Vecāku sapazīstināšana

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Abi ar draugu esam iepazinuši viens otra ģimenes un mūsu plāni ir lieli un izpilde notiek ļoti strauji. Tomēr mokošu sajūtu izraisa jautājums par mūsu abu vecāku sapazīstināšanu. Mani vecāki jau vairākkārt izjautājuši, kā ir ar viņa senčiem, ko viņi dara un tā... Tāpēc loģiski, ka arī viņi vēlētos iepazīties. Stulbi ir tas, ka ar manas māsas vīra vecākiem jau vairāku gadu garumā kontakts ir, bet tāds diezgan sūdīgs, mani vecāki par viņiem īpaši glaimojoši neizsakās, tāpēc man vecāki mūžīgi saka, lai es atrodu vīru ar normāliem vecākiem. Spiediens ir jūtams, bet ne par to.

Kā jums šķiet pareizāk - kā un kad iepazīstināt vecākus savā starpā? Vai pirms kāzām vispār tas ir nepieciešams? Tas noteikti sagādā ne mazums mulsuma brīžu, un, mans sencis vēl ir tāds jautrītis, par kura jokiem nezinātājs varētu apvainoties. Viņa vecāki, savukārt, ir šķīrušies un tur arī sanāks tāds drusku čakars.
Mūsu vecāki katrs ir no sava Latvijas gala, tāpēc nejauša saskriešanās vai neiestudēta tikšanās nemaz nav iespējama. :D
Meitenes, padalieties, kā Jums šķiet?
26.06.2013 12:18 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Gjimene (5 dazaadi rada gabali) brauca ciemos uz Franciju un tad arii notika lielaa iepaziisanaas (bijaam kopaa jau pusotru gadu). Vieniigaa probleema, ka maneejie runaa latviski un angliski tikai mamma un vinas maasiica, bet no drauga gjimenes tikai draugs un vina braalis runaa angliski, visi paareejie tikai franciski. nu neko. bija jautri. Man kaa galvanajam tulkam miera nebija. Vispaar nebija ne stresa nekaa. Nesaprotu par ko tur baidiities, ja vien viena no gimeneem nav kaut kaada jociigaa.
26.06.2013 18:08 |

Reitings 391
Manā gadījumā abas ģimenes ir jocīgas :D Mēs plānojam sapazīstināt tikai pirms kāzām, pirmskāzu vakariņās ar abu pušu vecākiem, bet nu nezinu, kā īsti viss noritēs, ņemot vērā, ka komunikācija norisināsies pat 4 valodās... Mani vecāki jau sen ir izteikuši vēlmi sapazīties ar puiša vecākiem, bet, tā kā mani vecāki dzīvo vienā valstī, puiša vecāki otrā, bet mēs paši vēl trešajā, tad piemērota situācija nav gadījusies.
26.06.2013 18:21 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
zini tev ar vīru jādzīvo, nevis vecākiem ar vīra vecākiem jāizdabā vai ar vīra vecākiem jāmēģina sadzīvot. Tikai ar vīru, tu+viņš.

Pēc pieredzes, jo vēlāk iepazīstināsi,jo labāk, ideālā variantā kāzās.
26.06.2013 18:33 |

Reitings 7497
mani un bijušā vīra vecāki iepazinās mūsu kāzās - nemaz arī neprasījās agrāk.

p.s. satiku vakar bijušā vīra mammu, sasveicinājos, bet šī pagriezās un aizgāja projām. Vēlreiz pierādījās tas, ka nemaz arī nebija jēga viņu iepazīstināt ar manu ģimeni agrāk.

vēl labāk ar pirmā drauga mammu - viņa ar manu ģimeni iepazinās jau pēc tam, kad mums bēbis piedzima :D
26.06.2013 18:37 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mēs esam kopā 4 gadus un mūsu vecāki vēl joprojām nav sapazīstināti. Droši vien, ka kāzās iepazīsies :D
26.06.2013 18:45 |

Reitings 3350
Musu vecaki sapazinas tikai pec kadiem 5 gadiem, jo mani tadi ne ipashi viesmiligi, ai ka to nosaukt ... nu pilnigi savadaki par drauga vecakiem! Nav ta, ka man bija kauns, bet skaidrs bija viens, ka nu nebus nekas tur kopigs!
Bet nu satikas un drauga vecaki manejiem sad tad palidz un ciemos aizbrauc. Bet tas pilmains mirklis bija tads nepatikams un uztraukuma pilns, nezinaju ko padomas.
Mani vecaki gan gandariti, jo vinjiem patik mana drauga vecaki!
26.06.2013 18:50 |

10 gadi
Reitings 13809
satiku vakar bijušā vīra mammu, sasveicinājos, bet šī pagriezās un aizgāja projām. Vēlreiz pierādījās tas, ka nemaz arī nebija jēga viņu iepazīstināt ar manu ģimeni agrāk.

Bet tomēr bijusī vīramāte. Man jau liekas, ka reti kad ir savādāk, jo tāda situācija nav ērta ne vienai pusei. + ja pareizi saprotu, jums nebija kopīgu bērnu. Tie jau parasti vairāk saista kopā.

Domāju, ka mani vecāki, ja mēs nebūtu vairs kopā, arī netērzētu ar manu vīru. Kas pagājis, tas pagājis.
26.06.2013 18:59 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Neesmu saveejos sapaziistinaajusi. Valodas barjeras deelj viens uz otru vienkaarshi blisinaatu acis un viss.
26.06.2013 19:01 |

Reitings 7497
Anne, nav kopīgu bērnu, tāpēc nav pat jāsasveicinās? :) nu nezinu, man tas neliekas normāli. Tomēr viņa bija man pateicīga par to, ka es viņas dēlu velku uz augšu, viņasprāt. Bieži bučoja un apskāva, teica, ka apbrīno mani utt.
26.06.2013 19:03 |

10 gadi
Reitings 95
Reģ: 23.04.2013
Mani vecaki tā ari laikam nekad dzīve neiepaziisies ar drauga vecākiem , biju norganizejusi tikšanos vai tādu kā pasedešanu un iepazišanos, bet drauga mamma speciāli izdomāja citus plānus , lai tikai nebutu jāsatiek manejie, jo viņa nekad mani neatdzis par drauga Draudzeni/Sievu, viņai tikai patīk bijuša par ko viņa runā katru dienu ! :D skumji, jo patiesība vienmēr esmu darijusi labu, nekad neesmu turejusi ļaunu prātu vai ko tml. :) toties parejiem radiniekiem es patīku un esmu sadraudzejusies ar visiem, liekas kā otrā ģimene, par to man ir paveicies :))
26.06.2013 19:05 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Nu man aŗī Lancaster gadījums šķiet dīvains. Vai tad , ja attiecības vīram un sievai beidzas, vairs ar radiem nesveicinās? Nu mums rados ar viena tāda dāmīte ir,bet nu visi par vinu iesmej un brīnās. Nu kā var paiet garām cilvekam , kurš kādreiz bijis radinieks.
26.06.2013 19:16 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Manā gadījumā abas ģimenes ir jocīgas Mēs plānojam sapazīstināt tikai pirms kāzām, pirmskāzu vakariņās ar abu pušu vecākiem, bet nu nezinu, kā īsti viss noritēs, ņemot vērā, ka komunikācija norisināsies pat 4 valodās... Mani vecāki jau sen ir izteikuši vēlmi sapazīties ar puiša vecākiem, bet, tā kā mani vecāki dzīvo vienā valstī, puiša vecāki otrā, bet mēs paši vēl trešajā, tad piemērota situācija nav gadījusies.

Viss būs kārtībā :) Manai māsai ir tieši tāpat, iesaistītas četras valodas - latviešu, krievu, angļu un vēl viena. No māsas puses runājam latviski un krieviski, māsa ar vīru un viņa ģimeni angliski, bet māsas vīra ģimene savā starpā runā savā valodā. Protams, daudz neveiklu brīžu, noteikti ļoti nogurdinoši tulkot un nekad nebūs tik foršas attiecības, cik varētu būt, ja dominētu viena valoda, tomēr viss kārtībā.
26.06.2013 19:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits