Līdz šim, man labāk šķita paklusēt, bet lasot visus jūsu komentārus, sapratu, ka tomēr arī man ir savs viedoklis.
Pirmkārt, tas, ka visu laiku tiek apšaubīta glābēju darbība, nav tik zinoši, par lēnu, nepareizā tehnika..šķiet, ka nemaz netiek novērtēts kādos apstākļos viņi strādā! Un tas šodienas sižets LNT, kurā ugunsdzēsējam bija jāstāsta un jārāda tehniku, kura tiek izmantota, apmēram tā - vēl visiem tiem, kuri tā jau viņu darbu uzskata par bez maz vai sliktu - jāatskaitās..
Linku gan neatceros, bet vakar kādā krievu lapā lasīju, ko teicis vien no ugunsdzēsējiem, ka savā 30 gadu darba laikā tieši šajā vieta ir visizteiktākā nāves smaka, dzelzs, asinis, putekļi, zeme..nežēlīgi darba apstākļi!
Sākumā glābēji vispār gāja iekšā pa 5ci un uz vietas bija simtiem mūsu pašu glābēju, priekš kam vēl tik pat citus, ko tā burzma dotu, tur būtu jāsazinās vēl citās valodās, citi komandieri, atkal jauni apstākļi.. it kā ar trim bojāgājušiem jau nepietika? Es tik ļoti apbrīnoja glābēju ģimenes, kurus arī ik sekundi uztraucas par vīriem, tēviem, dēliem un brāļiem.. viņi ir varoņi!!!
Otrkārt,par bērniem runājot, es arī esmu diezgan pārsteigta, bet, acīmredzot, tā bija lemts, tāpat kā tas, ka tradēģija notika 6os vakarā, nevis naktī, kad tur neviena nebūtu.. Lai gan jau 5dienas un 6dienas ziņās cilvēki stāstīja, ka pēc pirmā nogruvuma, sveši cilvēki skrējuši veikalā un nesuši ārā bērnus.. vai pavilkuši malā,jo atceros kā viena sieviete taču pat stāstīja, ka bērna mammai uzkritis betona klucis uz galvas, bet kāds vīrietis paspējis bērnu pavilkt malā un iznesis ārā, bet viņa pat nezinot, kurš tas bija, kam pateikties..
Treškārt, neticas, ka tajos 80m2, kuri vēl iepriekš nebija pārmeklēti varētu būt 7 cilvēku mirstīgās atliekas, ja šodien pārmeklējot lielāku platību tika atrasti tikai 2, un turklāt tā tāda platība kā, piemēram, manās mājās 2 savienotās istabās, kas tā varētu būt par vietu, kur tik blīvi atrodas tik daudz cilvēku? .. Tāpēc, ļoti žēl tos, kuri vēl gaida vismaz ziņu, ka viņu mīļiem ir atrasti un nepaliek gruvešos.. Reāli jau, ja tev virsū uzkrīt 3/4m metāli un betoni, kas vispār var palikt no tevis pāri?
Cik smaga sajūta iekšā....