Es esmu Rh-, puika ir pozitīvs (un vīrs, loģiski ). Zīdaiņu dzelte ir normāla parādība arī tiem, kam nav Rh nesaderība, bet jā, pie Rh nesaderības tā var būt lielāka un izteiktāka. Man puikam bija normāli, kā visiem bērniem - ļoooti minimāli un dažas pirmās dienas, acu baltumi vsp dzelteni nepalika. Māsai savukārt nav Rh nesaderības, bet viņas čalis bija dzeltens krietni ilgāk un arī actiņas bija dzeltenas. Bet tas viss normāli.
Nē, Rh nesaderība neuzliek nekādus ierobežojumus barošanai ar krūti. Ja bērns (cik vecs?) pēkšņi sāk palikt dzeltens, tad ar steigu jāsazinās ar ārstu.
Parasti ar pirmo bērnu Rh nesaderība problēmas nerada. Bet ir svarīgi pēc dzemdībām 72h laikā iepotēt imonuglobulīna poti, lai nerastos problēmas arī nākamās grūtniecības laikā. Man mammai ar tēti arī bija Rh nesaderība un viņiem tas stāsts traģiskāks...māsa kā pirmais bērns piedzima bez problēmām, neliela dzelte un tā. Padomju laikos jau arī neko vairāk neviens nepārbaudīja. Tad pēc dažiem gadiem dēļ tā, ka nebija iedota šī imonuglobulīna pote, viņa zaudēja dvīņus - vienu 7. grūtniecības mēnesī, otru īsi pirms dzimšanas. Tad mainījās sistēma, saburka PSRS un kāds beidzot sāka kaut ko runāt par Rh nesaderībām un tad viņi gaidīja mani. Nu jau ar sistēmām katru mēnesi un izstimulēja mani laukā kādas 2 vai 3 nedēļas pirms noliktā laika, biju dzeltena un sauļojos dažas nedēļas inkubatorā, bet vismaz sveika un vesela :) Barota ar krūti līdz ~ gada vecumam.
Tāds lūk man stāsts par Rh nesaderībām.