Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Āzijas valstis.

Reitings 35
Reģ: 20.06.2013
Labdien !

Jau no agras bērnības man ir ļoti liela interese par Āzijas valstīm,par dzīvi tur. Ja konkrēti,tad man ļoti patīk Ķīna,Japāna. Varbūt šeit tiešām neviena neko nezinās pateikt,bet varbūt.
Es gribētu zināt,cik viegli tur ir iedzīvoties un pats galvenais,vai tur vispār pieņem eiropiešus? Sapnis par dzīvošanu šajās valstīs ir tik liels,ka nespēju to neīstenot.:)

Jauku dienu!
28.06.2013 14:18 |

Reitings 35
paceļu un ceru uz atbildēm
28.06.2013 14:33 |

10 gadi
Reitings 131
Reģ: 06.10.2012
tu esi bijusi sajas valstis ?
varbut vispirms aizbrauc uz turieni pirms plano iedzivoties ..var mainities uzskati ;)
28.06.2013 14:37 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sāc ar valodu:
http://gengo.lv/

Iesaku aprunāties ar šīs kultūras studijas direktori - Brigitu Krūmiņu.
Viņa ir gana daudz cilvēkus satuvinājusi ar Japānu, skolojusi, palīdzējusi tur iekārtoties :)
28.06.2013 14:40 |

Reitings 35
Paldies,bet japāņu valodu es zinu un arī ķīniešu pamatus es zinu.;)
28.06.2013 14:46 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Man agrāk ļoti patika abas minētās valstis. Bernībā daudz sapņoju par to, kā dzīvošu Tokio utt. Tagad savā vecumā viss ko varu teikt - viņi ir dīvaini. Es droši vien nespētu tur dzīvot. Nerunājot par Ķīnu un Koreju- tas, ka viņi ēd visu kas kustās man liekas absurdi.
28.06.2013 14:50 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Mani ļoti fascinē Japāna! Kādu dienu obligāti aizbraukšu apskatīt šo valsti, bet dzīvot tur gan laikam nevarētu. Jāpiekrīt bellakillai, man arī viņi šķiet nedaudz dīvaini (kaut gan visdrīzāk arī mēs viņiem šķietam savādi). Esmu dzirdējusi, ka japāņi nelabprāt pieņem iebraucējus, tāpēc pieņemu,ka grūti integrēties japāņu sabiedrībā. Manuprāt, Ķīna ir vairāk atvērta iebraucējiem, bet esmu dzirdējusi, ka ķīnieši ir ļoti rupji, piemēram, sabiedriskajās vietās, kur daudz cilvēku grūstās ar elkoņiem utt. To var izskaidrot ar pārapdzīvotību,un tādēļ katrs cīnas par savu vietu!

Ja ir velme doties dzīvot uz šīm valstīm, tad kāpec gan nē? Piemēram, pasniegt angļu valodu...
28.06.2013 15:04 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Man kādreiz arī bija sapnis par Japānu. Man tā patika kā izskatās geišas, ābeļu kociņi, kad zied, interjers tajā stilā utt. Arī tagad es neteiktu, ka man tas nepatīk, bet šobrīd es labāk izvēlētos dzīvot Miami :D
28.06.2013 15:08 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Nemūžam savu kāju Ķīnā nespertu, a to kāds komunists man uztaisīs piespiedu abortu 9 mēnesī un pēc tam apēdīs to bērnu. :)

Japāna gan man šķiet diezgan mūsdienīga un atvērta, domāju, ka tur cilvēki jau ir pieraduši pie tūristiem un problēmu nebūs. Bet padziļinātas info man diemžēl nav.
28.06.2013 15:42 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
Japānā ne pārāk pieņem iebraucējus, ne arī paši japāņi normāli iedzīvojas svešās valstīs.
Par Ķīnu nezinu, domāju, ka Honkongā būtu vieglāk kā pārējā Ķīnā, no turienes ir daži draugi un esot atšķirība.
Dienvidkoreja ir ļoti draudzīga un atvērta pret visu amerikānisko un eiropeisko. Ja man būtu jāizvēlas no Āzijas valsīm, es uz Koreju :)
28.06.2013 16:21 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Pazīstu meiteni, kas pāris gadus dzīvoja Japānā. Sūdzējusies nav. Arī par to, ka nepieņem vai būtu slikti jutusies. Draugus arī daudzus ieguvusi, ar kuriem joprojām uztur kontaktus, kaut gan jau sen dzīvo citur, Eiropā. :)
Nu, Honkonga, piemēram, man arī šķiet ļoti mūsdienīga un interesanta, nezinu kā tur ar citām pilsētām un cik ļoti skartu Ķīnas dīvainie likumi tur dzīvojot, bet ja man būtu iespēja uz kādu laiku tur aizbraukt, tad laikam piekristu. Dzīvot visu dzīvi nē, bet nu, kādu brīdi, kādēļ ne? :)
Par iedzīvošanos, vispār...hm, nu ja tu neesi snobiska un neuzskati, ka kaut kas ko viņi dara, ēd, vai kā dzīvo ir pretīgs, nepieņemams un nesaprotams, tad problēmām nevajadzētu būt. Pirms tam, protams, noteikti ir jānoskaidro pēc iespējas vairāk info par to, kas varētu sagādāt vislielāko kultūršoku un tam sagatavoties.
28.06.2013 16:27 |

Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Šobrīd, kā reiz, atrodos Ķīnā. Dzīvoju te jau pietiekami ilgi, lai varētu objektīvi spriest par "rietumnieka" dzīvi Āzijā.

Stāstīt būtu daudz ko, bet long story short - ir forši te padzīvot kādu laiku un gūt jaunus iespaidus, taču palikt uz mūžu es te nekādā gadījumā nevēlos.
28.06.2013 16:34 |

Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Neesmu snobiska, kā te Lou minēja, taču iedzīvoties man bija grūti.
Nu nešķiet man pieņemami tas, ka cilvēki pie pusdienu galda skaļi atraugājas, vakariņu zupu no karotes sūc tā, ka kaimiņi aiz sienas dzird, spļaudās uz ielas (un nevis vienkārši spļaudās kā urlas Rīgas ielās, bet ar visiem skaņas efektiem) gan sievietes, gan vīrieši, gan nabadzīgie, gan bagātie.

Kaut valodas pamatus zinu, man katrs veikala apmeklējums sagādā problēmas, jo uz iepakojumiem viss ir ķīniski un es veikalā nevaru atšķirt šķidro veļas pulveri no veļas mīkstinātāja vai šampūnu no kodicioniera. Cik reizes jau neesmu iegrābusies!

Ja ir konkrēti jautājumi, varu atbildēt, citādāk bail sākt stāstīt un aizrauties tā, ka komentārs pa divām lapām būs :D
28.06.2013 16:41 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Chiquitin, es vairāk nebiju domājusi gan, ka ir viegli, ja neesi snobiska, taču drīzāk to, ka ar snobisku attieksmi pret citu kultūru vispār nebūtu iespējams iedzīvoties. Nu, tāpat kā ja uz Latviju kāds atbrauktu no Āzijas, Āfrikas vai kaut vai ASV un visu laiku kritizētu mūsu paražas, ēdienus, kaut kādas tradīcijas un gluži vienkārši citādāku uzvedību, nedomāju, ka latviešiem tas ļoti patiktu un būtu pretimnākoši un atrastu daudz draugus/paziņas, kas palīdzētu iejusties. Nu, tas tā. :)

Bet man vispār būtu interesanti arī divas lapas ar Chiquitin pieredzi palasīt, nezinu kā diskusijas autorei. :D
28.06.2013 16:50 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Bet man vispār būtu interesanti arī divas lapas ar Chiquitin pieredzi palasīt

+
Uz priekshu, ja vien ir laiks :D
28.06.2013 16:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!