Cik svarīga ir tautība?

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Jau pāris dienas prātoju par šo tēmu.
Situācija īsumā tāda, ka iepazinos ar puisi sporta zālē, papļāpājām un apmainījāmies ar telefona numuriņiem un saņēmu uzaicinājumu uz kino, bet ir viens bet, kurš man traucē - viņš ir krievu tautības.
Dīvainākais ir tas, ka pati neesmu tīra latviete (tēvs un tēva radi ir krievu tautības), bet vienmēr esmu augusi un dzīvojusi kā latviete, draugi un cilvēki apkārt ir tikai latvieši, kuriem ir aizspriedumi pret krievu tautību un laikam man arī tādi ir, bet vai jāmēģina viņiem tikt pāri, vai domāt par to, ka vienkārši tam visam nav jēgas?

Ir kaut kas, ko kāds varētu pateikt? :D
29.10.2013 12:57 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
misshine Ņem vien ciet, ja foršs puisis. :D Tāpat te latvieši tik maz palikuši, ka foršus grūti atrast. Tā kā izlepšanai nav vietas. :D
29.10.2013 14:39 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
ilgtspējīgai kopdzīvei ir vitāli svarīgi, lai fundamentālos jautājumos viedokļi sakristu.

ne vienmēr ....
29.10.2013 14:40 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Viņš ir pavisam brutāls, piesēja misshine pie gultas, un kutināja tai kājas ar spalviņu, kamēr viņa nesāka runāt krieviski, un nepieņema komunismu kā savu pamatreliģiju!

ā, nu jā, skumji... Slikts krievs trāpījās :(
:D :D

stellaglmr - man gan nav jāatskaitās, bet, spriežot pēc līdzīgām diskusijām, ar krieviem bieži asociējas vien kkādas lamāšanās, neaudzinātība, neizglītotība u.c. lietas. Tu pati nosauci kkādus pašas izdomātus kritērijus, kas noteikti balstīti uz tavu un kā tev šķiet uz citu pieredzi. Mans pamatojums ir balstīts uz manu pieredzi. Tu nestādies priekšā, kāds vēmiens man nāk, kad redzu to cilvēku sejas un dzirdu visus to "Tu tiešām esi krieviete?", kad atklāju savu tautību. Tik tiešām sāk likties, ka man jāsāk spļaut uz grīdas, grauzt semkas, dzert no dvuļas, staigād Russia trenniņtērpā un lamāt latviešus, svinot "svētkus" Uzvaras parkā, lai kāds ticētu.. Visu to noskaņojumu radām mēs paši ar visiem šiem "kontekstiem" u.c. gudrībām
29.10.2013 14:44 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
shugar - es vienmēr esmu uzskatījusi, ka karā cietēji ir visi izņemot tos, kuri sēžot un urbinot degunu dod pavēles... Bet tas ir cits stāsts un tam ir citas sekas.

Cloo - uz Kurzemes pusi daudz foršo latviešu puišu. :D
29.10.2013 14:44 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Sugar Jūs esat pirmā, kas šajā diskusijā izmanto vārdu "okupants", tāpēc

Vai šie cilvēki arī ir okupanti?
šis teikums nav saprotams.

Lūdzu rakstiet pa tēmu un tā, lai citi arī var saprast ... jeb ejiet atpakaļ uz delfi.rus
29.10.2013 14:46 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Teletūbijs, re kur citāts no stellaglmr
nenoliedz okupācijas faktu

es tikai tāpēc ierunājos par "okupantiem"
29.10.2013 14:49 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Riry - neko no tevis pieminētā es nenosaucu. Es nepiedēvēju krieviem svītras uz biksēm un neaudzinātību. Es vairāk runāju par Lindermani, Urbanoviču - viņiem līdzīgajiem, viņu sekotājiem un vietējiem biznesmeņiem. Visus vienā maisā nebāžu, bet rodas iespaids ka vidējo Maskačkas iedzīvotāju Tu uztver kā pamatasociāciju, kas ir nepareizi. Un no tā tev būtu jātiek vaļā... Man nav iebildumu pret krieviem kā sugu, bet tikai pret tiem, kuri noniecina manas saknes, manu tautu, un visu citu. Tam nav nekādu vizuālo rādītāju ārējā izskatā.
29.10.2013 14:50 |

Reitings 9
Reģ: 16.09.2013
sugar,
tos, kurus nosūtīja pēc "распределение", var saprast.
BET - Vai šie cilvēki arī ir okupanti?
Lielākā daļa no viņiem atbilst pazīmēm. Bija Atmoda, kā situācijas korekcija. Viņiem tika paskaidrots, kāda skāde tika nodarīta Latviešiem padomju okupācijas rezultātā, bet vai viņi ir mēģinājuši izprast MŪSU vecāku un tagad jau mūsu situāciju? Nē, viņi turpina uzstāt uz savām tā laika privilēģijām - runāt tikai savā valodā, lai gan viņi neatrodas tās likumīgajā darbības zonā, viņi principā neatzīst manis pieminētos skādi Latviešiem, viņi pat to atbalsta - 9.maijā paskaties, kas tur ir galvenais vienotājs? sarkanie karogi, nostaļģija pēc nedalāmās un varenās krievijas, kuru viņi pielūdz un gaida tās atgriešanos. Viņi pie pirmās izdevības apmestu kažoku uz otru pusi un atbrīvotos gan no mūsu neatkarīgās Latvijas, gan no MUMS pašiem.
Viņi gaida revanšu. Par sev atņemtajām privilēģijām būt šeit saimniekiem un mūsu kaklakungiem. Tā ir primitīva, cilvēcīga vēlēšanās. Viņi negrib iedziļnāties, negrib neko saprast un izprast, viņi vēlas primitīvi atriebties un tā audzina arī savus bērnus, ar kuriem jūs te tad gribat un tad atkal negribat ietusēt.
Es nesaprotu, kā vispār var rasties vēlme ko pasākt ar kādu, kurš to vien dara, kā uzspiež tev savi gribu? No sākuma tev jāievēro viņa komunikācijas formāts-viņa valoda, pēc tam jāsvin viņu svētki, pie tam tavējos viņš ignorē vai pat noliedz...mja, bet mēs taču esam SAVĀS MĀJĀS.

Es kaut kur lasīju, ka serbi esot nenormāli lepna tauta, esot kas tur bijuši viņu ciemos, tur bijušas skaistas meičas, staigā tev gar degunu, runā ar tevi ar, bet tiklīdz tu kaut ko vairāk, tā liek tev noprast, ka tu esi zemāks par zāli, tu esi NEKAS, jo tu esi svešs un viņi ar tādiem neielaižas, viņi ir par lepnu. A ko mēs? Mēs neko.
Mēs pat īsti nesaprotam , kas esam, kas mums svarīgs un kādi ir priekšnoteikumi, lai mēs cieņas pilnu uzsāktu komunikāciju. Džeks pat nepainteresējas, vai Lat vai rus, tiešā tekstā sāk krieviski, bet beibe prasa forumā padomu, ko darīt, vai ir vērts? Lai gan automātiski jau skaidrs, ka te nav variantu, tevi jau sākumā noliek zemāk. Vai uz tā var ko būvēt?
29.10.2013 14:52 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
sugar Mūsu valstī ar ''okupācija'' iespējamu vēstures notikumu, bet ar vārdu ''okupants'' - lamuvārdu, tā, ka nevajag meklēt attaisnojumus.

Neviens nebija definējis, nedz pieminējis "okupants", tāpēc
Vai šie cilvēki arī ir okupanti?
nav saprotams.
29.10.2013 14:56 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
ir aizspriedumi pret krievu tautību un laikam man arī tādi ir, bet vai jāmēģina viņiem tikt pāri,

jā, tiec pāri saviem aizspriedumiem un vispār... nu, jā..
29.10.2013 14:57 |

Reitings 76
Reģ: 26.06.2013
Lasīju, lasīju, nevarēju neuzrakstīt....
Man laikam ir paveicies, ka esmu kādu laiku dzīvojusi internacionālā vidē un man ir pilnīgi vienalga kādas tautības cilvēks, galvenais, lai mums kopā būtu interesanti.
Esmu latviete, vēl kādus gadus 5 atpakaļ krieviski tik pat kā nerunāju, bet dzīve un darbs piespieda valodu iemācīties. Ziniet, man pēdejā laikā apkārt ir daudz krievu un varu pateikt tikai vienu - ar viņiem komunicēt ir daudz vienkāršāk nekā ar dažu labu latvieti. Protams, ir jūtams, ka cita mentalitāte, bet tas netraucē. Viņi ir daudz atklātāki, nerunā tik daudz aiz muguras, nav tik skaudīgi. To es saku par tiem cilvēkiem, ar kuriem man ir nācies saskarties un izveidojies kontakts, par visiem neatbildu.

Kašķi nemeklēju, tikai dalos pieredzē.
29.10.2013 14:59 |

Reitings 9596
es, laikam, esmu vainīga, ka šī diskusija kārtējo reizi pāriet citās sliedēs.
WattaFakss, es runāju par augstas klases inženieriem un zinātniekiem, kuri, turklāt, nākuši no citām valstīm, nevis Krievijas. Un 9.maija kults ir raksturīgs omām un opīšiem, kā arī radikāli noskaņotiem jauniešiem, kas vispār nejēdz par ko "iet runa", viņiem kā tik būdu iegansts pakliegt, noparkot savu bmw ar uzrakstu "na Berlin!" kaut kur neatļautā vietā, sadzerties un iet sist purnus :D
29.10.2013 14:59 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
sugar
man, laikam, kaut kas "strādā savādāk", bet tādus tekstus neizprotu.

tu vari izprast vai neizprast, bet es atbildēju, ar kādu cilvēku es nevarētu būt kopā. nerunāju par draudzīgām vai kolēģu attiecībām, bet gan kā par savu otro pusi.
nu ja man jau tīri vizuāli nepiesaista neviens no augstākminētajiem, tad es ar viņu arī nespēšu būt kopā nekad. jo ar aizlīmētām acīm jau nestaigāju. un nespēju iedomāties sevi blakus šādas tautības, rases pārstāvjiem, sakot, ka esmu viņa meitene. un tur nav ko nosodīt vai apbrīnot.

bet te jau atkal aiziet visas okupācijas vaļā. jā, latviešiem smaga tēma. bet es nesaprotu vienu- jaunā paaudze neko no tā visa nepiedzīvoja, retajam vispār interesē Latvijas vēsture, bet kliegt par visām okupācijām patīk gandrīz katram. (spriežu par savu draugu un paziņu loku) tad jautājums- kāpēc bērnu vecākiem ir tik svarīgi iepotēt šo naidu savos bērnos? kāpēc visu laiku jābūt ar putām uz lūpām par pagātni, kuru vairs neizmainīt, ne par nākotni, kuras labā visu šo enerģiju varētu iztērēt?!
29.10.2013 15:01 |

Reitings 9596
viss, es pazūdu! :D
29.10.2013 15:02 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
It kā jau tautībai, tāpat kā ādas krāsai utt nav nozīmes, BET, ir jāsaprot, ka līdz ar citu tautību nāk klāt arī citi uzskati, piem., par dzīvi un savādāka domāšana.

Piem., es domāju, vai varētu būt kopā ar afroamerikāni (jo daudzi uz mani iedarbojas kā afrodiziaki)? Ja viņš būtu dzimis UK vai Vācijā - jā!, jo tomēr Eiropa (laikgan saprotu, ka tas nav kritērijs, jo katrā valstī - ģimenē viss ir savādāk - tradīcijas, audzinšāna utt). Ja viņš būtu no Kenijas - nē!

Jāsaprot, ka katrai tautai ir sava mentalitāte. Bet katram ir sava ģimene, kas ieliek tos pamatus :D Tāpēc aiziej uz kino, un paskaties kāds viņš ir. :)
29.10.2013 15:03 |

Reitings 251
Reģ: 22.10.2013
noparkot savu bmw ar uzrakstu "na Berlin!"

Konkrēti šitais gabals ir vispār kolosāls, ņēmot vērā to faktu, ka BMW ir Vācijā ražots auto :D
29.10.2013 15:03 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Jo aprobežotāks cilvēks, jo vairāk aizspriedumi.
(it sevišķi, ja jau par tautību runā..)

Un, ja grūti citus pieņemt, tad vai līdz galam pats sevi pieņem?

Nu un, ka Latvijā daudz aizspriedumaini cilvēki, pašam taču jādomā ar galvu, kāds es gribu būt un kā gribētu, lai citi attiecas... Tautība ir tautība, cilvēks ir un paliek cilvēks, lai vai kāda tā tautība būtu...

dažādība, arī tautu dažādība tikai bagātina cilvēku/cilvēkus;)!
29.10.2013 15:08 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
stellaglmr - Manis minētais ir ironija un pārspīlējums, un es neapgalvoju, ka to teici TU (atrodi un nocitē, ja tik pārliecināta) :) Es runāju par kkādiem mistiskajiem kritērijiem, ko tu nosauci kā iemeslus, kāpēc pret mani kā krievu tautības pārstāvi nav pretenziju. Es dzīvoju šajā valstī un cienu cilvēkus sev apkārt. Kāda starpība, kāda tautība? Ar tevis minētajiem sliktajiem uzskatiem jebkurš būs dol****bs...
No kā man jātiek vaļā? Es ar abām tautībām brīvi kontaktējos un man nav nekādu steriotipu :) Vēlreiz - tā bija ironija, es pasmējos A tu uzreiz asini dunci un sāc regulēt satiksmi :)
29.10.2013 15:10 |

10 gadi
Reitings 2793
Jo aprobežotāks cilvēks, jo vairāk aizspriedumi.
(it sevišķi, ja jau par tautību runā..)

Un, ja grūti citus pieņemt, tad vai līdz galam pats sevi pieņem?

Izlasīji visu diskusiju pirms sāki spriest par to, cik aprobežota es esmu?
29.10.2013 15:12 |

10 gadi
Reitings 2793
Un šī diskusija jau ir aizgājusi pārāk tālu ārpus tēmas būtības un tāds nebija mans mērķis.
29.10.2013 15:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)