsti neviens nezina kā tas jādara.

Carine, twiterī VUGD uz šo informāciju atbildēja šādi:
Visi lēmumi tikuši pieņemti kopīgi ar visām atbildīgajām institūcijām

https://twitter.com/ugunsdzeseji
24.11.2013 12:58 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Ja tas ir tik ticams skaitlis, ko tad vēl gaida tie daži cilvēki?
24.11.2013 13:00 |

10 gadi
Reitings 5181
Un vēl -
Sestdienas pēcpusdienā policija pirmo reizi tika ielaista veikala drupās, lai kopā ar ekspertiem sāktu lietisko pierādījumu vākšanu. (http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/487462-cilveki_mekle_atbildes_par_zolitudes_tragedijas_celoniem)
24.11.2013 13:01 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nenoturējos, kaut gan vajadzētu. Daudzām (ar to es nedomāju visas, bet daļu un konkrētas personas neminu) te domāšana ir tādā līmenī kā trešās klases skolēnam - pēc šīs diskusijas man top skaidrs kādēļ vīrieši nelabprāt redz sievietes tādos amatos, kas no sevis prasa racionālu domāšanu - piemēram, policija; armija; ugunsdzēsēji utml.

Šī ir traģēdija. Mēs drīkstam sērot un būtu savādi to nedarīt. Ar mums solidarizējas citas valstis un arī kaimiņvalstīs šī ir sēru diena. Tomēr.
Pirms pļūtīt par kaut kādu nolaidību ir jānoliek emocijas malā. Jūs sakiet - ētika, morāle? Skaļi bļauri pāri pār veselo saprātu.

Cik vēl glābējusi (tas ir papildus cilvēkus uz jau esošā fona) mēs zaudētu, ja attiecīgās operācijas koordinatori nedomātu racionāli? Un racionalitāte liek un pieprasa likt pie malas emocionalo un cilvēcisko faktoru - ir jāpieņem pamatoti un loģiski lēmumi balstoties uz pieejamo informāciju un situācijas vispārējo analīzi. Kur šeit var iestarpināt kaut kādu morāli??? Loģika nesakņojas emocijās. Emocijās pieņem pārgalvīgus lēmumus, kuri visbiežāk noved pie kraha.

Tās, kuras saka vajadzēja to šito un vēl kaut ko pieaicināt. Jo mums neesot suņi, neesot pieredzes utml. Ja par pieredzi vēl es varētu piekrist, tad es nesaprotu pārējos absurdos apgalvojumus - kur tu tur novietotu vēl vienu glābēju komandu? Par kādu tehniku tiek runāts, ja pirmie glābšanas darbi ir jāveic neizraisot papildus svārstības? Kādi helikopteri? Par ko vispār tiek runāts??? Ja visu pilsētu nones tornado, tad ar helikopteriem glābšanas darbi ir tikai loģiski - bet ja nonests ir viens veikals - šajā gadījumā sākotnējā daļa - ir jāpieiet ar īpašu rūpību, jo katrs gabals un pat vissīkākais dēlis tur lielaku vai mazaku citu gruvešu kalnu. Pielīdziniet to savā galvā spēlai kur kociņus izvelk no kopējas čupas - neuzmanīgi izvelkot sabruks viss. Lieka elpa ir tikpat no svara, cik viens lieks kilograms. Un papildus eksperti neko nerisinātu.

Otrs, pie šī paša punkta ir par padomu pieredzes trūkuma dēļ - to var sniegt arī tik daudz cik telefoniski, jo tam pašam krievu inžinierim būs jāburas cauri visam notikušajam - ja mēs gaidītu viņus, tad ierēķiniet laiku - 2 stundas ceļā + vispārējo rasējumu analīzi + situācijas novērtēšanu un apzināšanu + stratēģijas izveidi. Tas viss prasītu ne mazāk kā diennakti. Kāda jēga no tādas laika vilkšanas?
Nemaz nerunājot par to "speciālistu grupu", kura šeit pat apgalvo, ka vajadzēja izgāzt draudīgās sienas, brukt iekšā desmitiem glābēju un vēl nezin ko.

Ar visu šo es vēlos teikt - ir netaisnīgi noniecināt kāda darbu, ja pašām nav ne poņas, ne ņuhas par to kā šādas situācijas tiek risinātas un uz kā balstītas visas glābšanas operācijas. Šajā gadījumā ar skumjam jāatzīst, glābjamo jau kādu laiku vairs nav - ir jādomā par to kā šo situāciju atrisināt, lai neviens vairs neciestu, nevis par ētiku un morāli, kuru piesaukt ir normāli, ja esi parasts ierindas pilsonis.
Diemžēl, šādas situācijas nekad nav taisnīgas - sākot ar notikumu un beidzot ar moralo pusi. Bet tādēļ pie glābšanas ķeras cilvēki, kuri tam ir paredzēti nevis parastas ierindas cosmo meitenes, kuras visu balsta uz savām idejām par ētiku un morali gaudojot kā aizkautas.

P.S. Es negribu nevienu aizvainot, vienkārši kaitina stulbums un visvarenība, kas te ir manāms lielā daļā komentētāju izteikumos.
24.11.2013 13:01 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
54 bojāgājušie ir pilnīgi ticams skaitlis
Es arī nesaprotu vai tur apakšā vēl kāds ir vai nav. It kā nepārmeklētajā laukumā ''punktiņu'' nav, bet kur tad ir tie bezvēsts pazudušie?!

Nesaprotu ko Jūs cepaties par tiem bērniem. Nu nav skolēni tirdzniecības centros darbadienu pievakarē. Ja pērk pārtiku, tad uzreiz pēc skolas (mazākas rindas, ērtāk), bet parasti jau naudu tērē un pārtiku pērk vecāki.
24.11.2013 13:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits