Savulaik pasūtīju vienu iekārtu no Itālijas. Tā kā nezināju ne vārda itāliski un viņi- gandrīz ne vārda angliski, tad es sameklēju vienu meiteni, kas pārzina itāļu valodu- lai viņa piezvana un man visu sarunā.
Pirmie misēkļi jau radās ar to, kas es tāds un no kurienes. Rīgu viņi zināja, bet Latvija- nu tas bija kas jauns. Gan pa telefonu, gan pēc tam vēlāk epastos- no viņu puses figurēja tikai Lithuania. Es pat uz epastu aizsūtīju wikipedias linkus, kur parādīta atšķirība.
Lai nu kā- es to iekārtu saņēmu, kur kā pasta adrese skaidri un gaiši bija norādīts- Riga, Lithuania. :D
Esmu ievērojis, ka Lietuvu cilvēki pasaulē zina, jo, lai cik švaki viņiem ģeogrāfija būtu pasniegta- palaist garām valsti, kas 3!!! gadsimtus bija lielākā valsts Eiropā un vēl 3-4 savienībā ar Poliju bija dominējošās pozīcijās, ir diezgan pagrūti.
Latvijas zīmols, savukārt, ir Rīga. Latvieši, Latvija un viss pārējais nobāl Rīgas priekšā. Līdz otrajam pasaules karam Tu jebkurā pasaules malā varēji pateikt, ka esi no Rīgas un kādam pat vismazākajā ciematā būs kaut kas zināms- pirmo tanku salika Rīgā, mode, māksla, karš, arhitektūra, vēsture, bekons. Rīga bija uz viena pakāpiena kā Londona, Parīze un Ņujorka.
Manai mammai mājās ir Angļu klasiskais "katliņš"(cepure)- uz kuras iekšpusē maziem burtiem rakstīts- Made in Riga.