Sabiedriskajā transportā vispār interesantas lietas var novērot. Ievēroju, ka mammas dalās 2 kategorijās. Pirmā ir tā kategorija, kur mamma, ja tramvajā ir tikai 1 brīva vieta, apsēdīsies pati un bērnu ņems klēpī vai viņš stāvēs kājās, bet otrā kategorija ir tā, kur mamma nosēdinās savu ķiparu brīvajā vietā, bet pati ar visām mantām rokās stāv kājās. Un nevar nepamanīt arī to, ka pirmās kategorijas mammām tie bērni ir tādi foršāki - mierīgāki, paklausīgāki, runājās ar mammu, vairāk smaida, savukārto otrās kategorijas bērni parasti sēž tajā krēslā ar dusmīgu sejas izteiksmi.. Un tad mēs brīnamies, kur pasaulē rodas egoisti - otrās kategorijas mammu bērni nekas nesaprastīs, kā tas ir - palaist apsēsties vecu cilvēku un kā tas ir, ka viņam, mazajam un foršajam, viss prioritāri nepienākās....
Par tēmu - man pašai vēl bērnu nav, bet pilnībā nostājos tās mammas pusē, kura aizrādīja. Bērnam jau no bērnības ir jāsaprot, ka viņš nav pasaules naba, ka jārēķinās ir arī ar citiem cilvēkiem un (gan jau mani tūlīt noknābās...) uzskatu, ka atkarībā no bērna raxtura to cieņu pret citiem var un vajag panākt ar jebkādiem līdzekļiem (ja vajag, arī žagaru). Kāda garīgā trauma no kārtīga pēriena, ja zin, par ko per? Man arī bērnībā pa retam tika pa žagaram un vecākiem esmu pateicīga par to, kādu viņi mani ir izaudzinājuši un nekādas traumas man arī nav. Galu galā pat, ja tiem cilvēkiem par tām traumām dēļ pēršanas ir taisnība - tad kas ir labāk? - 1 bērns bez psiholoģiskas traumas un 100 citi cilvēki, kas tā bērna uzvedības dēļ guvuši psiholoģisku traumu, vai otrādi?