Mīti par grūtniecību un vīrieša attieksme pret bērnu?

Reitings 582
Reģ: 11.11.2010
Izlasīju mazu article 10 myths about pregnancy, mazlietiņ baisi palikās.Kādas bija sliktākās lietas ar ko jūs saskārāties grūtniecības laikā? Kā jus no tā atguvāties?Agrāk gribējās bērniņus tagad gan vairs nekad :D
Kā jūs jutāties 1 nedēļu pēc dzemdībām?Kā izskatījāties?
Es nekad neesmu sapratusi kā vīrieši iemīl savus bērnus,man škiet , ka sievietēm tas sanāk dabiski, jo bērniņš bija vēderā un sieviete bija tajā procesā klāt.Kāda bija jūsu vīru/draugu attieksme?
30.08.2013 02:16 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
chanely, sasmējos par to Cāli, bet taisnība :D
03.09.2013 15:55 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Mana draudzene ir topošā ārste un apsver iespēju tālāk specializēties uz jaundzimušajiem. Viņa man tā arī konkrēti pateica, ka to Cāli vajadzētu aizliegt ar likumu, jo no turienes tādas mammītes nāk ar sapi*** domāšanu :D Es atvainojos par rupjībām
03.09.2013 16:00 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Kad biju stāvoklī, vīrs draudēja atslēgt internetu, ja redzēs, ka sēžu Cālī :D šim darbā kāds bija sastāstījis savu ģimenes pieredzi par to visu :D
03.09.2013 17:29 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nevienu neaizstāvu, bet ir dzemdību speciālisti, kuri uzskata, ka paplēst ar pirkstiem vaļā dzemdi ir nesāpīgs un nekaitīgs process. Vai - šuvju likšana ir nesāpīga. Vai - kontrakcijas nav tik trakas. Vai - ķeizaru veic tikai 20+ stundā, jo redz ātrāk vēl var pagaidīt. Vai - liek dzemdēt ar kājām pa priekšu bērnu. Vai - aptinusies nabassaite nav iemesls ķeizaram. Vai - vēl tūkstošiem lietu, kuras Latvijas Dzemdību speciālisti uzskata par normālām, jo tā no paaudzes paaudzē nodod šīs lietas... Izglītība te nav rādītājs, diemžēl.
Tādēļ, varbūt labāk ir palasīt Cālī un zināt savas tiesības, zināt kas vai kādas ir "komplikācijas", jo liela daļa dzemdību speciālistu ir galvā (atvainojos) drāzti. :)
03.09.2013 17:37 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
stellaglmr, bet to cāļa info vajag stipri filrēt, piekritīsi? Jo, nu, nešķiet kaut kā ticami ka ntajām grāmatvedēm vai sekretārēm vai kas nu tur ir savākušās, ir tik pilnīgas zināšanas medicīnas jomā, ka uzklausot simptomus vien var izzīlēt visas grūtniecības komplikācijas. Sievietei tomēr šajās lietās vajadzētu izglītoties pašai un paļauties uz savām sajūtām nekā uz kaut kādu garlaikotu dāmu verdiktu.
Es cālī vairāk iegūstu info par lietām - apģērbiem un tamlīdzīgi, pārējo 3x izlaižu cauri veselā saprāta filtram un atmetu 95% no ieteiktā.
Un par cāli arī manas ģimenes ārsti ir izteikušies ar vieglu smīnu, lai neteiktu vairāk. Īpaši mammas māsīca, kas ir nopelniem bagāta, progresīva, jauna pediatre/ģimenes ārste, mēdz izmest visādas piezīmes par cāli. Par mūžīgo nēsāšanu slingā, pupa bāšanu mutē tiklīdz bērns atver acis, ārā vešanu -30 grādos, lietū, sniegā, svelmē un krūtsbarošanu pēc 1.5 gadu vecuma. Ir bijuši viņai pacienti, kas to visu pārnes tādos pārspīlējumos... Man pašai personīgi ir pazīstama mammīte, kas līdz gadam nēsāja mazuli slingā, lai kur arī ietu un bērns viņai visu laiku karājās pupa galā. Uz manu jautājumu, kāpēc viņa baro bērnu ik pēc 20 minūtēm man tika atbildēts, ka tā esot barošana pēc pieprasījuma... Labi, neizplūdīšu sīkumos un domās, bet man šķiet, ka mūsdienās cilvēkiem pietrūkst spriestspējas un visi krīt vai nu vienā grāvī vai arī otrā - maniākālas "rūpes" par bērnu vai maksimāls egoisms.
03.09.2013 17:49 |

10 gadi
Reitings 3922
Ance - kā jau teicu - es nevienu neaizstāvu. Un tieši kā tu saki - cilvēkiem trūkst spēja racionāli un loģiski pieņemt lēmumus. Es tikai paudu savu viedokli, ka cālis nav vienīgais greizas informācijas perēklis. Paši ārsti ne ar ko diži gudrāku neizceļas - atvainojos, lielais vairums ārstu, visi tomēr nav vienā maisā bāžami.

Pa lielam, ar tevi esmu vienisprātis. :)
03.09.2013 18:00 |

Reitings 33
stellaglmr

Ja, pec dzemdibu depresija... bet ja reiz to velies partraukt, tad sanem savas rokas un beidz no sevis telot augstpratigo un neaizskaramo. Jareiz iznesaji savu berninju, un dzemdeji, tad kur ir tavas jutas un laime....kur pazudusi tava degsme milestibaa.... kur ir tava kaisle.
Pec taviem komentariem ir spriezams, ka esi egoiste, bet saprast varu no tadas puses tevi, ka esi vel depresijaa.
Berni ir tie, kad dod mums motivaciju un milzigu atbildibu, lai mes sievietes, mates sasniegtu to, ko velamies un del ka mes tik stipri cinamies.
Ir pietiekami noskatijusies uz citam matem, kuras pasas del sava slinkuma pataisa bernus tadus, kadus vinas negrib. Blauj, suta 3 majas talak, ignore ...aukstas jutas. Berni ir tie, par kuriem ir jarupejas ta, lai izaugot vinji var lepoties ar tevi un pati tu par sevi.
03.09.2013 18:11 |

10 gadi
Reitings 3922
sin4a_r
Atvaino - bet galīgi greiza runāšana. :D Ne man ir depresija, ne man ir vēlme darīt kādam pāri - es neesmu ne fiziska, ne emocionāla varmāka. Esmu reāliste, nenoliedzu - zināmā mērā, veselīgās devās, arī egoiste. Bet tevis rakstītais galīgi ne manā adresē... :D

P.S. Bērns nav manas dzīves virsmērķis, bet pienākuma un takta izjūta man nav sveša lieta. Un tā lūk, katram ir individuāla lieta.
03.09.2013 18:19 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Ooo..dominika ir gaidiibaas?! Super.apsveicu!!! Skaistas zinjas, :)
03.09.2013 18:20 |

Reitings 3022
Es Cālī lasu tikai savu attiecīgā mēneša slēgto grupiņu un tur ir arī jau vairāku bērnu mammas. Neviena neko no Ances aprakstītajiem murgiem nedara :D Mēs tur vairāk vnk sajūtās dalāmies, sevišķi tās, kurām 1.grūtniecība. Un tad, kad saproti, ka vēl 5 ir tāpat, tad zini, ka viss ok. Par katru sū** jau dokai nezvanīs.
03.09.2013 18:30 |

Reitings 3022
Un nevar jau aizbēgt no patiesības, ka dzemdības var būt patiešām grūtas ar bērniņa iesprūšanu, vakuuma izmantošanu utt. Var jau mēģināt no patiesības noslēpties, bet ta vienalga tepat vien ir.

Vienīgais, kas mani neietekmē, ir Rīgas DzN kritizēšana. Mans uzskats paliek, ka daudz kas jau no pašas atkarīgs. Braukšu uz turieni ar vislabākajām domām.
03.09.2013 18:32 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Es cālī arī lasu tikai sava mēneša forumu. Un man par to ir tikai patīkamas emocijas. Jau nezin cik reizes esmu ieteikusi reģistrēties šādā forumā. Bet nevaru noliegt, ka arī manā grupiņā ir izmisīgas "pareizās" mammas un "brīnumbērni", kuri attīstās 2x ātrāk par citiem. Tiešām ir arī Ances pieminētās manikālās rūpes, kad par nirmu uzskata pupošanos katru vakaru 2-3h garumā ik pēc 10 min,jo bērnam vakarā obligāti vajadzīga šāda mammas tuvība (un te nav runa par īslaicīgu piena pavairošana), bērni mēneša vecumā guļot paver acis, nočeko, ka mamma tepat un tikai tad guļ tālāk utt. Nu var jau būt, ka manam bērnam vnk nav vajadzīga mamma tik ļoti kā citiem, bet tieši šīs mammas arī ar putām uz lūpām stāsta par bērnu emocionālo piesaisti...
03.09.2013 20:14 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Es nesaprotu, pati biju jauna, sportoju- izklaidejos utt., bernus vel negribeju, bet domaju par viniem, bet kka nekad neidomajos par to, ko seit daudza min ka pretigu ( netiru bebi uz punci, kakas, vemekli, pretigas placentas utt.) - es tiesam nezinu, kas ir ar domasanu.
Un meitenes, kuram nav bernu un nav bijusas gaidibas nu nekadi nevar spriest par to, ka tas ir but stavokli, but mammai un ka ir dzemdet- tada lieka vavulosana vien ir. |Tada sajuta, ka jus gribat ieskaidrot, ka dzemdet bernu ir kkas pretdabisk, pretigs un amorals.

Marylin, tas labi, ka gatavojies trakakajam, bet tas laiks atri paskries un varbut tev nemaz nebus ta riepa 5 kartas. Un par vemekliem un kakam sasmejos:D Manejais sakuma kadas 5 reizes, ja ne vairak kakaja diena, un ne reizi maja nesmirdeja pec kakam:D Un vemekli, kadi vemekli??? Nespied mazajam punci, nebus vemeklu:D:D
03.09.2013 22:38 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Mi amor, es jau vairs nezinu ko sagaidīt no sava bandītēna :D Vēl 3 mēneši palikuši, bet jau esmu atspārdīta līdz nelabumam, kliboju kā slima govs un aaaa :D
Bet no dzemdībām sākumā baidijos vairāk,nekā tagad. Tagad kaut kā es saprotu,ka tad taču es beidzot ieraudzīšu to mazuli, un tās sāpes gan jau nemaz nebūs tik trakas, ja jau daudzas ir izcietušas, kāpēc lai es neizciestu :D
05.09.2013 00:20 |

Reitings 47
Manuprāt vīrietis mazo iemīl jau puncī! Manējais nāk līdzi uz visām usg un manuprāt mazo kā bērnu sāka uztvert daudz ātrāk kā es pati.. Tas protams ir atkarīgs no tā cik ļoti vīrietis vēlas bērniņu
08.09.2013 00:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits