Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vardarbība skolā

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Kāpēc ir tā, ka ir cilvēki, kuriem sagādā baudu pazemot citus, izsmiet un pēc tam dzīvot bez sirdsapziņas pārmetumiem?

Un kāpēc ir cilvēki, pret kuriem kaut vai tajā pašā skolā tiek vēsta vardarbība, lai gan viņi ir tādi pašai kā citi? (vismaz ārēji?)

Kāda no Jums ir piedzīvojusi skolā vardarbību no vienaudžu puses? (vai pašas esat bijušas tās, kuras nejauki izturas pret citiem?)
07.05.2013 15:40 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc ir tā, ka ir cilvēki, kuriem sagādā baudu pazemot citus, izsmiet un pēc tam dzīvot bez sirdsapziņas pārmetumiem?

Daži vienkārši piedzimst par morāliem kropļiem.. vai paši ir ar zemu pašvērtējumu un labākās "zāles" ir citu pazemošana.

Un kāpēc ir cilvēki, pret kuriem kaut vai tajā pašā skolā tiek vēsta vardarbība, lai gan viņi ir tādi pašai kā citi? (vismaz ārēji?)

Nereti tie ir cilvēki, kam trūkst dabiskas spējas sevi aizsargāt vai nav iemācīti par sevi pastāvēt un šādi cilvēki ir labākie "upuri".

Diemžēl!
07.05.2013 15:45 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Neesmu bijusi ne vienā, ne otrā pusē. Tāpēc tādas izturēšanās iemesli man nav zināmi.
07.05.2013 15:47 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
esmu bijusi gan vienā gan otrā grāvī un 100% patiesība, ka naids vairo naidu.
bet tas bija sen sen bērnībā, biju apsmieta un aizvainota un tāds ļaunums iekšā turējās. tā tas arī rodas un vairojās. pašos pirmsākumos gan laikam rodas no vecāku piemēra ģimenē, tad bērns izgāž uz citiem un tie citi uz vēl citiem.
07.05.2013 15:49 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Pēdējā laikā aizdomājos par šo tēmu.
Bērni ir kļuvuši daudz nežēlīgāki. Audzinu dēlu un domāju uz kādiem karatē noteikti būs jāsūta.

Kāpēc tā, nezinu. Viskas var būt-vardarbība ģimenē, kāda bērnības trauma...

Skolā nekas raks nav bijis. Dažreiz gandrīz dabūju ar krēslu pa galvu, jo nepatiku vienam puišelim. Nu bet cilvēks bija slims ar galvu.
07.05.2013 15:51 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Es uzskatu, ka bērni jau piedzimst vai nu gudri, vai nu stulbi. Ģimene un skola mazliet var ietekmēt, bet lielākoties viss jau ir noteikts.
07.05.2013 15:51 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bērni ir nežēlīgi un vienmēr tādi ir bijuši. Esmu bijusi abās pusēs(vārdiski aizskārusi citus un esmu tikta apvainota arī pati.) Par to nedomāju, palūdzu domās piedošanu un viss, ko tad vairs?
07.05.2013 15:53 |

Reitings 251
Ļoti daudz gadījumi ir redzētu bērnu ( sākot no 2 g.v.) ballītes, kur ir atsevišķi puikas spēlējas...atseviķi meitenes...un ir tādi mazuļi, kuri neiederās nevienā kompānijā, jo viņi netiek pieņemti.....
Bērni vēl nesaprot, kuram ir foršākas drēbes, kurš pieder labākam sociālajam slānim
Izskats, pa lielam visiem viens...kāpēc gan tā?
Es ticu, ka tur tomēr ir enerģētikas jautājums....instinkti....jūtu ķīmija....vecāku audzināša, mīlestība, kura vēlāk ieteikmē bērna pārliecību par sevi, komunikācijas spējas. kompleksus.
07.05.2013 15:58 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
manuprat, normaliem cilvekiem nav tendences pazemot citus. uzskatu, ka ta ir sava veida anomalija-mazvertibas kompleksi, skaudiba, censas justies uz citu fona, noliekot tos ar sudiem, labak utt.
07.05.2013 16:07 |

Reitings 7781
piemeram, kapec mani apcela un centas pazemot. biju klusa, ko citi nereti trakte ka iedomibu, macijos labi un ak mans dievs-nedevu spikot un nelavu sevi izmantot! biju arzemes, par kadam tikai taja laika citi vareja sapnot...nu cilvekiem daziem nepatik tadi, kas sava zina, vinuprat, ir paraki.
07.05.2013 16:10 |

Reitings 2728
vecāku audzināša, mīlestība, kura vēlāk ieteikmē bērna pārliecību par sevi, komunikācijas spējas. kompleksus.

++
Tie, kas nav ģimenē mīlestību izjutuši un nav redzējuši kā jāveido normālas attiecības, tiem arī ir problēmas gan iejusties dažādās grupās, gan tikt galā ar agresijas izpausmēm no citiem. Ja bērns juties mīlēts, tad viņam arī ar pašapziņu visas jābūt +/- normāli un tad arī viņš spēs aizstāvēties.
07.05.2013 16:11 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Es arī esmu noskatījusies, ka bērni ir ļoti nežēlīgi. Citreiz sīkā atnāk no b/d un saka, ka kāds no bērniem šausmīgi izturējies, uzvedies vai runājis nesmukas lietas. Agrāk mācīju: Tu gan man tāda neesi, tā nav labi utt... Tagad jau saku, ja kas - aizstāvi sevi, neļauj sevi apbižot!
07.05.2013 16:13 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Bieži vien ir tā, ka tie, kam dara pāri ir kaut kādā veidā citādāki, ir arī tā, ka brīžiem izsauc uguni uz sevi, bet pārēji bērni/pusaudži nav spējīgi pieņemt citādāko.

Šajā forumā notiek pilnīgi tas pats - pasaki ne tā, ne vairākumā - stulba, resna, badmira, aizrijās ar savu kaviāra kluci, utt., tas ir pilnīgi tas pats. Tas, manuprāt, pāriet ar gadiem, kad cilvēks saprot, ka viņš dzīvo savu dzīvi, nevis norāda kā to dzīvot citiem.
07.05.2013 16:20 |

Reitings 251
Marta....Mums bija tāda meitene LU, kura neļāva nekad nevienam norakstīt , jo baidījās izrotēt no budžeta....viņai nebija neviena drauga nevis tāpēc, ka bija teicamniece vai tāpēc, ka citi viņu uzskatīja par pārāku....bet gan tāpēc, ka viņa visu zināja tikai teorētiski....
tas ir vecums, kad ne visi grib runāt par Nation Geographic redzēto sižetu, vai par to, cik interesanta bija mācību viela
Neviens viņu nekad neaizskāra, bet viņa bija vientuļa.
07.05.2013 16:24 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Līdz vidusskolai nezināju kā tas ir kad tevi par katru cenu cenšas pazemot un aizvainot, pienāca 10. klase, un visu to izjutu uz savas ādas. Paldies jaukajiem klasesbiedriem :) Līdz tam reizēm es biju tā, kas mēdza pateikt kaut ko riebīgu un indīgu, bet tā bija tikai konkrētā vecuma īpašība, laikam gribējās izskatīties krutākai citu priekšā. Piekritīšu, ka bērni vienmēr ir bijuši nežēlīgi. Kaut kādā ziņā tas ir atkarīgs no vecākiem, no mīlestības, ko bērni ir vai nav saņēmuši, kaut kādā ziņā tas ir vienkārši raksturs un audzināšana.
07.05.2013 16:29 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ir upuri un ir varmākas. Ar varmākām itkā viss pa lielam būtu skaidrs, bet es nekad nesapratīšu kas kaiš tiem upuriem... Tas ir kaut kāds talants iekļūt situācijās, kad tevi izsmej un ņirgājas. Tādi cilvēki kā ar magnētu pievelk nepatikšanas. Visi esam mācījušies skolā un varu apgalvot, ka katrs ir bijis pārbaudīts tādā vai citādā veidā varmācīgā situācijā. Bet daži ļoti veiksmīgi tiek ar to galā un iespējams pat nepamana, ka kaut kas tāds ir noticis, citi atkal kļūst par tiem nicināmiem uz ilgu laiku. Problēma ir attieksmē! Nu nedrīkst ļaut sev kāpt uz galvas! Jāmāk gan labi atbildēt, gan sadot pa muti savu reizi, gan paklusēt un neņemt pierē.
07.05.2013 16:47 |

Reitings 7781
ar draudzeni dalijos, bet kapec, lai es dotu cilvekam noraktit, kurs iepriekseja diena mani ir meginajis aizvainot? tas sanaktu, ka es vinam lienu dirsa, lai tik mani neaiztiek, tadejadi ludzoties bez maz vai zelastibu:D
par augstskolu...ja ...tadi kadri ir katra kursa...un ta visa neveseliga konkurence ir del bailem par budzetu. pati esmu izjutusi to, ka pagriezu galvu uz blakussedosu, un cilveks autometiski uztaisa no penala apkart savam darbam kinas muri, lai tik es ko nenorakstu:D
07.05.2013 16:50 |

Reitings 251
Es domāju, ka tā vnk ir katra cilvēka "daba" , raksturs kā mēs rīkojamies extrēmās situācijās, kā tiekam galā ar krīzes situācijām, uzbrukumiem!
Nu nevar antilope uzvesties kā lauva!
Ne visiem ir dots fiziski labi attīstīts ķermenis, loģiskā domāšana, oratora prasmes vai potenciāls kļūt par ģēniju!

manuprāt tā ir vecāki vaina, ka laicīgi netiek atklāta stiprā puse un tā netiek kultivēta! Un izkaidrots, ka drīkst būt arī citādākam.
07.05.2013 16:56 |

Reitings 305
Reģ: 17.04.2013
dzērāj bērni ir agresivi.
07.05.2013 16:58 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Neons, no vienas puses piekrītu Tev. Kā nesen vienā grāmatā lasīju-ja būs upuri(gļēvuļi utml), būs tirāni. T.i., upuri tiešām paši pievelk cilvēkus, kas viņiem darīs pāri. Taču no otras puses, gandrīz vienmēr to pāridarītāju lielākā problēma ir tā, ka viņi nespēj pieņemt citādi domājošus cilvēkus. Pati kā jau minēju iekļuvu klases krutāko bērnu "melnajā sarakstā", un tikai tādēļ, ka runāju, domāju un izturējos ne-tā-kā-viņi-grib.
07.05.2013 17:03 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
geno
man jau likās, ka universitātē cilvēki kaut cik pieņemas prātā! Labi, ka mums ir mazs un jauks kolektīvs! :)
07.05.2013 17:54 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits