Santa Petrovska @ 13.01.2024 11:57veicinati!
Esmu Daugavpils Universitātes psiholoģijas maģistratūras programmas studente. Sava diplomdarba ietvaros veicu pētījumu “Emocionālas piesaistes stilu un psiholoģiskās aizsardzības mehānismu īpatnības, vardarbības pieredze partnerattiecībās.”.
Lūdzu Jūsu palīdzību un aicinu piedalīties sava pētījuma aptaujā.
Aizpildīšana aizņems aptuveni 20-30 minūtes.
Aptaujas ir anonīmas, dati tiks analizēti apkopotā veidā.
Būšu ļoti pateicīga katram respondentam, kas piedalīsies aptaujā.
https://www.visidati.lv/aptauja/2053889358/
kakene5 @ 13.10.2013 16:35Sniegbaltīte, es jau teicu. Ja ir aizdomas, ka tas tiešām ir psiholoģiskais faktors, kas pie vainas, tad tagad negribas iet visu vēl vairāk sarežģīt un satraukties ar pārbaudēm utt, jo pie ārsta jau man noskaitīja VISAS tās pārbaudes, kas būt jāiet, ja to sāks darīt. Beidzot ar stāšanos rindā uz mākslīgo apaugļošanu utt. Un es tam emocionāli šobrīd negribu pakļauties. Tādēļ viņa ieteica vienkārši sameklēt iekšējos cēloņus un strādāt ar tiem. Nav pamata domāt, ka ar vīrieti kaut kas nav kārtībā, bet viņš nenoliedz iespēju iet pārbaudīties.
Jautājums bija par psiholoģiskās neauglības ārstēšanu. Un ne tikai man, varbūt, bet abiem.
Melandža @ 14.01.2024 14:42Mēs ar vīru pusotru gadu netikām pie bērna. Visi teica šito "aizbrauciet, kaut kur", "nekoncentrējies uz bērna ieņemšanu", "iedzer vīnu". Aha, kā tad. Pārbaudījāmies. Problēma vīra pusē. Atrisināja. Uzreiz pieteicās bērns. Zinu daudz citu stāstu, kur vīrietim nav īpaši aktīvi spermatozoīdi, ļoti vāja kustība, kas nozīmē, ka grūti apaugļot olšūnu. Teiktu, mazāk dzīvot fantāzijās un vispirms pārbaudīties. Nenoliedzu iespēju arī par psiholoģisko, bet... vispirms pārbaudīties.
kakene5 @ 13.10.2013 16:26Mēs jau sen vairs nedomājam par to, ka tagad taisīsim bērnu. Un nekādas dienas arī neskaitam vai tml. Vienkārši ikreiz, kad jāsākas mēnešreizēm, vai tās nedaudz kavējas, bet tomēr sākas, atkal gribas domāt - nu kāpēc šitā.
Almea @ 13.01.2024 13:33Mēs arī gribam bēbi, bet ir pagājuši 7 cikli (6 mēneši), un pagaidām nekā. Man no paša sākuma nez kāpēc prātiņā bija iesējies, ka stāvoklī palikšu ļoti ātri, ar pirmo vai otro šāvienu? utt, bet diemžēl reālitāte ir cita.
Mums ir plāns nogaidīt gadu un tad iet uz pārbaudēm. Kad gāju pie ginekologa uz parastu pārbaudi un ieminējos, ka vairs neizsargājamies un plānojam, viņš teica, ka gadu vajag regulāri mīlēties, pievērst uzmanību auglīgajiem datumiem, un ja pēc gada joprojām nav rezultāta, ir jāiet uz pārbaudēm. Vispirms vīrietim, un tikai tad sievietei, jo tīri vienkārši vīriešiem pārbaudīties ir daudz ātrāk un elementārāk, sievietei gan jāveic daudzas un dažādas pārbaudes.
Es arī esmu iespringusi, bet nu jau vairs ne tik ļoti kā sākumā. Pirmos trīs mēnešus taisīju vairākus grūtniecības testus īsi pirms mēnešreižu sākšanās, jo man šķita, ka ir vairāki simptomi, noteikti jau esmu stāvoklī utt. ?
Mans vīrs dzīvo ļoti veselīgi, alko nelieto, nepīpē, sporto, bet tai pat laikā es aizdomājos par daudzām nelabvēlīgajām ģimenēm, kur neskatoties uz dzīvesveidu, bērni nāk viens pēc otra.
Es arī līdz galam neticu, ka bērniņš nepiesakās, jo ir tāds psiholoģiskā neauglība. Tas ir tikai dažu uzskats, jo pasaulē dzimst bērni katru minūti, arī sievietēm, kuras uz to ir ļoti iespringušas un paliek stāvoklī pirmajā vai otrajā ciklā.
Visādos rakstos sludina arī, ka ieņemt bērnību traucē stress utt., bet kā tad Pērles Anna ieņēma uzreiz trešo, kad pati atzina, ka dzīve pēc dvīņu piedzimšanas un attiecībām ar vīru bijusi ļoti, ļoti stresaina? Tas pats arī ar pirmo vai otro bēbi, man draudzenei pirmais atnāca uzreiz, bet otrais ar to pašu vīrieti nepiesakās jau vairākus gadus.
Uzskatu, ka bērniņš ir Dieva sūtīta dāvana, un to, kad un kā tas atnāks, mēs psiholoģiski nevaram ietekmēt. Būs labi! ?
Elīzīte12345 @ 15.01.2024 12:37
...un ko Tu gribēji, ja, tāpat ka visas pārējās dzīves trallinātājas, pēkšņi izdomāji dzemdēt savos 30? Tavuprāt tas tiešām ir labākais laiks šai nodarbei? Tev bija miljons iespēju šī mērķa realizēšanai savos 20, bet nē. Tu, protams, to vilki līdz pēdējam brīdim, jo gribēji dzemdēt no top 10%, kas, kā jau mēs visas zinām, nenotika un tagad žēlojies par savu "neveiksmi", jo nācās samierināties ar rezerves variantu no tiem pašiem 20tajiem, kurš, tāpat kā Tu, pateicoties Tavām trallināšanas spējām, jau paspējis palikt neauglīgs vai tuvu tam.
Elīzīte12345 @ 15.01.2024 12:37
...un ko Tu gribēji, ja, tāpat ka visas pārējās dzīves trallinātājas, pēkšņi izdomāji dzemdēt savos 30? Tavuprāt tas tiešām ir labākais laiks šai nodarbei? Tev bija miljons iespēju šī mērķa realizēšanai savos 20, bet nē. Tu, protams, to vilki līdz pēdējam brīdim, jo gribēji dzemdēt no top 10%, kas, kā jau mēs visas zinām, nenotika un tagad žēlojies par savu "neveiksmi", jo nācās samierināties ar rezerves variantu no tiem pašiem 20tajiem, kurš, tāpat kā Tu, pateicoties Tavām trallināšanas spējām, jau paspējis palikt neauglīgs vai tuvu tam.
Nereālā @ 15.01.2024 13:29
Nu nosodīt kādu par izvēli dzemdēt 30 nevis 20, ir diezgan zemiski. Liela daļa meiteņu 20 gados vispār nav ne morāli ne arī finansiāli gatavas dzemdēt, uzturēt un audzināt bērnus. 20 gados jāiegūst izglītība un jāatrod stabils darbs ar ienākumiem, lai būtu ar ko bērnu audzināt. Citādi iznāks variants kā ar dāmītēm, kas FB kliedz par to, ka valsts viņas bērnu redz neuztur.
Nav jau vairs 80tie, kad tas bija normāls vecums bērna dzemdēšanai. Tagad ir cita paaudze, ar citiem uzskatiem, vērtībām un tas ir tikai normāli.
gii_star @ 15.01.2024 13:29
Beidz murgot trollene!
Kad man bija 20, manam vīram bija 12 :D