Dzīvot mājās, būt ar bērniem

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Sveikas :)
aizdomājos par šo tēmu-jūs būtu gatavas dzīvot mājās, kopā ar bērniem, līdz ar to nestrādāt algotu darbu, respektīvi, būt mājsaimnieces? :)
es gribētu, redzētu, kā izaug mani bērni no mazuļa vecuma līdz bērnudārzniekam, skolniekam... :)
kā ir ar jums? :)
01.07.2013 12:25 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man ir taisniba saja jautajuma un nemaz vairs nepulesos apskaidrot aitam to, kapec ta tas reiz ir. neesmu skolotaja, lai macitu pieaugusas sievietes.
01.07.2013 16:24 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Par to slimosanu.Atceros mans mazais slimoja ar obstruktiivo bronhiitu -mociijaamies liidz 3 gadiniem.Tas bija loti gruuts periods,vedu vasaraas uz juurmalu kateru dienu,elpojaam priezu dzinumus uttTad peec 3gadiniem ,kad saakaam iet daarzinaa viss paargaaja un nekad vairs neatkaartojaas.
Man jau liekas,ka tiesi tie beerni ,kuri ir daudz sabiedriibaa slimo mazaak-ieguust loti labu imunitaati.Tie "siltumniicas augi" ir daudz juutiigaaki.
Protams ,katram ir savs audzinaasanas modelis ,veelmes.Man patika ,ka man bija laiks sev-dariit kaut ko taadu,kur vajadzeeja koncentreeties,kur tiesaam paliidzeeja tas,ka beerni kaadas stundas nebija maajaas.Es arii biju no taam mammaam,kura veda uz visaam nodarbiibaam-klavieres,anglu valoda,peldeesana .

Reitings 29
Reģ: 01.07.2013
Saslimšana dārziņos ir mazākā problēma, ar mēri neviens tur neslimo. ķiploki kaklā un aiziet! :D Lielāka problēma ir huligāni, kuri apceļ citus. Negribētos tusēt pa darbu kamēr manu bērnu viens žuļiks apceļ, kas tomēr atstaj psiholoģiskas rētas nereti.

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Pateikšu par bērnu dārzu no sava bērnības skatu punkta,es esmu pateicīga,ka vecāki mani laida dārziņā,tur es ieguvu pirmos draugus,iemācījos dalīties,protams,arī blēņas darījām :D un bija iespēja piedalīties bērnu dārza piedāvātajos pulciņos. Vienu no audzinātājām vienmēr atcerēšos ar siltumu,un savu mammu nekad neesmu mīlējusi mazāk. It īpaši bērnudārzs ir labs,tad ja ģimenē ir tikai viens bērns. Bērnudārzā vēl man bija iespēja doties sagatavošanā,kas mani labāk sagatavoja pirmajai klasītei. Es redzu tikai pozitīvo bērnudārzos nevis negatīvo(protams,ir arī sūdīgi bērnudārzi,mans brālis pirms laika izņēma meitu no dārziņa un ielika citā,jo tajā vnk visu dienu sīkajiem deva skatīties multenes,bet tagad otrā dārziņā ir dažādas aktivitātes un pat biodejas bērniem,kas vispār palīdz bērnu attīstībā.)
01.07.2013 16:25 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bet kāds sakars ar būšanu par karjeristi?

Es esmu (biju) skolotāja, alga maza, darbs patīk. Karjera tur nesanāk nekāda, bet tāpat vēlos strādāt.
01.07.2013 16:25 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nazīc, nē nu var jau kā mana paziņa. Viņas meitai ir 3.5gadi un viņa pati izvēlas no rīta ies vai neies uz dārziņu :D :D :D Ir bijis, ka viņu aizved un tad viņa pārdomā un mamma ved viņu atpakaļ uz mājām :D:D :D Es nekad mūža nedancotu pēc bērna stabules ... , bet nu katram savs.
01.07.2013 16:28 |

Reitings 7781
vecis neizmetis no maja un saks stastit, ka neko nedara...zinu, ir jau tadi "viriesi", bet tie lielakoties ar ir tadi celtnieka tipa cilvecini. vispar nav saprotams ka virietis var savu bernu mati izmest no majas? vai ari tas bija jasaprot parnesta nozime? gan jau. \sievietei musdienas ir jadara viss-jaiet stradat, pec darba est jagatavo vakarinas, jaaudzina berns, jaizskatas skaisti un vel labs seksins jaiedod. kamer virietis atnak majas no darba un ir tik loti parguris, ka vel atlaujas parmest-redz kungam nepatikot, ka darga nestrada!:D

p.s ir atskiriba starp darzina vecuma bernu un pirmklasnieku. bet jo vairak seit diskuteju, jo vairak mani sak kaitinat dazu lietotaju stulbums.
01.07.2013 16:29 |

Reitings 8171
Kristīne žuļiki ir jebkurā vecumā un visur. Ir jāstiprina bērna pārliecība un ticība sev nevis jāpāraudzina žuļiki vai jāizolē bērni. Protams,džekiem daži kung fu paņēmieni arī nenāks par ļaunu :D :D :D
01.07.2013 16:29 |

Reitings 8171
marta nediskutē tad
01.07.2013 16:31 |

Reitings 9917
Un vai tad skolā nevar huligāni abižot ? Skola , manuprāt, ir tā vieta kur ja ne katrs tad daudzi vai nu paši dabon pa muti vai sadod citiem. Es uzskatu, ka tas viss pieder pie lietas. Ir jāmāk pastāvēt par sevi un skola un dārziņš , manuprāt, to lieliski iemāca.
01.07.2013 16:32 |

Reitings 29
Ir, ir viņi visur, bet atkarīgs no upura rakstura, viens dos pretī, otrs ielīdīs zemē un jutīsies pazemots. Pārāk plaša problēma, lai to apspriestu, bet esmu redzējusi,ka berns nobrēcies un vairs nevienu dārziņu redzēt negrib un grūti atsākt draudzēties ar citiem bērniem. Neko tu tur nepadarīsi, bet nepatīk man šī lieta! :D
01.07.2013 16:33 |

Reitings 16208
Man atminaa interesants gadiijums no dziives seit,sakaraa ar beerniem un mammamm ,kuras visu dienu kopaa ar beerniem.Sieviete loti situeeta un gribeeja pavadiit kopaa ar savaam meitaam peec iespeejas vairaak,lutinaat utt.Iisi sakot,veeleejaas audzinaat meitas taa,kaa nekad nebija audzinaata pati...Beigaas meitas no maates beega pa gabalu-taa uzmaniiba,neatiiesana ne briidi nost,visu laiku runaasana,maaciisana bija novedusi taas meiteniites tik taalu,ka mamma saprata,ka beerniem vajag beernu sabiedriibu arii.Pieaugusie redz lietas citaadi,visu laiku jaucas ieksaa vinu speelees,sarunaas-tas ir loti kaitinosi.Atceros ,ka viena meiteniite bija izkraasojusi govi zilu un mamma visu laiku centaas iestaastiit ,ka govs ir bruuna...Es loti ceru,ka doma skaidra sim modelim!Laikam visur vajag taadu veseliigu pieeju.Kas par daudz,tas par skaadi...!
Beerniem ir jaamaacaas pastaaveet par sevi jau pasaa beerniibaa.Taapeec tiesi puikas iesaka audzinaat teetiem vairaak ,jo vini laikam mazaak ucinaas un skrien klaat pie katra mazaakaa paklupiena!
01.07.2013 16:38 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
es arī tagad sēžu mājās ar bērnu, un īstenībā nevaru vien sagaidīt, kad varēšu strādāt :D Es arī neesmu no tiem cilvēkiem, kas var nosēdēt mājās. Gribas pašai savu naudu, iziet cilvēkos utt :) Vēl jau faktors, ka esmu vientuļā mamma, un tas vēljovairāk pastiprina manu vēlmi doties cilvēkos :D
01.07.2013 16:40 |

Reitings 9917
Kristīne, nu ir vecāki, kas māca paciest un ir tādi kad dot pretī, vienozīmīgi, būšu otrais variants un ja nevar tad jāiet uz karatē tur iemāca par sevi pastāvēt :)
01.07.2013 16:41 |

Reitings 8171
weee bet nedrīkst aizmirst,ka bērnam nedrīkst mācīt,ka visu var atrisināt ar spēku,citādāk pašai beigās būs kauslis :)

emanuelle pēc tava stāsta atminējos,ka mans krustdēls savu žirafi krāso zilu :) un visu laiku tikai zilu.
01.07.2013 16:45 |

Reitings 29
Weee, esmu par izrunāšanos, ne par došanu pa galvu pie katras problēmas :D Tad tādi izsitēji arī izaug, ka nekā citādi neprot kārtot konfliktus. Ir jāprot sevi aizstāvēt arī bērnībā, bet ne mācot, ka sišana pretī ir atrisināums.
01.07.2013 16:45 |

Reitings 16208
Kristiine-daudz jau ir atkariigs arii no taa, kaa taas vakara stundas paiet maajaas.Beerni loti labi redz,kaa mamma ar teeti runaa,iedod bucu viens otram,vai striidaas....Beerni redz daudz vairaak,kaa mees to juutam.Atceros,kaa mees vienmeer paarrunaajaam dienas notikumus,bijaam arii iesaistiijusies tajaa daarzinu,veelaak skolas dziivee.Tas viss loti pieder pie lietas...noteikti jaaizrunaa taadas negatiivas lietas arii,kaa kausanaas ,striideesanaas uttMees jau nevaram savu beernu pilniigi atdot audzinaataajas apgaadiibaa!
Naziic-jaunais maakslinieks!!!:)
01.07.2013 16:53 |

Reitings 9917
meitenes , Jūs mani ne tā sapratāt... Es jau nesaku, ka vajag konfliktus risināt ar dūrēm, bet ja Tev stāv un sit, tad es uzskatu ir jādod "zdāča", un neatbalstu iešanu pie audzinātājas un žēlošanos. Ir jāmāk runāt dažādās valodās ... :)
01.07.2013 16:55 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Nazīc - zinu, ka pamācīt nav labi, bet aiz uzrunas ir jāliek komats, tā būs gan Tev vieglāk rakstīt, gan mums saprast :)
(nekā persnīga) :)
01.07.2013 17:04 |

Reitings 7781
emanuelle, tu no viena gravaj otra lec!:D ja ir pret darziniem agra vecuma, uzreiz nevajag domat, ka bus siltumnicas augs un tie tavi piemeri. bet kopuma tev domas vienmer ir bijusas tadas makslinieciskas. man (ka tehniskam cilvekam) nereti liekas tadas...jocigas.
01.07.2013 17:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!