Sveikas! Man kadreiz bija celiakija-nedrikst est miltu produktus,tagad nav,bet svars ir audzis. Gribu atkal neest nekadus miltus,ka lai to panak? Auguma del:)
Man gan ir labāks jautājums - ko nozīmē "izārstējies"?
Realitātē, pat tad, kad zarnas ir atjaunojušās glutēnu saturošie produkti ir tabu. Ne tik strikti kā ārstēšanās brīdī, bet vispār nekad tas nekļūst par atļauto produktu.
Njā, man arī interesanti, jo esmu lasījusi, ka tā slimība nav izārstējama. Varbūt maldos, neesmu īpaši daudz lasījusi un interesējusies, tik tā - garām ejot.
Man gan ir labāks jautājums - ko nozīmē "izārstējies"?
Realitātē, pat tad, kad zarnas ir atjaunojušās glutēnu saturošie produkti ir tabu. Ne tik strikti kā ārstēšanās brīdī, bet vispār nekad tas nekļūst par atļauto produktu.
++
celiakiju var tikai apārstēt, ne izārstēt. Ar laiku (gadiem) var pāriet vienīgi konkrēto produktu nepanesība vai alerģija. Pārsvarā tas atkarīgs no ārstiem, bieži vien nosaka diagnozi celiakija, kaut gan patiesībā nemaz nav.
Par tēmu- ir pavasaris, veikali pilni ar dārzeņiem, augļiem. Pameklē bezglutēna receptes. Neēst miltus nav grūti! :)
Ir taču tik daudz bezglutēna miltu - rīsu milti, kukurūzas milti, griķu milti... Aizstāj kviešu miltus ar tiem, un nekāda diskomforta nebūs. Var cept kūkas un vārīt putras tieši tāpat kā ar glutēnu saturošiem miltiem. :)
Diāna - nezinu, nezinu. Pati esmu celiakijas īpašniece un cik man tā informācija, tad izārstēties tā, lai drīkstētu katru dienu lietot glutēnu saturošus produktus nav iespējams. Pastāv ļoti liels risks, ka slimība atgriežas ar dubultu sparu.
nu bet ļoti dīvains jautājums, kā tad tu līdz 13 gadiem izdzīvoji, neatceries ko ēdi un ko neēdi?? vienkārši atsāc ēst tāpat, kā to darīji pirms izveseļojies..
Es pat maximā vakar atradu bezglutēna produktus, iepirku garos makaronus. Man gan nav celiakija, bet tā pat svara un pašsajūtas dēļ cenšos miltus ēst reti, tik pat reti cik saldumus.