Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
un es nemaz nerunāšu par statistikas datiem attiecībā uz dzīvi dzimušiem vai mirušiem dzemdībās un 3 dienu laikā pēc tām

Vai es kaut kur minēju statistikas datus? Vai es kaut kur minēju kādus pētījumus? Jebšu tieši otrādi - es piemetināju, ka tas ir mans personīgais viedoklis - kas tad automātiski nozīmētu, ka tas ir ļooti pat subjektīvs? m? Kā tad tur īsti bija tajā manā komentārā? a? :D

Atļaušos ļoti skaļi smieties

Nu, smejies. Bet parasti, ja jaundzimušais neguļ, tam ir kāds iemesls, kurš sakņojas sliktā pašsajūtā. Bet veselīgs, paēdis bērns guļ. Un guļ daudz. Man tagad skriet meklēt pētījumus? :D
12.12.2013 14:21 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Mans bebis pirmos menesus eda, guleja, nokartojasa. Galvenais bija, lai puncis pilns, dupsis sauss un viss, cuceja cauram dienam. Bija daudz speka un energijas, visu ko paspeju izdarit. Ari domaju, ka visi bebji ta dar, bet no draudzenu stastita sapratu, ka ne visi. Bet ka daktere teica, ka bebuks tapat aiz neko darit pirmos menesus neraudas, tas nozime, ka ir kkada vaina.

Tgd mazais naktis gul labi, bet dienas ir pilns energijas, jaunais atklajejs. Miera nav. Pec sevis varu spriest, ka pirmie menesi bija visvieglakie. :)
12.12.2013 14:26 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Pameeginasu jostu uzlikt sodien. Jaaierauj ripas pirms tam :D hehe

Un mugura man sap no epidularas, sap ta vieta, kur duura katetru. Vel tagad caurumu var redzet :D
12.12.2013 14:32 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Par epidulaaro varu teikt taa.. Saapeem paliidzeeja , bet beigaas bija tikai sliktaak, jo kad vajadzeeja just to kontrakciju, tad vinu vienkarsi nebija. Bija tikai saapes, bet ne tadas kaa kontrakcijas. Tada man pieredze.
12.12.2013 14:34 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mans bebis pirmos menesus eda, guleja, nokartojasa. Galvenais bija, lai puncis pilns, dupsis sauss un viss, cuceja cauram dienam.

Mana mamma teica to pašu. Ka mēs ar brāli sākumā esot tikai gulējuši, ēduši un kakājuši un mammai ļoti gribējies mūs čamdīt, mīļot un paijāt, lai mēs ātrāk piemostos :D ļaunā.:D
12.12.2013 14:35 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
stellaglmr

Tekstu par subjektīvismu palaidu garām, ok, atvainojos, bet jebkurā gadījumā - tu savu subjektīvo viedkli paud kā vienīgo pareizu - nezinu, noteikti nebiji tā domājusi, bet tieši tā man izklausījās (izlasījās).

Bet veselīgs, paēdis bērns guļ. Un guļ daudz. Man tagad skriet meklēt pētījumus?


Pameklē gan :P
Mans puika bija un ir vesels no matu galiņiem līdz papēžiem. Viņš bija un ir ļoti prasīgs bēbis, kas pieprasa 110% uzmanības no pirmās dzīves minūtes. Raudāja viņš tipisku zīdaiņu problēmu dēļ. Sāka ar kolikām (un ko tik mēs nedarījām, lai viņa dzīvi atvieglotu) un beidza ar zobiem. Un mēs darījām VISU, lai viņš neraudātu, jo man ir bail no visādām nabas trūcēm utt., kas īpaši puikām ir bieža parādība, bet fakts kā tāds nemainās - negulēja viņš n-tās stundas no vietas un super miera mika arī nebija. Toties kā gada un 2 mēnešu vecumā izgulēja savu pirmo nakti, tā guļ līdz šai baltai dienai kā susurs (paldies Dievam ptu-ptu-ptu).
12.12.2013 14:35 |
 
Reitings 149
Reģ: 06.11.2013
Man radās jautājums par sievietēm ar muguras problēmām. Ja tā sāp jau pirms grūtniecības, tad kas notiek pēc tam?
12.12.2013 14:41 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Raudāja viņš tipisku zīdaiņu problēmu dēļ.

Es vēlreiz uzsvēršu, ka runāju par veselīgiem zīdaiņiem, kuriem nav problēmu. Problēmas, pat vispār pieņemtās kolikas - ir problēmas. Tas neliecina par slimu bērnu, bet arī par veslīgu viņu nevar nosaukt. Tas ir normāli, bet tā ir nobīde no normas. Tātad, atkal jāsecina, ka esi ļoti emocionāla būtne un grūti uztver tekstu, kas ir pretējs tavai pieredzei.
Veselīgi bērni, kuriem nav problēmu - ar kolikām, ar krūts satveŗsanu, ēšanu vai vienalga - neraud - viņi ēd, guļ un nokārtojas. :D
Un pa visu dzemdību namu bija divi raudošie bēbji, bet abiem bija problēmas ar krūsbarošanu.

atvainojos, bet jebkurā gadījumā

Nekas, nevajag atvainoties. Tikai piemetināšu, ka es uzrakstīju VIENU teikumu.
Uk nu gan nav tā labākā valsts medicīnas aprūpē zīdaiņiem, bet tas tikai mans viedoklis.
Un, kur Tu izraki to visu, ko man tikko piedēvēji, man nav ne jausmas. :D
12.12.2013 14:44 |
 
Reitings 1256
Reģ: 29.01.2009
Mari a kā tev gāja ar ķeizara anestēziju, viegli iedūra? es atceros man kādu stundu 3 anestezologi ņēmās kamēr iešpricēja,.
12.12.2013 14:47 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Dyk

Stipri individuāli tas ir. Atkarīgs arī no iemesla, kādēļ tā mugura sāp. Zinu, ka pie dažām konkrētām diagnozēm neļauj dzemdēt, bet tur tad ir diezgan nopietnas problēmas ar skriemeļiem, diskiem utml. lietām.
Jaunajiem vecākiem (ne tikai mammām) bieži muguras sāk sāpēt tieši dēļ zīdaiņa aprūpes - visu laiku jānoliecas, lai kaut ko izdarītu...lai to novērstu, var iekārtot visu tā, lai to visu varētu darīt nenoliecoties, vismaz pirmos mēnešus.
12.12.2013 14:49 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
stellaglmr

Nu tev šodien bija vairāki komentāri, ne tikai par UK. Teikums par UK bija Tavuprāt apliecinājums un pamatojums Tevis izteiktajam viedoklim par to, ka zīdainis jāgulda uz sāniem.

Es neesmu emocionāla būtne, mani tracina dezinformācija, arī šādos forumos.

Tas ir normāli, bet tā ir nobīde no normas.


Tad tas ir vai nav normāli? :D

Es gan kolikas nedefinētu kā kaut kādu nobīdi no normas. Tas ir fizioloģisks process, kuru laikā sāk izstrādāties nepieciešamās baktērijas un fermenti, kas nepieciešami, lai šķeltu barību. Dažiem tas notiek nemanāmāk un zarnu trakts pielāgojas ātri, dažiem diezgan sāpīgi, ar stipru vēdera pūšanos utt. Tāpat kā nāk zobi - dažiem izlien kā sēnes pēc lietus, dažiem ar lielām sāpēm vai trakāk...tad tas arī nav normāli? Normāli ir tikai tad, ja zobi nāk nesāpīgi?
Diezgan interesanti Tev uzskati par bērnkopību. Drīkst zināt, ar cik zīdaiņiem Tev dzīvē ir sanākusi reāla pieredze un, cik vecs ir Tavs mazais? Jo pašlaik izklausās, ka Tu spried pēc viena sava bēbja un kādas izlasītas grāmatas. Tāda dikti teorētiska runāšana, bez faktiem un reālas pieredzes.
12.12.2013 14:57 |
 
Reitings 149
Reģ: 06.11.2013
Papau, man sāp arī kaut vai ilgāk rindā pastāvot, ne tikai liecoties, iedzimtas deformācijas dēļ. Skaidrs. Kad pienāks laiks, ārsts visu pastāstīs. Nebiju iepriekš iedomājusies, kā mugura uz šo lietu varētu atsaukties.
12.12.2013 14:59 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Papau - Ok, es saprotu. Kolikas ir nobīde no normas, bet joprojām uzskatāma par normālu parādību. Tāpat kā bērna svars var variēt normas robežās. Jāuztraucas ir tikai tad, ja ir lielas nobīdes no vēlamā, bet kolikas nav liela nobīde, tā ir neliela nobīde. Jo kolikām vispār būtu jāparādās tikai ap otro dzīves nedēļu.

Teikums par UK bija Tavuprāt apliecinājums un pamatojums Tevis izteiktajam viedoklim par to, ka zīdainis jāgulda uz sāniem.

Nē, to izdomāji Tu. Nevis es to uzraktīju vai pateicu. Meitene rakstīja, ka viņai Uk sakot, ka tikai uz muguras var guldīt zīdaini. Es paudu savu viedokli, ka manuprāt, Uk ārsti nav tie labākie bērnkopības eksperti. Bet, es nevienā brīdī neteicu, ka tas apliecina manu viedokli vai vēl nezin kādas muļķības par vienīgo viedokli uz planētas.

Bez manis ir vēl neskaitāmas jaunās māmiņas, kuras var apliecināt un apliecinās, ka jaundzimušie guļ, ēd, guļ. Viņi neraud. Ja viņi raud, tad tam par iemeslu ir kāda sāpīte. Jebkura sāpīte ir rādītājs par kādu diskomfortu, jebkurš diskomforts ir nobīde no normas. Jautājums - cik liela nobīde. Ja Tev sāp galva, tev ir diskomforts. Tā ir nobīde no normas, bet tā nav nekāda lielā skāde, ja visi rādītāji ir pozitīvi. Tava veselība joprojām ir laba, ar nelielu atkāpi jeb nobīdi no normas.

Viss, man piegriezās šī diskusija. Skaidrs ir viens - es nekad neesmu raksījusi, ka mans viedoklis ir vienīgais pareizasi - katrai mātei ir jālemj pašai. Nevar uzstādīt kaut kādus mistiskos "vienīgos pareizos" viedokļus, ja pat ārstu starpā nevalda vienprātība. Un pēc definīcijas, tos pētījumus var nolaist podā, jo viņi iet pretrunāš viens ar otru. Vienīgais uz ko māte tiešām var paļauties pie veselīga bērna ir sava intuīcija. Nevis mistiskie pētījumi, kuri bieži vien ir bezjēdzīgi, neracionāli un pretrunīgi vērtējami.
12.12.2013 15:19 |
 
Reitings 706
Reģ: 28.04.2013
Dyk

Mugurai ir ļoti liela nozīme un grūtniecība ir ļoti liels pārbaudījums tai. Tev noteikti jāgriežas pie ārsta un jau laicīgi viss jāizrunā, jo mugura ir mugura - ar to joki mazi.

stellaglmr
Ok,es diskusiju beigšu, bet mana atbilde primssākumos sekoja tieši dēļ teikuma - visi jaundzimušie daudz guļ (vai kaut kā tml.). Tajā teikumā nebija ne vārda par kaut kādām normām vai nelielām novirzēm no normas, kas tomēr vēl ir norma :D Kolikas ir tik ļoti bieža parādība zīdaiņiem, ka teikums - VISI zīdaiņi daudz guļ - ir krietni pārspīlēts un skaļš.

Jebkurā gadījumā piekrītu Tev, ka vecāki zina un jūt savu bēbi, līdz ar to rīkojas tā kā konkrēti tam bērnam ir labāk, bet tomēr drošticamos pētijumos u.c. informācijas avotos tomēr der lieku reizi aci iemest un atrast tajos to, kas piemērots konkrētajam gadījumam + uzkrāt informācijas bagāžu priekšdienām.
12.12.2013 15:27 |
 
Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
stellaglmr, nevis man to ārsti saka, bet tas rakstīts jebkurā informācijas avotā saistībā ar zīdaiņu likšanu gulēt. Bet nu es jau sapratu, ka Tev UK ārsti rada īpašu nepatiku, tik pat labi varēju minēt USA vai Vācijas ārstu ieteikumus. Starp citu, arī Latvijā ir daudzi speciālisti, kuri atbalsta zīdaiņu guldināšanu tikai un vienīgi uz muguras.
12.12.2013 15:31 |
 
Reitings 346
Reģ: 27.10.2009
Man radās jautājums par sievietēm ar muguras problēmām. Ja tā sāp jau pirms grūtniecības, tad kas notiek pēc tam?


Man kādreiz sāpēja ilgi stāvot kājās vai daudz lokoties, arī domāju kā nu būs tad, kad gaidīšu mazo.
Nu ir tā, ka pirmajā trimestrī sāpēja ilgi stāvot kājās (darbā esot), bet tas mainījās kopš sēžu mājās. Tagad - pēdējā trimestrī nevaru dikti ilgi nosēdēt, arī sāk sāpēt. Bet tā viss ir ok :)
12.12.2013 15:33 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Pie manis ārzemēs, kas nav ne USA, ne UK, arī ārsti teica,ka zīdainīti vislabāk ir guldināt tikai uz muguriņas.
12.12.2013 15:34 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Bēbis raud ja nav ar kaut ko apmierināts , manuprāt, tas ir tikai loģiski. Tik maziņam neko daudz nevajag. Viņš taču pasauli pat kārtīgi neredz,pilns puncītis un saus dupsis. Viņš taču nemāk runāt tapēc vienīgais veids, kā likt noprast, ka kaut kas nav labi ir raudāt ...
Par tām kolikām, nav gadījumā tāpat kā mums ar MR, kas ir normāls ,dabīgs process, bet citas pa sienām rāpo, kā sāp .... !?
12.12.2013 15:36 |
 
Reitings 346
Reģ: 27.10.2009
Mans jautājums mammām, kurām jau ir mazie - cik bebis bija smags un garšs, kad piedzima?
12.12.2013 15:36 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es savu bēbi likšu tikai uz muguras , jo man tas šķiet loģiski, man pat grūti iedomāties, kā to bēbi stutēt uz sāniem, viņš taču pats neveļās, nu varbūt dažas reizas pie kādām īpašām situācijām , bet principā nē , mēs taču ikdienā arī uz galvas nestāvam , kaut arī varam :D
12.12.2013 15:40 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits