Mīti par grūtniecību un vīrieša attieksme pret bērnu?

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Izlasīju mazu article 10 myths about pregnancy, mazlietiņ baisi palikās.Kādas bija sliktākās lietas ar ko jūs saskārāties grūtniecības laikā? Kā jus no tā atguvāties?Agrāk gribējās bērniņus tagad gan vairs nekad :D
Kā jūs jutāties 1 nedēļu pēc dzemdībām?Kā izskatījāties?
Es nekad neesmu sapratusi kā vīrieši iemīl savus bērnus,man škiet , ka sievietēm tas sanāk dabiski, jo bērniņš bija vēderā un sieviete bija tajā procesā klāt.Kāda bija jūsu vīru/draugu attieksme?
30.08.2013 02:16 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Bērnu tikmēr apskata bērna ārsts-nomēŗa,nosver,saģērbj.Tad dod atkal mammai-pabarot. Mammai pēc dzemdībām uz galda jāpavada vēl divas stundas-tas ir visām,obligāti(vismaz Lv dzemdību nodaļās,ja nav ķeizers),lai redzētu,ka ar mammu viss tiešām okei nesāksies asiņošana utt.
Pēc placentas piedzemdēšanas,uz vēdera uzliek tādu smagu spilvenu,lai dzemde ātrāk saraujas.
30.08.2013 15:29 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
likt uz vēdera ir obligāta padarīšana vai var vispirms nomazgāt un saģērbt ?
30.08.2013 15:30 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Drēbītes ieprikš iedod,ko uzvilkt?
Un pirms barošanas pašai nav jānomazgājas vai ko? vai pirmais,kas jāizdara ir pabarot bebi un tik tad pašai sakopties?
30.08.2013 15:31 |

Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Drēbītes sagatavo jau pirms visa pasākuma..
30.08.2013 15:33 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Vai ne, kā kojās agrāk darīja - uzlika uz palodzes, jo ledusskapja nebija. :D Tikai jāskatās, ka putni neapēd. :D

Nu, par cilvēka apkopšanu un pretīgiem skatiem. Man, piemēram, izkārnījumi nešķiet nekas baigi smuks un apjūsmas vērts, bet - mazuli apkopjot, tas pieder pie lietas. Arī mammu vai kādu citu tuvinieku apkoptu, tas būtu ok. Tomēr - es nesēžu pie neta meklējot kaku bildes, lai pašausminātos, cik pretīgi izskatās un nemeklēju pieredzi par kakāšanu, cik kurš ilgi kakājis un kā izskatījies galadarbs. Jā, tas ir pretīgi, bez vajadzības nepētu, bet, ja tas pieder pie lietas - ok. Nez vai arī morgā strādājošie jūsmo par līķiem, iekšām un tādām lietām un brīvā brīdī iet apskatīt kādu līķi, bet darbs ir darbs - tas pieder pie lietas.
30.08.2013 15:33 |

Reitings 11698
a,kā var zināt, cik lielas drēbes jāpērk bebim? tu sapērc mazas, bet tev piedzimt liels puika, tāds treknumiņš..
30.08.2013 15:35 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
marchixa-tieši tā-kā ir tā ir,bez šaumināšanās vai baigajiem sajūsmas saucieniem. dari kas jādara,bet es jebkurā gadījuma palieku pie pārliecīas,ka dzemdībās arī pati sieviete neko daudz neredz,vismaz es neredzēju.
Bērnu no sākuma uzliek uz punča,jo tas ir svarīgi-tas ir pirmais-āda-āda kontakts.
Tad saģērbj,visu izdara,drēbītes vecmāte paprasa pirms pašām dzemdībām. Mamma iet mazgāties,ja grib,tad,kad ir palaista uz palātu,bet es mazgājos pirmno reiz nākamajā rītā,jo pārāk traki galva reibst un nespēks liels,lai ietu vēl dušā.
30.08.2013 15:38 |

Reitings 1267
weee, man vismaz kā piedzima uzreiz ar visu nabassaiti uzlika uz vēdera .. un deva tētim pārgriezt nabassaiti.. tad mazo aiznesa notīrīt, saģērbt, tēti izdzina ārā un no manis iztīrīja visus pārpalikumus..un tad mazo pie pupa..
30.08.2013 15:39 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Baigi smucīga tā visa padarīšana ....
30.08.2013 15:41 |

Reitings 7743
Es vēl pirmsdzemdību palātā mocījos, kad palūdza dzemdību komplektiņu un abas ar vecmāti pārliecinājāmies, ka pirmo komplektiņu mazajam pareizi esmu salikusi, nekā netrūkst, lai nav pēkšņi jāskrien kādam meklēt, kurā somā mazajam drēbītes saliktas.
Mazo apkopa, iedeva man, stundas 2 uz tā galda arī čučējām, tad pavadīja uz palātu. Kamēr mazais gulēja, varēja ieiet dušā un tādas lietas apdarīt. Man pat ēst atnesa, tas nekas, ka bija jau pāri pusnaktij.
Mazais jābaro uzreiz, bet uz tā galda, kā jau minēja, vajag pagulēt, ali pārliecinātos, ka mammai viss kārtībā. kamēr vēl sašuj.
vot - par to spilvenu gan atceros, ka man lika uz vēdera kko, tikai galīgi tajā brīdī nepievērsu tam uzmanību, jo daktere jautāja, vai man ir māsa, tagad zvanot un prasot, kā man ir. Biju tādā apjukumā, izrādās, ka visi mājnieki sēdējuši un gaidījuši ziņu no manis, tad beigās meklējuši nodaļas numuru. :D

Reitings 1267
Pēdējās ultrasonogrāfijās jau aptuveni pasaka cik liels bērniņš būs.. un jāpērk dažādu izmēru drēbītes, ja nu gadījumā neder..

Reitings 11698
a,kā pašai mammai ir - uzreiz pēc dzemdīdām uzvelk trusenes un pakete uzreiz? lai netek ārā viss? un tad cikt ur mēnešus ir tās MR? pēc cik ilga laika tā asiņošana beidzas?
30.08.2013 15:42 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Es gan saprotu vīriešus, kuriem grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību periods ir dažādu smagu pārdomu pilns. Lai vai cik grūti nebūtu sievietei, kurai tas viss jāiznēsā un vēl ārā jāizspiež, lielākajai daļai tomēr palīdz brīnumainais "mātes instinkts", vīriešiem šāda instinkta nav, visi pārdzīvojumi, ar ko viņi vairāk vai mazāk veiksmīgi cīnās ne vienmēr ir nenobrieduma un vājuma pazīmes.
30.08.2013 15:44 |

Reitings 202
Reģ: 31.01.2013
Esmu arī par to aizdomājusies kā vīrietim rodas mīlestība pret to bērnu,viņam jau nebija jāiznēsā viņš.Tagad sieva ir izspiedusi un ir jamīl.
Manējais ir teicis, ka negribētu , lai sieva barotu ar krūti,jo tas nosistu visu viņa iekāri un vinš uz mani spētu skatīties tikai kā uz bērna māti nevis sievu.MAN PATĪK ŠITĀS DISKUSIJAS VISU VĒLMI NODZEN BŪT MĀTEI.

Palasot šo un citus Lexyyy komentārus, te nu var attiecināt teicienu - "Tāds tādu atrod..."
Divi idiņi satikušies :) Tavs draugs ir pelnījis tādu ar apdalītām prāta spējām kā tu un otrādi.
30.08.2013 15:44 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
weee diez vai tas ir obligāti, bet saka, ka mazulītim svarīgs ir āda/āda kontakts ar mammu. Man arī ziemas mēnesī lika uz pilka vēdera mazo, varēju pamīļot, apskatīt, tad nesa svērt un ģērbt.

čāča jā, man bija sagatavota paciņa ar pirmajām drēbītēm un pampi, lai nav pa somām jārokās un jādomā kā nu tagad ģērbt. Kamēr man bērniņš uz punča gulēja, tikmēr tētis paciņu māsiņām iedeva. Nav pirms barošanas jāmazgājas, ja ir spēks, pēctam var sakopties. Baro tajās pirmajās 2h, kuras vēl pavada dzemdību krēslā.
30.08.2013 15:46 |

Reitings 7743
Man mazo plikiņu tiešām nelika uz punča, to noteikti atceros.

Nu, par drēbītēm, it kā jau pēdējā usg apmēram pasaka, cik liels bebis būs. man, protams, nepateica, bija pārsteigta, kā gan viņa varot zināt, cik liels viņš vēl izaugs. :D Standartiņš ir 53-55cm, apmēram, priekšlaikus dzimuši ir mazāki. Es ņēmu vairākus izmērus, pirmās drēbītes bija biki lielākas, bet galvenais, ka mazajam silti un drusciņ lielāka jaciņa mazajam netraucēja, tā pat lielāko daļu gulēja un pētīja pasauli. :D

dan_dan, vai ne, tādos brīžos pat baigi nenāk prātā domas, cik pretīgi vai ne pretīgi tas ir, tas vnk. jādara. :)
30.08.2013 15:47 |

Reitings 1267
Uzreiz pēc visa man uzvilka speciālās pamperbikses, tās esot visērtākās..Sākumā 1-2 dienas turpinājās stipra asiņošana.. un pēc tam 6 nedēļas tāda minimāla..
30.08.2013 15:48 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Dzemdības ir dabīgs process un dzemdētāja tāpat neredz, kas viņai starp kājām darās.

Atļaušos nepiekrist. Stumšanas brīdī nodaļas vadītāja man tik ļoti palīdzēja vilkt manu galvu pie mana vēdera, ka visā pilnībā redzēju bērna galviņu. Varbūt biju dikti lokana, bet pat ar visu lielo vēderu tomēr redzēju, kas tur notiek.

čāča- tev tik daudz jautājumu :D prieks, izklausās, ka briesti šim notikumam :D
nē, uzreiz neko nevelk, tās divas stundas jāpaguļ, tad tevi notīra un uzvelk pieaugušo pamperu. Asiņošana kā kurai, bet uz 6ned. būtu jābeidzas..
30.08.2013 15:49 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Kādas bija sliktākās lietas ar ko jūs saskārāties grūtniecības laikā?

Ar hormonu vētrām, visur un nelaikā. Un ar to, ka nevarēju piedalīties dažos pasākumos punča dēļ.

Kā jus no tā atguvāties?

No kā tieši atguvos? No grūtniecības - viss normāli un dabiskā ceļā pats sakārtojās savas vietās.

Kā jūs jutāties 1 nedēļu pēc dzemdībām?Kā izskatījāties?

Pēc nedēļas jau vilku savas vecās drēbes, jutos sagurusi un vēl nepieradusi pie jaunā statusa. Izskatījos labi jau uzreiz pēc dzemdībām palātā, nebija melno riņķu un noguruma sejas izteiksme.

Kāda bija jūsu vīru/draugu attieksme?

Vīrietis bija kopā ar mani un punci gandrīz visus grūtniecības mēnešus un arī dzemdībās bija klāt. NU nav tā, ka vīrietim tas būtu kaut kā īpaši jāmācās - mīlēt savu bērnu. Drīzāk kontakts ar bērnu veidojas savādāk, nekā mammai. Taču tās prieka asaras un sejas izteiksme pirmo reizi ieraugot savu dēlu ir kaut kas, kas ir jāpiedzīvo pašam, tās sajūtas nemaz nevar tik vienkārši aprakstīt.
30.08.2013 15:49 |

Reitings 11698
Nav tā,ka gribas visu laiku pētīt to bebi un tik pie sevīm turēt? nevienam negribas dot?
bebis nakšņo pie mammītes?
30.08.2013 15:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits