kautrība pakalpojumu jomā :(

Reitings 438
Reģ: 21.03.2013
It kā ikdienā nemaz neesmu no tām kautrīgajām, bet arī man piemīt savs kautrības variants :D
Vienmēr sagādā problēmas kaut kur piezvanīt vai veikt kādus pakalpojumus kādā iestādē.
Ja man ir jāpierakstās pie friziera, manikīra, zobārsta, es vienmēr nez kāpēc kaunos, aiziet uz banku - kaunos, nezinu kāpēc mani vienmēr pārņem bailes un kauns tamlīdzīgās situācijās, jūto neērti.
Tāpat tagad, ir jāpiezvana frizierei un jāpierakstās, turu telefonu rokā un nespēju. Baidos un nevaru. Bet no kā te vispār jābaidās???
Tas laikam ir tāds ļoti slimīgs kautrības paveids, bet man tād piemīt.
:(
18.06.2013 12:28 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Bet tad pārvācos uz Angliju un tur tas pats viss bija jādara svešā valodā, piespiedu kārtā. Tā es pieradu un atbraucot uz Latviju atpakaļ, tas likās tik elementāri, jo jārunā taču ir savā valodā, nav jādomā kā pareizi pateikt kaut ko, vai baidīties,ka nezini kādu vārdu kā pareizi izrunā man identiski :) Nedaudz izplūdīšu stāstot, bet kā jau minēju, Lv es vispār biju kautrīgākā meitene klasē. Likās, ka kautrīgākā visā ciemā :D :) Iedomājies kā bija tad kad atbraucot uz Īriju sāku strādāt apģērbu veikalā, es tur biju viena, man pat bija neērti pateikt, ka pircējs man nepareizu naudas zīmi iedeva :D Labāk lai šefs no algas iztrūkumu noņem.:) Ui, sākums bija drausmīgs. Bet tagad esmu drošāka par drošu, gan tad kad jārunā angliski jo angļu valoda man tik pat laba kā latviešu, gan tad kad esmu Lv. Esot Lv pat vairs nekaunos pasaukt viesmīli kurš atrodas otrā telpas galā hehe. Pāris gadus atpakaļ, es viņam pieietu klāt un nopīkstētu ko vēlos, viņš man vel 5 reiz pārjautātu ko saku :D

Vienkārši uzspied ātri, ātri numuru lai zvanās :)
18.06.2013 12:43 |

Reitings 370
Reģ: 29.01.2009
Es arī tevi saprotu :) Man gan problēma ir tā, ka man vienkārši ļoti negribas, nepatīk to darīt, līdz ar to tikai atlieku uz vēlāku laiku un tad vēl vēlāku. Stulbi un kaitinoši, bet kaut kā ir problēmas runāt ar nepazīstamiem cilvēkiem.
18.06.2013 12:49 |

Reitings 560
Iesaku netā mazliet paskatīties un palasīt par sociofobiju. Varbūt var savilkt kādas paralēles.
Pati ar to jau gadiem mokos.
18.06.2013 12:55 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Man bija problēma, ka mēdzu nosarkt, tad jau priecājos, ka bija jāzvana un neviens neredzētu kā es sarkstu :D Ja tev šī ir aktuāla problēma, tad mini kā plusu zvanīšanai

Man drīzāk nepatīk zvanīt uz pierakstiem, ja man kāds ir blakus. No tā gan nevaru izbēgt, vienmēr vai nu aizeju citur vai palūdzu iziet, lai varu pazvanīt :D
18.06.2013 12:56 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Man arī tā ir un ne tik traki vien. Nezinu, nejūtos pārliecināta par sevi. Man arī parasti jāsaņemas. :D un tad vēl man ir problēmas izrunāt vārdus, kad kaut kas jājautā.
Tā es pārstāju pirkt zz veikalā, jo nespēju pateikt "Zelta zivtiņu pa Ls1,75". :D
18.06.2013 13:02 |

Reitings 3308
Iesaku netā mazliet paskatīties un palasīt par sociofobiju. Varbūt var savilkt kādas paralēles.
Pati ar to jau gadiem mokos.

Man točna laikam ir sociofobija.
18.06.2013 13:05 |

Reitings 3308
Man drīzāk nepatīk zvanīt uz pierakstiem, ja man kāds ir blakus. No tā gan nevaru izbēgt, vienmēr vai nu aizeju citur vai palūdzu iziet, lai varu pazvanīt

Šis arī. Vispār man traucē, ja kāds ir blakus, kad es runāju pa telefonu.
18.06.2013 13:06 |

Reitings 268
Reģ: 03.06.2012
Ja man kāds zvana, es vienmēr izeju ārā vai tālāk no citiem cilvēkiem. Īsti nezinu, vai tāpēc, ka man ir neērti runāt citu klātbūtnē, vai nepatīk, ka citi klausās, ko es runāju. Mani kaitina, ka citi cilvēki sēž blakus un tik tarkšķ pa telefonu par to, cik ilgi bijis vannā vakar :D

Šobrīd man līdzīgi- jāzvana kosmetoloģei, pie kuras neesmu bijusi kādu 1,5 gadu un jāzvana būs uz privāto numuru, jo vecajā vietā vairs nestrādā. Bik kauns trāpīt brīvdienā vai laikā, kad kāds guļ krēslā :D
18.06.2013 13:15 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Man tiesi patik :D
18.06.2013 13:41 |

Reitings 475
Reģ: 03.03.2011
Un es domāju,ka esmu vienīgā :D Es ikdienā esmu ļoti runīga,man ir daudz draugu,es protu komunicēt ar cilvēkiem, pat ar tiem,kurus pazīstu 10 minūtes. Bet,kad jāzvana kaut kur,viss,palieku par loseni. Man pat picu neērti pasūtīt. Galvenais,ka visi mani darbi ir saistīti ar klientu apkalpošanu,zvanu pieņemšanu utt.
18.06.2013 13:48 |

Reitings 362
Man ar nepatik zvanit, ipasi uz sludinajumiem ss.lv, vienmer ludzu viram to izdarit. Vins smejas un nesaprot, kapec nevaru piezvanit pati, bet es nevaru!
18.06.2013 13:52 |

Reitings 438
Reģ: 21.03.2013
labi, ka ir tik daudz līdzību ar mani :) neesmu viena tāda :D
foxfun - zvani, es arī saņēmos :)
18.06.2013 13:53 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Patiesībā arī man ir kas līdzīgs, nu, varbūt ne tik izteikti kā agrāk un ne tik bieži, kā agrāk, bet ir. Bankā nav problēmu ieiet, bet zvanīt svešiem cilvēkiem vēl joprojām nepatīk. Ja jāzvana, tad cenšos iziet viena pati kaut kur, nevaru saņemties, ja kāds ir man blakus, kaut vai ģimenes loceklis. Nezinu, tas ir neizskaidrojami. It kā apzinos, ka nekas briesmīgs taču nav, varbūt otram cilvēkam klausules otrā galā arī ir neērti, bet tāpat :D
Protams, bija jāmeklē darbs un dzīvoklis, un tad jau nekas cits neatliek, kā zvanīt, bet tāpat katru reizi kaut kā sirsniņa dreb.
18.06.2013 14:07 |

10 gadi
Reitings 2563
Man kādreiz arī tā bija, bet nu jau vairs nav. Man vēl ir tāda dīvaina fobija - baidos atbildēt, kad zvana kāds nepazīstams numurs. Pati es varu piezvanīt, bet ja kāds svešs zvana, tad baidos :D
18.06.2013 14:29 |

Reitings 3308
Lovisa, tādas bailes man arī piemīt. Kādreiz vēl, kad biju jaunāka un visādi idioti mēdza zvanīt, it sevišķi.
18.06.2013 14:31 |

10 gadi
Reitings 13809
Man kādreiz arī tā bija, jo nepatika runāt ar nepazīstamiem cilvēkiem. Likās, ka es tagad traucēšu utt. Bet kā tad Tu vari patraucēt? Ja cilvēks aizņemts, tad neatbild uz zvanu. Tad var gaidīt, kad piezvanīs.

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
man ar tā agrāk bija ļoti bieži, tagad gan retāk,jo piespiežu sevi to izdarīt.

Reitings 700
Es arī klubiņā :D
Mani gan nedaudz izārstēja tas, ka strādāju tirdzniecībā, kur bija gan jākonsultē un jāstrādā ar cilvēkiem, gan jāzvana klientiem.
Kaut gan tagad nav tik traki kā agrāk, bet dažreiz tā pat ir grūti. Piemēram, vakar piezvanīju uz frizētavu, pierakstījos pat neskatoties uz to, ka draugs bija blakus istabā. Tad vēl aizgāju uz aptieku un paprasīju kaut ko ''piena sēnei'' ( te gan gandrīz pēdējā brīdī aizmuku, jo bija daudz cilvēku un mans bērns tieši tobrīd sāka skaļi jautroties, pievēršot mums visu pircēju uzmanību :D ).
Ir lieta, kam es mēģinu saņemties jau kādu mēnesi, bet vēl joprojām neesmu to izdarījusi- apzvanīt vietējos bērnu dārzus un izdomāt, kurā laist bērnu. Te gan lielāko lomu spēlē ne tikai manas bailes, bet arī citi faktori, tādi kā mana mazulīša palaišana lielajā dzīvē utml.
Bet vispār šī te kautrība, bailes, manuprāt, ir ļoti daudz negatīvi ietekmējušas manu dzīvi. Arī augstskolu pa lielam pametu tādēļ, ka nevarēju saņemties un aiziet pie profesora, lai pārrunātu manu kursa darbu... Eh, šie sīkumi tik ļoti bojā dzīvi :( Tāpēc ir jāsaņemās un JĀDARA!
Tas, ko es varu ieteikt: nedrīkst ļaut sev apdomāties un paspēt nobīties- ja ir jāzvana, tad dari to uzreiz kā uzzini, vai atceries! Jo ilgāk domāsi un plānosi, jo vairāk paspēsi nobīdies un beigās vēl nepiezvanīsi...

Nezinu vai tas palīdzēs, bet viens cilvēks man reiz teica šādu teikumu- VISI cilvēķi kakā. Tādēļ, ja ir bail vai kauns no kāda cilvēka, tad der atcerēties šo tekstu un saprast, ka tas ietekmīgais, veiksmīgais cilvēks, kas stāv tavā priekšā, ne ar ko netšķiras no tevis. Viņš vienīgi ir pārvarējis savas bailes, pārkāpis sev pāri un arī tu vari tāds kļūt, ja vien neklusēsi, darīsi un nebaidīsies :)
Vēl es esmu sapratusi to, ka mūsu bailes, stostīšanos pa lielam redzam tikai mēs paši, sarunu biedrs bieži to pat neievēro ;) Paši sev esam tā lielākā problēma. Tā kā, jāparvar sevi un galvu uz augšu, iztaisno plecu un dari to, kas jādara, otrs cilvēks domās, ka esi mega-super- pārliecināts par sevi, nevis kautrības iemiesojums. Cik nav dzirdēts no tādiem ārēji drošiem cilvekiem, ka īstenībā viņi ir kautrīgi un tas, kā viņu redz apkartējie, ir liels darbs ar sevi un laba aktierprasme ;)
Pieļauju, ka liela daļa no meitenēm, kas šeit atzinās savā kautrībā un bailēs, apkārtējiem liekas pavisam citādas... Un tas jau tikai apliecina to, ka tu neesi viena, daudzi baidās ;)
18.06.2013 14:43 |

Reitings 700
uhhh! Kāds penteris sanāca :D
18.06.2013 14:44 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
var būt tu tajā swedbankā nemaz neesi interesējusies? :D
18.06.2013 15:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits