Uzvaras pieminekļa aizvākšana

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Tākā latviešiem Uzvaras piemineklis asociējas nevis ar uzvaru, bet okupāciju, ir ieviest projekts par Uzvaras parka restaurēšanu, un projektā ietilps arī šī betona staba aizvākšana!
http://manabalss.lv/rigas-ista-uzvaras-laukuma-atjaunosana/show?mode=all&type=top
10.05.2013 14:46 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu pret šīm pārmaiņām. Uzvaras piemineklis man asociējas ar dažādiem bērnības notikumiem tā apkaimē..
Tas tikai radīs lielāku plaisu jau tā sašķeltajā sabiedrībā :)
10.05.2013 22:44 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Interesanti, cik lielas naudas summas pazudīs organizatoru kabatās veicot šīs rekonstrukcijas? :D
10.05.2013 22:47 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ar varu ticību no cilvēku galvām neizdzīsi. Vai tiešām kāda domā, ka, ja nebūtu piemineklis, 9.maijā visi krievi sēdēs klusi savos dzīvokļos? Naivi
10.05.2013 22:48 |

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Starp citu, arī 9.maiju var patiešām uztvert kā svētkus - kara beigas, kas atgrieza daudz cilvēku atpakaļ mājās, saglabāja dzīvības. Jā, tālākie gadi nebija medus maize, bet domāju, ka ikviens tajā laikā priecājās, ka kara murgs ir garām. Protams, tā tizlošanās un pompozitāte pie Uzvaras pieminekļa ir kaitinoša, bet kā būtu, ja paši latvieši to pavērstu savādāk - sarīkotu kādu nacionāla rakstura pasākumu ar domu, ka kara beigas bija pirmais solis uz neatkarību; uztvertu to vienkāršāk un neiespringtu uz krieviem? Domāju, ka tā mēs visi drīzāk būtu uzvarētāji un krievi būtu vīlušies, ka provokācijas nav izdevušās un latvieši šajā dienā ir laimīgi/smaidīgi.
Bet diez vai to varēs īstenot tuvākajos gados. Kamēr pie Rīgas stūres krievi, neviens neļaus mainīt pasākuma būtību un arī paši rīdzinieki ir pārāk aizrāvušies ar savstarpējiem apvainojumiem, lai spētu situāciju novērtēt vēsu prātu.
10.05.2013 22:49 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Celji nav salaboti, slimniicas tiek sleegtas naudas truukuma deelj, bet tirlinji gruudiis naudu naakamajaa bezjeedziigajaa projektaa. It kaa ar gaismas pili un dienvidu tiltu bija par maz. Var jau nodarboties ar dailjdaarznieciibu un piemineklju paarbiidiishanu, bet nu tas gluzji nav domaats nabadziigaam valstiim, kur iztikas minimumu samazina, lai izskatiitos, ka ir mazaak truukumciteeju statistikaa.
10.05.2013 23:03 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Starp citu, arī 9.maiju var patiešām uztvert kā svētkus -

Pat nezinu, kā var šādu lietu uzskatīt par svētkiem. Bet nu labi - tīri datuma ziņā:
Tas, kas 9. maijā notiek Pārdaugavā pie tā saucamā Padomju armijas karavīru – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotāju pieminekļa, kā arī vēl šur tur Latvijā, ir nekas vairāk kā pārpratums. 9. maijam Latvijā ar Otro pasaules karu nav nekāda sakara – kara beigas tiek atzīmētas un upuri pieminēti 8. maijā. Tas, ka pēc Maskavas laika, uzvara PSRS – Vācijas karā Padomju Savienībā un postpadomju telpā tiek atzīmēta pēc citas laika zonas, uz Latviju neattiecas. Tajā pašā laikā jāatzīst, ka kāda daļa no Latvijas sabiedrības aizvien šķietami dzīvo šajā postpadomju telpā, kur liela ietekme ir Krievijai.

http://gulags.wordpress.com/2013/05/07/9-maijs-svetki-vai-propagandas-cina/
10.05.2013 23:10 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Parakstījos un uzspiedu arī,lai rādās twiterī.Nu nav man grūti. :)
Ilgi turējos neko nekomentēt gan diskusijā par uzvaras dienu, gan šajā, jo tik asās diskusijās kaut ko teikt ir diezgan bezjēdzīgi.Tāpat katrs paliks pie sava, bet nu izlasot komentārus gan tur, gan šeit, liekas,ka te daudzas tiešām ir galvā sistas.Kā var vispār pateikt

arī 9.maiju var patiešām uztvert kā svētkus - kara beigas, kas atgrieza daudz cilvēku atpakaļ mājās, saglabāja dzīvības.

Tiešām ir tik lieli zināšanu robi sabiedrībai? Vēsture nav skolā mācīta? Vai vienkārši cilvēka stulbums?
10.05.2013 23:17 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Eh, cik tomēr skumji, ka cilvēki tik ļoti vārās par tādām lietām, un ir gatavi tam veltīt savu enerģiju, bet risināt problēmas, kuras nešķiro tautību, vecumu, politisko nostāju u.t.t nē. Tas arī viss, kas man sakāms par šo tēmu. Neparakstīšos, jo man tas piemineklis netraucē it nemaz.
10.05.2013 23:21 |

Reitings 355
Reģ: 20.06.2012
gribēju parakstīties, jo 9. maija "svētki" man tiešām derdzās, tajā datumā labāk nerādīties tuvumā Uzvaras piemineklim. Tas viss, kas tur notiek un tā krievu sajūsma un apdzeršanās tiešām ir skumīga. Tomēr iepazīstoties ar projektu, man tas šķiet, kā apsolītā zeme. Reāli, tur ir tādas summas minētas, ka man škiet, ka tuvākajās desmitgadēs tas pavisam noteikti netiktu realizēts. Ja nojauks to pieminekli, tad sabiedrībā stabili radīsies vēl lielāka plaisa, nekā tā ir līdz šim. Tas nav vajadzīgs. Visticamāk tas izraisītu milzīgu ažiotāžu sabiedrībā, agresīvi noskaņotiem cilvēkiem. Neesam vēl tajā paaudzē, kad to būtu vēlams darīt. Jā, man patiktu, ja tas piemineklis tur vairs nebūtu, tomēr neuzskatu, ka šobrīd ir īstais mirklis, lai sāktu rekonstrukciju.
10.05.2013 23:42 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nobalsoju, bet nevis kaut kādu politisku uzskatu dēļ, bet gan tādēļ, ka tas piemineklis ir kā atbaidoša funkcionālisma stila atrauga. Ja jau krieviem baigi vajag kaut kādu savu simbolu, labāk Pēteri Pirmo, kas Teikā pūst stāvvietā, būtu izstādījuši, nekā tās šausmas apkopuši.

Salīdziniet šo:

Ar šo:

10.05.2013 23:46 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Vēlreiz atkārtošos ar savu politisko viedokli.
Es uzskatu, ka attiecības starp latviešiem un krieviem ir kā.. sūds. Kā liels, vecs suņa sūds ceļa vidū. Kamēr to neviens nekustina, tas nesmird. Bet, līdzko kāds to sāk kustināt, tā rodas smaka. Un smird BRIESMĪGI.

Mēs jau protams, varam izlikties, ka tā sūda tur nav, bet vienmēr būs cilvēki, kas vēlēsies šo sūdu pabikstīt. Ne tikai cilvēki, bet pat lielākā valsts pasaulē, kurai nekad nav gana un, kura atrodas turpat- 300 km attālumā.

īpaši šo sūdu smaku var just piemēram, kad tuvojas 16. marts un 9. maijs.

Tie cilvēki, kas svin 9. maiju ir tie paši cilvēki, kas jaunajā gadā klausās nevis Latvijas svētku uzrunu, bet skatās TV tiešraidi no Maskavas. Tie ir tie paši cilvēki, kuri jūtas piederīgi Krievijai, nevis Latvijai. Tie ir tie paši cilvēki, kas balsoja par 2 valodām šajā valstī, kurā viņi ir nodzīvojuši visu savu dzīvi. Un, galu galā- tie ir tie paši cilvēki, kas, dzīvojot šajā valstī, nemaz nemāk šīs valsts valodu.

Es uzskatu, ka vienīgais veids, kā atbrīvoties no smirdoņas vairākas reizes gadā- ir to sūdu aizvākt. PROM. PAVISAM.

Tāpēc es uzskatu, ka Uzvaras piemineklis ir jāaizvāc, jo tādam nav vietas brīvā Latvijā.
10.05.2013 23:51 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
bet kā būtu, ja paši latvieši to pavērstu savādāk - sarīkotu kādu nacionāla rakstura pasākumu ar domu, ka kara beigas bija pirmais solis uz neatkarību

Jomajo:D Šitādus tekstus uz avīžu joku lapām varētu sūtīt:D
10.05.2013 23:51 |

Reitings 3755
Piemēram, atjaunotu to veco postamentu un izliktu to Pēteri I, man nebūtu žēl. Tam piemineklim ir interesanta vēsture. Kādrezi tas stāvēja Brīvības pieminekļa vietā. Viņš pat kādu laiku ir gulējis Baltijas jūrā, nogrimis ar kuģi. Un pēc tam igauņi to izcēla un pārdeva Ulmaņa valdībai, kas to kaut kur nobāza.

Rakstīju ZPD kādeiz skolas laikā par šo pieminekli, tāpēc daudz zinu.
10.05.2013 23:52 |

Reitings 3755
ja paši latvieši to pavērstu savādāk - sarīkotu kādu nacionāla rakstura pasākumu ar domu, ka kara beigas bija pirmais solis uz neatkarību

Šito gan nevajag. Tās bija Latvijas bēres. Punkts.
10.05.2013 23:54 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tie cilvēki, kas svin 9. maiju ir tie paši cilvēki, kas jaunajā gadā klausās nevis Latvijas svētku uzrunu, bet skatās TV tiešraidi no Maskavas. Tie ir tie paši cilvēki, kuri jūtas piederīgi Krievijai, nevis Latvijai.

Tik traki jau nu gan nevajag. :D Cik atceros no bērnības, mēs klausījāmies abas prezidentu uzrunas Jaungadā un krievu svētku programmas. :)
10.05.2013 23:57 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Excite, ļoti skaisti noformulēja savu domu.Piekrītu. :)
10.05.2013 23:57 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Excite, aizvāks pieminekli un šie cilvēki sajutīs sevī patriotismu un sāks klausīties LV prezidenta runu 31. decembra vakarā? Hmm, interesants problēmu risinājums.

Starp citu, kāpēc jums jāaiztiek kaut kādi kara veterāni - opīši, kuri no sirds priecājas par šiem svētkiem? ;) Tiešām taisaties arī viņus pāraudzināt 90 gadu vecumā?
11.05.2013 00:03 |

Reitings 50
Reģ: 13.04.2013
katrs paliks pie sava, bet nu izlasot komentārus gan tur, gan šeit, liekas,ka te daudzas tiešām ir galvā sistas.

Tev, "gudrajai un galvā nesistajai", nav nekādu tiesību izteikties tā par tiem, kam ir savādāks viedoklis.

Vispār puse vistu te sāk klukstēt nemaz visu neizlasījuša un kārtīgi neapdomājušas.
11.05.2013 00:06 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Vai kāda skatījās Bez Tabu šodien? Tur ļoti labi tika izteikts viedoklis par šo :)

Un jautājums tāds-kādēļ,tad neviens nebrauc atpakaļ uz Krieviju? Jo Krievijā ir drausmīga politika joprojām,ne tā kā Latvijā,kur patiesībā var atļauties gandrīz VISU.

Julenok pieminētajā helikoptergadijumā šo laukumu joprojām varētu izmantot tādām vajadzībām.

Tajā laukumā taču pakāra cilvēkus,tas ir aptraipīts un zaudējis savu būtību.
11.05.2013 00:08 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Lou- cilvēki sapratīs, ka viņi dzīvo LATVIJĀ un- ja Tu gribi dzīvot šajā valstī, tad valoda IR jāmācās, vēsture ir jāsaprot arī no mūsu- latvieshu skatu punkta un, ja Tev kaut kas nepatīk, tad nevis jāsūdzās, ka PSRS pienāca gals, bet jābrauc no kurienes nākuši!

Igaunijā aizvāca Aļošu no centra, pagāja 2 gadi un tagad turienes krievi pamazām SAPROT, ka viņi neatrodas Krievijas guberņā, bet neatkarīgā valstī- Igaunijā. Latvijas krieviem tas bieži vien gājis secen..

UN mis Pievakare.. :) es nerunāju par tiem krieviem, kas klausās abas uzrunas. Tādu, piedod, nav vairākums..

Es runāju par šiem krieviem..
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/117166/9-maijs-pie-uzvaras-pieminekla-ne-kripatinas-latvijas
11.05.2013 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits