Laulība

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Sveikas, dārgās.

Aizdomājos par vienu interesantu lietu, kur sagribējās dzirdēt citu sieviešu viedokļus.
Kāda mana laba paziņa, gados mazliet pāri 40, nu jau pāris gadus ir ļoti laimīgās attiecībās. Divreiz šķīrusies savulaik; tagad ir patiesi laimīga, vīrietis arī superīgs - vārdu sakot, viss skaisti.
Problēma ir tur, ka viņa viņu grib apprecēt (pašsaprotami), bet viņš tam vēl nav gatavs - galīgi švaki ar naudiņām, ar darbu, un saka, ka grib atļauties normālas kāzas un pēc tam arī uzturēt pilnībā savu sievu, jo citādi nemaz nevarot. Lepnums.
Viņa, toties, turpina spiest uz tām kāzām un, nesen, pat dzirdēju teikumu, "Ja man to (precības) tik ļoti gribas, bet viņš tam nav gatavs.. Varbūt viņš nav mans īstais, varbūt jāšķiras.."

Parunājos ar kādu citu draudzeni par šo tēmu; arī tā uzskata, ka laulība ir svēta lieta un dzīvot ar vīrieti kopā, attiecības, etc, obligāti ir jānoformē un citādi nevar; citādi grēks. Īpaši Dieva priekšā un tā.

Es nez, man tas liekas muļķīgi. Nav tā, ka esmu ļoti Dievticīga; kaut kāda ticība ir, bet tas ir personiski un ar to nedalos; arī nezākāju. Tas tā. Bet man tas liekas .. nu, kas ir svarīgāks - mīļotais cilvēks pie sāniem, vai gredzens pirkstā?? Un spiest uz tām laulībām, un ņemties.. Jā, protams, ir kaut kādi formalitāšu jautājumi, kas, varbūt ir vieglāk, bet ne par to iet runa.

Kā Jums?
Interesē vienkārši, vai esmu viena tāda radikāle, vai arī ir vēl kāda sieviete, kas domā, ka laulība nav visa centrā? :D
Bez naida, lūdzu, ja kāda tomēr domā, ka precības ir obligātas.. Vienkārši ziņkāre.
Jauku Jums vakaru! :)
16.05.2013 17:57 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Varu piebilst, ka sākumā mans vīrietis uzskatīja, ka vispār nekad neprecēsies, jo pārsvarā arī visi viņa draugi bija ilgi attiecībās un neprecēti, bet domas laika gaitā ir mainījušās un tagad nesaka, ka neprecēs, viņš teica, ka precēs, bet negrib neviena spiedienu saņemt (ne manu, ne savas mātes) un grib pats pieņem šo lēmumu. Kā arī viņa draugi tomēr lēnām ir sākuši precēties, viens pāris pat apprecējās pēc vairāk kā 10 gadu kopā būšanas attiecībās, kurās jau bija 8 gadīgs bērns.

Un pēc 40 gadiem, it īpaši, ja divas reizes cilvēks šķīries, tad gan es nevaru saprast, kāpēc kāzas tik svarīgas, ja jau pierādīts, ka laulība neko nemaina un neglābj. Divas kāzas ir bijušas, ja mīl cilvēku, tad jārespektē arī otrs un viņš nav teicis, ka neprecēs, tikai neuzskata, ka nav piemērotu apstākļu.
17.05.2013 09:30 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nu uzspiest laulību gan anv pareizi. Pārim abiem ir jāizlemj vai grib precēties vai ne. Nekādi vecāki, draugi, kā tas ir mūsu gadījumā, nedrīkst uzspiest precēties.

Lai gan esmu ticīga, laulībai lielu lomu nedodu. Ja pāris ir nodzīvojis jau ilgu laiku kopā, tad var tās formalitātes nokārtot. Šobrīd esmu ilgi kopā ar savu vīrieti. Par precībām neku nerunājam, bet tie vecāki, nevar likties mierā. Uzspiest nekad nevienam neko nevajag.
17.05.2013 09:32 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Vīrieši savukārt domā, ka vairāk nebūs brīvības un dzīves baudīšanas iespēju.

Mazāk filmas skaties. Tas ir stulbs stereotips, tāpāt, kā pēc l;aulības beidzās visa interesantā dzīve. Ja tādas domas ir galvā, tad labāk neprecēties vsp.
17.05.2013 09:33 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mazāk filmas skaties. Tas ir stulbs stereotips, tāpāt, kā pēc l;aulības beidzās visa interesantā dzīve. Ja tādas domas ir galvā, tad labāk neprecēties vsp.

Tieši tā.
17.05.2013 09:37 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kādreiz vīrieši gribēja precēties, bet tad atklāja, ka sieviete pēc kāzām pēkšņi kļūst dabīga. :D

Ja, man jāsaka atklāti, es saprotu vīriešus, kuri nevēlas precēties. Protams, ir tā daļa aunu, kuri vienkārši cer aizmukt, ja būs kaut kas ne pēc plāna, bet ir arī tāda daļa, kuri vienkārši baidās, ka sieviete pēc kāzām kļūst uzstājīgāka un prasīgāka. Es atbalstu viedokli, ka pēc kāzām nekas nedrīkst mainīties savstarpējā attieksmē, jo tas sniedz drošības sajūtu, ka vīrietis nav mānīts visu pirmskāzu periodu. Nerunāju par nagu lakas toņa maiņu, bet to sajūtu, kad sieviete ir tādā kāda viņa ir.

Ir divu veidu sievietes - vienas, kuras kāzas uzskata par mērķi attiecībās un uz to arī intensīvi soļo. Nemitīgi cenšas būt labākas. Un tas prasa enerģiju, kura pēc kāzām apsīkst, jo mērķis panākts - garšīgas vakariņas nomaina kotletes kaudze veselai nedēļai, lai nav jāpiepūlas; saprotošā attieksme pret vīrieša hobijiem izplēn kā nebijusi; parādās simtiem prasību pret vīrieti no kurām savulaik nav bijusi ne smaka, jo viņš bija perfekts; nemitīgā smadzeņu zāģēšana no sērijas "tagad, kad esmu tava sieva..."
Un ir otra tipa sievietes, kuras neuzspiež uz savu statusu, bet ir tādas kādas ir - ja viņām nepatīk, viņas neklusē pēc principa, ka tik veci noturēt; ja viņām negribas no rīta gatavot brokastis, viņas tā arī pasaka, nevis piespiežas; ja viņai riebsies viens otrs viņa draugs, tā arī pateiks - un tā tālāk, un tā joprojām.

Es esmu par siviešu solidarizāciju un kāzas uzskatu par labām esam vienalga kādā formā, tomēr es saprotu paniku, kas pārņem vīriešus izdzirdot uzstādījumu - precamies vai šķiramies. Un jāsaka, šādas lietas nākas dzirdēt arī Labajām meitenēm, kuras vīrietis nevēlas zaudēt, pat ja tas viņam prasa visu viņa mantību zaudēt.

Neskaitāmas reizes šajā forumā, esmu paudusi uzskatu, ka sievietēm ir tieksme nemitīgi idealizēt savu partneri. Pēc kāzām šī tieksme izplēn un ārā sāk līst nesmukumi, tad sākas zāģēšana un sava vīrieša mainīšana, par tādu, kas atbilstu pašas iedomu tēlam.
Ir sadzīviskas lietas, kurās vēlamies panākt kompromisus - nu, neesam mēs viduslaikos, nav sievietei jāvergo mājās un pēc tam atplestām kājām veci jāsagaida, lai tik viņš būtu apmierināts. Tomēr, uzskatu, ka zināmas lietas ir pārāk traki, pārāk tālu aizgājušas pašplūsmā.

Nekad nesapratīšu tās sievietes, kuras saka - mans vīrietis ir lielisks, bet...! Nu, ja tev tik ļoti nepatīk, ka tavs Lieliskais skatās porņukus, atrodi kādu, kurš nesakatās un to arī sauc par Lielisku, nevis pati sevi māni un vēl vēlies vienoties laulības saitēm. Ja tev tavs BET ir vīrieša vajadzība - vai tā būtu nepieciešamība, pēc brīvdienām ar bērnības dienas draugiem, bez tavas klātbūtnes; vai tā būtu nevēlēšanās iet uz operu, kuru tu mīli, ik katras brīvdienas; vai tas būtu kāds cits untums, kurš tev cērt acīs, bet viņam patīk - nevjag teikt - man ir ideāls vīrietis! Ir lietas un reizes, kad kompromisu nav jēgas meklēt, jo vīrieši saprot - mainot visu, tu zaudē to, kas patiesībā esi. Tādēļ, uzskatu, ka ir svarīgi neslēpt savu būtību, tikai tādēļ, lai sasniegtu kaut kādu mērķi. Šādas attiecībs ir lemtas neveiksmei jau pašā saknē.

Šeit ir jāska tā - ja vīrietim nepatīk kā mēs ģērbjamies, mēs paskam, ka darma to Sev un mums tā patīk, lai klusē; ja mēs pasakam, ka nebūs alus sūkšana pie Tv, katru trešo vakaru, tad nebūs, jeb būs liels skandāls.
Sievietes ir pārrijušās brīvību un nav vēl iemācījušās ar to sadzīvot - galu galā, savas tiesības izkarojām tikai nesen! Un tagad uzvedamies kā izsalcis vilks, kas metās pēc gaļas. Tikai problēma ir tā, ka kaza būs paēdusi, bet mēs pašas nē.
Dzimumu līdztiesība un runas brīvība ir likusi aizmirst sievietei, ka viņai neatkarīgi no visa, joprojām ir arī pienākumi - nezāģēt, nemelot un būt labai. Sieviete uzskata, ka viņai ir tiesības grozīt pasauli, bet nav. Nu, nav! Ja tu vēlies brīvi rīkoties ar savu laiku, tas ir jāļauj arī vecim - bez jel kādiem uzstādījumiem, kas reversā neietekmētu arī tevi.

Sanāca NENORMĀLI gari, bet doma sekojoša - sieviete nav Dievs. Nu, nevar iedomāties, ka tev ir tiesības uz otru! Katram ir brīvā griba un ja vīrietis un sieviete nonāk konfliktā, kurā neredz humānu kompromisu, ir jāšķirās. Nevar vēl domāt par precībām piespiedu kārtā.
17.05.2013 09:45 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Es esmu viena no tām "nelaimīgajām", kas ir ilgstoši kopā, bet nav precēta. Bija mums runas, ka varētu apprecēties, pat arī šovasar. Un ja es viņu pamočītu vairāk, mēs pat tiešām apprecētos. Bet tad es tā padomāju, ka patiesībā jau es močīju un spiežu... Un es tā negribu. Atcēlu visus savus plānus un atslābstu. Sapratu, ka es gribu, lai iniciatīva nāk no viņa puses. Tā kā esmu nolēmusi vairs nerunāt par šo topiku un gaidīt. Bet cik ilgi? Kā jūs manā vietā rīkotos?
17.05.2013 09:45 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
kordelia- Tev pašai jājūt, cik ilgi esi gatava gaidīt šo soli no vīrieša. Mēs jau tev varam pateikt, gaidu, piemēram, gadu, bet reāli var sanākt, ka tu pati jau pēc pusgada būsi nogaidījusies un sapratusi, ka nav vērts- nebūs..
17.05.2013 09:52 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
nevis gaidu, bet gaidi
17.05.2013 09:53 |

Reitings 1493
Šovasar precēsimies. Ja godīgi, sākumā pašai bija izbīlis, ka mani bildina, ka nu precēsimies, man būs cits uzvārds, ar laiciņu par bēbi jāsāk domāt... :D Jo no jaunības vislaik kladzināju, ka laulības ir muļķīga padarīšana, ka tas ir tikai dokuments un neko attiecībās nemaina.

Tagad gan jau esmu sapratusi, ka man laulība simbolizē kopīgas ģimenes sākšanu. Es vairs nebūšu gluži vecāku mazā meitiņa, bet gan savam vīram sieva, ka ar laiku savu ģimeni paplašināsim. Laulības ienes tādu kā tālejošāku skatījumu uz lietām, pārliecību, ka viens otram uzticamies tiktāl, lai kopā saistītos arī juridiski. Tas ir liels solis, protams, uz kuru nevajadzētu "morāli gāzēt" nevienai no iesaistītajām pusēm.
17.05.2013 10:36 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Man laulības ir svarīgas. Nevēlētos visu mūžu nodzīvot draudzenes statusā. Nepilnīgi.
Vispirms kāzas, tad bērni.
Laulības ir nākamais solis attiecībās.

Pilnīgi manas domas :)
17.05.2013 10:40 |

Reitings 64
Reģ: 23.08.2012
Man arī laulības ir svarīgas.
Nemāku īsti noformulēt, bet jā- tā ir savā ziņā stabilitāte, ka nevari vienkārši pacelt cepuri un aiziet. Es nesaku, ka neuzticos draugam..Tas jau ir tā nopietnāk, jākopj attiecības vairāk...
Pati ļoooti gribētu apprecēties. Gaidu, kad tas notiks. Kaut domāju, ka ne tik drīz. Draugs arī gribētu (vismaz tā viņš saka :D) visi radi, protams, arī uzbāžās ar jautājumiem. Domāju, ka nekas nenotiek , jo viņš visu laiku tik par naudu vien domā. Šovasar viņa labākais draugs precās- tad nu viņš ir informēts par milzu izdevumiem, kas liks viņam vēl vairāk sabīties :(

Pašlaik, man pietiktu pat ar saderināšanās gredzenu, nav jau uzreiz jāprecās, var iekrāt... bet tas JAU būtu solis, bet viņš to nesaprot...

Kad runājam par šo tēmu es saku, ka nevēlos apprecēties pēc 5 gadiem, ka vēlētos kāzas tuvākajā laikā, jo gribu sagaidīt sudrabkāzas u.c tradīcijas :p viņš atkal man prasa argumentēt, kāpēc tas vispār ir tik svarīgi. Nemainu savu nostāju, kaut bail, ka tas arī kkā viņu iespaido, jo nav jau tā, ka ja pēc 5 gadiem neapprecēsimies, viņu pametīšu :)
17.05.2013 10:47 |

Reitings 64
Reģ: 23.08.2012
Un jā- tā kā gribu daudz bēbīšus, tad gribu, lai tie dzimst laulībā, so, tas jādara ātrāk, jo līdz 30 man jau jābūt kādiem 3 :D
17.05.2013 10:49 |

10 gadi
Reitings 13809
Nebūtu ar mieru dzīvot kopā tikai tāpat vien. Man laulības ir svarīgas. Bildinājums sekoja mazāk kā pēc gada kopš sākām tikties. Šogad mums būs 3.kāzu jubileja, varu teikt tikai to, ka man patīk būt viņa sievai.
Un maina laulīnba tomēr uzskatus. Ir lielāka atbildības sajūta, pienākums pret attiecībām un 2.pusīti.
17.05.2013 12:56 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Anne ----pIEKRĪTU TAS attieicbās daudz ko maina,ja ir officiāli kopā......:) Musm arī būs šovasar 1 gads kopā laulībā.... un gribas vel daudzus.Strīdu nav ,viss ir labi ,.
17.05.2013 18:15 |

Reitings 482
Reģ: 02.02.2010
Man laulība šķiet laikam kkas nepieciešams, īpašs, bet tajā pašā laikā biedējošs...laikam man vienkārši tā apziņa, ka ja cilvēks ir saņēmies tevi bildināt, tas nav vienkārši pateikt-būsi mana sieva? Tur ir kas vairāk-apzoņa, ka esi one and only, pārdomas, vai varēs uzturēt ģimeni visu dzīvi, utt..protams tas ir kā pasakā, kad viss tas ir paiesi un o sirds :) bet nu mūsdienās jau dažādi un reti kad tā laulība ir veiksmīga, laikam jau tādēļ mani tas ļoti biedē viss..
17.05.2013 20:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits