Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 467
Reģ: 31.03.2010
Māmiņas, vai sev neesat pirkušas lietusmēteļus foršākām pastaigām ar ratiņiem!?jo izskatās,ka lietus/rudens sezona ir klāt un bez lietusmēteli iztikt nevarēs, savādāk jāsēž visu laiku istabā būs:'-(:-D varbūt ziniet,kur smukus var nopirkt?:-)
17.08.2016 15:12 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014

man ir šitāds arī varu pārdot kādai , par ļoti simboliskām naudiņām
17.08.2016 19:39 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
wee ieliktais man ļoti patīk pēc skata, nav spilgtās krāsās ar muļķīgiem zīmējumiem. Cik praktisks un par cik tieši simboliskām naudiņām? Vienīgais klupšanas akmens - neesmu rīdziniece un jādomā kā atgādāt.
17.08.2016 19:55 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Čau!
Klau, mammas, kāda praktizē BVĒ (Bērna vadīta ēšana)? Kādas domas par to?
Šodien mazajai iedevu pirmo piebarojumu - kabacīti. Mazajai ļoti patika :)
17.08.2016 20:37 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Tā kā puika vēlu apsēdās, nopirkām barošanas krēslu ar tām guļus pozīcijām, divām paplātēm un visu pārējo. Vietā nopirkām to Ikea lēto, bez visas paplātes. Piestumjam pie galda un priecīgs kopā ar mums ēd. Ikea arī daudz mazāk vietas aizņem + ir ļoti elementāri notīrīt. Nu un ja vajag līdzi paņemt, tad arī neaizņem 3/4 no bagāžnieka.
17.08.2016 20:44 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Dāmas, kā sanāk ar tiem zobiem? Mazajam sāp tikmēr, kamēr izšķiļas no smaganas un tad aug mierīgi, vai arī sāp visu augšanas laiku?
17.08.2016 20:49 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Mereda, manai ar zobiem ir tieši tā - īd un raud, kamēr nāk. Kad jau smagana pušu, tad iestājas miers. Bet tas droši vien individuāli.
Tikko mazajai beidzot izšķīlās 2 augšējie priekšzobi un skatos, ka nākamie 4 augšzobi jau taisās augt, ir izspiedušies smaganās. Trakums, šitādā tempā pēkšņi (t)
uniqueღ, te dažas lapas atpakaļ meitenes par to ieminējās. Teddy laikam slikta pieredze bija. Bet citām patīk. Man dažas paziņas to piekopj, bet es kaut kā nevaru sevi pārvarēt - nepatīk gan tā šmucēšanās, gan bail no aizrīšanās. Manējā jau vakar ar banāna gabalu rīstījās :-/ Ja vēl neesi, tad facebook ir domu grupa, tur var pasmelties gan idejas, gan jautājumus uzdot, gan dabūt grāmatu par šo visu ;-)
17.08.2016 21:12 |

Reitings 1052
Agresīvā Grūtniece, kamēr mazā vēl maza (nestaigā), tikmēr uz to baigi neiespringstu, bet nākotnē tāda doma ir, reizēm kaut ko saskaņot :) Pašlaik mums ir šādi tādi vienādi aksesuāri, šo to esmu uzadījusi no vienas dzijas mums abām. Drēbītes pašūdināšu, kad mazā būs lielāka un ne tikai pa grīdu vārtīsies :-) Bet tā baigi aizrauties ar negribu, tas tādām īpašām reizēm, lai nav tā, ka man vienmēr pie rokas pieķērusies mana mazā kopija.
17.08.2016 21:15 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Daydreamer, o, paldies, pašķiršu atpakļ :) Esmu fb un grāmatu arī šodien dabūju. Gribēju dzirdēt vēl kādu pieredzi, jo pati vēl nevaru izlemt. Meklēju plusus un mīnusus :)
Man arī ir bail no aizrīšanās..:-/
17.08.2016 21:17 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Piestumjam pie galda un priecīgs kopā ar mums ēd.

Es bez paplātes vairs neriskēju, vienā no pēdējām reizēm viņa ar kājām pret galda malu (mala pietiekoši bieza) un atspērās tā, ka pēdējā brīdī noķēru. :-/
17.08.2016 22:29 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Nu man sētiņa noder laukos, kad bērnu nedrīkst vienu pašu pa māju laist, jo vienmēr var pierāpot pie karstas krāsns, iekāpt suņa bļodā vai ko citu izdarīt. Tad nu es un mana mamma, kad pieskata, ik pa laikam ieliekam meitu sētiņā, lai bišku patusē ar mantām un savu ābolu :D Man tāda koka sētiņa uz augstāka pamata, paziņas atdeva.
Barošanas krēslu es nopirku lietotu pa 20eur. ērts, mīksts, viss forši. Sīkā labi sēdēja. Bet tagad kādu nedēļu jau konkrēti atsākās tur sēdēt, taisa lielo bļāvienu jau vispār pirms ielikta iekšā. Nu i atmetu ar roku. Baroju vai nu klēpī vai šī stāv kājās un tā ēd savu ņammu. Domāju uznest no pagraba koka krēsliņu ar galdiņu (tādu mazu, zemu), varbūt ka tas patiks. Nez. Baigā cimperlīgā madāmiņa :D
18.08.2016 09:05 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
uniqueღ, BVE nav priekš manis, galīgi nē. Bet par aizrīšanos - kad bērns paaugas, tad viņš arvien labāk iemācās atklepot un iemācās arī malt ēdienu ar pāris zobiem un tikai smaganām. Es ar diezgan baidos par aizrīšanos, bet tagad jaunkundzīte, piemēram, maizīti, ābolu un tādas lietas jau ņammā pati. Izvairos dot sīkas lietiņas, augļus ar mizu un tā. Pa putru un biezeni tāda pļockāšanās vien sanāk, nekas mutē netiek. :D
18.08.2016 09:08 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Unique
Es mēģināju, bet meita nepaēda kārtīgi, visu laiku pīkstēja, kašķējās. Es arī esmu tajā fb grupā, pasmēlos idejas, bet cik sapratu, tad tur vēl pa virsu dod pienu mammas, bet tā kā es nezināju, cik daudz viņa apēd un cik izsmērē pa galdu/grīdu/sevi, pudeli pa virsu nedevu, jo maisījums kā nekā ir smagāks kā piens un viņa ēdīs, cik dos, bet ar ūdeni/tēju nebija gana, ēdienreizes nespēja sagaidīt, es atmetu ar roku. Protams, viņai pašai jau patika, bet tas nav to vērts. Tāpat starp ēdienreizēm dodu viņai pašai ēst/nogaršot visu ko, tā ka ar rokām pati smuki māk ēst un man prāts mierīgs. Bet es tomēr palikšu pie barošanas pa vecai metodei, kā nekā visi tāpat iemācās ar karoti ēst :D
Par cūkošanos runājot,tā ir milzīga. Bez maz vai vannā jāliek pēc ēšanas, bett laba ideja, ko redzēju no vienas mammas fb, ka zem beņķa uz grīdas liek palagu, pēc tam viegli izkratīt un no grīdas nekas nav jālasa :D
Aizrīties bērnam nemaz nav tik viegli, ja nedod kaut ko, kas sprūst. Tas, ko pārsvarā viņi dara, ir rīstās ar ēdienu, bet meita vismaz pati ļoti labi tika galā. Pagaidām nav bijusi tāda reize, ka nāktos meklēt ārstu, tfu tfu tfu. Bet ja nu gadās, kas trakāks, tad beņķī sprādzēt nevajadzētu, lai var fiksi izraut ārā un griezt ar galvu uz leju.
18.08.2016 09:10 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
es līdz galam nezinu , kas ir BVĒ , bet es devu 1/2 gurķi grauzt jau 6 mēnešos , kad neviena zoba pat nebija , manuprāt smaganas ir pietiekami stipras un par aizrīšanos es galīgi neuztraucos , jo bērniem ir ļoti labi attīstīti refleksi... nu ar to es domāju , ka tās reizes , kad aizrijās pati ļoti ātri atklepoja visu un tādas bija tik 2 reizes .... Bet visādi citādi es diezgan ātri iedevu pašai karoti vai centos ēdienu likt gabalos, lai pati var ēst un man nav jābaro ....
18.08.2016 09:13 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Mums tādas sētiņas nav. Līdz kādiem +/- 4 mēnešiem mazais pārsvarā tusējās pa aktivitātes paklājiņu. Pēc tam vienkārši uz paklāja un segas ar mantām.
Ja man kaut ko vajag izdarīt un gribu, lai bērns klusu, mierīgi pasēž, tad lieku barošanas krēslā. Iedodu kādu mantiņu, ieslēdzu kādu multeņu kanālu un vismaz pusstundu viņš man tur mierīgi var nosēdēt. Bet, nu, tā es daru emergency gadījumos, kad, piemēram, kāds no rīta piesakās ciemos un neesmu tīra ne es, ne māja. :D Vēl uz kādām 10 minūtēm viņš man arī gultiņā pasēdēs, bet tur tā ne īpaši labprātīgi - tad jādod kāda īpaši interesanta manta.
Ir mums arī ceļojumu gultiņa (ja kāda grib pirkt sētiņu, tad lietderīgāk nopirkt tādu). Kad paliekam pie vecvecākiem, tad viņam patīk pa to gultiņu dauzīties. Vislabāk man patīk, ka nevar atsisties kā tas var notikt redeļu gultiņā.
Tā jau es viņu varētu atstāt vienu istabā, kamēr grozos pa virtuvi, taču es nekādi viņam nevaru iemācīt izkāpt no gultas. Vienmēr sēžu klāt.. citreiz viņam kaut kā netīšām sanāk, citreiz apsēžas ar muguru pret ārmalu uz pašas malas un sāk kaut ko spēlēties.
Man arī nekas vēl nav aizslēgts. Nekā tāda īpaši bīstama nav, taču vienmēr pieskatu baidoties par to pirkstu iespiešanu. Tfu, tfu, tfu - vēl ne reizi nav iespiedis. Viņš dikti prātīgi attaisa durtiņas, apskatās un smuki aiztaisa.
Anne, man pilnīgi visu zīdīšanas laiku bija jāstaigā ar ieliktnīšiem, jo piens vienmēr tecēja ar strūklu. Es vienkārši par faktu kā tādu, ka bērns nemaz īpaši to krūti vairs negrib zīst. Tīri tāda 5 minūšu padzeršanās dēļ vairs negribējās staigāt kā gotiņai. Un, jā, es tā jutos visu zīdīšanas laiku. :D
Mums ir šāds barošanas krēsls. Apmierina visās jomās. Gan slīpuma regulēšanā, gan augstuma regulēšanā. Ir stabils, viegli kopjams un, manuprāt, arī tīri simpātisks. :D
18.08.2016 11:52 |

Reitings 10185
*šāds barošanas krēsls
18.08.2016 11:53 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Peg Perego Siesta no tāda tipa krēsliņiem ir glītākais, bet 200 eiro maksā.
Man meita 1x aizrijās, devu pašu dārzā audzētu arbūzu, aukstas kājas man bij, nezināju īsti ko darīt, baigi uzmanīgi tagad.
18.08.2016 12:12 |

Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Story
Piestumjot viņam kājas sanāk zem galda un nekur atsperties nevar :) Bet nu jau pie omes pasācis sēdēt pie galda uz pieaugušo krēsla bez atzveltnes. Kā Cēzars, ar taisnu muguru un starā :D
18.08.2016 12:29 |

Reitings 10185
Manam bērnam ir 10 mēneši un vienīgais, ko viņš ēd neblenderētu ir dažādas putras, saspiesta ola ar krējumu un kartupelis ar sviestu.
Banānu dodu kasot ar karotīti. Cepumus ar pienu šad tad saspiežu ar dakšiņu. Caur feederi ēd augļus un dārzeņus.
Man ir reāli bail. :'-(
Saprotu, ka jāsāk dot kaut ko košļāt, bet baigi jāsaņem drosme.
Bet no otras puses skatoties - kas gan bērnam slikts var notikt ēdot biezeņus... kad jutīšos tā, ka viņš ir gatavs kaut ko ņemt un grauzt, tad arī došu... gan jau viņam nepazudīs košļāšanas reflekss.
Es nesaprotu kā var saspiest gaļu ar dakšiņu.. viņa tak paliek tāda šķiedraina. Citreiz ar blenderi grūti dabūt viendabīgā masā. Īpaši trusis un jaunlops. Man šķiet, ka pat man ķertos rīklē.
18.08.2016 13:04 |

10 gadi
Reitings 984
Meitenes,manai pekai (8 meeneshi) paraadiijaas iesnas.Arstet taapat kaa mazinjem ar hummer uudentinju un uz nakti vibrocil pilinaat?Vai kaut kaa savaadaak jau aarsteet?
18.08.2016 13:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!