Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Esmu bijusi uz vairaakaam darba intervijaam aarpus Latvijas - un jautaajumu par algu uzdod VISUR. Ne vienmeer sis jautaajums tiek uzdods, lai saprastu, kurs prasa mazaak. Citreiz vienkaarsi vini grib zinaat, vai vispaar konkreeto kadidaatu var atljauties.
04.07.2013 19:27 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vispaar jau daudzi vadaas peec principa - ja kaads savu darbu noveertee par ljoti zemu samaksu, tad arii darbs buus ne paaraak kvalitaatiivs. Ljoti zema veelamaa alga izklausaas peec izmisuma kliedziena un ne visiem vajag izmisushus cilveekus uznjeemumaa, kurus citviet darbaa neviens nenjem. Tas ir labs veids kaa notesteet iespeejamaa darbinieka domaam par savu darba kvalitaati, vinja speejaam sevi noveerteet objektiivi un uzzinaat to, ko vinjsh gaida no darba deveeja.
04.07.2013 19:29 |

Reitings 89
Un varbūt paskaidro, kāpēc par nodokļiem tik ļoti uztraucies? Proletariāta sauklis: "Atņemt un sadalīt!" sirdij tuvs?

HAHA HAH AHA

Tādad visi, kas maksā godīgi nodokļus ir komunisti. Neuztraucies es VID nestrādāju ;)

Nē nu jā skaidrs, skaidrs.

Tikai lieta ir tāda, kad nesakārtotā nelikumīgā vidē kur lietas notiek zem galda darba ņēmējiem ir grūtāk dzīvot, jo viss balstās uz uzņēmēja godrpātību un ja viņus uzmet, viņi neko nevar izdarīt jo lietas nav uzliktas uz papīra.

UN šādu vidi Latvijā, ir vairojuši paši uzņēmēji nemaksājot soc nodokļus valsts, kasē atņemot bezdarba pabalstus, un pensijas darbiniekiem, bet nu varbūt paši viņi ir arī vainīgi, jo piekrīta tātad dealam.

Tikai kā Zviedrijā kur ir lieli nodokļi un spēcīgs sociālā atbalsta tīkls valts plaukst un zelst ? Tur viņiem arī mega komunisms ?
04.07.2013 19:31 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man ĻOTI nepatīk tas jautājums, jo par spīti te izskanējošiem argumentiem man tas neliekas racionāls.

Es godīgi sakot nesaprotu to priekšspēli ar algas apmēru. Tāpēc esmu par, lai izsludinātai vakancei min arī atalgojumu (ja ne 100, tad +/- realitātei atbilstošo, kuru grib piedāvāt DD), tad pats par sevi atkritīs jautājums vai DD var/nevar atļauties datbinieku, jo redzot ata;gojumu, tam, kuram par maz - nepieteiksies. Pieņemu, ka jebkuram uzņēmumam ir noteikts budžets, kurš nosaka, cik daudz un kādam darbiniekam (amatam) maksāt un tā spēlīte ir tīri nevajadzīga.

Bet nu protams, ka situācijas mēdz būt dažādas
04.07.2013 19:35 |

Reitings 89
Ljoti zema veelamaa alga izklausaas peec izmisuma kliedziena un ne visiem vajag izmisushus cilveekus uznjeemumaa, kurus citviet darbaa neviens nenjem

Tātad cilvēki ar zemu pašapziņu ir jāsamīda ar kāju kā tādi tarakāni. Tu būtu lieliska uzņēmēja !
Kas nav spēj labi izvērtēt savus darbiniekus, aplausus studijā !
04.07.2013 19:38 |

10 gadi
Reitings 13809
Tieši Tu esi tā, kas visu izrauj no konteksta.
04.07.2013 19:39 |

Reitings 89
meksikanka - Tāpēc esmu par, lai izsludinātai vakancei min arī atalgojumu (ja ne 100, tad +/- realitātei atbilstošo, kuru grib piedāvāt DD), tad pats par sevi atkritīs jautājums vai DD var/nevar atļauties datbinieku, jo redzot ata;gojumu, tam, kuram par maz - nepieteiksies

Tieši tā. Tad darba sludinājumā norādi alga no ( 400 līdz 800), strādāsi labi maksāšu 800 strādāsi neproduktīvi būs 400, ja vispār paturēs darbā :D

Visa tā algas slēpšana no darbinieka darba sludinājumos parāda to kad uzņēmējs ir ''dir*ējs''
un tikai čakarē smadzenes un meklē nezīnīšus visdarīšus !
04.07.2013 19:42 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Jo, ja būs vienlīdzīgi kandidāti, viens pateiks ka būtu ar mieru pa 350 Ls.
Bet otrs pateiks, ka sākot no 300 Ls.

becky tā ir Tavā darba vietā?
04.07.2013 19:47 |

Reitings 89
Tieši Tu esi tā, kas visu izrauj no konteksta.

Nu tad ieliec atpakaļ. Liec man saprast, davai lauz mani, es to gribu, davai ! :D
04.07.2013 19:49 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Infinity, jā, runājot par to nosaukto algu, tik saņem mūsu sekretāres un administratores.
04.07.2013 19:52 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nu nelasīju visus kometārus, bet esmu šokā par jūsu aprobežotību...

Šo jautājumu uzdod, lai noskaidrotu cilvēka pašvērtējumu un darba spējas... Nezinu nevienu uzņēmēju kurš šo jautājumu uzdotu ar savādāku motīvu...

Ja pasaki par maz tevi novērtēs, kā neprofesionāli un idiotu, jo ja darbojies kā sfērā tad zini cik ir adekvāts atalgojums par darbu...
04.07.2013 19:54 |

10 gadi
Reitings 13809
Man nekas Tev nav jāpierāda. Ir labākas lietas, ko darīt, kā mēģināt kaut ko cilvēkam, kurš uzskata, ka tikai viņam ir taisnība.
04.07.2013 19:55 |

Reitings 1791
becky tad 300 vai 350 Ls? :D

Bet tad Tavā darba vietā no vienlīdzīgiem kandidātiem izvēlēsies to ,kurš minēs mazāku summu?
04.07.2013 19:56 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Roxy, pirms kādu saukt par aprobežotu:

1. Izlasi VISUS komentārus (īsti vispār riebjas, ka nelasa diskusiju un bāksta ar pirkstu)
2. Tavs citāts arī nespīd ar gudrību

Ja pasaki par maz tevi novērtēs, kā neprofesionāli un idiotu, jo ja darbojies kā sfērā tad zini cik ir adekvāts atalgojums par darbu...

Pilnīgs bullshit.. Piedodiet par rupjību, bet labi, ja 50% DD ir godprātīgi.
Un jā, rūgta pieredze - redz, sanāk, esmu idiote, jo nosaucu par maz, bet cita paziņa, kas kandidēja uz to pašu amatu - par daudz un priekšniecība bolīja acis un pateica, ka tas ir nekaunīgi
04.07.2013 19:57 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Inf, kaut kāda nesaprašanās, 500 uz rokas. :)

Kad šķiet, ka vienlīdzīgi, tad ieslēdzas intuīcija, attiecībā uz to, kā šie cilvēki spētu sastrādāties ar kolektīvu.
04.07.2013 19:58 |

Reitings 1791
becky, viss skaidrs! :)
04.07.2013 20:01 |

Reitings 89
meksikanka - Bet nu protams, ka situācijas mēdz būt dažādas

Un vēl gribēju paburkšķēt :D Tā jā katrā uzņēmumā katrai pozīcijai ir atvelēts, limits cik var maksāt cik pelnīt ir kaut kādi rāmji.

Google pameklējot atsauksmes par uzņēmumiem var palasīt komentāros, kas notiek uzņēmumu aizkulisēs.

Un bieži ir tā kad darbinieki, kas strādā vienādu darbu atklāj, ka viņiem ir algu atšķirības pat par pārsimt latiem. Nu jā jā tas jau no produktivitātes atkarīgs. mhm

Ja uzņēmumā nav caurspīdīguma, tas vien nozīmē, ka tas uzņēmums smird pēc puvekļiem un zivis pūst no galvas !
04.07.2013 20:10 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
man arī ļoti nepatīk tas jautājums. šķiet kā spēle ''uzmini, kādu skaitli tagad esmu iedomājies''. un tad ir jāpacenšas nosaukt tas vai drusku augstāks. tad seko jautājums ''bet vai esat gatava strādāt arī par nedaudz zemāku samaksu?'' jūtos kā kaulējoties Turcijas tirgū.
04.07.2013 20:11 |

10 gadi
Reitings 13809
Ir vēl tāda lieta kā pieredze. Patīk vai nepatīk tas mums, jaunajiem darbiniekiem, bet to ņem vērā.
04.07.2013 20:12 |

Reitings 89
Ir labākas lietas, ko darīt, kā mēģināt kaut ko cilvēkam, kurš uzskata, ka tikai viņam ir taisnība

Nu kamēr viņam nepierāda pretējo kā viņš var zināt, ka viņam nav taisnība ? Nu tas tā tīri no loģikas!

Eh nu neko nepierādi ja nevēlies es tad staigāšu savā ''šķībajā'' realitātē, kur visi ir mantkārīgi kretīni un mūdži.

Žēl kad es neredzu pasauli tavām acīm kur viss ir burvīgi un skaisti un cilvēki ir tik labi un nesavtīgi un pareizi! Tādu pasaules redzējumu tikai ir spējīgi sasniegt aplietojušies, kaut ko bet tas arī nav ilgstoši.

Vai aizplūdu nu labi veiksmi tev :D
04.07.2013 20:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits