Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

Reitings 767
Reģ: 12.05.2011
Beidziet piesieties :D daudzas te meetaajas ar gudriem padomiem , bet dziivee apalas 0 :D
02.08.2013 17:13 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Klusā smaida domugrauds ir gan diskriminācija, jo, salīdzinot ar vīrieti, kam piedzimis bērns nesen - vai to arī neņems darbā šī iemesla pēc?
02.08.2013 18:00 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Vispār bērnus radu sev, nevis sabiedrībai un man par viņiem ir pašai jārūpējas. Protams, tādas utopijas viss bezmaksas var tikai utopijā dzīvojot pieredzēt.
02.08.2013 18:16 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man laikam nenormāli paveicies ar uzņēmumu, bet pie mums ņem darbā arī grūtnieces un jaunās māmiņas. Un dmas, kas aiziet dekrētā pēc tam ar prieku gaida atpakaļ.. un ja godīgi,man gribas bērnus, nsatkadīgi mo tā ko gribas vai domā sabiedrībā...
02.08.2013 18:30 |

Reitings 24
Vispār bērnus radu sev, nevis sabiedrībai un man par viņiem ir pašai jārūpējas.

Nu lūk fantastiski, tad es viņus negribu sev.

Ietaupīšu kaudzi naudas, un pārmetumus no ''sabiedrības'' ka es tur ne tā pareizi par viņiem rūpējos, un darba devējs būs priecīgs nav bērnu nav problēmu pieņemt darbā.

Un valsts laimīga nenoslogošu ar saviem bērniem, mācību iestādes un nodokļu maksātāju nauda netiks tērēta.
02.08.2013 19:56 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu bet ļoti labi, ka negribi... Tev tak neviens ar varu neliek dzemdēt!
02.08.2013 19:59 |

Reitings 24
Un pietam veiksmīgo bērnu mammām kuras pārvietojās ar Range Roveriem nebūs jāsēž ar maniem nedižciltīgajiem bērniem vienā solā, vēl sabojāšu viņu prestižu.

Un diemžēl viņiem nebūs ko apsmiet skolā, ja kādam nebūs tik kruts mobīlais kā ''biezo'' bērneļiem.

Bet visticamāk, tādi jau sūta privātskolās neies tāču ļaut elpot vienu gaisu, klasē ar ''parastajiem'' civiliedzīvotājiem.
02.08.2013 20:00 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ar kādu nostāju nostāsies pret pasauli, tāda arī būs pret tevi ->autorei.

Esmu parasts cilvēks, kā visi mēs, strādāju, mācos, lai gādātu par savu bērnu pati, nevis gaidītu brīnumus no valsts, vai pasaules.
02.08.2013 20:24 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
nu wtf :D
02.08.2013 20:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Taapeec arii ir viirietim savai beernu maatei ir jaapaliidz finansiaali liidz laikam, kameer sieviete atgriezjaas darba tirguu un atguus iekaveeto, ja beerns un maajaas palikshanas laiks ir bijis abu leemums, jo vinja nes upuri (t.i. savu karjeru un savas finanses) kopeejaa leemuma un kopeejaas veelmes vaardaa. Nepaliidzeeshana ir sievietes tieshaakaa ekspluteeshana no vinjas beerna teeva puses un tikai gljeevi un savtiigi paraziiti, kuri grib izbraukt uz sievietes reekjina, izvairaas no saviem pienaakumiem.
02.08.2013 22:42 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Šīs diskusijas dēļ šovakar atpiereģistrējos te. Sēdēju mierīgi piektdienas vakarā bez īpašiem plāniem, kad man ienāca prātā palūkot, ko jūs te labu čatojat un uzdūros šim. Goda vārds - izlasīju visu. Kādu pusstundu mēģināju iebraukt autores loģikā, bet diemžēl man tas neidevās, jo te nu ir tēma bez īstas tēmas.

TOMĒR, man ļoti interesanti šķita Klusais Smaids argumenti. Tā kā es esmu 23 gadus veca jaunā mamma, no sākuma nedaudz "sapūtos", bet beigās jāatzīst, ka sava daļa taisnības tajā visā ir. Protams, es nebūtu izteikusies tik brutāli, tomēr uzskatu ka atsevišķās darba vietā (ne visur) mazuļa (nerunāju par pieaugušiem bērniem) esamību varētu uzskatīt par trūkumu. Tikai, protams, pieņemot darbā. Atlaišana bērna dēļ man gan šķiet kaut kas nepiedodams, it īpaši, ja cilvēks iepriekš savu darbu veicis labi un sniedzis ieguldījumu uzņēmumā.
03.08.2013 00:30 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Autore, es tev piekritīšu. Diemžēl tā arī ir. Varbūt ne tik drūmi, bet daļa taisnības tajā ko raksti tiešām ir. Darba devēji ļooti negatīvi skatās uz jaunajām māmiņām. Sievietei ar bērnu ir daudz grūtāk izsisties karjeras ziņā nekā tai kurai bērnu nav. Pati esmu piedzīvojusi ko līdzīgu. Kaut gan sāku strādāt, kad bērnam nebija gads, darbā strādāju virsstundas (vēl toreiz baroju ar krūti). Protams man ir ļoti laba izglītība (maģistra grāds, studijas ārpus LV) un laba pieredze. Taču mana priekšniece man pačukstēja, ka, kad atnācu uz darba interviju viņi domāja - ņemt vai nē dēļ bērna!!! mēs nolīgām auklīti, paši tikām galā, vecākus piesaistījām, tad vedām dārziņā privātajā. Dārziņš dārgs prieks. Darbā bija daudz pārmetumi, ja bērns saslima 1 reizi pusgadā un vajadzēja ņemt slimības lapu uz nedēļu, uzreiz šķībi skatieni. Pārmetumi bija galvenokārt no pašām sievietēm. Protams visu to mēs apzinājāmies, kad plānojām bērniņu, protams, ka bērns ne 1 izņemot tevi pašu nav vajadzīgs. Mums ir mašīna, bet reizi pusgadā sanāk pārvietoties sabiedriskajā. Tad bija tāds gadījums, ka vīrietis sēdēja un skatījās uz mani kā es ar bērnu uz rokām stāvu kājās ar vienu roku turoties un ar otru turot bērnu un nedeva vietu. Paldies Dievam sabiedriskajā braukājam reti, ja brauktu bieži, laikam būtu beigts garīgais.
Pabalsti arī nekādi.. bet mēs arī neceram :) Bieži domāju, ka ir ar tām meitenēm, kas izšķīrās un vīrs nepalīdz, tām LV ir ļoti grūti, tāpēc es vienmēr esmu ļoti saprotoša un iejūtīga pret māmiņām.
Mans viedoklis ir tāds, ka valstij bērnus nevajag. Diemžēl.
03.08.2013 12:13 |

Reitings 24
Mazais Zaķis

Igaunijā jau sen, ir mātes darba stāžš. Ja tu nestrādā un audzini bērnu mājās tas viss aiziet pensijā, nu pensija nestāv uz vietas. Tikai līdz kādam vecumam un kā to rēķina nezinu.

Un runājot par sabiedrisko, transportu. Transportam jau nav ne vainas, tikai sabiedrībai, kas tur iekšā brauc ir. Un tik tiešām smaids no sejas pazudīs ātri vien tāpēc nav jaskatās nevienam sejā, lai nebojātu garstāvokli.

Jebkurā gadījumā Latvijā vide bērnu radīšanai ir ļoti demotivējoša, no valsts atbalsts ir 0. Nu jā bet laikam jāpateicās ka par dzemdībām nav jāmaksā 2,000 Ls pilnā summa.

Viss ir tikai uz paša pleciem. Un tad jautājums ir visi tikai runā par bērnu radīšanu, jāvairo demogrāfija, bet kad runa iet par atbalstu tā ir ķieģeļu seja.

Sorry sievietes visu nevar uz saviem pleciem, pacelt. Ja nav vīrieša kas atbalsta vispār ir dimbā.
03.08.2013 13:13 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Paskatīsiemies uz problēmu no cita skatu punkta. TU lūkojies uz bērnu kā uz apgrūtinājumu, bet piemēram kādēļ mazattīstītās valstīs ar demogrāfiju viss ir kārtībā. Vienkārši - bērni savā ziņā ir viņu investīcija nākotnē, kā sava darba turpinātāji. Te atkal varētu piesaukt morāles normas, ka mēs taču saviem vecākiem neesam neko parādā, protams neesam, bet tai pat laikā es atbalstu savus vecākus, cik un kā vien varu, ja ir radušās kādas problēmas, jo es viņus mīlu un netaisos atstāt viņus problēmās, ja es varu palīdzēt. tāpat kā viņi ir cēlušies un krituši par mani un manu labklājību.

Es piemēram esmu ar visām 4 par to, lai bērns ir ģimenes principu, mīlestības auglis nevis veids, kā pelnīt. Mēs te lielākā daļa esam tā paaudze, kuru ir izaudzinājuši mūsu vecāki vēl lielākās problēmās, kā tās kuras ir šobrīd. Te pierādās materiālās motivēšanas mīnus - jo vairāk dod jo vairāk vēlās. Protams aiz žoga zāle ir zaļāka, bet tā arī liksies tik brīdi, kamēr ieraudzīsi vēl cita kaimiņa žogu :D

equilius lūdzu iemācies parūpēties pilnībā pati par sevi un tad arī tavi uzskati mainīsies ;) šobrīd tu tā saki, jo acīmredzot netiec pati galā ar visām savām problēmām. Un te es tiešām teikšu, jā pagaidām tev bērns nav vajadzīgs līdz iemācīsies parūpēties par sevi atrast stabilitāti un nedomāt par eksistenciāliem jautājumiem.
03.08.2013 13:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Problēma nav bērniem, bet pieaugušajiem..
Par darba devējiem piekrītu, daudziem tiešām jaunās māmiņas nav vajadzīgas.
Bērnudārzu problēma arī skar pieaugušo, ne jau bērnu- bērnam vienalga, viņš var sēdēt mājās kaut gadiem, bet mammai gan būtu jāatgiežas darbā, ja vien negrib to pazaudēt.
03.08.2013 13:48 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Visu neizlasīju, bet savas domas pateikšu.
Autorei. Ja Tev vēl tikai 19, tad varbūt pat nav jāgas šeit ko rakstīt, jo Tavi uzskati vēl mainīsies un mainīsies, tāpēc tas, ko rakstu, ir vienlīdz domāts gan Tev, gan pārējiem.
Saprotiet taču beidzot, ka paļauties uz šo valsti (pabalsti, pensijas, utml.) ir jābeidz jo ātrāk, - jo labāk. Nākotne neko labu nesola. Man ir 4 bērni, un es jau sen esmu sapratis, ka audzināt viņus urrāpatriotisma garā ir muļķīgi. Šī valsts viņus nesaņems kā lojālus un likumpaklausīgus pilsoņus. Nesaņems. Ja par visu ir jārūpējas tikai man un valsts/sabiedrība man/Tev nepalīdz, tad - saņems tieši to, ko saņemt ir pelnījuši, ne grama vairāk. Saistīts ir jautājums par to, vai ir vērts un vai vajag šai valstij maksāt nodokļus. Mana pieeja ir, ka tādējādi mēs tikai uzturam baru liekēžu, no kuriem tiem, kuri ar savu darbu rada vērtības, nav gandrīz nekāda labuma. Ir jāatbrīvojas no šiem netaisnīgajiem un pārmērīgajiem nodokļiem, un mēs visi sāksim dzīvot labāk ar vienīgo atšķirību, ka par visu būs jāmaksā pašiem, lai gan, atmetot 21% no visām cenām veikalos, 34,09% pieliekot klāt pie saņemamās algas, to darīt nebūs grūti. Tad varēsi neiespringt ar nepieciešamību strādāt, jo Tavs vīrietis pelnīs pietiekami, lai uzturētu jūs visus.
03.08.2013 13:57 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Par daba devējiem.
Ir vismaz divi ceļi, kā būt noderīgiem sabiedrībai. Karjera un ģimene (ar bērniem). Jums, sievietēm, būtu jācenšas nemēģināt iet pa diviem ceļiem vienlaikus. Tas tik tiešām prasa pārāk daudz spēka un enerģijas. Darba devēji to saprot, tāpēc labāk koncentrējieties uz vienu no šīm divām lietām.
03.08.2013 14:01 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ārprāts, cik autorei grūta dzīve! Visu redz tikai negatīvās krāsās!

Bērnus dzemdē un audzina tikai sevis dēļ!
03.08.2013 14:05 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
To Melns - manai kolēģei nomira vīrs nesen, palika viena ar hipotekāro kredītu, bez mašīnas un ar meitu. Lūdzu iesaki, pēc savas teorijas, uz kuru no šīm abām lietām koncentrēties.
03.08.2013 14:10 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Jā, man arī radās Melnajam jautājums - piemēram, 1) 5 g.v. bērna vecāki iet bojā autokatastrofā, bērns izdzīvo, tuvāko radu nav, ar tālākiem kontakts nekad nav bijis un viņi, protams, neliekas ne ziņis par tikpat kā svešu bērnu. Tagad par viņu parūpētos valsts iestādes (cik labi vai slikti - tas ir cits jautājums, bet es uzskatu, ka valsts rūpējas savu iespēju ietvaros). Bet ko bērnam būtu jādara, ja nepastāvētu nodokļu sistēma un ja pastāvētu princips "katrs par sevi"?
2) 12 g.v. bērna tēvs ir miris, māte zaudēja darbu, meklēja jaunu, bet saslima - viņai veica operāciju, kas maksāja daudz, tagad ir atkopšanās. Vienīgie ģimenes ienākumi bija no mātes darba un iekrājumiem, kas nu jau ir pie beigām. Bērnam sāk sāpēt zobi, sāpes nepaciešamas, naudas nav. Tagad ir pieejami bezmaksas zobārsti nepilngadīgajiem, bet ko bērns darītu, ja tas pēc taviem labākajiem nodomiem nepastāvētu?

Tu runā par situāciju tikai no viena skatupunkta (es labi pelnu, mani bērni arī labi pelnīs utt.), nepadomājot, ka citiem var būt citādāka situācija un ka, nedod Dievs, tevi pašu var tāda piemeklēt. Sabiedrība nav gatava būt tik patstāvīga, lai varētu atļauties nemaksāt nodokļus.
03.08.2013 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)