Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Madonna ar ložmetēju, paldies par informāciju! Lidošu ar trim aviokompānijām un visvairāk uztraucos par to, lai katrā lidostā dabūtu atpakaļ savus ratus, jo jāgaida būs pa pāris stundām katrā. Vienīgā lielā, normālā lidosta ir pirmspēdējā un tad uz tādiem lietussarga ratiem vienīgi var sākt cerēt.
Salasījos vēl, ka tad, ja lieli rati - liek pakot maisos katru daļu atsevišķi un nodot pie check in galda kaut kādā īpašajā bagāžā. Nu, tad mani satrauc arī tas, ka man katrā lidostā būs jāpako vaļā un pēc tam arī atpakaļ iekšā. Vēl nedod Dievs man tos ratus apskādēs..:-|
virdzinija, es labprātīgi arī nekur nedotos (tieši ar šāda vecuma bērnu). Ar zīdaini, manuprāt, tieši tas viss ir daudz vieglāk, jo tagad noturēt rokās tos 14kg smago bērnu ,stibīt somu un meklēt kur mani rati nav pastaiga pļavā..zvaigžņotā naktī! :'-(
Ehh, labi. Esmu jau samierinājusies ar šito trako braucienu, tagad tik jāsāk plānot ko un cik bērnam ņemt līdzi.
25.11.2016 20:03 |

10 gadi
Reitings 13650
Reģ: 29.01.2009
Undiya, varbūt ratus var nodot un saņemt galamērķī, bet pārlidojumis izlīdzēties ar ergosomu vai ķengursomu? Manam ergosomā ļoti patika gulēt. Ja to somu noregulē, kā vajag, tad bērna svaru tīri labi sadala tā, lai nav dikti smags.
25.11.2016 20:24 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Undiya, nekas nav jāpako. Protams, ar apskādēšanu jārēķinās. Es vienīgo challenge redzu tajā, ka jāuzmana, lai ratiem neuzliek birku līdz galamērķim, jo tad tajā nākamajā lidostā Tev tos neizsniegs. Bet vienmēr var uzlikt cita veida birku, ja ļoti vajag.
25.11.2016 21:11 |

Reitings 202
Reģ: 22.03.2015
Ar tām birkām man šķiet var izsprukt daudz kur. Jo man birkas liek tikai tad,kad nododu bagāžu- ja ir tikai rokas bagāža, tad birkas uzlipina darbinieki jau pie lidmašīnas un tad rati vienmēr būs pie lidmašīnas arī izkāpjot. Un nav obligāti vienmēr jājauc pa daļām. Bieži vien pietiek nostopēt bremzes un salocīt. Esno sākuma arī mocījos jaucu pa daļām. Pēdējās reizes nospļāvos, nospiedu pogu,lai rāmis salokās ( nezinu kā izskaidrot, bet maniem ratiem kulbu vai sēžamo nenoņemot var rāmi saplacināt).Nekad neviens nav aizrādījis.
Esmu lidojusi viena dažādos vecumos- ap vienu gadu ir visgrūtākais vecums. Vecākam jau varēju mierīgi sarunāt nebija problēmu vai raudāšanas, jaunāks gulēja ausi nepacēlis. Ap gadu nobļāva pēdējās desmit minūtes. Bet tajā situācijā man vairāk nogurdināja nevis bērna bļaušana, bet jaunā māmiņa, kuras mazulis bija nobļāvis pirmās divas ceļojuma stunda, bet tas netraucēja viņai uz mani pārmetoši skatīties un vīram komentēt,ka nevajag lidot, ja nevar savaldīt bērnu. :-D
25.11.2016 21:34 |

10 gadi
Reitings 13650
jaunā māmiņa, kuras mazulis bija nobļāvis pirmās divas ceļojuma stunda, bet tas netraucēja viņai uz mani pārmetoši skatīties un vīram komentēt,ka nevajag lidot, ja nevar savaldīt bērnu.

Nopietni? Es laikam būtu tādai kaut ko ļoti riebīgu pateikusi.
25.11.2016 21:58 |

10 gadi
Reitings 4330
Reģ: 03.08.2009
Meitenes, kādas jūsu bēbukiem attiecības ar multenēm? Ļaujat? Varbūt uzskatāt, ka nedrīkst?
Mums mājās iemīļots ir krievu Vinnijs Pūks, Teletūbiji, LV muzikālās multenītes. Reizēm izmantoju, kad ēdam vakariņas un viņai viss riebjas, reizēm 10min ļauju paskatīties kamēr traukus mazgāju vai ko citu. Viņa jau pati iesākusi rādīt, ka grib multenes, tad nekad nelieku, lai meita nepadomā, ka viņa diriģē parādi :D
25.11.2016 22:53 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Anne, es ļauju skatīties. Ap 2 gadu vecumu tā bija max 1 multene dienā. Tad tagad ir krietni vairāk, par ko man uz sevi bieži vien milzīgi pārmetumi. Ja viņš 24/7 nebūtu ar mani mājās, tad paliktu vien pie tās max 1 multenes dienā. Bet, kad fiziski netieku galā, vai gribas atelpu, tad ļauju.
Skatās Mašu un lāci, Peppu pigu, kā lupatiņi mazgājās. Nu,šīs ir tādas top.
25.11.2016 23:03 |

10 gadi
Reitings 13650
Rudenī šad un tad sāku ieslēgt, bet baigi iepatikās un diti daudz gribēja skatīties, tāpēc vairs neslēdzu. Pirmajā dienā bija neapmierināts, bet vairs neprasa.
25.11.2016 23:03 |

10 gadi
Reitings 13650
Manējam vislabāk patika Teletūbiji.
Pepu es neslēdzu, jo man liekas ļoti slikta multfilma,tā Pepa ir reti pretīgs bērns.
Bet vislabāk bērnam patīk Limuzīns Jāņu nakts krāsā.
25.11.2016 23:06 |

Reitings 1052
Jūs neļaujat skatīties tieši multenes jeb TV kā tādu?
Man patiesībā pusi dienas TV ir ieslēgts fonā. Meitai interesē tikai reklāmas. Bet tāpat es aizdomājos nereti, ka droši vien nav labi, ka bērnam tik daudz troksnis fonā, jo iesākumā biju svēti nozvērējusies, ka mans bērns TV neskatīsies. Bet realitāte izrādījās citāda. TV man ieslēgts galvenokārt, lai es justos mājās kaut cik izklaidēta.
25.11.2016 23:44 |

10 gadi
Reitings 4330
daydreamer, es variāk par multenēm domāju. Man pa dienu ir radio ieslēgts, reizēm kāds outube vide. Tas viņu pārāk neinteresē. Ar TV laukos neinteresē īpaši. Tikai multenes :D
25.11.2016 23:47 |

Reitings 1052
Runājot par lidojumiem. Kurš vecums ir tāds foršākais, kad ar mazo var sākt ceļot?
Pirms bērna mēs katru gadu vairākkārt ceļojām. Tagad man tas ļoti pietrūkst. Bija doma aizbraukt nākamgad atkal tādā tālākā ceļojumā, ārpus Eiropas. Bet tad meitai būs pusotrs gads. Pēc jūsu sacītā šīs nav pats labākais brīdis gariem, padsmit stundu pārlidojumiem?
25.11.2016 23:48 |

10 gadi
Reitings 4330
Es iespeju robežās bērnu ceļojumā neņemtu līdzi. Nevaru iztēloties padsmit stundas sīci izklaidējam lidmašīnā. Viņam ar no tā ceļojuma ne silts, ne auksts.
25.11.2016 23:49 |

Reitings 1052
Ā nu multenes es neslēdzu vispār, bet TV gan man fonā ir ieslēgts, šķiet, par daudz pat priekš bezbērnu ģimenes (s) Tas man tāds sliktais ieradums.
25.11.2016 23:54 |

10 gadi
Reitings 4330
Daydreamer, nez, es nevaru klusumā. Kad bija sīka, tad bija vairāk seriāli fonā, tagad radio, jo taisu kompi ciet pārsvarā. Ja sīks neskatās visu laiku un prot sevi izklaidēt, tad jau vajadzēut būt ok.
25.11.2016 23:58 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es arī 24/7 viena ar mazo, tāpēc šad tad ieslēdzu tās multenes uz ne ilgāk kā pusstundu pa 2x dienā aptuveni. Protams citreiz nemaz nesanāk, citreiz labi ja 15min pa visu dienu. Man arī dažreiz ir sirdsapziņas pārmetumi un liekas, ka man vajadzētu kaut ko vairāk mācīt viņam - runāt, darīt.
Bet, nu, mierinu sevi ar domu, ka ja mans vīrietis viņu skatītu, tad viņš bieži tiktu likts gulēt(bez panākumiem) un atlikušajā laikā skatītos multenes.
Ā, es savam lieku tās angļu dziesmiņas.. viņam multenes pagaidām ne visai!
Vēl viņš man nekādus mājienus par multeņu skatīšanos nedod, taču kā ierauga datoru tā fiksi klāt un taisa vaļā - tāpat paspaidīt. A, ja iedodam veco, kuram pat baterijas nav - to nevajag. Vajag, lai ekrāns iedegas, kamēr pa podziņān dod virsū.
26.11.2016 00:54 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Tv es multenes nesledzu, bet pats tv gan gandriz visu dienu ieslegts. Ja tikai es majas, tad tas muzikas kanals..mazajais neskatas to visu laiku, daras sava nodaba, bet, kad milakas dziesma kada, tad paskatas. Un milakie izpilditaji vinam pat ir. Kaut kad iesledzu masha un lacis, bet vinam nebija interesanti, es gan skatijos acis neatravusi.:-D Bet ar datoru mes grekojam, kad pirms kada miega dodu pudeli, tad vins klepi un skatas kadu muzikas video pie kaa aizmieg vai kadus ciparinus vai alfabeta dziesminas. Parsvara turku valoda vai anglu. Zel, ka latviski nav nekadu simpatisku video. Joka pec alfabets- tas bija topa, bet apnika. Kaut kad mekleju alfabetu vai skaitlus, bet nu tur tads fuu, ka berns tiesam nebus ieienteresets.
26.11.2016 09:19 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Es laikam esmu sliktā mamma. Pa dienu praktiski neskatos TV nemaz,neinteresē, mani interesē tikai viens kanāls Viasat History, ko dažreiz ieslēdzu un noskatos kādu dokumentālo filmu par karu. Viss.
Bet esmu uzslēgusi savai 8 mēnešu mazajai meitai Kucēnu patruļu, tikai patestēju, ko viņa saka, un viņa skatās, smejas, nezinu kas tajās multenēs ir. Un bijis kad vajag izdarīt darbus, es ielieku barošanas krēslā un uzslēdzu uz datora joka pec alfabetu, un goda vards viņa man tur trako un spiedz skatoties to klipu :D .Vakarā vīrietis uzslēdz fonam utm., tā mēs TV neskatamies, un meitai patīk reklāmas, skatās pat no virtuves, apmēram tā "mammu paej malā" :D , māmiņu klubu vēl skatos, tad meita dīdas, kad sākumā tie sīkie spiedz.
Loti nepatīk ka lien pie TV, man bail ka sabojāt redzi tā var (e)
26.11.2016 09:29 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Jautājums tām māmiņām, kas savus mazos baroja ar maisījumu - manai 5 mēneši, pirms nedēļas sāku vienā ēdienreizē dot rīsu putru ar biezeni, pēc tam maisījumu. (jo devu pusporciju, lielo porciju nekad neapēd). Protams, ka tajā ēdienreizē maisījumu apēda mazāk kā parasti. Tagad viņa sāk arī citās ēdienreizēs mazāk ēst - jums arī ir tā bijis? Kad ēdām tikai maisījumu, tad visu pudeli vienmēr bija izēdusi. Un kad atkal mēģinu viņai pudeli iesmērēt - spļauj visu ārā
26.11.2016 11:53 |

Reitings 657
Ja kas lodger.com tagad sale ir. Varbūt atradīsiet sev ko vajadzīgu uz atlaidēm.
26.11.2016 16:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits