vecums priekš grūtniecības

Reitings 438
Reģ: 21.03.2013
kā jūs domājiet, 22 gadi ir normāli vai par agru bērnam?
švilpaste neesmu
pēdējais gads augstskolā
darbs ir
draugs turīgs
citām šajā vecumā jau otrais bērns piesakās...
kā jūs domājiet, tas ir par agru vai tomēr ir normāli?
02.06.2013 20:30 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Nu nezinu gan... man pašai tūlīt 30, bet es nejūtos gatava bērnam. Dažreiz pati tiešām vēl jūtos kā bērns un dažkārt iznāk pieņemt kādu emocionālu vai nepraktisku lēmumu.
Es domāju, ka daudzi no tiem, kas dzemdē tajā agrajā vecumā, patiesībā nav gatavi. Nu tā, ka PATIEŠĀM ir gatavi tam visam. Daudziem tas ir tā, ai nu ir attiecības, ir vīrs, kāpēc gan bērnam nebūt.
Šodien gāju uz veikalu, redzēju vietējo rajona tusiņu... aliņš turpat pie veikala atkorķēts, mūzika, cigaretes, džeki rēc par kaut ko, tostarp džusīte - jaunā māmiņa... viens bērniņš apkārt skraida, otrs ratiņos.
02.06.2013 23:51 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ziniet, man ir tā, es šobrīd gribētu bērnu kurš vienmēr labi uzvedas, ir smaidīgs un apmierināts. Bet tā kā tā dzīvē nenotiek, jābeidz sapņot un jāgaida brīdis kad gribēšu pa īstam, ar visām problēmām un klapatām kas nāk līdz.
02.06.2013 23:55 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nu no medicīniskās puses no 23-27.
02.06.2013 23:57 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
22 gadi taču ir pilnīgi normāli, kāpēc lai tas skaitītos ne tā kā vajag? Vienīgais, mūsdienās no ģimenēm uz saviem vīriešiem vari nesaņemt arī atbalstu, dažādu iemmeslu dēļ, tādēļ domāju, ka sievietei jāspēj sevi nodrošināt un vēl kādu, lai ja gadījumā kas, bērnu vari izaudzināt viena.
03.06.2013 00:03 |

Reitings 232
Reģ: 29.01.2009
Mans draugs (23 gadi) uzskata, ka dzemdēt bērnu 18 gados ir normāli. Viņa māte palika stāvoklī 18 un dzemdēja 19 gados (piedzima vecākais brālis). Es to nekad nesapratīšu un nespēšu pieņemt, ka bērnam piedzimst bērns. reāli, meitene tikko sasniegusi pilngadību, viņai būtu jāattīstās uz priekšu, jāmācās rūpēties pašai par sevi (kur nu vēl par bērnu), izglītoties, izklaidēties utt.
Lieki piebilst, ka māte bija ar vidusskolas izglītību, mētājās no viena darba uz otru (vīrs aizbrauca karā labprātīgi un pēc neilga laika viņi izšķīrās). Un drīz arī mana drauga tēvs parādījās pie apvāršņa.
Un manējais caur puķēm, bet bieži saka, ka gribētu bērnu utt. Jā, es arī gribētu, bet esmu pārāk jauna, nevaru vēl sevi nodrošināt, arī viņš ir bez kapeikām, bet jau sapņo par bērniem, kāzām, māju. Jāteic, ka mīl arī alkoholu, tāpēc vēljoprojām nezinu cik ilgi būsim kopā.
Ar šo te es gribēju teikt, ka arī mūsu vecāku izdarītās lietas un veiktās izvēles mūs ļoti iespaido. Mani mamma dzemdēja 30 gados, māsu 25. Šie skaitļi man liekas normāli un ātrāk, es tīri fiziski un materiāli nespētu saņemties un radīt bērniņu, bet manam draugam 18 un 19 gadi šķiet piemērots laiks, lai ražotu bērneļus, kas man ir galīgi nepieņemami. Bet nu jau tas vecums ir pāri, bet tāpat vēl nav īstais laiks.
03.06.2013 00:10 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Kordelia, tavam piemēram nav nekāda sakara ar gatavību/negatavību bērnam. Tas ir cits jautājums - alkoholisms, nabadzība, pārējās lietas. Jā - ideālā variantā tādās ģimenēs b'[eniem nevajadzētu dzimt, bet viņi dzimst.

Es domāju, ka daudzi no tiem, kas dzemdē tajā agrajā vecumā, patiesībā nav gatavi. Nu tā, ka PATIEŠĀM ir gatavi tam visam. Daudziem tas ir tā, ai nu ir attiecības, ir vīrs, kāpēc gan bērnam nebūt.

Kā, Tavuprāt, izpaužas tā PATIEŠĀM gatavība? Tu domā, ka pirms pirmā bērna piedzimšanas cilvēks vispār (jebkurš - atbildīgs vai bezatbildīgs, gatavs vai negatavs) izprot to, kas tas ir? Vienalga tas ir apjukums, reizēm bailes, reizēm šoks. Ideālā variantā tu kļūsti gatava uzņemties rūpes par bērnu tikai pirmajās viņa dzīves dienās, tikai tad tu uzzini, vai tu tiešām esi bijusi gatava.

Mani fascinē (tas nav uzbrauciens Tev, Kordelia), ka cilvēki, kuriem pašiem nav bērnu, izsaka viedokli šajā jautājumā, jo tas ir tik smieklīgi, tiešām. Viss tā mainās, kad tas mazais kunkulis ir piedzimis (normālā variantā).
03.06.2013 00:39 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Katram savs vecums iistais.

Es, piemeeram gribu buut jauna mamma, man jau ir 23 gadi, un liekas, ka ja dzemdeeshu veelaak tad jau vairs nebuushu "jaunaa" mamma. Bet beernus negribu veel nu toch vismaz kaadus 5 gadus. Kad tad dzemdeet? :D
03.06.2013 02:12 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Nu ja tu jūties nobriedusi bērnam, tad esi gatava. Ja jautā padomu forumā,tad diezin vai.
Man 22.šķiet pavisam maz. Tev varbūt pēc laiciņa gibēsies iztrakoties, paballēties,paceļot ar vīru nevis bērnam pamperus mainīt, bet tas ir patiešām individuāli.Varbūt tomēr izbaudi brivību,paspēt uzbliezt sīko vienmēr varēs.
03.06.2013 02:31 |

Reitings 1376
Uii demoselle ,man ir pilnīgi tas pats.Man negribētos,lai citi domātu ,ka esmu vecmāmiņa manējam,bet atkal jūtos tik bērnišķīga un nenobriedusi,ka man bērniem nekad nevajadzētu būt.
03.06.2013 02:42 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
22,manuprāt,ir galīgi par agru.Nesen tikai no padsmit izkāpts,lielai daļai vēl nav augstākā pabeigta un ja nu kāds kaut ko ir pamanījies beigt,tad tikko ir pavērusies iespēja sākt pelnīt un dzīvi baudīt.22 manā skatījumā vēl ir galīgi zaļš gurķis.Ideālais laiks bērnam ir tad,kad nav karstā vasaras dienā jāmēģina ar smagiem ratiem ierāpties pārbāztā trolejbusā,bet var bērnu ielikt savā mašīna un aizbraukt,kur vajadzīgs.Man,protams,daudzas nepieikritīs,bet nu es vispār šajā jomā neesmu normāla.
03.06.2013 02:48 |

Reitings 1376
Harmony,es TEV piekrītu par visiem 100!!!!
03.06.2013 02:53 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Katram savs, bet es savā 21 gada vecumā nu noteikti neesmu gatava un nebūšu vēl ilgi. Neizslēdzu iespēju, ka varu arī nekad neradīt bērnus, jo man ir nedaudz savādākas vēlmes dzīvē. Draugs gan ir 6 gadus vecāks, bet tikpat nenobriedis, bērnišķīgs un trakulīgs kā es, tā ka domu par bērniem nekad neesam pat apsprieduši.
03.06.2013 03:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
kā jūs domājiet, 22 gadi ir normāli vai par agru bērnam?

Nē.. tas ir, manuprāt, gurdāk.. nekā sākt tos plānot pēc 30 :)
03.06.2013 03:16 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
Atkarīgs no cilvēka.
No visām 22 gadniecēm tikai uz rokas pirkstiem var saskaitīt meitenes, kuras varētu būt mātes.
Ar to Es domāju pašas personas briedumu prāta ziņā, gudru, tādu, kurai ir ko dot pretim ne tikai mīlestību jaunajai atvasai, un kas to bērnu negrib tikai kā modes lietu. Jo mūsdienu tendence ir apbērnoties agri, kā tāda modes lieta, laigan reti kurš aizdomājas, ka nejau bērna iegūšana padarīs viņu par "nopietnu" un kārtīgu personu, pret kuru radīsies respekts.
Un tas ir mans subjektīvais viedoklis, un ja kāa nav mierā ar to - iesaku izaugt un iemācīties pieņemt arī citu viedokļus. Pasaule ap jums vien negriežas. Un tas nozīmē arī to, ka katram cilvēkam ir savas tiesības uz savu viedokli.
03.06.2013 05:48 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Zanei gan šoreiz jāpiekrīt. Lielai daļai bērns ir tikai untums. No sērijas - tik maziņš, tik pucējams, tik ļoti vēl nez ko - tāds must have produkts. Protams, līdz brīdim, kad atdurās pret skaudro realitāti. Un šāda tendence ir gan 18, gan 20, gan 35 gados.

Vēl ir arī tā grupa, kura tiešām ir gatva bērnam. Un vienalga, kurā vecumā.

Tāpat, neuzskatu, ka bērns 22 gadu vecumā ir kaut kāds kaput izklaidēm. Pie mūsu apstākļiem, kad ballītes sit augstu vilni jau no gadiem 15 un sasniedzot pilngadību izslīd no jebkuriem saprāta rāmjiem, nevēlēties bērnus raksturoju ar nevēlēšanos pieaugt. Jo īstenībā, 22 gadu vecumā lielākā daļa jau ir kaut ko dzīvē sakārtojuši primārā līmenī. Bērna trakāko vecumu, ko uzskatu līdz 5 gadu vecumam, var sabalansēt ar pašizaugsmi. Un ceļošana ar mīļoto jau ir pieauguša cilvēka izklaide, nevis spontāna rakstura izklaide ar pazušanu uz trīs dienām nezin kur un nezin kā dzerstoties.
Automātiski izriet, ka 22 manā skatījumā ir tikpat labs laiks bērnam kā 35, kad visi papīri kabatā un karjeras lietas stabilas.
Vecums starp 22 un 35 tāpat visbiežāk ir dīkstāve. Izglītības un karjeras veidošana prasa nopietnu pieeju un attieksmi. Absurds ir tad kad 27 gadu vecumā cilvēks joprojām dejo uz letes un maina partnerus kā zeķes. Tas nav labs tonis un šāds cilvēks nerosina uz sadarbību nevienā jautājumā.
Savukārt, bērnus var negribēt vispār - kā ļoti nopienti cilvēki 22, tā ļoti nopietni cilvēki ap 35. Bet sev par attaisnojumu likt jaunības trakumu ir smieklīgi, jo, manuprāt, cilvēks 22 gadu vecumā jau vairs nav nekāda pirmā svaiguma tīnis.
03.06.2013 07:38 |

Reitings 8272
tu neesi gatava!!!
kā var pajautāt, vai bija kādas grūtības? nē, zini, tu bērnu redzēsi vnm smaidošu, neviens pa naktīm necelsies augšā un pamperus arī main''is auklīte. bet kad mazulis būs slims, vnk ieliksi slimnīcā un noalgosi māsiņu.
03.06.2013 07:55 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Es jau sen esmu gatava, vienkārši pati saprotu, ka vēl ir jāpaciešas.
03.06.2013 08:45 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nekad neskaties kā ir citām.
Es uzskatu, ka nav tāds konkrēts vecums kad ir jābūt bērnam. Citai 17 gados būs viss, lai būtu bērns. Cita 30 gados vēl nebūs gatava bērnam. Tas ir ļoti individuāli, tādas noteiktas formulas nav.
03.06.2013 09:35 |

Reitings 2295
Es domāju, ka jebkurš vecums ir labs bērniņam, ja vien vecākiem ir pietiekami augsti attīstīta apziņa. Tad arī labs bērniņš pieteiksies :) Ja ir savstarpēja mīlestība, harmonija, veselība, finansiālais stāvoklis.
Bet vai tie būtu 22 vai 32 gadi, svarīgākais, lai bērniņš būtu apzināta izvēle, lai cilvēki tam patiešām laikus gatavotos un nobriestu. Mūsdienās liela problēma ir tā, ka vairums bērnu ir neplānoti un negribēti. Un tad rodas visi šie varianti, ka piens aptrūkstās, zīda vien pāris mēnešus, nogrūž bērniņus auklīšu vai vecvecāku rokās vai bērnudārzos un silītēs. Un tad rodas niķīgie bērni, jo bērnam vienkārši trūkst uzmanības un mīlestības. Pasliktinās savstarpējās attiecības ģimenēs, un viss aiziet ķēdītē...
Jāatceras, ka bērns ir kā katalizators. Ja pārim ir labas attiecības, pēc bērniņa tās kļūs vēl labākas. Ja ir sliktas, tad būs vēl sliktākas.

Autorei - ja ar sirdi jūti, ka ir īstais laiks, uz priekšu :)
03.06.2013 09:53 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Tas ir pavisam normāls vecums bērniem.
Gatavība nav atkarīga no vecuma, bet gan brieduma. Man ir lielisks piemērs- 32gadīga sievietei ir 2 bērni, bet viņa visu laiku skraida apkārt. Tajā pašā brīdī viņas knapi 19gadīgā māsasmeita, kas dzīvo kopā ar 19gadīgu puisi, jaunāko bērnu ņem pieskatīt pie sevis pat uz mēnesi. Reāli sanāk, ka viņi jau ir gatavi bērnam, jo ļoti bieži un uz ilgu laiku uzņemas atbildību par svešu bērnu.
Viss ir tavā galvā...
03.06.2013 09:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits