Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
imeli, vajadzēja pamazām tad veco, tad jauno? Es vienkārši, kad beidzās iepriekšējais, nopirku jauno un sāku lietot - nejaucu neko, sanāk, ka strauji.
19.03.2014 09:49 |
 
Reitings 377
Reģ: 29.11.2012
Es savējai devu pakāpeniski to jauno (vienreiz dienā, tad katru otro maltīti utt), jo man kaut kā likās, ka viņai arī punci spiež, tad tā kamēr pierada.
Bet varbūt tiešām pamēģini citas firmas maisījumu, jo manai no vienas firmas bija viss tieši kā tu aprakstīji. Kā nomainīju, viss kā ar roku noņemts. :)
19.03.2014 09:55 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ebe

Mēs, tāpat kā Imeli, jauno maisījumu (Nr.2) sākām dot pakāpeniski. Sākumā tikai uz nakti, tad arī no rīta un visbeidzot visās trijās ēdienreizēs. Jo mums pa dienu ir trīs pudelītes + viena putriņa un burciņa ar jogurtiņu. Arī ģimenes ārste teica, ka tā esot vislabāk - pāriet pakāpeniski. Ja ir grūtības ar punča izeju - vari mēģināt bēbim iedot plūmītes. Suliņas veidā vai tīrās plūmes burciņā. Es gan pati nemocījos un bērnam devu zīdaiņu linexu, kad mums bija kādā reizē problēmas ar punci.
Seko līdzi ēdienkartei, ja domā, ka tas ir no burkāniem, kad pleķīši būs nogājuši iedod burkānus atkārtoti. Bet vispār, man daktere teica, ka alerģija ir tad, kad ir redzams, ka tā ir alerģija. Piecas pumpas un divi pleķi neesot panikas vērti. Citi produkti ir vienkārši sarežģītāk uzņemami bērnam. Jāpieradina ķermenis.
Zobi rada nemierīgumu - apakšējie iznāca bez īpašām pazīmēm. Augšējie tagad nāk un bēbim jūtami lielāks diskomforts. Arī naktīs mēdz knosīties līdz pamostās. Mēs lietojam tos zobu masētējus - izskatās pēc knupīša, bet ar tādu kā protēzi soses vietā.

Ja maisījumu ir ņēmis līdz šim bez problēmām, tad domāju, ka maisījumā nav vaina. Drīzāk straujajā nomaiņā. Mums arī bija līdzīgi, kad HIPP mainījās mēneša porcijas. Ciets puncis un iekšā ātomkarš. Bet ātri pieleca, kas par vainu un atvieglojām bēbim punci ar to pašu Linexu vienu reizi un tālāk jau pakāpeniski.

Ceru, ka skaidri uzraksīju. Citreiz man sanāk ļoooti haotiski. :D
19.03.2014 10:09 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
cik bieži jums veic/veica ginekoloģisko pārbaudi, katru reizi?

Un cik bieži jums liek nodot urīna analīzes grūtniecības laikā?


Ginekoloģiskā pārbaude man bija pirmajās divās vizītēs, tad viena mēneša laikā sekoja 3 USG dēļ sarežģījumiem, kad sarežģījumi pazuda, tad nebija nedz ginekoloģisko pārbaužu, nedz USG bez vajadzības. Katru vizīti daktere klausās mazuļa sirdspukstus un arī katru reizi sūta uz analīzēm, tas sanāk katru mēnesi. Pārliecinās vai nav kādu sūdzību, vai nav nepieciešamība pēc USG.

1. kā jūs izlēmāt par labu bērniņam? Kādi iemesli? Abi jutāt,ka ir tas brīdis vai bērniņš pats pieteicās?
2. Kā un kas mainījies jūsu dzīvē, ikdienā? No kā esat atteikušās?
3. Vai ir joprojām kādi nepiepildīti sapņi?


1. Bērniņu speciāli neplānojām, kad aizgāja tāda runa, ka varētu sākt domāt, tad visu laiku atradās kaut kādas atrunas uz konkrēto brīdi. 2 gadus lietoju OK, un tad vienā brīdī vienkārši sapratu, ka nu vairs nevēlos viņas lietot, un attiecības jau bija pietiekami stabilas, lai lieki neiespringtu uz izsargāšanos.. Aptuveni pusgadu pēc OK pārtraukšanas pieteicās mazulis, negaidīti, bet esam ļoti priecīgi. :)
2. Pagaidām nekādu būtisku izmaiņu manā ikdienas dzīvē nav, jo mazulis vēl ir puncī. Ir pamainījušās emocijas, tās ir saasinātas, esmu palikusi ļoti jūtīga. Atteikties nācās pārsvarā tikai no pārlieku fiziskām aktivitātēm, neveselīga uztura, alkohola un cigaretēm (pirms grūtniecības arī netika regulāri lietoti ~ reizi mēnesī).
3. Pagaidām viens no nepiepildītajiem sapņiem ir pašiem sava dzīvesvieta, bet, piedzimstot bēbim, būs vēl lielāks stimuls šo sapni piepildīt, jo patreiz esam mazā vienistabas dzīvoklītī, un drīzumā saskarsimies ar to pašu problēmu,kura te jau ir daudzām, telpas pakārtošana/iekārtošana mazulim un pašiem. Idejas jau ir, jācer, ka izdosies. :)
19.03.2014 10:11 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
imeli, Stella, milzīgs paldies! Forši, ka kāds apstiprina aizdomas ar savu pieredzi un vēl dod kād labu padomu :)
Tad ir vērts nopirkt tos zobu masētājus, ja? Skatījos uz tiem veikalā, bet nevarēju saprast, vai tā ir laba lieta vai kārtējais veids, kā pārdot kaut ko, kas nav vajadzīgs :D
19.03.2014 10:29 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ebe
Mums zobu masētāji patīk. Viņš kož viņos no visa spēka. Ilgi viņš viņus nežļembā, bet reizi no reizes ļoti noderīgi. Tad viņš pakož atkal kādu riņķīti, tad kādu grabuli. Bet, jā - mums der. Es gan zinu, ka ir citi bērni, kuri nesaprot - kas tas tāds viņiem mutē. :D
19.03.2014 10:33 |
 
Reitings 168
Reģ: 30.11.2013
Kad jūs sākāt ar mazo staigāt garākas pastaigas? :)
19.03.2014 10:36 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
stellaglmr, manam ir vienalga, kas viņam mutē un kam tas domāts, viņš kož visam. Un ja kaut kas vēl nav viņam mutē, tad viņš dara visu, lai to dabūtu mutē un tad kostu :D
19.03.2014 10:37 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Amendaa, pirmajā pastaigā biju nākamajā dienā pēc atbraukšanas mājās un pusstundiņu un tā jau pamazām ar katru dienu vairāk (protams, skatoties arī, kāds laiks ārā) līdz tagad staigāju 2 reizes - 1. reizē 2 stundas, bet 2. reizē stundu.
19.03.2014 10:39 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Mans puika uz 2. maisījumu pārgāja bez problēmām un uzreiz, bez pakāpeniskas pieradināšanas. Bet nu katrs bērns attīstas citādāk un katram jau tas puncis arī citādāk uzņem visādus jauninājumus :) Lai nu kas, bet ēšana šajās mājās nekad nav sagādājusi problēmas :D Ēd visu, ko dod un vēders nekad nav protestējis - gan kamēr bija zīdainis, gan, kad sāku dot piebarojumu, gan tagad, kad jau liels. Bet kā jau Ebe, tu pati teici - iemesli varētu būt dažādi, bet es arī aizdomīgi skatos uz to maisījumu...moš vnk puncis vēl fizioloģiski nebija gatavs nopietnākam maisījumam. Vari mēģināt pieradināt palēnām, bet vari arī mēģināt citu maisījumu. Ja jūti, ka tuvāko 2-3 dienu laikā nepaliek labāk ar esošo maisījumu, tad nopērc citu :)
Tie jautājumi par bēbja plānošanu. Mēs laikam mazo plānojām, kopš iepazināmies :D Visu laiku abi dikti gribējām bēbi, bet es tad vēl 12. klasē tikai mācījos. Tad nāca augstskola, tad aizbraucām uz citu valsti un principā arī tad sākām censonēt. Uzreiz nepieteicās, bik vairāk kā gads pagāja. Tagad dzeram vitamīnus, lai sagatavotu "augsni" nākamajam bebikam, redzēs, cik ilgi šis liks uz sevi gaidīt :D Dzīve mainījās...nu kā jau visiem, kad bēbji ienāk ģimenē. Pirmos gadus visa pasaule griezās ap puiku, tagad, kad tulīt būs 2g5m, dzīve sāk ieiet normālās sliedēs un man pat beidzot ir laiks 4x nedēļā uz sporta zāli aiziet :D Sapņi, mērķi nav atcelti, bet ir iepauzēti. Šogad vīrs uzsāka studijas un saprotot to, ka mēs 2 nevaram pavilkt vienu pilnas slodzes darbu, divas studijas, ģimeni un bērnu, tad es savas studijas atcēlu uz vēlāku laiku, jo man jau viena augstākā ir, bet vīram šī būs pirmā.
____
Toties mūsu mājās nu jau kādu mēnesi beigusies autiņbiksīšu ēra! Beidzot mans puika ir liels un visu dara kā lieliem puikām pieklājas :) Vakar vēl bija uz 2-2 1/2 gadu attīstības un veselības pārbaudi...parādīja visiem, ka viņš ir ģēnijs :D Esot ļoti attīstīts savam vecumam un zinot/mākot ļoti daudz ko, ko šajā vecumā vēl nevajadzētu un, ka principā ir nokārtojis arī 3-3 1/2 vecuma pārbaudi (šī gan ir tikko atcelta un nākamā būs tikai 4 gados - pirms skolas). Bet nu tā ģenialitāte laikam pēc UK skalas :D Nē, nu ir mans bērns gudrs un apķērīgs, bet liekas, ka LV tādi ir visi bērni ar kuriem vecāki nodarbojas un kuriem tiek veltīts laiks un uzmanība.
19.03.2014 11:13 |
 
Reitings 361
Reģ: 07.01.2014
Ginekoloģiskā pārbaude man arī līdz šim ir veikta tikai vienu reizi (6.ned.), tagad esmu 12.nedēļā, pie ārsta šajā laikā esmu bijusi trīs reizes!
Sāku mazliet uztraukties par tām urīna analīzēm, jo kaut kā dīvaini šķiet, ka viņa mani uz tām nesūta. Nosūtīja tikai pirmajā reizē, kad aizgāju, pirms stājos uzskaitē. Vairāk nav sūtījusi!
19.03.2014 11:19 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Aaa, pirmā pastaiga manam dēlam bija tajā pašā dienā, kad piedzima :) Piedzima 02.02 pa nakti. Gājām mājās tās pašas dienas 19.00 vakarā (dzīvojām burtiski aiz stūra, tur pat 3min nebija, ko iet un man tā gribējās). Un jau nākamajā dienā bija kārtīga 2h pastaiga un tā katru dienu līdz bērna 1g vecumam, kad nebiju izlaidusi nevienu dienu un katru dienu biju bijusi vismaz 1,5h ārā. 1g vecumā dabūja savu pirmo temp. un tad arī bija pirmā diena, kad nebijām laukā :) Tad arī vairs negulēja ratos un sāku skatīties pēc laika apstākļiem. Ratos tomēr var apsegt, uzlikt pārsegu pa virsu utt. un bērns neko no sliktiem laika apstākļiem nejūt, bet sākot staigāt ar kājām dabon visu pa pilnai programmai, tad nu arī ļoti aukstā, ļoti vējainā, lietainā utt. laikā paliekam mājās :)
19.03.2014 11:20 |
 
Reitings 963
Reģ: 08.05.2010
Meitenes,kurām jau ir bērniņi..Uzrakstiet lūdzu atsauksmes par saviem ratiem..
Firma,(lieliski,ja arī modelis) un lielākie +/- un cik apmierinātas esiet..
Es tgd pētu ratus un nevar saprast kādus pirkt.Iekrīt man acīs vieni rati un uzreiz google.lv izlasu kādu negatīvu atsauksmi :(
19.03.2014 11:21 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Eibī
Camarelo Q12 Evolution.

Biju ļoti, ļoti apmierināta. Grozāmie riteņi - labākais izgudrojums ever, vismaz mūsu dzīves stilam :) Ne reizi tie netika fiksēti. Rati reāli brauc paši, stūrējas ar vienu roku. Kulbas daļa vispār ideāli...nu reizēm varbūt pietrūka tas, ka nevar rokturi pārlikt un dikti saulainās dienās prasījās maaazliet garāks jumtiņš, bet to atrisinājām ar saulessarga palīdzību. Patika, ka pumpējami riteņi, liela kulba. Pārdzīvoja 4 lidojumus ar lidmašīnu - pat visi riteņi palika vietā :D Sporta daļa arī forša, bet nu tur vairāk trūkumu - pārāl slīpa pati augstākā muguras pozīcija. Puika gribēja sēdēt taisnu muguru, tad nu sprādzējām tikai ap vidukli, bet viņš arī prātīgi sēdēja ratos, pretējā gadījumā nezinu, ko darītu. Vizuāli sporta daļa tāda...ar Dievu uz pusēm, bet es vēl nevieniem kombinētajiem ratiem neesmu redzējusi smuku sporta daļu :D šī nebija neglītākā no redzētajām. Ērti mainīt muguras pozīcijas. Nu gadu (bik vairāk) pēc ļoti aktīvas ikdienas lietošanas un mazā terorista uzbrukumiem, 4 pārlidojumiem un ne pārāk saaudzīgu apiešanos rati vēl ir dzīvi, bet kustās viens ritenis mazliet un atirusi viena šuvīte pie kājām. Visādi citādi - kā jauni.
19.03.2014 11:36 |
 
Reitings 81
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Varbūt šis jau te ir apspriests, bet neesmu uzgājusi.
Īsti nezinu vai tāda lieta eksistē, varbūt esmu tikai izdomājusi, bet vai ir tādas kā grāmatiņas tieši priekš grūtniecības laika?
Tieši kur topošās mammas raksta savas izjūtas, par katru nedēļu?

Skaistu dienu! :)
19.03.2014 11:42 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Dominika,
drēbītēm atbrīvoju kumodi, kurā stāvēja loriņi. Pirkām sekcijas, kur sakārtot mantas, kas stavēja kastēs pagultē, jo divatā tāds bohēmisks bardaks šķita pieņemams. Nešķiroju drēbes, viss, kas tagad der un tiek valkāts stāv augšējās atvilknēs vai mētājas uz kumodes :D
Man ir pārtinamais galds, kuram ir atvilkne un plaukti. Tur lieku pamperus, mitrās salvetes, autiņus, dvieļus utt.
Rati stāv koridorā, autobeņķis istabā uz grīdas, jo bēbi ieliekam tajā istaba un tad nesam uz mašīnu. Āra drēbes stāv ratu somā, kura mētājas, kur pametu :D

Bēbis tieši palīzēja sakārtot un līdz galam iekārtot dzīvokli :)
19.03.2014 11:48 |
 
Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
bimbam, esmu tādu redzējusi Zvaigzne ABC outlet'ā, bet tas gan bija vasarā. Tur bija īsi par mazuļa attīstību konkrētajā nedēļā un blakus brīva lapa, kur mammai ierakstīt savas pārdomas :)
19.03.2014 11:49 |
 
Reitings 81
Reģ: 29.01.2009
skaya - paldies liels!!:)
19.03.2014 11:53 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
hypocrate Tādā gadījumā tev ar tām analīzēm viss ir kārtība, nav pamata uztraukumam. Mani sūta uz urīna analīzēm katru mēnesi jo man ir problēmas ar nierēm un ūdens izvadīšanu.
19.03.2014 11:53 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Urīna analīzes man bija jānodod pirms katras vizītes, bet uz krēsla uzkāpu tikai 1x - kad pašās beigās streptokoka analīzi ņēma.
19.03.2014 11:54 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits