Es atguvu ātri normālu svaru pēc dzemdībām, tagad pat figūra labāk patīk - krūtis lielākas un vēderprese izteiktāka! :D
Bet tas laikam tāpēc, ka zīdu mazuli un grūtniecības laikā nebiju neko lieku uzēdusi. Bija tikai +10 kg klāt, un tie visi uz punča un pēdējos mēnešos arī nelielas tūskas rēķina.
Es paliku par 5 kg vieglāka, nekā pirms grūtniecības. Mēģinu cīnīties un nu jau 2 kg 3 gadu laikā ir uzēsti. Vienu brīdi biju pat 10kg vieglāka, bet tas bija šausmīgi, visi aizrādīja par pārmērīgu tievumu.
Esmu novērojusi, ka savu svaru atgūst tās, kas baro ar krūti, pārējās paliek vai nu apaļas, vai ar ļumīgu riepiņu.
Man māsa pēc pirmā bērniņa īsti nenotievēja/neizmainījās - pati bija nogurusi, līdz ar mazo gulēja diendusu, utt. Pēc otrā gan ļoti notievēja, pat neko speciāli nedarot - jo pirmais puika baigais žiperis, bija noņemšanās ar diviem puikām:)
Tā jau laikam saka, ka barojot mazo bērns "izsūc" māti, paliek tievāka.
Tagad māsa ir tievāka kā bija pirms abiem bērniņiem!
tomēr apkārtējo pieredze rāda, ka tomēr tendence nokristies svarā, t.i., atgūt iepriekšējo svaru vai notievēt vēl vairāk. domāju, ka tas saistīts ar krūts barošanu, uztraukumiem par mazuli, neregulāro miegu. tās, kuras pieņemas svarā, manuprāt, lielākoties tas ir ģenētiski noteikts (mamma, vecāmamma pēc dzemdībām palika apaļāka vai iedzimts apaļums) vai arī kaut kas pa sieviešu līniju, hormoniem pagļukojis.
pēc pirmā bērniņa, manuprāt, svars nāk nost, ja pieliek pūles. pēc trešā, ceturtā bērniņa jau es apbrīnoju tās sievietes, kuru augums ir satriecošs. (protams, ja gēnos nav izteikts slaidums, bet nosliece uz apaļumu, kā vairākumam sieviešu) :)
Marilyn, man strijas bija jau pirms bērniņa, no pusaudzes gadiem. Burtiski pēdējā grūtniecības nedēļā uzradās pāris niecīgas strijas virs nabas un tas arī viss! Lai gan biju jau noskaņojusies, ka bez papildus strijām neiztikt :D
Par svaru. Sveru tieši tikpat, cik pirms dzemdībām, kaut gan izskatos nedaudz tievāka, jo figūra ir nedaudz mainījusies- krūtis mazākas :D Uz un no dzemdību nama braucu pirmsgrūtniecības džinsenēs. Ja uzreiz pēc dzemdībām nebūtu tā nesavilkusies āda uz vēdera, nemaz nevarētu pateikt, ka esmu tikko dzemdējusi, bet to jau cilvēki no malas neredzēja, tikai es -spoguļa priekšā :)