Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

izmisums.

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Smagi saņemties un pat uzrakstīt...

Gandrīz gadu biju kopā ar vīrieti, diemžēl, atklājās, ka ir atkarīgs no alko un zālītes uzpīpēšana. Plus tam visam daudz un dažādu tarakānu, kas viņa izpratnē bija kaut kas īpašs un visu laiku viņš uzskatīja, ka ir tāds perfekts,ipašais vīrietis... tur varētu rakstīt, stāstīt daudz, bet neizvērtīšos... attiecības pasliktinājās un es izlēmu pārtraukt visu. Pēc ciemošanās ārzemēs, atgriezos un izvācos no dzīvokļa. Pēc tam, uzzināju, ka esmu stāvoklī un pat termiņš jau bija krietni virs jebkādiem maniem aprēķiniem - 15 nedēļas... (Tagad lai nesāk blaut visas gudrienieces - nebija nevienas pazīmes, arī menešreizes neiztrūka un tests mēnesi pirms ārsta apmeklējuma, t.i. 15 ned, - negatīvs... ) bet fakts kā tāds... Viņš protams, vēlās attiecības atsākt, saglabāt, bērnu kopā audzināt un tamlīdzīgi... bet šis vīrietis man ir kļuvis pretīgs... Viņš nav izdarījis neko no solītā, no viņa esmu saņēmusi tādus vārdus, kādus man dzīvē neviens nav atļāvies pateikt, un vēl pie tam alkohols no viņa dzīves nepazūd, lai gan sola un sola kodēties un vēl nez ko... vienu brīdi bija tā,ka sarunājām, ka viņš atbalsta materiāli, nekādu tiesu, nekā un līdz ar to neliedzu viņam tikties ar bērnu, vest pie vecākiem un tml... bet viņš ir agresīvas dabas, kā kaut vārds nepatīk, atkal pār manu galvu nāk visi pārmetumi un tā tālāk... Kādu laiku viņš dzīvoja ārzemēs, bija miers vismaz tik daudz, ka nevar visu laiku zvanīt, bombardēt ar sms un nedod dievs - atbraukt negaidīti ciemos uz mājām. Bet tagad viņš argriežas lv un ar tādu pārliecību, ka es viņu gaidu, un ka patiesībā arī mīlu, tikai meloju viņam ka tā nav. Vispār, sāk likties, ka slims cilvēks, bet es nevaru atteikties arī no naudas, jo man ir jāpabeidz studijas, un vismaz vēl gadu strādāt nevaru. Dzīvesvieta un tml gan ir nodrosināta no manas puses, tāpat kā visas zāles, vitamīni, kas nepieciešami grūtniecības laikā.
Bet dažu brīdi liekas, ka neizturēšu un nezinu vairs kā pat saņemties... it kā tik maz palicis, līdz bērniņš piedzims un tad kaut kādā ziņā būs vieglāk, bet es nezinu vairs kur meklēt motivāciju dzīvot. Tas''vīrietis'' man ir noēdis visus nervus, vainojot pie visām viņa dzīves nelaimēm un noniecinot, pilnīgi pretīgi paliek, kad saņemu kādu vēstuli, vai kad redzu, ka zvana.Patiešām, vemt gribas.
07.10.2013 22:46 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
pirmkārt, tev ir tava jaunā dzīves motivācija - tavs bērniņš- kuram tu būsi nepieciešama vairāk par jebkuru citu.
neko citu nevaru ieteikt, kā vērsties tiesā par uzturlīdzekļu piedziņu, ja viņš savos dusmu uzplūdos arī nemaksā. vari mēģināt arī ierobežot saskarsmes tiesības, panākot to ar tiesas spriedumu. dažkārt šādam procesam ejot cauri, vīrieši sāk arī nedaudz piedomāt pie alkohola lietošanas, jo nonāk arī bāriņtiesas redzeslokā.bet, ņemot vērā, ka situācija nav tik nopietna, tiesa saskarsmi varētu arī pārāk neierobežot. bieži vien šādi procesi arī liek atrast topošā bērna vecākiem kopēju valodu attiecībā uz bērnu.
iesaku noteikti neatjaunot attiecības ar bērna tēvu.
tev pašai ir tētis? ar viņu tev ir labas attiecības? vai vismaz labs draugs - vīrietis? es domāju,ka šie cilvēki tev varētu arī palīdzēt tev aizstāvēties. saprotu, ka vienmēr tev blakus neizstāvēs, bet viņi varētu parunāt ar viņu kā ar vīrieti. šeit es nedomāju kautiņus.
lai gan zālītes pīpmaņiem un alkoholiķiem tā runāšana, kad viņi nav pie skaidras saprašanas, neko daudz nedos, bet neko nedarīt un tā turpināt tu arī nevar. kad piedzims bērniņš, ja tā turpināsies, visvairāk tiks nodarīts pāri viņam.
08.10.2013 14:18 |

Reitings 2797
Nu par tiesām ir skaidrs kā diena, ka tas viss būs, ja nemaksās. Diemžēl, pārāk daudz jau esmu viņam atļāvusi sev kāpt uz galvas.
Šis nu ir gadījums, kad kopīgu valodu ar šo vīrieti neatradīšu nekad. Mēs esam kā pilnīgi divi dažādi cilvēki, katrs ar pilnīgi pretēju redzējumu jebkurā dzīves jomā. Turklāt, ja es vēl spēju pieņemt atšķirīgus, pamatotus viedokļus, tad viņš to nespēj pilnībā - ne draugu, ne ģimenes lokā. Ka jau teicu, viņš iztēlojas, ka ir viens vienīgs tāds īpašs uz visas plašās planētas un ka tagad bez maz vai visiem ir no viņa ''vieduma'' jāmācās...

Nevēlos es iesaistīt citus cilvēkus, jo diemžēl viņš jau ir paspējis izsūdzēties VISIEM(!!!), pilnīgi visiem maniem draugiem,paziņām, radiem, nav ticis tikai līdz vecvecākiem, jo tos internetā neatrast un tel nr ar nevar dabūt. Maniem draugiem, pat cilvēkiem, kas parādās dr.lv jaunākajos draugos bija paspējis izstāstīt visu par mums, lieki piebilst, ka no viņa redzesloka tas izskatījās t'ā, ka it kā viņu būtu izmantojusi un pametusi. Lai gan, ja tā rupji ņem, dzīvojām par manu naudu, viņš pat īsti dzīvokļa īri nevarēja nomaksāt. Visas izklaides, viss, par manu naudu... vienreiz dzērumā pat pēdējo bija gatavs paņemt, labi zinot, ka tad nebūs ko ēst pāris dienas...
08.10.2013 22:56 |

Reitings 8272
nu bet cilvēki, kas nav muļķi, taču neticēs katram viņa vārdam vai arī tu nevienam nebiji neko stāstījusi par attiecībām? pat, ja tā, tad tavi draugi un tavi vecāki tev noteikti jautāja, kas tad jums tur īsti bija un tu varēji izstāstīt savu stāstu. ja kāds netic, ok ir sāpīgi, bet tā jau ir to cilvēku problēma. no sākuma izstāsti visiem patiesību, ja kāds to grib dzirdēt, nevis sēdi viena aizvainotā un apvainotā, ka citi tevi nesaprot. bet viņi tev arī nevarēs palīdzēt, ja nezinās visu, kā bija. nav jau tā, ka neviens cilvēks nevar ar viņu saprātīgi parunāt.
ir vēl otra izeja. pārtraukt ar viņu jebkādus kontaktus un pagaidām izlikties, ka tāda cilvēka nav. ar to es domāju arī - nepieprasīt uzturlīdzekļus. lai gan, kad bērns nāks lielāks, viņam vismaz vajadzēs zināt, kas ir viņa tēvs un tev būs jāļauj tikties, ja viņš tā gribēs.
manuprāt, tādi cilvēki lieli ir tik ilgi, kamēr uz viņu rīcību reaģē. es no tāda cilvēka centos attālināties. manuprāt, viņam neesi vajadzīga ne tu, ne bērns tā pa īstam, jo viņam ir citas prioritātes. patiesībā ļoti sarežģīta situācija un grūti izdomāt, kā rīkoties pareizi, lai neaizskartu savas un bērna intereses kā tādas.
09.10.2013 15:33 |

Reitings 8272
kamēr bērns nespēj formulēt savu viedokli un vēlmes, man būtu, atvainojos, vienalga par visu ētiku, morāli un visu pārējo, bet, tādam tēvam es neļautu palikt ar bērnu divatā. ja vien viņš nesāktu uz tiesām. man būtu personīgi bail par to, ko nesaprasdams var nodarīt bērnam sadzēries un sapīpējies. manuprāt, tādiem cilvēkiem būtu vsp jāaizliedz bērnus taisīt. tādēļ iespēju robežās es izvairītos no šī vīrieša, lai bērnam netiktu nodarīts fiziski pāri vai pat morāli.
09.10.2013 15:39 |

Reitings 2797
Man nav vēlēšanās iet un visiem stāstīt, cilvēki zin kas un kāpēc, bet tā, ka es ietu un kādam čikstētu, tā nebūs. Jo piemēram, daži pat cer, ka viss nokārtosies un mums atkal būs ģimene, daži domā, ka es tomēr nepalikšu pie sava mūžīgi, ka salabsim un tml. Bet iet un stāstīt katru sīkumu, nu nav man tam spēka.

Bet tā, ja nemaksās pats labprātīgi, iešu caur tiesu, un tad arī prūpēšos par to, lai ar tiesu viņam maksimāli ierobežo visas iespējamās tiesības uz bērnu. Un tādu laimi, ka tiks vaļā no atbildības viņš var pat necerēt.
09.10.2013 15:45 |

Reitings 281
Nu nez, vai tiešām nauda ir tik ļõti svarīga, svarīgāka par savu bērnu? Pēc tava apraksta, es nemaz negribētu lai tas vīrietis piedalītos mana bērna audzināšanā. bet tās tik manas domas...
10.10.2013 00:14 |

10 gadi
Reitings 3545
Reģ: 13.03.2013
kozii-Atvainojos, te par savu , savādo domāšans veidu, lkm pa daudz esmu bakstīta un ,bedrītes man zodā un vaigos ,kad vecāki rūpējuši ,zini kā ,vrb kādā reizē pa daudz iebakstīja :D
Labs ir , pie lietas ,cik man zināms to bērnu taču divi cilvēki uzpumē ,ne jau tu viena , tas jau nav TIKAI tavs bērns ,es jau nezinu vai tev tāds ir ,vnk tā loģika "Mana bērna audzināšanā" ,kurā momentā ,tas ir tavs ,tikai tavs bērns , uzskatu ,ka bērnam tomēr vjag tēvu ,ja tēvs izrāda interesi par to bērnu, bet nu tēva siluets tomēr ir vajadzīgs, ja ne bioloģiskasi ,tad vismas patēva skatā.
10.10.2013 00:21 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja tev paliek pretiigi, tad paartrauc jebkaadus kontaktus ar vinju un pasaki tuviniekiem, lai arii vinji vinju ignoree. Kur ir probleema?
10.10.2013 00:21 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Nabaga bērns. Visu var dot un iedot, un nopirkt, bet ne abus vecākus un mīlošu ģimeni. Sekas vienmēr paliek.
10.10.2013 00:25 |

Reitings 2797
Viņam visas iespējas tiks ierobežotas līdz minimumam.
Ja nemaksās pats, iešu caur tiesu un kā jau teicu, arī līdz pēdējam viņam panākšu lai visas tiesības tad ''apgriež''.
Ja dos naudu, tikties varēs, bet tikmēr, kamēr tiks ievēroti mani noteikumi. Un to ir daudz. Diemžēl, arī no viņa puses esmu dzirdējusi izteikumus pat tiesām un tml. Es gribētu pasaudzēt savus nervus, bet laikam, šajā gadijumā iziet uz kādu kompromisu ir ļoti sarežģīti.
Ļoti gribētos visu nokārtot mierīgi, bet sāk rasties aizdomas, ka viņš ir vēl nelīdsvarotāks, kā man likās līdz šim. Kādu laiku bija nopietni meklējis veidu kā mani piespiest bērnam dot viņa uzvārdu. Par laimi, to viņš izdarīt nevar.

Vismaz, šobrīd esmu pārliecināta, ka roku gan viņš pret mani neatļautos pacelt nekad.

Dzīvojam gan dažādās pilsētās, paldies dievam, starpā vairāk kā 100 km, turklāt, tā kā, viņam ir puslīdz normāla māte, tad ceru, ka galējas nepieciešamības dēļ, varēs pieskatīt bērnu, gaīlīgi saraut saites ar šo ģimeni nesanāk jau nu nekādīgi.
10.10.2013 00:26 |

Reitings 281
andie - izlasi vēlreiz rūpīgi,ko meitene saka par to puisi.
10.10.2013 00:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Iisaak sakot, tu negribi, lai vinjam ir jebkaadas tiesiibas par to beernu, kas ir arii vinja, bet tai pashaa laikaa gribi naudu un paliidziibu no vinja maates. Taa nu gluzji nesanaaks. Vai nu lai beerna teeva vaarda vietaa ir striipinja un vinjsh ir no tavas dziives prom, vai arii vinjam ir teeva tiesiibas un tev kaarotaa nauda. Vispaar kaads viirietim ir ponts maksaat par beernu, kuru nemaz nedriikst redzeet?
10.10.2013 00:30 |

Reitings 2797
Neesmu es tagad vēl gatava skriet un uz sitiena meklēt kaut kādu veci, tikai lai bērnam kaut kāds tēva siluets būtu blakus...
Bet vai nav tomēr labāk, ja vismaz materiāli bērnam viss būs, nekā, ja es būtu viena un vēl bez jebkādiem līdzekļiem? Nu ko man darīt, bērna dēļ palikt ar šādu vīrieti un sagaidīt kad alko un narkotikas iznīcinās mani pilnībā, nodarīs kaut ko bērnam? Pietiekami esmu satikusies ar vīriešiem, kuriem tēvi ir bijuši dzērāji/narkomāni, un turpinājums tam ir nabadzība un kautiņi, strīdi... nezinu, vai tāda ģimene ir labāka, kā māte viena pati!
Neizplūdīšu gari, bet bērns liekas bija plānots no viņa puses, lai es jau nu nekur neliktos. Pēc viņa izteikumiem, šķiet, ka zinājis, ka ar izsargāšanos kaut kas nogājis greizi, bet man neko nav teicis... Smieklīgi izklausās, bet nu man kaut kā vispār smiekli nenāk... nesaprotu, pa kuru laiku viņam tādi tarakāni galvā parādijušies...
10.10.2013 00:31 |

10 gadi
Reitings 3545
Kozii- es runāju par tevi ,nevis par 194:D
10.10.2013 00:35 |

Reitings 145
Reģ: 07.10.2013
Njā, štruntīga situācija =/
10.10.2013 00:36 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Bet vai nav tomēr labāk, ja vismaz materiāli bērnam viss būs, nekā, ja es būtu viena un vēl bez jebkādiem līdzekļiem?

Nē, tā ir liela kļūda domāt, ka par naudu var kompensēt mīlestības trūkumu.
10.10.2013 00:36 |

Reitings 2797
Krista, es tā saprotu, ka lasi starp rindiņām... diemžēl, bet ar to arī reķinājos, ka tā varētu būt.

Nē, ja viņš atbalstīs bērnu materiāli (un es neesmu viņam prasījusi naudu priekš sevis vispār), tad viņš varēs piedalīties bērna audzināšanā, braukt ciemos, pavadīt laiku, ņemt bērnu pie sevis, savas ģimenes, u.t.t. Protams, ar dažiem noteikumiem, jo zinot viņa atkarības problēmas nauda man nav galvenā, nekad neļautu viņam dzērumā, vai uz pohām, vai tml stāvoklī, kā arī dusmu un tml uzplūdos pat pieiet tuvu bērnam...
Bet, ja viņš atsakās, vai kā šobrīd, sola, sola, bet nav iedevis pilnīgi neko, visu vienkārši panākšu caur tiesu... jo savu vārdu dzimšanas apliecībā viņš grib, bet šobrīd nav nekā palīdzējis...
Un kāpēc man atteikties no naudas, ja bērna ''tēvs'' atsakās no sava bērna? Tādu loģiku es nekad nesapratīšu... man uz to ir tiesībās, un tas ka viņš negribēs piedalīties audzināšanā mani pilnīgi neinteresē...
10.10.2013 00:37 |

Reitings 145
Reģ: 07.10.2013
Nē, tā ir liela kļūda domāt, ka par naudu var kompensēt mīlestības trūkumu.

Mīlestība bez naudas ir kā ugunskurs bez malkas :P
10.10.2013 00:37 |

10 gadi
Reitings 3545
Nē ,nu , piekrītu ar visām no tā izrietošajām sekāk krista viedoklim, piekrītu un pilnīgi apkrītu.
10.10.2013 00:39 |

Reitings 2797
Es kaut kur esmu teikusi, ka bērnu nemīlēšu? Es tagad nesaprotu, tu man iesaki atgriezties pie šāda vīrieša un kļūt par kārtējo latviešu cietēju, kuras vīrs dzer, lieto narkotikas, vēlāk sākas roku palaišana un vē visādi brīnumi? Es patiešām nesaprotu šādas sievietes... kāda mīlestība var būt tādā ģimenē, kurā vienam vecākam ir riebums pret otru?
10.10.2013 00:40 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!