Draugs pērk dzīvokli

Reitings 17
Reģ: 24.10.2013
Draugs ļoti gribēja privātīpašumu un ir diezgan negatīvi noskaņots pret dzīvokļa īrēšanu. Dzīvoklis ir atrasts, pirkuma līgums noslēgts, man tur ļoti patīk, it kā viss ok. Bet mani nomāc naudas jautājums - ne pirmās iemaksas, ne bankas izmaksu, ne virtuves iekārtas, ne remontdarbu apmaksā es nepiedalījos. Tagad krāju veļasmašīnai un kādiem sīkumiem labiekārtošanai. Gribēju ņemt patēriņa kredītu, bet procenti lieli sanāk, draugs neatļāva. Vēl nedaudz aizņemšos no mammas bez procentiem. Bet mans kopējais ieguldījums joprojām sanāk niecīgs. Protams, visas izmaksas beigās sanāca nedaudz lielākas par plānoto, arī draugam jāaizņemas vēl būs no paziņām. Viņš man neko nepārmet, tikai šad tad dzirdu par to, ka būs ļoti taupīgi jādzīvo, daudz kā nebūs sākumā, viņam būs arī ļoti grūti dzīvot no algas līdz algai bez "drošības spilvena". Mierinu, ka pirmie 6 mēneši būs grūti, bet citu neko īsti nevaru darīt. Meklēju kādu papilddarbu, bet joprojām tas ieguldījums nebūs liels. Protams, piedalīšos ikmēneša kredīta un komunālo puses maksājumā. Savus lielos iekrājumus iztērēju ceļojumam, jo tā man ir prioritāte. Tās dzīvokļa un ceļojuma izmaksas sanāca vienlaicīgi, bet ceļojums bija ieplānots agrāk. Protams, tagad domāju, ka ceļojuma naudu vajadzēja ieguldīt dzīvoklī. It kā jau saprotu, ka vīrietis ir lielākais pelnītājs un privātīpašums ir viņa vēlme, bet tāpat tagad ir mazvērtības sajūta, ka neesmu vienlīdzīga.
24.10.2013 10:57 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
koshlene - pastāsti, kur ir atšķirība - es dzīvoju īrētā dzīvoklī - maksāju pusi no īres + pusi no komunālajiem - reāli sanāk ~ 150 Ls no cilvēka.. vai ja es dzīvoju, piemēram, drauga dzīvoklī, pa kuru viņš maksā kredītu - pusi no kredīta mēneša summas un pusi no komunālajiem un sanāk tie paši 150 Ls - viss taču ir godīgi - ne??? Vai tagad būtu jābļauj, ka tas ir Tav dzīvoklis - tiec galā pats... Vajag to uzskatīt, ka dzīvo tādā pašā īrētā dzīvoklī...

Tādā gadījumā, manuprāt, būtu godīgi to pārreģistrēt par kopīpašumu, ne?! Ja izšķiras un iet katrs uz savu pusi, tad īrētā dzīvokļa gadījumā abi paliek uz ielas, bet šajā gadījumā sieviete visu laiku maksājusi pusi, bet viņu izmet ārā un vīrietis paliek SAVĀ dzīvoklī.
Es vispār neatbalstu šādu variantu. Ja jau abi maksā, kādēļ vienam pienākas, bet otram ne?
24.10.2013 12:46 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ja nevar ar savu draugu atklāti izrunāt finanšu lietas, savas izjūtas utt., tad tas neliecina par pārliecinoši nopietnām attiecībām, līdz ar to, es autores vietā nepalīdzētu maksāt dzīvokļa kredītu, tikai komunālos. Mūsdienās meitenes, kuras nesēž vīrietim uz kakla, ir uz izķeršanu, tā, ka nedaudz jāuzmanās no izmantošanas.
24.10.2013 12:49 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Šādas diskusijas vienmēr lasu ar smaidu. :)
Kad jātēlo saimnieci, tad dzīvoklis ir abiem, tiklīdz jāpiemet kādu naudu - fui, nav mans, tas taču viņa dzīvoklis!

Tas, protams, nav par autori, bet tāda kopīgā tendence šajā forumā.
24.10.2013 12:49 |

Reitings 2494
koshlene - bet es nesaprotu.. Tava loģika ir - labāk, lai nav nevienam nekā paliek kādam - nē nedzīvošu dzīvoklī, ko pērk draugs, jo redz, ja mēs kādreiz šķirsiemis (doma jau vien, ka nevis precēsimies, bet šķirsimies) - tas paliks viņam.. labāk jau īrētā - jo tad jau abi paliek "uz ielas" (laikam ideja - slikti abiem?) - vai arī dzīvoklī paliek tas, uz kura vārda ir īres līgums??? ... tiešām - šī loģika man ir neizprotama ... es gan dzīvoju ar skatu nākotnē ... domāju par bērnistabu utt ... nevis par to, ka tas ir DRAUGA VIŅA īpašums ... ne manējais
24.10.2013 13:03 |

Reitings 8272
neieteiktu pārgalvīgi mesties mantu pirkšanā. tu nezini, pēc cik ilga laika jūsu attiecības var izirt un tu paliksi bez nekā, pat bez tiesībām tur dzīvot. jūs pirms tam vsp esat dzīvojuši kopā? varbūt jūs pēc pāris mēnešiem izšķirsieties, bet visu atlikto naudu būsi ieguldījusi tur.
labi, es arī dzīvoju dzīvoklī ar draugu, kurš juridiski nav mans, bet savādāk mēs to nevarējām nokārtot. bet lielāko daļu viņš tur ir ieguldījis. es salīdzinoši mazu, kas droši vien arī vsp būtu atbilstoši, ka gadījumā, ja mēs kādreiz izšķirtos, es taču tur arī dzīvoju un visu lietoju.

Arī viņa ar savu pēcpusi deldēs jauno dīvānu, ēdīs pārtiku no ledusskapja un veļasmašīnā mazgās savas drēbes.

es piekrītu šim, jo lielākā vai mazākā mērā sievietei ir arī jāpiedalās atkarībā no tā, cik lieli vai mazi ir viņas ienākumi.
24.10.2013 13:06 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Esmu racionāls cilvēks, neloloju sapņus un ilūzijas, jo zinu, ka dzīvē var gadīties visādi, tādēļ apsveru visus variantus, nevis tikai rožaināko. Pirmām kārtām ir jāpadomā par sevi un tikai tad par pārējiem. Kamēr tu otram skaities tikai draudzene- jā, es uzskatu, ka nevajag kopīgus kredītus, īpašumus, visādas muļķīgas norunas "tas būs uz mana vārda, bet maksāsim abi", jo "viss mums ir kopīgs, mazā". Kopīpašums ir ok tikai tad, ja viss ir smalki juridiski nokārtots, lai gadījumā, ja otrs palaiž ļekas, tu nepaliec pie sasitas siles. Kamēr lietas nav atrunātas uz papīra, tikmēr sauc tevi nekā un nepieder tev nekas.
Un jā, es uzskatu, ka ir muļķīgi ieguldīt ntos tūkstošus svešā īpašumā, uz kuru tev nav absolūti nekādas tiesības. Savādāk ir tad, ja tu pērc to, ko vari paņemt sev līdzi. Bet maksāt otra kredītu ir muļķīgi. Es arī neņemtu kredītu, ja šķiršanās gadījumā es nevarētu apmaksāt kredītu, komunālos un nopirkt pārtiku sev, resp. normāli dzīvot, bez otras puses.
24.10.2013 13:19 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Nelasīju visus komentārus.

Es tomēr uzskatu, ka katram pārim ir jāizrunā finansiālā situācija. Būs pāri, kur abi dalīs maksājumus, būs pāri, kur tikai viens no abiem maksās.. un tas ir ok, ja abi par to ir vienojušies, izrunājušies.

Ja jūties neērti, ka nepiedalies maksājumos, runā ar draugu, galvenais, lai abi jūtaties labi, nevis dzīvojat pēc cosmo meiteņu standartiem.
24.10.2013 13:20 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Maksā komunālos, pērc mēbeles, santehniku, pārtiku utt., bet dzīvokli gan lai labāk maksā draugs, jo, domāju, ka šķiršanās gadījumā viņam neienāks prātā atmaksāt tev to daļu, ko būsi ieguldījusi, lai nopirktu viņam dzīvokli.
24.10.2013 13:34 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
viņa dzīvoklis, viņa remonts, viņa mēbeles - viņš par to visu arī maksā, loģiski. Ja tu piedalies sadzīves maksājumos, ar to pilnībā pietiek. Pirkt viņa dzīvoklim tehniku u.c. lietas ir tikai tava brīvā griba, lai jums abiem būtu ērtāka dzīvošana.
24.10.2013 14:14 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
pat ja ari vins butu tavs virs, tad kapec, lai cilveks visu nenodrosinatu? te jau ari paradas tas viriskigas sievietes, kuram visu vjag uz pusem utt...
24.10.2013 14:16 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
tā mūžīgā vienlīdzība tiešām jau sāk kaitināt..

+++ besī tās feministes un viriskigas sievietes, kuram visu vjag uz pusem
neuzskatu ka vīrietim obligāti viss ir jānodrošina un es tik lupatām un smiņķim vare tērēt naudu, bet pat ja tā būtu, neuzskatu ka tas ir kaut kas briesmīgs, ja tā var atļauties, kāpēc nē? nejūtūs un arī nekad nebūšu, kā kaut kāds zirgs kam tik jāstrādā un jāstrādā kā tādam vecim lai nosegtu rēķinus un justos vienlīdzīga ar veci.
šādā situācijā ir normāli kādu daļu no kredīta maksāt, tas ir kā maksāt par īri, tāpat lietas lai iekārtotu to dzīvokli, būtu mājīgāk un ko, ja nu kas, varēsi paņemt sev līdzi. bet neko vairāk, neieguldītu naudu īpašumā kas nav mans, protams lielākā daļa cilvēku nedomā, mēs tak izšķirsimies, bet viss ir iespējams un beigās tu būsi iztērējusi tik daudz naudas un šķiršanās gadījumā, tev nebūs nekā.....
24.10.2013 15:26 |

Reitings 140
Reģ: 11.10.2012
Ja neliksi tikpat klāt vai līdzvērtīgi. Tad attiecības tiks apdraudētas. Vai vienkārši tavs draugs atradīs sev blakām līdzvērtīgu spēlētāju.
24.10.2013 16:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Mana draudzene nodzīvoja kopā ar puisi padsmit gadus, kopīgs dzīvoklis, visa iedzīve un mašīna. Bet šķiroties viss palika viņam, jo viss bija uz viņa vārda (nebija precējušies). Protams, viņa piedalījās maksājumos, kad viņš maksāja kredītu, viņa maksāja komunālos, pirka pārtiku un visu parējo. Tā ir konkrēta mācība domāt ar galvu kaut ko pērkot kopā ar otru pusi.
+

ir aitas joprojam un bus cirpeji.Un ļoti labi ka tā!
24.10.2013 17:28 |

Reitings 13
Reģ: 25.06.2013
Daļai komentētāju interesanta loģika -varu bez jautājumiem maksāt visiem pēc kārtas (izīrētājam, Latvenergo, Lattelecom u.t.t.), bet tikai ne atbalstīt savu mīļoto vīrieti grūtā brīdī!
24.10.2013 18:55 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Ja es ietu pie vīriešu uz viņa dzīvokli dzīvot, tad normāli uzskatu, ka viņš pats maksa par mēbelēm un īri un kredītu un tml! Tā paša iemesla dēļ, ka viņa dzīvesvietā viss ir viņa!

Un tās, kuras saka, ka lai meitene pati pērk tehniku vai mēbeles - sorry, bet ja šķirsieties un viņš pateiks, lai tu kraties prom - tad NEKO no nopirktā nevarēsi dabūt, ja viņš neatdos! Viņš aiztaisīs dzīvokli un varēs kost elkoņos, ka tevis pirktā veļasmašīna, dīvāns, platekrāna TV palicis pie viņa! Varēs ar čekiem un visiem dokumentiem sniegt iesniegumu policijā, nez kur un 3 gadus gaidīt atbildi, ja vsp tāda būs. Un tas pats darbojas arī uz otru pusi - zinu puisi, kas iekārtoja, izremontēja mīļotās dzīvokli, bet kad izšķīrās viņa nomainīja slēdzenes! Viss..... Un neko tur nevar ne pierādīt, ne dabūt.

Mūsdienās tomēr jārūpējas pašām par sevi. Un prātīgāk ir naudiņu atlikt un ietaupīt uz atsevišķa konta nevis tērēt mēbelēm svešā dzīvoklī.
24.10.2013 19:47 |

Reitings 1761
Lai pērk un maksā, ja var atļauties. Vīrietis ir viņš.
Tev, savukārt, jārūpējas par viņa labklājību emocionālā līmenī. Pārim vienam otru jāmāk darīt laimīgu un tas ir daudz lielāks ieguldījums.
Uzskatu, ka , ja finansiāli ir grūtāk, tad ir normāli, ka maksā daļu īres, pērc pārtiku utt. Bet visu pārējo gādāt ir normāla vīrieša pienākums.
Ja šķirsieties, varēsi sākt jaunu dzīvi ar saviem ietaupījumiem un viņš paliks savā dzīvoklī. Neredzu problēmu.
24.10.2013 20:01 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Protams, piedalīšos ikmēneša kredīta un komunālo puses maksājumā

atvaino, bet kādēļ tev jāpiedalās kredīta maksājumos? vai vīrietis ir izteicis vēlmi, ka īpašums ir daļēji arī tavs?? vai tas ir noformēts arī uz tava vārda? saprotu, ka uz viņa vārda? tad tas nav tavs, un arī kredīts nav tavs... kominālie - tas jau cits jautājums, protams, ka var palīdzēt ar maksājumiem, jo patērē ūdeni, elektrību utt..

bet nu man šķiet, ka tu esi sacerējusies, ka viņš nopircis īpašumu jums kopā, bet realitātē viņš sev ir nopircis īpašumu un tu tur dzīvo, jo esi viņa draudzene..

atvaino, ja pārprotu..
24.10.2013 20:31 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Vot kad vīrieši sāks dzemdēt - tad varēs sakt runāt par kaut kādu vienlīdzību, bet kamēr tas nav noticis - baudat, ka esat sievietes!
24.10.2013 21:28 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Wow mani fascinē tas ka tik daudzas saka lai pašā dzīvoklī neiegūlda naudu, bet gan mantā, loģiski jau tas protams ir, bet nu nez, no vienas puses liekas ja jau cilvēkiem ir tāda neuzticība savos partneros, tad kapēc vispār jāievācas kopā dzīvot. ZINU ka var visādi dzīvē gadīties, bet nu man jau liekas ka tā izteiktā domāšana par šādām "iespējamām" problēmām tik vairāk var piesaukt to nelaimi nekā nedomāšana, turklāt ja vīrietis ir kaut cik godprātīgs tad jau nemestu sievieti uz ielas uzreiz pēc trakāka kašķa.
24.10.2013 22:40 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
realitātē viņš sev ir nopircis īpašumu un tu tur dzīvo, jo esi viņa draudzene..

+++
24.10.2013 22:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits