Es arī klubiņā :D
Mani gan nedaudz izārstēja tas, ka strādāju tirdzniecībā, kur bija gan jākonsultē un jāstrādā ar cilvēkiem, gan jāzvana klientiem.
Kaut gan tagad nav tik traki kā agrāk, bet dažreiz tā pat ir grūti. Piemēram, vakar piezvanīju uz frizētavu, pierakstījos pat neskatoties uz to, ka draugs bija blakus istabā. Tad vēl aizgāju uz aptieku un paprasīju kaut ko ''piena sēnei'' ( te gan gandrīz pēdējā brīdī aizmuku, jo bija daudz cilvēku un mans bērns tieši tobrīd sāka skaļi jautroties, pievēršot mums visu pircēju uzmanību :D ).
Ir lieta, kam es mēģinu saņemties jau kādu mēnesi, bet vēl joprojām neesmu to izdarījusi- apzvanīt vietējos bērnu dārzus un izdomāt, kurā laist bērnu. Te gan lielāko lomu spēlē ne tikai manas bailes, bet arī citi faktori, tādi kā mana mazulīša palaišana lielajā dzīvē utml.
Bet vispār šī te kautrība, bailes, manuprāt, ir ļoti daudz negatīvi ietekmējušas manu dzīvi. Arī augstskolu pa lielam pametu tādēļ, ka nevarēju saņemties un aiziet pie profesora, lai pārrunātu manu kursa darbu... Eh, šie sīkumi tik ļoti bojā dzīvi :( Tāpēc ir jāsaņemās un JĀDARA!
Tas, ko es varu ieteikt: nedrīkst ļaut sev apdomāties un paspēt nobīties- ja ir jāzvana, tad dari to uzreiz kā uzzini, vai atceries! Jo ilgāk domāsi un plānosi, jo vairāk paspēsi nobīdies un beigās vēl nepiezvanīsi...
Nezinu vai tas palīdzēs, bet viens cilvēks man reiz teica šādu teikumu- VISI cilvēķi kakā. Tādēļ, ja ir bail vai kauns no kāda cilvēka, tad der atcerēties šo tekstu un saprast, ka tas ietekmīgais, veiksmīgais cilvēks, kas stāv tavā priekšā, ne ar ko netšķiras no tevis. Viņš vienīgi ir pārvarējis savas bailes, pārkāpis sev pāri un arī tu vari tāds kļūt, ja vien neklusēsi, darīsi un nebaidīsies :)
Vēl es esmu sapratusi to, ka mūsu bailes, stostīšanos pa lielam redzam tikai mēs paši, sarunu biedrs bieži to pat neievēro ;) Paši sev esam tā lielākā problēma. Tā kā, jāparvar sevi un galvu uz augšu, iztaisno plecu un dari to, kas jādara, otrs cilvēks domās, ka esi mega-super- pārliecināts par sevi, nevis kautrības iemiesojums. Cik nav dzirdēts no tādiem ārēji drošiem cilvekiem, ka īstenībā viņi ir kautrīgi un tas, kā viņu redz apkartējie, ir liels darbs ar sevi un laba aktierprasme ;)
Pieļauju, ka liela daļa no meitenēm, kas šeit atzinās savā kautrībā un bailēs, apkārtējiem liekas pavisam citādas... Un tas jau tikai apliecina to, ka tu neesi viena, daudzi baidās ;)