Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

konservatīvie vīrieši

Reitings 19
Reģ: 31.07.2013
Sveikas meitenes! :)

Lieta tāda, ka mans tēvs (44g) mocās ar veselības problēmām, bet manus ieteikumus, lai viņam kļūtu labāk, neklausās. Īpaši tagad, karstajā laikā sirds sāk streikot. Vakar biju ciemos, tas ko redzēju, ne pavisam mani neiepriecināja. Viņš strādā fiziski smagu darbu, smēķē (no 15 gadiem), ja kaut ko ēd, tad pārsvarā neveselīgu - ceptus ēdienus, cūkgaļas speķīti, saldumus. Es viņam skaidroju, ka dažreiz jau var, bet pārsvarā ir jāpiedomā pie uztura. Viņam ir liekais svars. Un uzskatu, ka visas problēmas sākas ar nepareizu.

Es visu dienu domāju, pārdzīvoju, kā lai es palīdzu. Problēma ir tajā, ka nedzīvojam kopā, tāpēc nevaru izsekot tam, ko viņš ēd. Jā, daudzas no Jums teiks, ka, ja pats negrib mainīties, tad nekas nenotiks, bet tas ir tikai sākums. Jūs zināt, cik vīrieši ir ietiepīgi. Kā lai iekustina viņa domāšanu? :(
08.08.2013 13:15 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nez... man jau šķiet, ka nekā.
Ja vien nenotiks kāds spēcīgs trieciens, kas liks pašam attapties, viss turpinās ritēt ierasto gaitu.
Varbūt mīļā miera labad, reizēs, kad būsi blakus, pagrauzīs kādu kāpostu un centīsies nepīpēt, bet, kā no "kontroles" prom, tā paliks savā vaļā.
Tas, manuprāt, ir tāds vīrieša tipāžs. Manā redzelokā arī ir viens, aprakstam atbilstošs.
08.08.2013 13:20 |

Reitings 1205
Reģ: 21.05.2012
Varbūt lai noskatās kādu dokumentālo filmu par aptaukošanos, sirds slimībām, neveselīgu dzīves veidu, lai konkrēti viņš redz kas notiek, ja ievēro šādu dzīvesveidu.

Nu jā, bet pašam jau jāgrib mainīties.
08.08.2013 13:21 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Izdomā kaut kādus draudus vai šantāžu, jo savādāk nekas nelīdz, es tagad šantažēju savu draugu, lai viņš aizietu pie ārsta, jo savādāk nekas cits nelīdz.
08.08.2013 13:21 |

Reitings 8407
Otrs variants - tikai atrašanās tuvu nāvei var likt kko mainīt, bet tas nebūtu jauki, taču pēc tam cilvēks sāk domāt par savu veselību.
08.08.2013 13:23 |

Reitings 19
No smēķēšanas neatradināšu, to es zinu noteikti. Ja vienīgi pats nesamazinās izsmēķēto cigarešu daudzumu.

Filmas nelīdzēs, zinot viņa attieksmi :)

Man radās doma, kas varbūt varētu nostrādāt. Viņam nāk dzimšanas diena, un ja es nopirktu viņam veselības apdrošināšanu, paņemtu pie rokas, aizvestu pie ārsta, varbūt tad kaut kas mainītos. Tikai cik tas varētu maksāt? :(

Liliii - kādi tad ir Tavi šantāžas paņēmieni? :)
08.08.2013 13:27 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Viņš strādā fiziski smagu darbu, smēķē (no 15 gadiem), ja kaut ko ēd, tad pārsvarā neveselīgu - ceptus ēdienus, cūkgaļas speķīti, saldumus.

Tā dara lielākā daļa tēvu :D

Manuprāt, cilvekam, kas strādā fiziski smagu darbu, tā cūkgaļa arī ir jaēd, nu ko tēvam no salātlapām pārtikt? :D Vakar skatījos Bez Tabu, kur par veikala dārzeņiem runāja, ka pilni ar pesticīfiem un nav brīnums, ka tik daudz cilvēku no vēža mirst.
08.08.2013 13:27 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Kas tieši par veselības problēmām?

Manējam bija problēma ar holesterīnu- atmeta pīpot, pievērsās sportam, ēsanas paradumus atstāja iepriekšējos, bet samazināja daudzumus.
08.08.2013 13:29 |

Reitings 19
Mirdza nē, taču, vīrietis nav kaza, zāle nav jāgrauž :D bet nu, tā cūkgaļa dienu no dienas ir viņa ēdienkartē, vajag variēt.
Bet par tiem tēviem taisnība :D
08.08.2013 13:30 |

Reitings 19
Žultsakmeņi, kāju vēnas bija jāņem ārā, utt. Visu ko atklāja, bet naudas līdzekļi nebija tik lieli, un tā pagāja laiks, kamēr neko neizdarīja... Es jau ar domāju, ka no holesterīna te neizbēgt.
08.08.2013 13:33 |

Reitings 8407
temper - Es vienīgā zinu, ka manam draugam ir veselības problēmas, bet viņš pie ārsta neiet, tad nu šantažēju, ka pateikšu viņa mātei, tagad pēdējais termiņš ir šis augusts, ja nē tad pateikšu un tad viņš no mātes redzēs elli - viņa visu laiku satraukti zvanīsies un neliks viņam mieru, domāju, ka varētu pat atskriet uz Rīgu - to viņš pats labi saprot, ka māte tad neliks mieru, tāpeč izskatās, ka varbūt aizies pie tā ārsta.

Principā zinu, ka tas stulbi tā šantažēt, bet man tiešām negribas, ka draugs pēkšņi mirst, un varbūt tā vaina nav nemaz tik liela kā domāju, bet normāli pie ārsta neiet.
08.08.2013 13:34 |

Reitings 19
Liliii - tad jau pareizi dari, vismaz Tev ir ar ko iebiedēt. Un tomēr, veselība ir veselība, bez tās nekā.
Es jau arī vakar teicu, ka viņa neklausīšanās parāda vienaldzību pret apkārtējiem, jo pārējā ģimene jau cietīs, ja kaut kas notiks.
08.08.2013 13:39 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
šantažēju, ka pateikšu viņa mātei

O, jā!
08.08.2013 13:55 |

Reitings 8272
nu es arī ēdu daudz ceptus ēdienus. un? tas nenozīmē, ka esmu slima.
protams, saprotams, ka neveselīgs uzturs pasliktina vispārējo veselības stāvokli, bet tā noteikti nav galvenā kaite. pie ārsta bijāt?
tu vari cilvēkam ieteikt, kā ēst, kā labāk darīt to un šito, bet ne šantažēt, norādīt vai vēl nez ko.
cilvēks jau var būt zina kaut ko par savu veselību to, ko nezini tu, tikai negrib teikt.
nezinu, pierunā iet pie ārstiem, bet diez vai, ka viņa vecumā tu izmācīsi, kā viņam dzīvot un kādu dzīvesveidu ieviest..tas vnk šķiet neloģiski
08.08.2013 14:23 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Sany, tu, pirms rakstīji savu komentāru, vispār izlasīji autores rakstīto?
08.08.2013 14:24 |

Reitings 19
Sany, vai es minēju, ka mans tēvs ir slims no kartupeļiem?
08.08.2013 14:45 |

Reitings 8272
kur es pieminēju kartupeļus?

ja kaut ko ēd, tad pārsvarā neveselīgu - ceptus ēdienus, cūkgaļas speķīti, saldumus. Es viņam skaidroju, ka dažreiz jau var, bet pārsvarā ir jāpiedomā pie uztura.

vot paskaidro, kā tu šito domā izskaust vai darīt tā, lai viņš ēstu mazāk ceptus ēdienus?
domā, ka, ja viņš tā darītu, viņš izveseļotos? diez vai.. es runāju par absurdo domu gājienu, ka tu divreiz vecākam cilvēkam mācīsi kā dzīvot. nu un tad, ka tas ko tu saki, ir pareizāk, bet tas nenozīmē, ka tas tiks darīts.
08.08.2013 14:54 |

Reitings 19
vot paskaidro, kā tu šito domā izskaust vai darīt tā, lai viņš ēstu mazāk ceptus ēdienus?

Tāpēc es uztaisīju diskusiju, lai kāda varētu kaut ko ieteikt. Un kas tur ir absurds? Ne jau mācu viņu dzīvot pēc sava prāta, bet gan tā, lai viņam palīdzētu.

es runāju par absurdo domu gājienu, ka tu divreiz vecākam cilvēkam mācīsi kā dzīvot.

Bet es jau nezinu kāda ir Tava attieksme pret saviem līdzcilvēkiem, es jau nu nesēdēšu rokas klēpī salikusi.
Pietiks padomu no Tavas puses, ja ļoti gribas rakstīt, bet nav ko teikt, esi nepareizajā vietā :)
08.08.2013 15:18 |

Reitings 8272
Pietiks padomu no Tavas puses, ja ļoti gribas rakstīt, bet nav ko teikt, esi nepareizajā vietā

kas tad man noteiks, kura vieta man ir pareiza vai nepareiza?

mana attieksme pret līdzcilvēkiem ir tāda, ka cenšos viņiem palīdzēt. bet vari ticēt vai neticēt, bet viena tu neizmainīsi cilvēka paradumus, kurš tos jau ir piekopis 40 gadus. nav jāsaliek rokas klēpī, bet 40 gados cilvēkam mācīt jaunu dzīvi, ir tiešām aburds.
08.08.2013 15:24 |

Reitings 1571
temper, manējais arī no tādu tēvu sugas. Labi vēl, ka smēķēšanu atmeta pirms krietna laika, bet nezinu, kas tur bija ietekmējošais faktors (iespējams tas, ka mazs bērns (es) bija mājās).
Diemžēl attiecībā uz mērenību ēšanā viņam apskaidrība nāca vienīgi tad, kad attapās slimnīcā uz operāciju galda. Bet nu kopš tā laika ir kļuvis labāk- auzu pārslu putra viņam tagad ir pašas garšīgākās brokastis un iemācījies zivis bez taukvielām ar dārzeņiem šmorēt tā, ka man mute paliek vaļā.
Es mēdzu šantažēt ar to, ka, vai viņam manis un mammas nemaz nav žēl - ko mēs iesāksim, ja viņš par sevi nerūpēsies un aizies pāragri (jo veselības problēmas bija pa nopietno). Un vēl ar to, ka viņš man visu laiku klārē, cik ļoti grib mazbērnus, tad nu es viņam pretī dodu, lai par savu veselību rūpējas un var tiem mazbērniem tikt līdzi, kad viņi būs.
08.08.2013 15:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits