Neiet autoskolaa :(

Reitings 98
Reģ: 06.04.2013
Sveikas, meitenes!

Saaku maaciities autoskolaa Credo, jo liidz vasarai gribeetu nolikt tiesiibas un nopirkt mashiiniiti. Jau 2 men maacos teoriju (sat. not.), un ar tiem probleemu nava. CSDD testu varu izpildiit bez kljuudaam 10 minuutees.
Tikai nesen biju uz pirmo braukshanas nodarbiibu. Tur gan man drausmiigi neiet. :( Nemaaku pareizi atlaist sajuugu. Mashiiniite uzeiz slaapst nost. Visp aatrumu paarsleeghsna man pagalam neiet. Mashiiniite raustaas, slaapst, instruktors tikai druumi groza ar galvu.
Shodien ar instruktoru satikos Aagenskalnaa. Bija apstaajies blakus citai mashiiniitei, bet es, taisot durvis, sabukteeju taas mashiiniites saanus. :( Baigi zheel.
Nevaru saprast, kaapeec man taa neiet, meitenes. Kaa jums gaaja autoskolaa? Peec cik stundaam nokaartojaat praktisko braukshanu?
23.05.2013 20:49 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Visus komentārus nelasīšu, tāpēc varbūt atkārtošos...
Atrodi labu draugu, ģimenes locekli, kam ir mašīna un kas Tev pa stundiņai pāris reizes nedēļā varētu izlīdzēt. Iebrauciet tukšā ieliņā vai stāvvietā vai blakus teritorijā un mācies TIKAI uzsākt braukšanu, uzsākt pret kalnu, pārslēgāt ātrumus kaut turpat nebraucot un neskatoties uz kloķi. Tikai prakse iemācīs to tehniku, bet atceros, cik sākumā ir grūti apvienot tehniku + stresu + noteikumu ievērošanu + reālās situācijas vērtēšanu uz ielas + trajektorijas + mašīnas gabarītus utt. Atdali šo traucējošo momentu un apgūsti tikai to. Nu samaksā tam cilvēkam kaut 5čuku par mašīnas "laušanu" katru reizi.
24.05.2013 17:14 |

Reitings 1493
intereses pēc tomēr palasīju pārējo diskusiju... njām.. Pati kā šofere, kas pie pirmās nejaušās cita mašīnas iebuksēšanas (atpakaļgaitā) uzreiz pati īpašnieku uzmeklēju, atvainojos un samaksāju zaudējumus, par to otru tēmu varu ieteikt tikai vienu - Tev "bukti" - a.k.a. vēl pāris smadzeņu rievas - galvā vajadzētu!!!
Pati izdomā likumus - ja nejauši, tad jau po, var laisties un ignorēt citam radītos zaudējumus!

Un jautājums - kāpēc tad par autoskolas laikā uztaisīto bukti sajuties nelāgi, bet par pārējām nē? Tāpēc, ka instruktors redzēja un beidzot kāds tevi nosodīja?

Do the world a favour - vai nu tiešām pārdomā, vai tādu pašu attieksmi pret savu mašīnu gribēsi no pārējiem braucējiem, vai tad vismaz neliec tiesības un neradi papildus briesmu situācijas uz ceļa ne tikai stāvvietās..
24.05.2013 17:28 |

Reitings 53
Reģ: 07.01.2010
Atzīšos, neesmu izlasījusi visu diskusiju, bet no tā ko izlasīju man rodas sajūta, ka autore ir kaut kāds izlutināts skuķis, kuram nekad nav bijusi izpratne par lietu vērtību. Ļoti pieļauju, ka līdzīga tipa cilvēks man šajā ziemā stāvvietā norāva spoguli un aizbrauca.
Lai arī cik ļoti man pašai patīk braukt un es visiem novēlu tiesības, bet varbūt ir cilvēki, kuriem vienkārši nevajadzētu būt autovadītājiem!
24.05.2013 19:52 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
sophie
Tieši eksāmena laikā. Pirms tam smejos, bet apsēžoties pie stūres mani sāk krātīt. Biju arī pie citiem instruktoriem, viss Ok. Un tiklīdz izdaru eksāmenā kļūdu, nenoliju - tad līdz CSDD Braucu ideāli.

Iešu 4. reizi
24.05.2013 22:55 |

Reitings 555
Reģ: 05.01.2012
es esmu šokā. kad es pirmo reizi braucu viena mašīnā pēc tiesību iegūšanas, es gandrīz panikā sāku krist, lai nedod dievs es kādai mašīnai kur neiebuktētu! un tu vēl aizlaidies prom un brīvi to visiem stāsti.

par sajūgu runājot, man arī sākumā viegli negāja, es laižot sajūgu sāku skaitīt līdz 3 vai arī sāku klausīties, kad mašīna sāks vairāk rūkt, nepateikšu, ka tas bija īsti pareizi, bet vismaz neslāpa un beigu beigās normāli iemācījos atlaist sajūgu un spiest gāzi. pirmajā reizē nav ko uztraukties, ja nesanāk.
24.05.2013 23:06 |

Reitings 98
Chau, meitenes!

Shon atkal biju uz nodarbiibu, un shoreiz laikam sapratu, kaa pareizi atlaist sajuugu. Es meegjinaaju laist sajuugu un strauji dot gaazi, lai nenoslaaptu, bet shon sapratu, ka sajuutu var atlaist pavisam leenaam, un tad mashiiniite mieriigi uzsaaks ripot. :) Pabraukaaju pa satiksmi, nebij tik briemsiigi. Var teikt, ka man jau saak patikt braukt. :)
Nemaaku iekaartoties eerti pie stuures tam Golfam. Sedekli meegjinaaju reguleet, bet vng.
25.05.2013 00:30 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
:-) :-) :-) Izlasīju tikai līdz 4. lapai, bet jūs jau esat man uzlabojušas garīgo par 100%! Rīt lasīšu tālāk.
25.05.2013 01:05 |

Reitings 98
Chau!
Juus gadienaa nezinaat, kaa apstaaties pareiza attaalumaa no stopliinijas? Braucu tik ilgi, kameert to redzu, tad uzreiz apstaajos, bet izraadaas, ka staavu 2 metrau attaalumaa no taas. Kaa pateitk, kaadaa attaalumaa no taas staavi,, ja to vairs neredzi aiz motora paarsega?
26.05.2013 13:32 |

Reitings 272
Reģ: 02.02.2013
To nu gan tu varētu pajautāt savam instruktoram. Viņš ļoti labi tev paskaidros, kā to darīt. Vismaz tas būtu viņa pienākums.
26.05.2013 13:35 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Golfam 2 metrus priekšā neredzi? Varbūt Tev sēdekli vajag augstāk uzlikt, jo es pati gan mācījos braukt ar Golfu, gan CSDD eksāmenu ar to liku un tur noteikti nav tā, ka nevar 2 metrus redzēt. Bet ja patiešām neredzi priekšā, paskaties nedaudz uz sāniem - stop līnija jau nav tieši mašīnas garumā.
26.05.2013 13:37 |

Reitings 98
instruktors tikai teica par mashiiniites gabariitu izjuutu, bet nesaprotu, kaa to var sajust.
26.05.2013 13:42 |

10 gadi
Reitings 1582
Chau!
Juus gadienaa nezinaat, kaa apstaaties pareiza attaalumaa no stopliinijas? Braucu tik ilgi, kameert to redzu, tad uzreiz apstaajos, bet izraadaas, ka staavu 2 metrau attaalumaa no taas. Kaa pateitk, kaadaa attaalumaa no taas staavi,, ja to vairs neredzi aiz motora paarsega?

Padomu dot nevarēšu - ir vienkārši "jājūt" mašīnas gabarīti un vieta, kur esi apstājusies, pat neredzot. Atkal uzprasos uz "daiļiem" epitetiem, bet esmu ievērojis, ka daudzām sievietēm ar mašīnas gabarītu izjūtu ir švaki. Parasti lielas problēmas rodas, kad ir jānoparkojas vai jāizbrauc cauri kādai šaurākai vietai.
26.05.2013 13:42 |

Reitings 272
Reģ: 02.02.2013
Ar laiku sāksi just tos gabarītus. Tā kā tev nav pieredzes nekādas, tad nesatraucies, visu tāpat uzreiz neiemācīsies.
26.05.2013 13:46 |

Reitings 98
Metiishu kaunu pie malas un paliigshu, lai bijushais pamaaca mani. Mosh vinjsh var samekleet kautkaadu mashiiniiti.
26.05.2013 14:19 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Melns, piekrītu, diemžēl tā ir. protams, gadās arī sievietes, kas spēj izmanevrēt 5 cm attālumā ideāli, un ir vīrieši, kas neko nejūt, bet parsvarā tā ir... kā man skauda, kad mans puisis uzreiz, kad iesēdās mašīnā, sajuta gabarītus, un pēc nedēļas parkojās ideāli, spēj izdarīt visu ar vienu manevru. jo man, kam tiesības kabatā nu jau 5 gadus, pagāja ilgs laiciņš, kamēr iemācījos noparkoties ar aizmuguri starp divām mašīnām. un gabarītu jušana atnāca pēc aizmugurejā labā luktura sasišanas. jums ir iestrādāti kaut kādi parking lokatori :D
26.05.2013 14:32 |

