Krievi ir cita tautība?

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ik pa laikam šeit atkartoti tiek taisītas tautību tēmas, kur lielākoties pieteikumā ir runa par latviešiem un krieviem. De facto protams krievi ir cita tautība, tomer latvieši ar krieviem ir dzīvojuši plecu pie pleca gadu simtiem un gadu desmitiem. Cik latviešiem un krieviem vispār ir atšķirības, pie tām ir tik labi pierasts, ka ir labi jāpadomā ar ko tad tik ļoti krievi no latviešiem atšķiras. Šādas tādas nelielas mentalitātes atšķirības, kuras es personīgi nekad īpaši neesmu izjustusi. Manā uztverē par tautības atšķirībām var runāt tikai tad ja otra puse ir no Turcijas vai Ķīnas vai vismaz no Vācijas. Tiem latviešiem, kas prasa par tautības atšķirībām satiekoties ar krievu, man gribas jautāt: "Jūs no Mēnes nokrituši, vai? Kopš dzimšanas dzīvojat vienā valstī ar krieviem, jūsu vecāki un vecvecāki plecu pie pleca ir dzīvojuši kopā ar krieviem un jums nav skaidrs par atšķirībām starp latviešiem un krieviem?"
03.11.2013 11:51 |

Reitings 3031
izlasam VISU!

Visu izlsaiju.
Muziku neklausos, par sportu nefanoju, "latviesu svetkus" nesvinu, nezinu kas ir Caks, edu savadak ka lielaka dala latviesi. Atskaitot punktu par kosmetiku, es latviete neskaitos. Un ja punkatm par kosmetiku un apgerbu ir kada nozime, tad manas krievu draudzenes Latvija ari krievietes neskaitas, jo gerbjas atturigi, pat pelecigak par mani, un kosmetiku nelieto vai lieto loti minimali. Tapat par sportu neineteresejas, muziku neklausas citadaku ka latviesi, majas iekartojums ne ar ko neastkiras no latviesu maju iekartojumua, tad jau es latviete interjera vairak milu kosas un spilgtas krasas neka manas draudzenes, kuras dod prieksroku atturigiem toniem.
03.11.2013 13:57 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Man krievi loti patik, gan viriesi, gan cilveki.

Galvenos, ko edienkarte pamaniju salidzinajuma ar savu gimeni bija:

pirmamkartam visadi konservejumi un marinejumi, ko tik vini nemak salikt burkas senes, pupinas, pukkapostus, burkanus, gurkus dsmitiem veidos, tomatus un viss tas tik garsigs un labi sanak un svetkos lika veselas burcinas uz galda, ka dekorus, bet beigas ari viss tika noests, biezi davinatas man tadas burcinas;

pankukas ar visadiem pildijumiem t.sk. ar olam un lociniem, kas man likas iesakuma brinums, bet loti garso, mana gimene bija tikai tadi klasiski varianti, gala, siers, ievarijums;

tas pats par piradziniem, mana gimene lika tikai speki, a krievs iemanas gan risus, gan kapostus ielikt, ari olas un atkal man loti garso;

un vel pelmenu un vareniku taisisana majas un turet pilnu saldetavu ar tiem;

liela tejas dzersana.
03.11.2013 14:00 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Tās ir tikai tavas doams.Man pieredze ir cita. Un krievi ļoti atšķiras no latviešiem. patīk tas kādam vai ne:D Joprojam visi smej par krievu virsnieku sievam kas apakšveļa un naktskreklos iko te LV sapirka skreja uz ballēm. Jo domaja ka tās ir kleitas:D
03.11.2013 14:01 |

Reitings 1364
Man krievi loti patik, gan viriesi, gan cilveki. :D :D :D :D
03.11.2013 14:02 |

Reitings 3031
Anda

Kas ir tas galvenas mentalitates ipasibas un kulturas ipatnibas, kas padara latvieti par latvieti un krievu par krievu vai vismaz nosprauz kartigu robezu starp abiem? Viss Tevis ieprieks uzsskaititais isti neiztur kritiku. :)
03.11.2013 14:04 |

Reitings 1364
tā liekas tikai tev:D :D :D
03.11.2013 14:06 |

Reitings 499
Kas attiecas uz arejo izskatu un majas iekartojumu, tur tiesam viss ir loti izlidzinajies un nav pie jaunajiem tadas izteikti pamanamas atskiribas.

Man krievu draugi, kad dzivoja Latvija negad nesvineja Ziemassvetkus decembri, viniem bija novij god un ticigakiem savs rozdestvo janvari, bet tagad, kad daudzi dzivo UK visi tur svin Kristmas ar visam davanam un egliti decembri ar visiem kopa. Ta ka daudzas lietas mainas.
03.11.2013 14:06 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Jā,tā ir cita tautība,tāpat kā leiši.
03.11.2013 14:12 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
man zināmie krievi svin-Starij novij god. Un tikai krieviem ir tepiki pie sienām:D
03.11.2013 14:12 |

Reitings 27552
Man krievi loti patik, gan viriesi, gan cilveki. pārsmējos:D
03.11.2013 14:13 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Kas ir tas galvenas mentalitates ipasibas un kulturas ipatnibas, kas padara latvieti par latvieti un krievu par krievu vai vismaz nosprauz kartigu robezu starp abiem? Viss Tevis ieprieks uzsskaititais isti neiztur kritiku.

Answer is here:
Izrauj no konteksta un bļauj skaļi

Tā jau arī ir tā galvenā atšķirība.. taktiskums un izteikšanās veids.
03.11.2013 14:14 |

Reitings 499
Nu es vel pamanu, ka krievi ir jutigaki, emocionalaka, impulsivaki, kaisligaki, labsirdigaki, devigaki, draudzigaki, vairak viens par otru celas un krit salidzinajuma ar tadu dikti izteiktu karinnoju latisu. Stradajot kopa ar krieviem nemaniju tadu nodevibu vai skaudibu, ko jutu no latviesiem. Pastaveja konkurence, un krieviem tas izsisanas spejas ir izteiktakas, bet nebija tads, ka latvietis, kas viena diena aizmirst, kas ir mans draugs.

Un loti apbrinoju krievu meitenes pec paskata tadas istas krievuskas, cacas, bet, cik labi parzin krievu klasikus literatura, muzika, maksla, ka man ir vairakas reizes palicis neerti, ka es savejos nemaz tik labi neparzinu.
03.11.2013 14:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atšķirības, protams, ir. Kopumā.. manuprāt, krievi ir impulsīvāki, temperamentīgāki, ekstravertāki par ''vidējo'' latvieti :)

Bet mums ir ļoti daudz kā kopīga. Kā jau minēju tos PSRS laikus.. bija rotaļlietas bērniem līdzīgas, līdzīgas spēles spēlējām.. ēdieni arī.. vismaz bērnībā +/- mājās gatavoja līdzīgā stilā.

Tagad, protams, globalizācija sit augstu vilni un ienāk pie mums šis tas no dažādām kultūrām. Nebrīnīšos, ka drīz jau latvieši savstarpēji būs ļoti atšķirīgi. Vai tad jaunieši drīz jūsmos par Ziedoņa epifānijām un Čaku.. ja dienu dienā slavināts tiek Paolo Coelho. Vai daudzi lasīs Z.Ērgles darbus, ja Harijs Poters ''okupējis'' plauktus?

Eh.. atkal aizfilozofējos.. :D
03.11.2013 14:15 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Morgan, nu ko tu gribi? Pierādīt, ka vienmēr visos gadījumos nav nosakāms, kurš ir krievs un kurš nav? Ka patiesībā visi ir vienādi, ļoti līdzīgi, jo dzīvo vienā teritorijā?
Nu nav tā - vienmēr ir izņēmumi. Atkarībā no mūsu katras pieredzes, šie novērojumi arī atšķiras.
Tās meitenes, kas taisa diskusijas, bažoties par atšķirību ietekmi ikdienā, ir ar citu pieredzi.

Nu? Vēl kādi jautājumi?
03.11.2013 14:16 |

Reitings 3031
Tepikus pie sienas lieka ari musulmani. Man liekas, ka 'tepikis pie sienas' kulturu krievi ir no musulmaniem aizguvusi, viniem tepiki loti patik.
Toties latviesi pie sienas liek kaut kadus salmu/niedru tepikus.
03.11.2013 14:17 |

Reitings 27552
Ja latviesi liek tadus, un krievam to nesaprast:D
03.11.2013 14:18 |

Reitings 160
Reģ: 31.03.2012
Visus vienā maisā nevar likt! Bet es neiebilstu, ja viņi no mūsu valsts pazustu, bet Krievijā jau viņus nevienam nevajag un neņems viņus tur, jo īstie krievi latviešu krievus neuzskata par savējiem.
Galvenais iemesls kādēļ man viņi nepatīk ir tas, ka viņi visu laiku sūdzas par Latviju.. ''tas slikti un šitas un vēl tas un vispār tā Latvija par nevienu nerūpējas..''
Ko tad viņi te dzīvo, ja tik slikti?? Tas mani tiešām mēdz aizkaitināt. Un kādēļ katrā rajonā ir krievu skolas?? Te ir Latvija.. lai klapē viņas ciet un mazie rupjie krievi sāk latviski mācīties..
Ja tagad ķīnieši sabrauks mums ar katrā rajonā būs viņu skola? Diezin vai.
03.11.2013 14:23 |

Reitings 27552
Nu vispar Putins piedavaja musu krieviem braukt uz krieviju, bet.... dzivoklus sudigus un darbu piedavaja Sibīrijā :D No LV uz čuhņu:D Cik aizbrauca uz turieni? Rovno 00:D
03.11.2013 14:26 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Man liekas ļoti īpatnējs jautājums! Protams, ka ir cita tautība un ir LIELAS atšķirības! Es esmu uz pusi krieviete/ukrainiete, manā ģimenē ļoti jūtams, kuram ir tie slāvu gēni un kuram nav. Aizbraucot uz Ukrainu, ir pavisam cits saziņas veids ar cilvēkiem kā Latvijā. Cilvēki skaļāki, brīvāki, nekaunīgāki utt., vienā vārdā - atvērtāki.
03.11.2013 14:30 |

Reitings 160
Reģ: 31.03.2012
un ko tad vēl sūdzas..
Nē, protams pazīstu arī inteliģentus krievu tautības cilvēkus kurus ļoti cienu. Bet pamatmasa man neiet pie sirds.
03.11.2013 14:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits