Mēs esam precējušies, bet nav kopīgs uzvārds. Bērniem, ja mums tādi būs, būs vīra uzvārds. Neizslēdzu iespēju, ka kādreiz arī es nomainīšu savu uz vīra uzvārdu. Bet dotajā dzīves brīdī gribēju atstāt savu uzvārdu.
Es gan pagaidām esmu ietiepīga :D ja tgd pieteiktos bērniņš un precēt netaisītos, liktu savu uzvārdu. ka nav, ta nav...:D
ja apprecētu - tad liktu viņa uzvārdu. savu nostāju esmu paudusi savam draugam, bet viņš teica,ka tas viņu nesatrauc,jo precēt taisoties :D:d:D
Nu mums kka gimene viss bez tielesanas pienemt. Neviens nevienam neko neuzspiez un ja kads kko grib, tad otrs piekapjas. Ka ari ar uzvardu, man pat prata neienaca spiteties, lai tgd fiksi prec mani un tad bus vina uzvards.
Es gan domāju, ka ir ok likt sev dubulto uzvārdu, ja pirmais uzvārds ir svarīgs. Piem, populāriem cilvekiem. Baibu Sipenieci visi zina kā Sipenieci. Tāpēc pilnīgi normāli, ka viņai ir saliktais uzvārds.
Protams, bērnam gan es izvēlētos likt vienu uzvārdu. Parasti jau liek tēva uzvārdu.
tatler,
taisnībā, tādējādi "vīra" vārds tiek pataisīts lēts, jo tiek piedēvēts katram piegulētājam.
laikam jau dikti grib precēties, tik neviens neprec :D
Annija - var taču palikt arī savā uzvārdā! Ok, ja vīram skaistāks uzvārds, tad vēl var padomāt, bet tādu obligāto pāriešanu vīra uzvārdā nesaprotu.
Tik daudzi gadījumi dzirdēti, kad sieviete pāriet no sava smukā uzvārda vīra nesmukajā.. nu kāpēc? :///