kazas+ grozinvakars

Reitings 210
Reģ: 07.08.2012
Sveikas
lieta tada ka sanema ielugumu uz kazam! bet divaini bija tas ka piebilde bija tada ka liidz janem grozins! :D

ka tas tagat saucas ekonomija vai krize?
31.08.2013 21:03 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Alonda, sanāk ka man jāguļ uz matračiem ar vēl 20cilvēkiem tikai tāpēc,ka tie ir tavi svētki un tev pajāt,ko domā citi. Ikdienā es tomer neguļju kā dziesmusvētku laikā skolas aktu zaalee. man liekas,ka tāds poo variants uz līdzcilvēkiem nav pieņemams,jo visiem dēl taviem uzskatiem ir jāpacieš neērtības.
01.09.2013 19:13 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Jā, es tiešām uzskatu, ka tie ir mani svētki! Un es zinu, ka tiem cilvēkiem, kuriem esmu svarīga es, nebūs svarīgi, kur pārnakšņot vienu nakti, tāpat kā man nebūtu svarīgi šādā situācijā. Kāpēc man jārīko kāzas 5 cilvēku lokā, ja es to nevēlos? Nevienu piespiedu kārtā uz savām kāzām nevilkšu, tāpēc tā ir katra izvēle. Un tam manā izpratnē nav nekāda sakara ar manu attieksmi pret ciemiņiem, vienkārši šajā dienā man svarīgākas ir citas vērtības.
01.09.2013 22:47 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
The_one
Jaunais paaris kaazas riiko peec savaam finasiaalajaam iespeejaam un aicina tos, ko veelas. Ja viesim eediens par prastu, sviniibu vieta par mazu un matracis par cietu, uz sviniibaam palikt nav spiesta lieta. Var jaunos apsveikt un doties atpakalj uz savu izsmalcinaato pili un eest no zelta traukiem.
Ieteikums autorei- pirms izsmiet aicinaataajus, vajadzeeja precizeet, ko jaunie ar grozinju domaajushi un kaads buus pasaakuma formaats. Taadaa situaacijaa ir normaali no daavanai atveeleetaas summas dalju izlietot grozinjam. Un pirmo reizi dzirdu tik muljkiigu interpretaaciju, ka katrs pats savu grozinju eediis. Pasaakumos parasti tas noziimee atnest kaut ko prieksh visiem un kopiigi mieloties pie kopiigaa galda.
02.09.2013 10:47 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
es nelasīju visu komentārus, bet man par šo ir viedoklis.

Jā, tas nav īsti pierasti. Taču tā ir jaunā pāra izvēle. Ja cilvēkam nav naudiņas, tas nozīme, ka viņs nedrīkst precēties un just sev dārgu draugu/radu klātbūtni? - iespējams šis ir variants, kur ir mazas naudiņas, bet grib šo svarīgo brīdi. Un?

es teikšu godīgi, man "kaulus nelauztu" šāds pasākums.

par komentāros izskanējušo: 50 cilvēki nav nemaz tik daudz. Tur nav jābūt saaicinātiem "visiem pēc kārtas". Piemēram, mums tie bija tikai tiešām mīļi un tuvi radi. Un pat ne visa ģimene, bet no ģimenes tikai tie cilvēki, ar kuriem kontaktējamies.

Šeit saskaramies uz manis gūto atziņu (nu jau otro reizi šajā forumā) nedrīkst aicināt svešus cilvēkus (jeb paziņas u.tml)- tad rodas šādas diskusijas, jo cilvēks nenovērtē, ka jaunais pāris grib jūs redzēt savā dienā.

dāvanas? kāda "uzvārīšanās" (par jauno pāri). Kāzas (arī nelielas) ir lieli izdevumi. Un ja lielākā daļa te par 20 latiem dāvanā runā (kas, manurpāt, ir "dzimšanas idenas" summa, jau par naudām ir runa)- tad kāda uzvārīšanās?

te var skaidri redzēt, ka lielākajai daļai nav saprašanas- cik izmaksā kāzas, ko tās nozīmē, un liekas, ka lielākā dala komentēteju vēlas atnāk, paēst, uzdāvināt gandrīz neko un vēl kaut ko no kāzām (alko pudeli vai karbonādi) mājās atnest. Tas nav smuki.

atbalstu tikai sirsnīgas kāzas, ar tuviem cilvēkiem, tad nevienam "nesāp" ne dāvanas, ne groziņi. visi smaida, un tecina prieka asaaras :)
02.09.2013 11:04 |

Reitings 8407
Man tas liekas normāli, jo mūsdienās kāzas svin dažādi, kāpēc, lai tad neaicinātu viesus ar groziņiem. Es vienkārši, tad dāvinātu mazāku dāvanu un viss, bet ietu un priecātos.

Pati arī savas kāzas taisītu kā ballītes veida ar sarakstīšanos un normālu ballīti, nevis stīvu sēdēšanu pie galda un stīvīem tostiem. Katras savas kāzas taisa kā grib, ja nepatīk, tad nav jāiet!!!
02.09.2013 11:14 |

Reitings 362
Dažu meiteņu komentāri tiešām ir fascinējoši, bez lūztošiem galdiem, gulēšanu pēļos un dārgām dāvanām, kāzas nav iedomājamas! Ļoti aprobežoti!!! Galvenais tak ir aprecēties, nevis izdabāt izlepušām princesēm!
PS. Un izklausās, ka groziņvakars ir tikai bomžu svētki.
02.09.2013 11:24 |

Reitings 160
Reģ: 09.01.2013
Tā kā kāzas šobrīd arī man ir aktuāla tēma, atļaušos pakomentēt..
Agrāk arī sapņoju par lielām kāzām baznīcā ar visiem tuvākajiem (ap 70 cilvēki), lielu viesu namu utt..
Bet tagad reāli sākot domāt, ko, kā cik daudz vajag saprotu, ak nemaz tādas izsapņotās kāzas negribu..
Tāpēc mums būs saaicināti VISI tuvākie uz svinīgo ceremoniju un pēc tam kopā iedzersim šampi uzēdīsim kūku un laidīsimies prom..nekādas balles nebūs.. bet ielūgumos arī būs minēts, ka dāvanas nevajag.. Mēs vienkārši gribam, lai šie cilvēki ir ar mums šajā dienā..
02.09.2013 11:54 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Man arī nākamgad paredzētas kāzas un man pilnīgi vienalga, ka viesiem, piemēram, būs jāguļ uz matračiem, jo viesu māja, kas man patīk nevar nodrošināt guļvietas.

Alonda, sanāk ka man jāguļ uz matračiem ar vēl 20cilvēkiem tikai tāpēc,ka tie ir tavi svētki un tev pajāt,ko domā citi. Ikdienā es tomer neguļju kā dziesmusvētku laikā skolas aktu zaalee. man liekas,ka tāds poo variants uz līdzcilvēkiem nav pieņemams,jo visiem dēl taviem uzskatiem ir jāpacieš neērtības.

Esmu bijusi kāzās (2.gab), kur jāguļ uz matračiem ar daudziem citiem vienā telpā! Ziniet, bija inčīgi, nevienā brīdī nejutos aizvainota, pazemota vai pēc extra komforta alkstoša! Bet tas laikam tapēc, ka man tie cilvēki bija tuvi un bija prieks par viņiem. Tādi jautri pasācieni bija:)
02.09.2013 15:22 |

Reitings 8272
izklausās pēc studentu kāzām :D kāzas, manuprāt, ir jātaisa tad, kad to var atļauties vai tik lielam vai mazam cilvēku pulkam, cik var atļauties. tās ir manas domas vsp par šo tēmu.
nu ja ielugumā tā ir ierakstīts, tad arī ir jāiet ar groziņu. ko tad jūs darīsiet, ka visi būs ar ēdamo bet jūs bez nekā? :D jautājums tikai paliek, vai jūs gribat vsp iet uz turieni vai n;ē?
lai gan daudzi uzskata, ka kāzas rīko priekš sevis, nevis priekš citiem ,lai citus paēdinātu, padzirdītu un izguldinātu, bet, vai tad tā vnm nav bijis??
02.09.2013 15:28 |

Reitings 8272
nu pat īpaši neiespringstot, tas, ka jaunais pāris grib sev lētākas kāzas, tas nenozīmē, ka tas ir jānoveļ uz viesu pleciem. ja jāiet ar savu groziņu, es uztvertu, ka jāņem līdzi ir gan alkohols , gan ēdiens. un dāvanu jau pa piecīti arī nepirksi :D

lai nerakstītu to visu, kas jau te sen ir sarakstīts, piekrītu Ances komentāriem pilnībā.

domāju, ka nav jau jābūt visam baigā luxā. galu galā pēc pasēdēšanas, ja kādam netīk gulēt uz matrača var jau braukt mājās. no viesiem grib, lai viņi ir iejūtīgi un toleranti, bet paši sanāk ir egoisti.
02.09.2013 16:09 |

10 gadi
Reitings 386
Reģ: 26.08.2009
Izlasot komentārus, tomēr gribējās padalīties arī ar savām domām. Nav jau tā, ka groziņi būtu kaut kas katastrofāls, bet pareizi te dažas raksta, nu nerīko ja nevari atļauties.
Dāvanu arī negribas taču dāvināt tikai ķeksīša pēc, kas attiecīgi arī maksās.
Dažas raksta – nav jau jābūt izrīšanās – pareizi nav, bet tad vienkārši kūka šampanietis vai vīns pēc ceremonijas un viss, nekādas galda sēdēšanas ar ēdieniem un dzērieniem.
02.09.2013 16:12 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Svinības nav obligāts pasākums. Ja nesanāk finansiāli, tad varbūt nevajag rīkot. Neatbalstu groziņu vakarus nevienos svētkos, t.sk. v.d., dz.d.
02.09.2013 16:20 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Marchixa, neticeshu,ka piemeram 50 cilveki ir supertuvi draugi.nu neticu un viss

Nu man tikai ģimene - māsas, brāļi ar savām ģimenēm un vecāki sanāk jau 35 cilvēki (drīz jau 36), draugam arī ir vecāki un māsas ar savām ģimenēm un plusā vēl paši tuvākie draugi, mums jau ir pāri 50cilvēkiem... Tā ka nāksies vien ticēt! :)
02.09.2013 16:23 |

10 gadi
Reitings 13809
Svinības nav obligāts pasākums. Ja nesanāk finansiāli, tad varbūt nevajag rīkot. Neatbalstu groziņu vakarus nevienos svētkos, t.sk. v.d., dz.d.

+++
02.09.2013 16:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Anny-vai vari pateikt ,kapeec tiesi tu neatbalsti?:)
02.09.2013 16:27 |

10 gadi
Reitings 5929
Izlasot lielu daļu komentārus, vēlreiz apliecinu sev, ka gribu mazas kāzas ar PAŠIEM tuvākajiem, kuriem pat prātā neienāktu manas kāzas uzskatīt par izēšanos un kur nu vēl tās iztirzāt forumā.
Jā, es būtu pārsteigta, bet vienlaikus saprotoša, izlasot šādu ielūgumu.

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Nu man tikai ģimene - māsas, brāļi ar savām ģimenēm un vecāki sanāk jau 35 cilvēki

Mums ar liela ģimene.

10 gadi
Reitings 13809
Emmanuelle, kāpēc neatbalstu?
Laikam tā ir audzināšanas vaina, bet es patiesi tā nevarētu uzņemt viesus. Man liktos, ka es tagad izmantošu cilvēku labo sirdi.

Manuprāt jārīko tādas svinības, kādas pats vari atļauties.
02.09.2013 16:33 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Pašai nupat bija kāzas. Jebkurā gadījumā tas ir dārgs pasākums (10 vai 100 cilvēkiem), ir lietas, par kurām ir jāmaksā neatkarīgi no tā, kādā lokā tiek svinēts šis notikums. Citu maciņos nav jālien un jāskaita, kad pašām būs jārīko kāzas, tad redzēs, cik daudz izdevumu. Ir jau savādi, ka līdzi jāņem groziņš, jo parasti neko tādu ielūgumos nelasām, bet katrs dara kā vēlas. Nav jau spiesta lieta iet uz tām kāzām, bet, ja reiz cilvēks saņēmis to ielūgumu, tātad ir gaidīts viesis.
Es nevarētu prasīt no viesiem ņemt līdzi groziņu, tad labāk uzaicināt uz baznīcu, lai apēd kūkas gabaliņu un pa mājām, paši var doties tālāk ar lieciniekiem, vecākiem kaut kur piesēst, ja ir vēlēšanās. Kāzu viesiem ir jārespektē pāra vēlmes jebkurā gadījumā.
Un nepiekrītu, ka sirsnīgas kāzas var būt tikai ģimenes lokā, viesu skaitam nav nekāda sakara ar to.
02.09.2013 16:34 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
mes taisijam mazas kāzas ...Aicinajam pašus svarigākos cilvēkus uz kāzām. Bija restorānā galds un alkoholu gādājām paši. Viesi davinaja visi mums naudu ....Bija visi paēduši ,jautri pavadija laiku ....otru dienu svinējām ar šasliku , laukā ,Ar bija intresanti .
Bet nu katrs dara savadak.
02.09.2013 18:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits