Tēmas virsraksts pa lielam ir taisni tas, ko vēlos jautāt. Jau pusotru gadu esmu āzemēs - studēju, taču bieži vien tomēr pieķeru sevi ilgojamies pēc dzīves Latvijā. Vēlos apskatīt pasauli, nevēlos būt piesieta vienai vietai, taču mājas laikam tomēr paliek mājas. Šobrīd plāns ir praksi mēģināt atrast Latvijā lai var atkal kādus 3 mēnešus tur padzīvot un tiešām saprast, būt vai nebūt manai dzīvei būvētai tēvzemē, taču var gadīties, ka praksi tur neatradīšu. Bet, kad es domāju, ko gan es Latvijā vispār darītu, ja pārceltos atpakaļ, tad mani pārņem pelēka migla - nav ne mazākās nojausmas. Profesija, ko šobrīd studēju, nu absolūti vairs neinteresē. Esmu izčolējusi Latvijā peidāvātās programmas, bet no tām arī neko sev interesējošu neatradu. Krievu valoda man arī ir gaužām švaka, kas tomēr mazina iespējas atrast normālu darbu (laigan šī ir labojama problēma un lēnām jau to krievu valodu klāt piemācos).
Esmu izčolējusi pāris universitātes Anglijā un Skotijā un tur esmu atradusi divas sev tiešām saistošas programmas, taču kaut kā šīs vietas galīgi nesaista (kā arī šaubos, ka esmu spējīga pavilkt turienes mācību sistēmu + kārtīgu rukāšanu darbā, lai galus kopā savilktu).
Bet nu tas, ko gribēju jautāt, tiešām ir - kā iet Latvijā? Kāda situācija darba tirgū? Kāda situācija sabiedrībā? No malas jau izskatās, ka šobrīd daudz kas interesants notiek un tauta kļuvusi aktīva - maratoni, koncerti, dažādi pasākumi. Jā, varu jau par šo internetā palasīt, la la vecā dziesma, bet daudz objektīvāk uzskatu būtu dzirdēt viedokļus no pašiem tautiešiem. Draugi dikti aizņemti, ar viņiem daudz par šo nesanāk parunāt.
P.S. atvainojos par manu neprasmi īsi izteikties.