Reitings 7596
lasu un man jautājums,nav bijusi doma instruktoru nomainīt?mācījos braukt tikai un vienīgi pie instruktora,lai gan bieži bet iegūstot tiesības braucu pārliecinoši un nav bail no satiksmes :D
Manuprāt instruktora attieksme un mācīšanas prasme ir ļoti svarīga lai sevi nešaustītu ka tu nevarēsi.Man braukšanas mācību procesā bija 2 reizes kad likās,es neesmu radīta pie stūres,bet tās bija manas iedomas jo cilvēkam jau ir tā,kā neveicas mēģina atmest kko...es nepadevos un tev arī novēlu nepadoties!!!
26.05.2013 14:41 |

Reitings 448
Reģ: 25.01.2013
ka daudzām sievietēm ar mašīnas gabarītu izjūtu ir švaki. Parasti lielas problēmas rodas, kad ir jānoparkojas vai jāizbrauc cauri kādai šaurākai vietai.

Nepiekritīšu varbūt par tieši gabarītu izjūtu, bet piekritīšu par to, ka sievietes, lielākoties, parkojās un manevrē sliktāk nekā vīrieši, bet tam nav nekāds ļoti sarežģits izskaidrojums - sieviešu un vīriešu redze atšķiras (gan nedaudz citādākas šūnas acs tīklenē, gan plašāks perifērās redzes lauks, utt.). Lēnām sāk parādīties arī pētījumi satiksmes psiholoģijā par to, kāpēc itkā uz ielas parasti tik uzmanīgās sievietes apskādē mašīnas (ne avārijās), vīrieši - braucot neuzmanīgāki, bet (ne avārijās) mašīnas apskādē retāk - bieži vien atslēga ir tieši redzē :) Bet nu, protams, ka var būt gan sievietes, gan vīrieši ar sliktu gabarītu un sliktu telpas izjūtu
26.05.2013 15:02 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, piekrītu, diemžēl tā ir. protams, gadās arī sievietes, kas spēj izmanevrēt 5 cm attālumā ideāli, un ir vīrieši, kas neko nejūt, bet parsvarā tā ir... kā man skauda, kad mans puisis uzreiz, kad iesēdās mašīnā, sajuta gabarītus, un pēc nedēļas parkojās ideāli, spēj izdarīt visu ar vienu manevru. jo man, kam tiesības kabatā nu jau 5 gadus, pagāja ilgs laiciņš, kamēr iemācījos noparkoties ar aizmuguri starp divām mašīnām. un gabarītu jušana atnāca pēc aizmugurejā labā luktura sasišanas. jums ir iestrādāti kaut kādi parking lokatori

Donata! Atkal - ne par tēmu, bet ... Nu, var visādas modernās teorijas mums stumt galvās, ka esam visi vienādi un ka dzimumam nav nozīmes, bet tās atšķirības ir tieši tas, kas šo dzīvi blakus un kopā ar jums, sievietēm, padara tiiiiiiik skaistu! Es toties vienmēr apbrīnoju jūs par spēju stundām staigāt pa veikaliem. Nezinu, kāda manā komplektācijā neietverta ierīce ir jūsos, bet es jūtos slims jau pēc pusstundas :-)
26.05.2013 15:07 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Ceru, ka tu tiesības nenoliksi, jo arī es, dēļ tādām tizlenēm kā tu, parkojos pa 2 vietām. Un kāda izmēra dirsai ir jābūt, lai, mēģinot iespiesties starp šauri pavērtām durvīm, kārtīgi iebuktētu blakusstāvošo auto?!
26.05.2013 17:15 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Vēl tēmu paturpinot - citiem nav jācieš no tā, ka tu kaut ko nemāki. Es vēl joprojām nemāku iebraukt normāli šaurās vietās, pat neskatoties uz to, ka man salonā ir lielais displejs, kurš rāda mani no visām 4 pusēm + sensori priekšā un pakaļā. Es tāpēc neskrāpēju citu mašīnas, vienkārši pabraucu tālāk un ieparkojos tur, kur ir vairāk vietas. Piemēram, tirdzniecības centros visi grib parkoties pēc iespējas tuvāk durvīm, es labāk pabraucu uz beigām, kur ir vairāk vietas.
26.05.2013 17:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits