Excite, kā izpaužas tas, ka viņi (Igaunijas krievi) to saprot?
Valodu cilvēki nemācās, kad viņiem nav vajadzības un motivācijas to darīt. Un tu, protams, vari dzīvot ilūzijās, ka inteliģentie, prātīgie, normālie (sauc kā vēlies) krievi nezina valodu, bet patiesība ir tāda, ka šobrīd, 2013. gadā visi normālie krievu jaunieši latviešu valodu zina. Tā sabiedrības daļa, kas dzer no 2 litru pudelēm aliņu un staigā treniņtērpos, ir tāda pati, kā latvieši, kuri dara to pašu, tikai tiem ir palaimējies piedzimt latviešu ģimenē un viņi arī staigā treniņtērpos, tikai valodu zina kopš dzimšanas. To, ka kāda 80 gadus veca ome nezina, es nevaru pārmest, man vienalga. Es tāda vecuma cilvēkiem neko nepārmetu, ne politiskos uzskatus, ne reliģiskos un vēl sazin ko, viņi ir pārāk ilgi dzīvojuši citā realitātē un burtiski citā valstī.
Ar to visu es gribēju teikt, ka visi, kas gribēja zināt valodu jau sen zina, un tie kas nē, nezinās nekad, ja vien bez latviešu valodas vairs vispār nebūs iespējams NEKĀ dzīvot. Arī ASV ir ķīnieši, meksikāņi, kas vispār nezina angļu valodu, dzīvo savā mazajā pasaulē savos rajonos kā izolēti un viņiem tā ir labi, nav motivācijas neko mainīt.