Vadā uz darbu

Reitings 63
Reģ: 11.05.2013
Kāda būtu jūsu attieksme šajā situācijā?
Jūsu puisis katru dienu ar auto ved uz darbu un no darba savu kolēģi, kas dzīvo netālu no jums. Viņa izskaidrojums, ka viņiem taču ir pa ceļam. Turpretī jūs uz darbu viņš nevestu, jo jums galīgi nav pa ceļam. Tā nu jūs būtu spiesta katru dienu kratīties sabiedriskajā transportā, kamēr sveša dūdiņa tiek komfortabli izvadāta.
Godīgi sakot, es vāros no dusmām :)
Bet kā citas justos? Varbūt pārspīlēju?
02.07.2013 09:12 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle, +
02.07.2013 17:14 |

10 gadi
Reitings 5181
Vai nu nonāciet pie kopsaucēja, ka arī tu tiec vesta uz darbu, vai arī sarunājiet, ka kolēģe vairs netiks vadāta, lai tev sirds mierīga.

+++
02.07.2013 17:34 |

Reitings 651
Neizlasiju visu diskusiju.. bet nu juus paarspiileejiet.. Pati dazreiz braucu ar kolegi viirieti uz darbu.. un nav ne man, ne vinjam pastiprinata interese vienam par otru. Abi esam laimiigaas attiecibas.. Ja vinsh piedava aivest, kapec lai atteiktos..
Ceru ka vinjam nav histeriska darudzene, kas kadu dienu man zvaniis un draudees :D
02.07.2013 17:35 |

10 gadi
Reitings 5181
Viņš joprojām nesaprot, kur ir kļūdījies, joprojām uzskata, ka es cepos par neko

Protams, viegāk ir pateikt "tu cepies par neko" nekā mierīgi parunāt un vismaz saprast kā jūtas sava meitene. Personīgi manās ausīs "tu cepies par neko" izklausās kā "man tavas sajūtas neinteresē".... Zinu, zinu ka tā nav, bet es neko tur nevaru izdarīt. Bieži vien neizrunātais un "norītais" vēlāk pārtopj lielas bumbas sprādzienā, kas sākas par nieku "Nenoslaucīji drupačas no galda" piemēram.
02.07.2013 17:45 |

Reitings 1
Reģ: 02.07.2013
Sveikas, dāmas!
Pa retam, laiku kavējot, palasu šo forumu un interesantākās diskusijas kaut vai lai tikai izprastu nedaudz vairāk sieviešu domu gājienus un loģiku.
Bet šodien šī diskusija man lika pat aizsvilties kā vīrietim, kurš nekādīgi nesaprot šīs autores un citu sieviešu viedokli, kas saistīts ar autores viedokļa atbalstīšanu un šī vīrieša nopelšanu. Tāpēc nolēmu piereģistrēties, lai tikai paustu savu vīrieša subjektīvo viedokli par šo situāciju un to kā es to izprotu. Nav man mērķa nevienu mācīt vai aizvainot.

Nevajag no mušas uzpūst ziloni!
Man kā kaut vai nedaudz sakarīgi domājošam vīrietim pavisam noteikti nav skaidra autores cepšanās. Nekas traģisks jau nav noticis. Vīrietis jau nekrāpj Tevi, viņš tikai, braucot uz darbu, līdzi paķer, kolēģi (dzimumam šeit nav nozīmes). Vai viņam grūti? Vai viņam gabals no tā nokritīs? Vai viņam naudu vajag? - atbilde uz visiem jautājumiem ir NĒ!

Cita lieta, protams, ir tas, ja tā kolēģe sistemētiski tiktu vesta priekšā, bet Jūs, cienītā Gunita, tiktu sēdināta aizmugurē. Tomēr, ja tas notcis tikai vienu reizi, tad nav iemesla taisīt traci mājās, pastāsti tikai kā Tu jūties, un kāpēc Tev tas nepatika. Jo godīgi, sakot es arī laikam nemaz, neizlasot šo diskusiju par ko tādu nemaz neaizdomātos, jo man tas liekas tikai pašsaprotami, ka viņa iekāpa pirmā, bet savu draudzeni savācu pēc tam un tāpatās nogādāju laimīgi mājās. Toties, ja man būtu tāds uzstādījums no draudzenes, tad es nākamajā reizē noteikti piedomātu un lūgtu kolēģi vai kādu citu draugu pārsēsties uz aizmuguri. Tas būtu tikai normāli pēc tā, ja mums būtu bijusi tāda saruna.

Ja galīgi neapmierina tas, ko es iepriekš uzrakstīju, iesaku nolikt pašai tiesības, nopirkt mašīnu un kā kungam/kundzei pienākas pārvietoties ar mašīnu. Vismaz varētu vīrietim lūgt, lai māca Tev braukt, un abiem būtu kopīga nodarbe. Vai vismaz spēt saskatīt citas pozitīvās lietas, kur vīrietis attiecas pret Jums kā īpaši, nevis tikai meklēt problemas, kur to nemaz nav. Veiksmi!
02.07.2013 18:15 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
saac saskatiit taja visaa ko pozitiivu-tavs viirietis ir loti izpaliidziigs,sirsniigs...

Ok, izpaliidziigs, bet te jau kolēģe katru dienu brauc, turklaat puisis par to nenjem naudu. Taa ir labdariiba prieksh truukumcieteejiem? Benziinu vinjsh pasmelj kaa upee uudeni? Masiinas salons balkusseedeetaaja pusee pats iztiiraas? Ko gribu teikt, ja izpaliidzeesana aprobezotos ar aizveshanu paaris reizes, es neko neteiktu, bet te jau meitene nekauniigi vinju izmanto. Bija rakstiits, ka puisis no sievietes naudu neprasiis (cerams, ka arii neko citu neprasa :D ), a kas vinja no citas pasaules, maznodrošinātā 5 beernu maate, kurai alga knapi pietiek, lai paeestu?
Un meitene arii "labaa", ja pati neiedomaajas samaksaat. 20 ls meenesii un peec 3 meenesiem jau var nopirkt lietotu riteni, ar kuru autore bez probleemaam vasaras laikaa vareetu braukt uz darbu :D
Par paarseeshanos aizmuguree - tas shtrunts. Vieniigi es taas meitenes vietaa pat taadu jautaajumu nebuutu uzdevusi - pati automaatiski paarkaaptu, ja vien autori nesavaaca no vietas, kur apstaaties var uz paaris sekundeem.
02.07.2013 18:17 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Paris-biju aizbraukusi apciemot saveejos!Man arii prieks redzeeet tevi !:)
02.07.2013 18:23 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Taa ir labdariiba prieksh truukumcieteejiem? Benziinu vinjsh pasmelj kaa upee uudeni? Masiinas salons balkusseedeetaaja pusee pats iztiiraas?

tu vēl neparēķināji, par cik milzīgu daudzumu palielinās auto benzīna patēriņš, ja tās masa palielinās par apm. 60 kg, 10 min vedot kolēģi uz darbu :D
02.07.2013 18:25 |

10 gadi
Reitings 3711
Man tas neliekas nekas īpašs, kur nu vēl, lai satrauktos! Pilnīgi normāli. Atradušas par ko satraukties.
02.07.2013 18:27 |

Reitings 47
Reģ: 19.06.2009
Viņa gribēja mesties benzīnam, bet viņš atteicās? Manuprāt, ir tikai normāli, ja sieviete tomēr panāk to, ka "šoferis" galu galā naudu paņem. Vismaz man tas būtu pašcieņas jautājums. Viss ir ok, ja tevi dažreiz aizved, bet, ja katru dienu, tad vismaz simbolisku summiņu jāsamaksā. Bet, ko padarīsi, cilvēkiem reizēm patīk izmantot citu nereāli lielo izpalīdzīgumu.
02.07.2013 18:28 |

Reitings 47
Reģ: 19.06.2009
* ja es būtu tās kolēģes vietā,ik pa laikam uzdāvinātu kādu konfekškasti, ko viņš ar draudzeni var kopā mājās notiesāt :)
02.07.2013 18:32 |

10 gadi
Reitings 3711
Manuprāt, ir tikai normāli, ja sieviete tomēr panāk to, ka "šoferis" galu galā naudu paņem.

Nu a ko viņai bāzt viņam biksēs to naudu? :D

Nezinu, es regulāri braucu ar draugiem, kolēģiem, paziņām. Un, ja es pasaku, ka naudu nevajag, bet cilvēks tāpat uzbāžas un vēl atstāj mašinā naudu, esmu tiešām dusmīga. Ja pasaku nē, tad tā arī domāju, nevis to saku aiz pieklājības, lai pēc tam mani mēģinātu pierunāt paņemt.
02.07.2013 18:34 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Tas naudas jautājums, ko daudzas "kategoriskās jaunkundzes" piemin ir vīrieša pašcieņas jautājums. Normāls un es vēlreiz uzsveru normāls vīrietis, naudu NEKAD neņems no SIEVIETES! Un tam nav sakara ar to vai kolēģei gribas maksāt vai izbraukt pa velti... vispār jo vairāk lasu, jo vairāk uzjautrinos ... un tad jums daudzām ir jautājumi kāpēc vīrieši bēg no sievietēm, atbilde nav tālu jāmeklē, jo vairāk izdomās drāmas un ziepju seriālus, jo garākas kājas tiem vīriešiem arī augs...
02.07.2013 18:35 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
apbrinoju dazu meitenu stulbumu
02.07.2013 18:35 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Visa diskusija jēga un būtība ir šajā autores fragmentā:
Nu tur viņiem arī ir tāda situācija, ka darbs it kā ir tuvu, ar auto 10 minūtes pa taisno. Bet ar sabiedrisko ir 2 stundas jābrauc, jo caur centru transports tikai iet. A tā ar auto pa taisno var izbraukt, kur transports nekursē.

10 minūtes ar auto nozīmē 25-30 minūtes ar kājām. Tas ir vidējais laiks, ko cilvēki pavada ceļā, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu. Nav nekāda reāla pamata to kolēģi vest! Ja būtu tādi apstākļi, ka cilvēks patiešām nekā nevar tikt, tad vēl tas jautājums būtu apspriežams, bet tik tuvu dzīvojot pie darba, tas ir absurdi! Tam arī ir jābūt argumentam sarunā ar draugu.
02.07.2013 18:50 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Laikam neviena neiedomaajaas par to, ka ja viirietis izdara pakalpojumu koleegjei, nenjemot par to samaksu, tad vinjsh guust atliidziibu citaa, ne mazaak svariigaa veidaa - kaadu reizi taa koleegje vinju piesedz priekshnieciibai, varbuut atnes kafiju, kad pasham nav laika, paliidz ar iekaveetajiem darbiem utt. Shaadi nelieli izpaliidziibas zjesti padara viiriesha darba kolektiivu saliedeetaaku, izpaliidziigaaku, kas savukaart noveersh viiriesha stresa liimeni darbaa. Vinjsh speciaali nevienam pakalj nebrauc un vinjam buutiibaa celja garums no taa nemainiitos, vai vinjsh njem koleegji liidzi vai nee, tad kaapeec lai nenodroshinaatu sev darbaa kaadu lojaalu koleegji, no kura varees paluugt paliidziibu jebkuraa laikaa?
02.07.2013 18:53 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-es tiesi to padomaaju-viiriesi tiesaam beeg no sievieteem,kuras taisa probleemas tur,kur taas nav.Te es nezinu to patiesiibu...var jau arii sii parastaa vadaasana paariet draudziiba utt,ja maajaas sieviete taisiis skandaalus,izskaidrosanaas.Viiriesiem loti nepatiik taas izskaidrosanaas draamas.Es laimiigi emu visam izgaajusi cauri,jo laiciigi sapratu,ka viirieti nevar ielikt kraatinaa un dreseet kaa ienaak praataa!
02.07.2013 18:55 |

Reitings 4703
krista,

par tādām lietām te nedomā :D Aizmirsti, drīz to pakalpojumu savādākā veidā arī iztulkos :D
02.07.2013 18:57 |

Reitings 4703
Emmanuelle, vecā patiesība ir vienkārša - kādu attieksmi vēlies saņemt, tādu ir jāiemācās arī dot apkārtējiem.
Atminos man bija ex draugs , ārkārtīgi greizsirdīgs taisīja traci nevietā, ne tā paskatījos, ne tāpaskatījās uz mani utt... sākumā mani tas uzjautrināja, man pat gribējās visu laiku pierādīt ko pretēju, vēlāk es no tā visa tā noguru, ka vienīgias ko vēlējos būt no tā cilvēka maksimālā attālumā... fiziski un emocionāli nogurst, nu nav tas normāli. Ir jābūt kopā un jādara vienam otru laimīgu, nevis nelaimīgu.
02.07.2013 19:02 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es jau arī no sākuma neizlasot visu Kristas rakstu padomāju savādāku pakalpojumu:D fuu, labi, ka nav tā ka domāju:)
02.07.2013 19:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits