Kas notiek ar bērniem???

Reitings 603
Reģ: 16.05.2009
Tās kas ir diezgan tuvu saistītas ar skolu un skolēniem aptuveni zin kādi mūsdienās ir vairākums bērnu. Neklausa ne vecākus, ne skolotājus, daži ir diezgan rupji jau sākumskolā.
Esmu izmācījusies citu profesiju jau, bet domāju, ka pēc dažiem gadiem varētu pamācīties par bērnu dārza audzinātāju un iet strādāt kādā bērnu dārzā. Biju pārliecināta, ka bērnu dārzos vēl ir forši un paklausīgi bērni. Bet čuš šodien manas domas mainījās.
Stāsts: Pieredzējusi dažādu pasākumu vadītāja piekrīt doties uz bērnu dārzu un novadīt nelielu pasākumu, pārģērbusie par zaķi un ar lielu dāvanu maisu rokās ierodas pie bērniem (vienmēr viņa ir ļoti labi sapratusies ar bērniem). A bērni pat minūti nepaklausās un iet pie tās sievietes dzen viņu prom saka, ka sadošot pa muti un saplēsīšot brilles, lai dodot dāvanas šurp. Loģiski ka audzinātājas neko nevar izdarīt, tik saka, lai pastāsta šito vecākiem, jo vecāki netic, ka bērni tā uzvedas, nu neko tā sieviete aizgāja prom pat nenovadot pasākumu.
Man pašai tagad aug maza meitiņa, par ko uztraucos - vai viņu labi izaudzināšu (un skatoties kādi bērni tagad aug) noteikti būsim stingri vecāki, un kā palaist bērnu dārziņā kur priekšā ir tādi bērni.
13.06.2013 19:08 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vulpes - kaapeec tik maz? Tachu situeetajaas gimenees sievietei uzreiz nav jaaskrien atpakalj uz darbu un var atljauties liidz pat skolai ar mazo seedeet maajaas.
13.06.2013 19:28 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Drausmiigaakais jau ir tas, ka beerni viens no otra maacaas. Maneejais arii b/d bija samaaciijies visaadas rupjiibas un tad izpaudaas maajaa. Peec pirmaas reizes, mutiski aizraadot un solot naakamo reizi nopeert, liidz smadzeneem neaizkaapa. Otreiz tos vaardus dzirdot, viirs nopeera un veelreiz visu izskaidroja. Tas liidzeeja.
Cik esmu noveerojusi, saadas rupjiibas samaacaas ne jau no tiem sliktaako gimenu beerniem. Viens beerinjs bija pasaacis visiem sist - veelaak izraadiijaas, ka teevs regulaari maajaas savu sievu ieklapjeejot. Taa kaa piekritiisu, ka beerni ir muusu spogulis.
13.06.2013 19:29 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
krista, nu bet taču karjera pirmajā vietā!
13.06.2013 19:30 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es novēroju, ka bērnus audzina diezgan lielā visatļautībā. Bieži mammas tā vietā, lai uzbudinātu bērnu nomierinātu un runātu, tiek vietā nopirkta rotaļlieta.

Tad vēl ārpus rāmjiem aug vesels bariņš izlaidušos bērneļu, kurus vecāki dēvē par ''indigo'' :D

Un jā.. piekrītu weee
jāaudzina ir sevi neviss bērni, viņi jebkurā gadījumā līdzināsies vecākiem
13.06.2013 19:31 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Krista, tāpēc, ka tai sievietei nav jāstrādā, viņai ir tusiņi, ceļojumi, ballītes, bez tam bērns ļoti nogurdinot...
13.06.2013 19:31 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Arī es, kad biju Au Pair piedzīvoju šausmas pirmajā ģimenē- šoks par to, kā bērni atļāvās izturēties pret vecākiem cilvēkiem, viens pret otru. Tomēr ātri vien, tāpat kā Vulpes, izsecināju, ka tiem bērniem vienkārši pietrūka uzmanības. Es tiem mazajiem mežonēniem dikti daudz sava laika veltīju un mani viņi arī mīlēja, cienīja, bet savus vecākus un vecvecākus ne un ne.
Kad devos arī pakaļ bērniem uz dārziņu un skolu, gaidot viņus, nācās katru reizi šausmās ieplest acis, kādi bērni auga. Jāsaka, ka biju ļoti labi attīstītā valstī, bet bērni gatavie nezvēri.
Tāpat arī tagad valstī, kurā atrodos, es tiešām brīnos par to, kādā visatļautībā ir palaisti bērni, kā Krista rakstīja- bērni diktē dienas notikumus.
Es ļoti ceru, ka man un vīram pietiks spēka un veselības, lai savam bērnam veltītu pietiekami daudz laika, lai viņa augtu laimīga un mīlēta. Taisnība jau ir tam teicienam, ja gribi sev labu bērnu- tērē uz pusi mazāk naudas, bet velti divtik vairāk laika tam.
13.06.2013 19:33 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
ka tai sievietei nav jāstrādā, viņai ir tusiņi, ceļojumi, ballītes, bez tam bērns ļoti nogurdinot...

Tas manii veel jo vairaak nostiprina paarlieciibu, ka lelliiteem un cacaam nav jaadzemdee, taas vienkaarshi ir jaatur kaa skaists porshe vai ferari retiem izbraucieniem.
13.06.2013 19:36 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Nedaudz nošokēja Aijas rakstītais.. pašai nepatīk, ka bērni saskatās vardarbību ģimenē, bet mājās noper savu bērnu? Kur loģika?... Sieva slikta, tāpēc viņu sit?

Par tēmu - manuprāt, muļķīgi vainot bērnus. Bērni ir vecāku spogulis, skumīgi, ka mūsdienās ir tādi vecāki, kuriem bērnu audzināšana aprobežojas ar "sauss un paēdis".
13.06.2013 19:39 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Tik ļoti piekrītu Vulpes rakstītajam... mēs dzīvojam ļoti modernā laikmetā kad cilvēku uzmanību un laiku kuru vajadzetu veltīt vērtīgākām lietām , aizņem datori , smārtfoni , tv xboxi utt. Reāli bērnu vecāki sēž pie tiem visu laiku un bērnam netiek pievērsta pietiekama uzmanība. Māmiņa iet ar bērnu pastaigāt un visu laiku ar telefonu rokā, atnāk mājās ieslēdz tv un bērns sēž . Bērns to visu redz un pārdzīvo , līdz ar to viņš savu sāpi tā arī izliek. Ir citi laiki un vērtības mainijušās . Bērni netiek uzaudzināti tā , kā bija agrāk un bērniem vnk trūkst mīlestības. Ai , es iespējams nemāku tā " smuki un pareizi " izteikties , lai visiem patiktu , bet domu sapratāt.
13.06.2013 19:42 |

Reitings 1023
Tas ir tāpat , kā ar neapmierinātiem cilvēkiem , dusmīgiem. Viņi tādi ir jo nav laimīgi ! Tas pats ar sīčiem. Katram vecākam būtu jāizvertē ko viņš dara nepareizi
13.06.2013 19:45 |

Reitings 6947
Mani bērnībā ļoti pēra un dresēja kā labi uzvesties. Vecāki arī saka,ka biju paraugbērns. Veikalos nekad, neko neprasiju, nemēdzu niķoties utt. Ja kaut ko nogrēkojos, tad pēra.
Pusaudžu gados arī dažreiz dabūju pa stilbiem + mājas arestu.
Un labi vien ir, ka tā :D Bet savus bērnus tā neaudzināšu.
13.06.2013 19:46 |

Reitings 37
Reģ: 14.04.2013
Jā, tagad pat 3klasnieku rupjības kāpj debesīs, dažreiz tādi vārdu krājumi atklājas! Ļoti, ļoti ceru, ka mani bèrni būs savādāki!
13.06.2013 19:47 |

Reitings 6947
Ar to gribēju pateikt, ka pēršana palīdz audzināšanā.
13.06.2013 19:48 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Bērni ir tādi kā ir un viss, (un nevajag pārak šausmnināties, jo audzina viņus vecāki, tie paši mēs un mūsu līdzcilvēki, sanāk, ka jāšausminās ir par sevi tomēr).
Un, jā, es vairak esmu neizpratnē par vecākiem, tas kā viņi audzina savus bērnus. Skolotāji nereti tiek atlamāti, ka socpedi un skolas personāls neko nejēdz, viņu bērni ir ideāli un vispār, kādēļ viņi tiek traucēti darba laikā (nu ne jau aiz tā, kabērns tik ideāls, vecaki tiek izsaukti uz skolu).
Jo skolotājs var mēģināt, strādāt, runāt, bet, ja bērnam mājās tiek borēts, ka skolotāji stulbi un viņš ir labs kāds ir..
Man ir prieks par foršajiem un labajiem vecakiem, kas cenšas un palīdz, ja rodas problēmas ar bērniem (visiem vecākiem var gadīties, ka bērnam paaug radziņi vai trakais pusaudžu vecums).
Bet nu, ir jāstrādā, jāstrādā. Ja no 10 bērniem 1 tiek "izglābts", jau ir labi, jo ilūzijas lolot nevajag.
13.06.2013 19:48 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Bērns jāaudzina, vecāku vaina, viens šāds ģimenes frukts nonāk b/d citi samācās labos vārdus, aiziet mājās un šito visu stāsta, vecāki neko nesala, nedara, neaudzina un tā tā lieta aiziet
13.06.2013 19:54 |

Reitings 2258
Kāpēc audzinātājas neko tajā situācija nevarēja izdarīt?? Es arī esmu pirmsskolas skolotaja, mums arī nāk dažādi bērni, gan sitēji, gan kodēji, gan vnk nekaunīgi un izlaisti, bet mēs vēlakais pēc dažiem mēnešiem ieliekam viņus ramjos, ta arī paskaidrojot, ka mājas tu vari darīt kā gribi, bet pie mums uzvedas pieklājīgi, lietos tadus un tādus vārdus slikto vārdu vietā, kārto mantas, guļ diendusu un nebļauj, bet paskaidro savu viedokli mierīgi. Un viņi nav stulbi, viņi ir ļoooti gudri, tikko atnāk pakaļ mammīte, kas ir lupata sava cukurdupsīša priekšā, ta enģelītis spļauj viņai sejā, bet pie mums ir pieklājīgs visu dienu :)
13.06.2013 19:56 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Par tēmu - manuprāt, muļķīgi vainot bērnus. Bērni ir vecāku spogulis, skumīgi, ka mūsdienās ir tādi vecāki, kuriem bērnu audzināšana aprobežojas ar "sauss un paēdis".

Salomē, vai Tev pašai bērni ir, ka tā meties apgalvot? Katrs prot gudri runāt un ar pirkstu citiem norādīt, ja pašam nav ne mazākās nojausmas, kā tādas situācijas aizrit ikdienā.
13.06.2013 19:57 |

Reitings 2258
Un ziniet, tiem bērniem arī delveriem un rupekļiem, ļoti patīk kartība, miers un mīlestība un uzmanība, viņi vnk jūt ka ģimenē mammai var uzpkāpt uz galvbas un kāps tik ilgi cik ļaus. Bērnā iekšā no dzimšanas ir labais, vajag mācēt tikai to atrast. Var mēgināt palasīt kaut ko par montesori metodēm, vai vismaz vispārējo psiholoģiju pastudēt, tad tā bilde nešķitīs tik melna :)
13.06.2013 19:58 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jājautā nevis, kas ar bērniem, bet kas ar vecākiem? Vai vecākiem mūsdienās ir laiks audzināt? Kaudze nemīlētu bērnu aug.
13.06.2013 20:00 |

Reitings 1023
+ paris
13.06.2013 20:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits