Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā iet, Latvija?

 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Tēmas virsraksts pa lielam ir taisni tas, ko vēlos jautāt. Jau pusotru gadu esmu āzemēs - studēju, taču bieži vien tomēr pieķeru sevi ilgojamies pēc dzīves Latvijā. Vēlos apskatīt pasauli, nevēlos būt piesieta vienai vietai, taču mājas laikam tomēr paliek mājas. Šobrīd plāns ir praksi mēģināt atrast Latvijā lai var atkal kādus 3 mēnešus tur padzīvot un tiešām saprast, būt vai nebūt manai dzīvei būvētai tēvzemē, taču var gadīties, ka praksi tur neatradīšu. Bet, kad es domāju, ko gan es Latvijā vispār darītu, ja pārceltos atpakaļ, tad mani pārņem pelēka migla - nav ne mazākās nojausmas. Profesija, ko šobrīd studēju, nu absolūti vairs neinteresē. Esmu izčolējusi Latvijā peidāvātās programmas, bet no tām arī neko sev interesējošu neatradu. Krievu valoda man arī ir gaužām švaka, kas tomēr mazina iespējas atrast normālu darbu (laigan šī ir labojama problēma un lēnām jau to krievu valodu klāt piemācos).
Esmu izčolējusi pāris universitātes Anglijā un Skotijā un tur esmu atradusi divas sev tiešām saistošas programmas, taču kaut kā šīs vietas galīgi nesaista (kā arī šaubos, ka esmu spējīga pavilkt turienes mācību sistēmu + kārtīgu rukāšanu darbā, lai galus kopā savilktu).
Bet nu tas, ko gribēju jautāt, tiešām ir - kā iet Latvijā? Kāda situācija darba tirgū? Kāda situācija sabiedrībā? No malas jau izskatās, ka šobrīd daudz kas interesants notiek un tauta kļuvusi aktīva - maratoni, koncerti, dažādi pasākumi. Jā, varu jau par šo internetā palasīt, la la vecā dziesma, bet daudz objektīvāk uzskatu būtu dzirdēt viedokļus no pašiem tautiešiem. Draugi dikti aizņemti, ar viņiem daudz par šo nesanāk parunāt.

P.S. atvainojos par manu neprasmi īsi izteikties.
20.05.2013 15:45 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, ir tā, ka:
1. labiem speciālistiem ir tik daudz draba, ka ne atkauties;
2. darbu var atrast kvalificēti cilvēki un tie, kuriem ir augstākā izglītība;
3. notiek daudz dažādi pasākumi, bet nu tā ir tā saulainā puse;
4. "krīze ir beigusies" tikai Rīgā un moš lielajās pilsētās, pagastos krīze iet uz urrā;
5. tāds pats noskaņojusm ir sabiedrībā (attiecīgi kā .punktā);
6. mans ieteikums - CILVĒKI, MĀCIETIES!!!!!! :)
20.05.2013 15:57 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Nu darbu atrast var vai nu caur pazīšanos, vai tiešām ar labu diplomu un mazliet pieredzes, jo manas kursabiedrenes (LU JF) mācoties maģistros darbus diezgan labi atrada, tieši skolas dēļ.

Es arī neuzskatu, ka krīze beigusies, lai gan mani tā īsti nav ietekmējusi nekad, taču nav tik slikti, bet nav arī tik labi kā to apgalvo visi deputāti un MK ar Dombrovski priekšgalā.

Kā jau piparene teica, tad labi speciālisti trūkst daudzās jomās, taču bezdarba līmenis vēl augsts, jo pabalstu sistēma tāda, kas strādāt neveicina.
20.05.2013 16:02 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Piparene - nu par ta ar augstāko izglītību būs vieglāk labu darbu atrast, ir skaidrs. Taču kā jau minēju - Latvijas augstskolās neviena programma nesaista. Vai arī, ja saista, tad šai profesijai atalgojums, cik zināms, ir smieklīgs, taču dzīvot gribās normāli. Neesmu princese un gana pieticīga, taču tomēr visam ir robežas.

Kas man no Latvijā piedāvātā siastītu ir sociālais darbs, skolotājas amats. Varbūt kāda var padalīties ar savu pieredzi šajās sfērās?
20.05.2013 16:08 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Ā, aizmirsu piebilst, ka, lai arī skolotājas amats saista, ļoti šaubos par savām spējām būt laba skolotāja. Ļoti nepadodas ''izskaidrot'' lietas, nekad neesmu bijusi apveltīta ar pacietību un daudzi citi iemesli. Taču šī būtu viena no retajām profesijām, kurai redzu kaut kādu patiesu, augstāku jēgu.
20.05.2013 16:10 |
 
Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
up
20.05.2013 16:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!