Maksāt sodu vai nē?

Reitings 88
Reģ: 29.07.2010
Sveikas,

Pieķēra kontrole tramvajā, braucu pa zaķi divas pieturas.. nebija līdzi skaidrās naudas, tāpēc izrakstīja man soda kvīti, kas mēneša laikā ir jāsamaksā..

..vai tas ir jādara obligāti? :D Lai cik smieklīgi arī nebūtu, esmu dzirdējusi vairākus nostāstus par cilvēkiem, kas šīs kvītis vienkārši ignorē vai pat saplēš kontroles acu priekšā.. kādas var būt sekas tam, ja nesamaksā?
16.10.2013 21:29 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nepanāksim.

Labi, es saprotu, ka, ja jāizvēlas - ēst vai maksāt par tramvaju, es arī ēstu. Un kā jau teicu dažus komentārus iepriekš - es nevienu nenosodu.

Bet - LEPOTIES ar to, ka es esmu baigi kruta, ka nemaksāju (un jūs esat muļķes, jo pērkat biļeti) - tas gan man liekas dīvaini. Saku kā ir. Un davai par valdību šoreiz nē :)
17.10.2013 09:00 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Neesmu nekad braukusi bez biļetes. 1X aizmirsu pagarināt mēneša abonomentu, pirku biļeti pie vadītāja. Ja kaut kur jābrauc ar citu transportu, tad pērku atsevišķi braucienus vai eju ar kājām.

Ušakova ambīciju dēļ un šo bezbiļetnieku dēļ godīgiem cilvēkiem nāksies maksāt vairāk nekā dubultīgi. Patiesi godīgi!

Un man ir žēl to cilvēku, kuriem ir tik slikti ir naudiņu, ka jāizvēlas - paēst vai samaksāt par braucienu, bet galīgi nav žēl tādu, kam nemaz par to nav neērti un pilnīgi lepojas, ka es tagad esmu tik varena, ka nemaksāju. Tad varbūt tomēr vajadzētu sākt strādāt oficiāli? Jo galu galā sabiedriskais transports ir tāds pats pakalpojums kā citi - ja nevaru to atļauties, tad neizmantoju.

Un visvairāk brēc tie, kuri LV budžetā neienes ne santīmu, tiem mūžīgi kaut ko vajag no valsts.
17.10.2013 09:08 |

Reitings 1873
Mi Amor un Zoyy zog un ar to lepojas! Tagad gaida,kad visi sitīs plaukstas par viņu drošsirdību! Zoyy nodokļus ar nemaksā un čīkst par augstām sabiedriskā cenām.

Ja man nav naudas, es nebraucu- eju ar kājām- jā, arī uz skolu no centra līdz ķīpsalai, esmu pat gājusi no cēsu ielas līdz ķīpsalai, vismaz jauka pastaiga pusotras stundas garumā sanāca. Dažreiz,ja man gribas biļetes vietā pirkt ko citu, tad eju arī ar kājām.
Ķīpsalā ar šad tad policija ar kontroli ir manāma.
17.10.2013 09:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ar vien saprotu cik traģiska ir situācija.

Pastātiet, kā jums sanāk 50ls mēnesī nobraukāt, ja etalons pašā dārgākajā variācijā maksā 46ls?

Galvenais, ka nauda patusēt vienmēr ir(nu, proootams, būs kāda, kas teiks, es nekur neeju, ne uz kino, ne kafijas dzeru, neko), bet, kad jāmaksā rēķini, pakalpojumi, tad ārprāts, ārprāts, neesmu jau politiķis. Tā ir tik, tik..banāla domāšana. Ja mēneša budžets ir 50ls, tad tu esi students? Jeb kā? Jo studentiem ir atlaides, bet tas laikam nav tas gadījums.

Protams, ja ir tā minētā situācija, ēst vai nopirkt etalonu, jā, paēd, taču es nesaprotu, kāpēc arvien biežāk piemin tik galējas situācijas, it kā tās būtu normāla prakse jauniem, veseliem, strādāt varošiem cilvēkiem. Ja jau būtu tik traģiski, ka sausa maize jāgrauž, tad nu tiešām diez vai tādu vēsu prātu sēdētu cosmo.
17.10.2013 09:11 |

Reitings 1873
Zoyy savā stulbumā arī valsti vaino, darbu labāk apmaksātu nevar dabūt ne jau sevis dēļ, bet citu dēļ.
17.10.2013 09:14 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Cik redzēts,tad viņi prasa personu apliecinošus dokumentus..uz dullo neraksta..viņi jau saprot,ka visdrīzāk nosauks izdomātu vārdu ,uzvārdu,ja rakstīt sodu bez dokumentiem. ja maksā uzreiz,tad var arī izvēlēties nenosaukt vārdu ,uzvārdu un samaksāt sodu..
17.10.2013 09:14 |

Reitings 13796
Un visvairāk brēc tie, kuri LV budžetā neienes ne santīmu, tiem mūžīgi kaut ko vajag no valsts.

+++
17.10.2013 09:19 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Nezinu, es uzskatu, ka par braukšanu ir jāmaksā, telot garā vājo vai nepieskaramo kaut kā šķiet pazemojoši Nu bet nevienu nenosodu, ir jau gan tas transports mums nesamerigi dārgs.

Šim piekrītu uz visiem 100%.
Esmu pāris reizes braukusi pa zaķi 1-2 pieturas kad zinu, ka tur fiziski nevar apturēt trolejbusu un konktroles nebūs, bet tajā brīdī man ir neērti un kauns. Ja mani noķertu, gribētu zemē ielīst. Neskrietu nekur, neko netēlotu, nekādīgi rupji pretī nerunātu. Tas ir mans pārkāpums. Tiešām ļoti pazemojoši ir visi tie ieteikumi, kā izvairīties.. Īpaši,ja to dara nevis kkāda čigānveidīgā urla no maskačkas 15. trolejbusā, bet gan sieviete, kas sevi pozicionē kā normālu cilvēku...
17.10.2013 09:58 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Zoyy, tevi taču var ielikt vienā katlā ar bomžiem, kuriem arī viss vienalga – biļetes nepērk un čīkst, ka nav naudas.
Un tā, kura te garā vājo tēloja vai klusēja arī nav diez ko gudra (skudra tā bija? Ja jā, tad točna tai meitenei nav visi 100).
Zoyy, atvainojos, aizsvilos, bet tā kā zinu, ka Tev ir problēmas ar lieko svaru, tad teikšu - būtu labāk gājusi ar kājām, nevis tēlojusi neaizskaramo.
Ha ha šis labais. Resnulīte, būtu labāk kājām staigājusi. Mazāk rij, tad pietiks nauda biļetei.

Par sodiem ir tā – ja cilvēks ir spējīgs uz vietas samaksā, tad kvītī nekādus vārdus neraksta. Ja naudas nav līdz, tad prasa dokumentus. Ja tos neuzrāda, izsauc policiju un ved uz iecirkni. Tiešām ceru, ka tādas kā Zoyy tiks sodītas. Vispār kauns par meitenēm, kuras uzskata, ka zagt ir OK.
17.10.2013 10:04 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Man arī šāda bezbiļetnieku attieksme liekas līdzvērtīga zagšanai. Kafiju arī kafūzī iedzeram, jo ārā ir bijis auksts un slinkums iet mājās, tad pieceļamies un aizejam ar tekstu - jums nav tiesību mani aiztikt. Šausmas, ja tā aizdomājas... :(
17.10.2013 10:09 |

Reitings 321
Reģ: 22.05.2013
Diemžēl lai cik es vēlētos pirkt.. man jāizvēlas mēnesi ēst vai mēnesi pirkt etalonu. Ko izvēlētos Tu?

Dažai labai te tiešām veselīgāk būtu nopirkt to biļeti nevis ēdienu.
17.10.2013 10:11 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
AAA, nu jus meitenes dodat vala. Es neteicu, ka es baigi lepojos ar to. Un par valdibu ne varda. Seit jau neko nevar pateikt, ka uzreiz partopi par zagli, valsts nodeveju, kura lepojas ar to.:D
Viss okey, tgd nebraukaju ka zakis, jo nu ir jabrauc lielaki gabali un mazos noeju ar kajam, stastiju par laikiem, kad vel skola gaju. Un kad vecaki iedod 5ls uz nedelu unn tev nu ir jasadala ka nu vinus gribi, lai izdzivotu, tad ja, bija ari laiki, kad braukaju ka zakis. Un neiekapu es nekauniga, ienemu puskreslu, nelaizot vecas tantinas apsesties un telojot kruto:D Ne, staveju sturiti, tricedams ka zakitis tas 2 pieturas:D
Un tos genielaos padomus- neesi pietiekama gudra, lai samekletu labi apmaksatu darbu, ej ar kajam, jo esi resna nu paturiet pie sevis. Nu jasaprot ir dazadas situacijas. Have a nice day!!!:)
17.10.2013 10:25 |

Reitings 1873
Mi amor, kāpēc citiem ir jāsaprot zagšana? Prieks,ka vairs nebraukā pa zaķi. Bet Zoyy katru mēnesi it kā nobraukājot 50ls apmērā, man liekas,ka tā ir zagšana diezgan lielos apmēros,jo gadā tā sanāk normāla summiņa. Lai pamēģina nozagt pārtiku veikalā 50ls apmērā katru mēnesi. Un tas,ka viņai tik maza alga, ir tikai viņas pašas vaina! Vispāŗ nesaprotu kāpēc cilvēks 19 gados, darbspējīgā vecumā, strādā par 50ls/mēn., turklāt nelegāli, pat studente nav.
17.10.2013 10:32 |

Reitings 5075
Un tas, ka pensionariem maza aldzina ari vinas vaina?Tas, ka cilveki pamet LV? Tas, ka tie kas stradaja seit padomju laikos iekraja naudu saviem mazberniem un burviga LV to visu pataisija par nevertigu? Tu tiesam doma, ja visi saks godigi braukt un godigi stradat, mes busim no krizes ara?! Nu ne tak, padzivosim atkal paris gadus izskerdigi un atkal busim tupika un atkal celsim biletes, samazinasim algas, celsim nodokli, jo nu neko citu musejie neprot.
17.10.2013 10:41 |

Reitings 1873
Mi amor, valdībā ir cilvēki no MŪSU tautas-tādi paši kā mēs, daži grib ko panākt, daži uzskata tāpat kā Tu- turpināsim zagt,jo visi tā dara un nekas tāpat nemainīsies.
Un es neuzskatu,ka es vai Tu varam spriest par burvīgajiem padomju laikiem un šodienas Latviju.
17.10.2013 10:48 |

Reitings 13796
Mi amor,Rīgas pensionāri brauc par velti ar sab.tr,, ja tu runā tādā kontekstā.

Bet mazliet smieklīgi, ka no tēmas par biļetēm aziet līdz LV pametējiem.
17.10.2013 10:50 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mi amor, tas, kas aizķēra mani, bija tie komentāri, kuri šķita uzrakstīti lepnā tonī, ka tās maksājošās ir muļķes. Ja ārā -25, skolas pusdienu nauda beigusies - nu tad es cilvēku saprotu. Nesaku, ka tā darīt ir labi, bet nu nav arī pasaules gals.

Biļešu pirkšana vai nepirkšana kopumā, tāpat kā nodokļu maksāšana vai nē - tas ir cits jautājums. Es personīgi domāju, ka nodokļu NEmaksāšana mūs laimes zemē toč nenovedīs, maksāšana vismaz dod cerību, ka, ievēlot drusku labāku valdību, arī dzīvosim varbūt drusku labāk.
17.10.2013 10:56 |

Reitings 5075
Smiekligi ir tas, ka no temas par soda maksasanu aiziet nozakasana par to, ka tie kas brauc bez biletem ir zagli. Kurs tad saka to?:)

daži uzskata tāpat kā Tu- turpināsim zagt,jo visi tā dara un nekas tāpat nemainīsies.

Es ta neuzskatu. Nekur neko tadu neesmu minejusi. Doma bija tada, ka nu nevaram mes spriest kapec un apvainot cilveku, ja vins izvelas braukt bez biletes.

Un par burvigajiem padomju laikiem tu saki, ne es.:)
17.10.2013 10:57 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt liela daļa apšmauc valsti ne jau tāpēc, lai mēneša beigās iegādātos kārtējo Prada somiņu. Reizēm nav naudas tai biļetei.. nav LV tās algas lielas :)
17.10.2013 10:57 |

Reitings 5075
57 days, es parlasiju visus savus komentarus, ne viena nebiju minejus un roku lieku uz sirds, pa nepadomajusi, ka tie kas brauc un maksa ir mulki. To jau nu atkal pati izburi/izdomaji/saprati nepareizi:)
17.10.2013 11:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)